|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Sylwuska niedrogie. Para skarpetek za 2,99 zł, a np. półśpiochy 6,50 zł.
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę koleżanek popytać w czym dzieciaczki spały.
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
I dobre jakościowo? To może i ja się skuszę?
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
idę się wykąpać i spać, bo szczerze wykańcza mnie to przeszukiwanie neta wzdłuż i wszerz...
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Jak dla mnie ok, miłe w dotyku, mają superhipermegaważne atesty No i są ładne.
|
|
|
|
#1445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
karmazynowa to juz prawie kilogram
![]() A co do wagi dzieciakow, dzis obie neta przegladalam jak czekalam na dentyste i trafilam na stronke gdzie waga dziecka jest porownywana do warzyw owocow. I np w 28 tyg nasze dzieci waza mnie wiecej tyle co KALAFIOR
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska gdzie takie niedrogie sparpetki i półśpiochy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo się zgubiłam właśnie.
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Melduję się po wizycie, jestem gruntownie przebadana (na fotelu, usg dowcipne, usg przez brzuch) Te twardnienie brzucha to skurcze, nie podobało mu się, że już tak wcześnie się pojawiły...dostałam luteinę 2xdziennie...szyjka macicy na razie cała, zamknięta, ale dosyć krótka - 3,5 cm (dolna granica to 2,5 cm). Na razie mam się nie martwić, ale trzeba to kontrolować, mam dużo leżeć i odpoczywać.Jak gin robił usg dowcipne, to pierwsze, co zobaczyłam, to dwie stopki i siusiaka między nimi Co do małego, to ginowi z usg wychodzi równo 21 tydzień, więc dzień porodu mi się przesunął z wigilii na koniec grudnia, ale gin powiedział, żebym nie brała sobie tego do serca, bo to się zmienia z miesiąca na miesiąc. Młody waży 380 g (czyli bardziej 22 tydzień), a wzrostowo - główka, brzuszek, kość udowa - końcówka 20 tygodnia - początek 21 tygodnia Gin zachwycony, mówi, że wszystko super, parametry rewelacyjne, nerki są, wszystkie narządy na miejscu, przepływy ekstra, więc jestem zadowolona Za miesiąc mam przynieść wynik z glukozy i inne wyniki...chyba wszystko napisałam...sorki, że tak dużo i długo
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jesteś ![]() Super, ze takie dobre wieści masz gratuluję odpoczywaj i nie pozwól, żeby coś złego się działo, na razie masz na to wpływ, poniekąd ![]() Jutro ide ja, ależ jestem ciekawa ile moja Lilcia waży już ![]() Dzisiaj po nektarynce tak mi szalała w brzuchu, ze jeszcze tak nie miałam, lubi tak jak mała bo tato w sumie też lubi nektarynki aż przyłożyłam pilot od telewizora, tak jak Wy robilyscie i tak fajnie podskakiwal ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne dzisiejsze zakupy... chyba sobie blokadę rodzicielką założę
![]()
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, w takim razie trzymam już kciuki za twoją jutrzejszą wizytę
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
cienwiatru - gratulacje
dobrze, że wszystko ok ja bym datą USG też się nie sugerowała.. ale w okresie świątecznym to faktycznie może mieć znaczenie kiedy się akcja zacznie
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno data z pierwszego usg genetycznego jest najbardziej wiarygodna. To mi wychodzi 8 grudnia
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Cienwiatru fajnie ze maluch zdrowo rośnie
idź szybciej na to L4, mi w domu tak dobrze... w poniedziałek powrót do pracyHalwaya śliczne rzeczy kupujesz
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Kalusia link do wózka: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5326835861
Byłam w textilu i pepco kupiłam 3 pary rajstop, 7 par skarpetek, 3 bodziaki i dres jutro wrzucę zdjęcia jutro też powinna przyjść paczka z allegro ![]() Czubasek co do skierowania na cc... Na lipcówkach mam koleżankę, która ma przegrodę w macicy. Gin, która prowadziła jej ciążę pracuje w szpitalu, w którym ona rodziła. Całą ciążę umawiały się na cc. I co? Tydzień przed porodem trafiła do szpitala i pan ordynator powiedział, że na cc nie wyraża zgody, bo przegroda to nie jest wskazanie, a jak jej się nie podoba to może zmienić szpital. Urodziła sn synka, ale łożysko musieli łyżeczkować, bo przegroda zablokowała. A jakby tak dziecko się w kanale zablokowało? Wtedy ani w jedną ani w drugą stronę... Strasznie przeżywała... Mujer u nas w szpitalu nawet nie można wynająć położnej... Także ten ![]() Halwaya ślicznotka z tej Twojej córci ![]() Adka ja też mam tabelki i wszystko wpisuję Lobo pan ze sklepu ![]() Dolinka artroskopie moja mama miała kilka lat temu... Nie pamiętam ile chodziła o kulach, ale rehabilitacja trwała jakoś 3 miesiące... Ogolnie mam dzisiaj dzień płakaka, więc byłam z tej okazji u koleżanki się wygadać, później pepco, textil, z mężem w garażu i na spacerze i czytam teraz ![]() Lobo a znajomi - masakra, byle dalej od takich... Ciekawe czy nie sprzedali tych ubranek, które dostali od Ciebie... Czubasek ze swoim dzieckiem się nie boi chyba, a z cudzym to zawsze strach większy tak myślę... Sylwuska też miałam dzisiaj kosę z mężem o to, że za mało mi poświęca czasu a za dużo na budowie siedzi ze szwagrem i co gorsza z teściową... Wkurza mnie strasznie, że ona sobie tam jeździ jak do siebie i łazi w staniku i spódnicy. Nawet jakbym chciała tam sobie posiedzieć to dla mnie to niesmaczne... Karmazynova to odczep sobie brzuch na to wesele bez dzieci ![]() Nadrobiłam ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o braniu na ręce niemowlaków, więc powiem wam, że ja mimo posiadania dziecka, to zupełnie nie palę się do noszenia cudzych dzieci...nie boję się, ale jakoś mi dziwnie i dopóki ktoś mnie nie prosi, to się nie wychylam
I mam takie podejście, że czekam aż ktoś o tym wspomni, nie proszę nigdy sama, bo uważam, że to mama decyduje, czy dziecko komuś da, czy nie...i wymagam tego od innych, to znaczy nie było u mnie czegoś takiego, że ktoś sobie ot tak małego na ręce brał. Raz koleżanka tak zrobiła - ja byłam w łazience, ale od razu małego odłożyła, bo tak się rozwył, że hohohohoh![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą szyjką to serio 3,5 to 'krótka'. Ja na ostatniej wizycie (w poniedziałek) miałam 4 cm i Gin powiedział, że to bardzoooooo dobrze (a startowałam z tego co pamiętam z 4,5 cm).
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52473318]Kalusia link do wózka: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5326835861
[/QUOTE] Dzięki a do niego są się zamontować Maxi Cosi czy tylko jakiś ich fotelik?
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekne !!!! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52473318] Adka ja też mam tabelki i wszystko wpisuję [/QUOTE] Chociaz nie jestem jedna nawiedzona ![]() uzupelnilam tabelki Kolorow nie musze tlumaczyc? ![]() TZ mnie pociesza ze to mozna leczyc ![]()
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
ijaa, mam cichą nadzieję, że moja krótka szyjka będzie chętna do współpracy i wytrzyma, anie zacznie się robić coraz krótsza...
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz... (Julian Tuwim) Moje serca dwa: J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g) I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g) Edytowane przez cienwiatru Czas edycji: 2015-08-19 o 22:26 |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam tabelki, tylko póki co podział u mnie jest na centymetry: 56, 62, 68.
![]() Zrobiłam też tabelkę zakupową ciuszkową - korzystam z niej na telefonie podczas zakupów i mega tabelkę z innymi porzebnymi rzeczami. ![]() Ale z nas tabelkowe świry.
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
adka_19 ta tabelka
to się faktycznie leczy, ale ja osobiście nie mogę wyjść z podziwu dla osób, które są tak zorganizowane i "technicznie" to wszystko mają ogarnięte
|
#1466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zboczenie takie. Btw dziewczyny właśnie się dowiedziałam jakie przebicie jest w Polsce na detektora co tętna. Dam swój kumpeli na w związku z czym chciałam jej pokazać co dostanie... Dałam za niego £10 u nas nowe po £28.. w Polsce 260 zeta 300.. SZOK! !!!! Skąd takie przebicie ?! http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5580148679
|
|
#1467 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia nie dostałam odpowiedzi. Za jakiś czas zadzwonię na pewno do nich to dam znać
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Adka ja mam pokolorowane wg. rodzaju ubrania - na górę, na dół, na całe dziecko, na dwór i jeszcze podzielone rozmiarami, jutro screena wstawię ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Adka bo to Polska właśnie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Adka - ty masz niezłą kolekcję już! ale zainspirowałaś mnie tą tabelką zrobie sobie podobną - żeby wiedzieć co i ile mam
co ewentualnie dokupić..
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie piękne! :Love: na ebay'u?
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52473318]Kalusia link do wózka: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5326835861 Byłam w textilu i pepco kupiłam 3 pary rajstop, 7 par skarpetek, 3 bodziaki i dres jutro wrzucę zdjęcia jutro też powinna przyjść paczka z allegro ![]() Czubasek co do skierowania na cc... Na lipcówkach mam koleżankę, która ma przegrodę w macicy. Gin, która prowadziła jej ciążę pracuje w szpitalu, w którym ona rodziła. Całą ciążę umawiały się na cc. I co? Tydzień przed porodem trafiła do szpitala i pan ordynator powiedział, że na cc nie wyraża zgody, bo przegroda to nie jest wskazanie, a jak jej się nie podoba to może zmienić szpital. Urodziła sn synka, ale łożysko musieli łyżeczkować, bo przegroda zablokowała. A jakby tak dziecko się w kanale zablokowało? Wtedy ani w jedną ani w drugą stronę... Strasznie przeżywała... Mujer u nas w szpitalu nawet nie można wynająć położnej... Także ten ![]() Halwaya ślicznotka z tej Twojej córci ![]() Adka ja też mam tabelki i wszystko wpisuję Lobo pan ze sklepu ![]() Dolinka artroskopie moja mama miała kilka lat temu... Nie pamiętam ile chodziła o kulach, ale rehabilitacja trwała jakoś 3 miesiące... Ogolnie mam dzisiaj dzień płakaka, więc byłam z tej okazji u koleżanki się wygadać, później pepco, textil, z mężem w garażu i na spacerze i czytam teraz ![]() Lobo a znajomi - masakra, byle dalej od takich... Ciekawe czy nie sprzedali tych ubranek, które dostali od Ciebie... Czubasek ze swoim dzieckiem się nie boi chyba, a z cudzym to zawsze strach większy tak myślę... Sylwuska też miałam dzisiaj kosę z mężem o to, że za mało mi poświęca czasu a za dużo na budowie siedzi ze szwagrem i co gorsza z teściową... Wkurza mnie strasznie, że ona sobie tam jeździ jak do siebie i łazi w staniku i spódnicy. Nawet jakbym chciała tam sobie posiedzieć to dla mnie to niesmaczne... Karmazynova to odczep sobie brzuch na to wesele bez dzieci ![]() Nadrobiłam ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To czekamy na zdjęcia ![]() Na Waszej budowie chodzi w staniku?? Ile ona ma lat? U mnie ciągle coś jest nie tak z tymi tesciami, tzn bardziej między mną a Tz, mamy inne zdanie o nich, z nimi raczej się nie kloce. A myślałam, że tylko sa takie powiedzenia o tesciach... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobieta dziwna... pewnie sama chciałaby córkę i stąd taka reakcjaCytat:
ja to pewnie po czymś takim już więcej nic bym im nie dała... rozumiem że nie czekasz na prezenty i wielką wdzięczność no ale odrobina przyzwoitości by nie zaszkodziła :/co do kolesia w sklepie, my na takiego trafiliśmy jak kupowaliśmy fotelik, musieliśmy prawie przysięgać ze kupimy u nich jeśli będzie pasował do samochodu może ma prowizję od sprzedanego wózka i frustruje go że większość przychodzi tylko pooglądać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

kaski: 
i już nie pamiętam co chciałam napisać 
ala:
Bo się zgubiłam właśnie.
Te twardnienie brzucha to skurcze, nie podobało mu się, że już tak wcześnie się pojawiły...dostałam luteinę 2xdziennie...szyjka macicy na razie cała, zamknięta, ale dosyć krótka - 3,5 cm (dolna granica to 2,5 cm). Na razie mam się nie martwić, ale trzeba to kontrolować, mam dużo leżeć i odpoczywać.Jak gin robił usg dowcipne, to pierwsze, co zobaczyłam, to dwie stopki i siusiaka między nimi
i inne wyniki...chyba wszystko napisałam...sorki, że tak dużo i długo
i ona do mnie żona od znajomego, że ma fotelik do samochodu jakbym chciała - ja że chętnie i jaki a ona że Maxi Cosi za 200zł może mi sprzedać