Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 13:26   #3931
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Ogolnie a skad wesz ze masz niedobor?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 13:38   #3932
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach w okolicach osiedla i się zmęczyłam

Teraz pije kawę i jem rogaliki ze śliwkami -kill me

Chalupa jako tako ogarnięta. Większość tz zrobil. Mi jeszcze lazienka została.
To kiedy zaczynamy zdrową dietę? ja już zaczęłam, słodycze na bok, tylko zdrowo

To od jutra ?

A dziś mam fazę na wątróbkę, wiem że w ciazy to nie wolno za dużo, ale raz mi nie zaszkodzi,zrobię zaraz gotowaną na obiad + ziemniaki i surówka
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 13:42   #3933
Fionka_31
Zakorzenienie

Od poniedziałku

Ja ostatnio jadłam dwa dni z rzędu wątróbkę, pytalam sie gin czy mogę bo dostaliśmy z dzika to powiedziała ze jak najbardziej byle nie kilogram na raz haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 13:54   #3934
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Od poniedziałku

Ja ostatnio jadłam dwa dni z rzędu wątróbkę, pytalam sie gin czy mogę bo dostaliśmy z dzika to powiedziała ze jak najbardziej byle nie kilogram na raz haha
OOO czyli wątróbka rządzi choć ja lubię tylko drobiową głównie, zwłaszcza taką wyłowioną z rosołu hehe

Dobra, ale od poniedziałku rygor sobie narzucamy
Sama wiem, jak taka zdrowa dieta oczyszcza, odtruwa organizm, czlowiek po tygodniu czuje sie o wiele lepiej, niż podjadając słodkie, a potem to już i słodkiego sie nie chce wogóle. Cholera i jadłam zdrowo, dopóki sobie nie pofolgowałam w ciaży, dają się skusić na zachcianki.

Ale od poniedziałku zero ciastek, słodyczy, chipsów też, bo jak mało kiedy po nie sięgałam, tak w ciązy zdarzało mi sie zgrzeszyć częściej chipsami o smaku zielona cebulka hehe

Zamiast slodyczy wprowadzamy zdrowe owoce i warzywa.

Kurde i miałam sobie kupic porządną maszynę do wyciskania soków i tak zwlekam, a tu sezon sie kończy, a tak piłabym soczki z marchewki, buraka, jabłuszka, mmm smaka sobie zrobiłam

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-29 o 13:56
Stary 2015-08-29, 14:02   #3935
agrita8
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Tak tak od poniedziałku bo ja właśnie idę po sernik do cukierni

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Andriuszka z tego co wiem to dziewczyny mówiły coś o jednym dniu dyspensy na słodycze
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:06   #3936
SweetViolet
Zadomowienie

Ojeju. Położyłam się na pół godziny, a wstałam po trzech. A najchętniej wcale bym nie wstawała...

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja moze bede
Tz sie smieje ze jak mnie dorwie po takim poscie to od razu dzieciaka mi zmajstruje
Dobre

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:14   #3937
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Benita a to tak wygodnie na podłodze będzie z tą wanienką? Praktykowałaś już to z pierwszym dzieciem?

Sylwuska pamiętam jedynie, że z Mel B trening na ramiona robiłam, co w sumie w większości zadziałało na cycki, a w mniejszym stopniu na ramiona, chociaż po 4 miesiącach regularnego ćwiczenia miałam ramiona jak marzenie A teraz znowu mam zwisy Także tego...
A poza tym to jakieś serie ćwiczeń wypatrzonych z neta robiłam, nie pamiętam nawet co to było, bo to 2 lata temu robiłam.

Posprzątałam, zjadłam kolejne pół pizzerki i Ehh...Jak TŻ wróci z pracy to jedziemy do teściów. Tak strasznie mi się nie chce
A Mel b, to sobie zapamiętam, ja z nią posladki cwiczylam, bardzo optymistyczna kobieta, na początku nie dałam rady 10 min zrobić, a później to była pestka trzeba będzie po porodzie się za to wziąć

Cytat:
No wlasnie ja mam taki maly guzek wystajacy nad pepkiem.
Chociaz im wiekszy brzuch tym mniej go widac.
No i zawsze wyskakuje po wysilku.
Wspomnij gin na wizycie o tym.

Jak z Hania mialam tak ze wszyscy znajomi przeliczali na piwo a ja na pampersy

Ja moze bede
Tz sie smieje ze jak mnie dorwie po takim poscie to od razu dzieciaka mi zmajstruje
Haha tylko, żeby potem nie daj Boże, znowu roku celibatu nie było

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hejo
Ogolnie pytałam o b12, bo ja miałam (pewnie nadal mam) niedobór tej witaminy i musiałam chodzić na zastrzyki raz w miesiącu, bo podobno nie wchłania się z przewodu pokarmowego... Dlatego pytam, bo zastrzyki bolesne i chciałam już Ci współczuć

Ja też jestem leniem, właśnie poskładałam 50 i 56 z suszarki a 62 i 68 leży i czeka
SweetViolet, nie ma tego dużo, nawet nie połowa jeśli patrzeć na dane z waszych list wyprawkowych, więc tylko się tak wydaje A i trochę rzeczy na ok. rok, bo TŻ nie mógł się powstrzymać
Ja piorę wszystko w zwykłych płynach, tylko tych z dziećmi na opakowaniach, tj. do prania persil a do płukania E. Ostatnio TŻ nakupował, aż się zdziwiłam, bo o tym nie rozmawialiśmy, a był w dużym sklepie i przy okazji wziął wszystko co dzieciowe, słodko

Mujer, przystopuj kobieto, bo to się może źle skończyć, urodzisz za wcześnie albo coś! Oczywiście nie życzę, ale naprawdę odpocznij trochę...

Mi wczoraj przyszła piłka duża i sobie będę skakać! Czy tam ćwiczyć
Miło, ze o tym pomyślał

Czyli w dzieciecych nie pierzesz? Bo ja chyba też nie zamierzam? Mam vizir i do płukania cocolino białe, jeszcze z dzieciństwa je pamiętam

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Jak urodzę teraz to maleństwo zdrowe, to potem muszę się trochę ogarnąć Ale na pewno jeszcze z jedno bym chciała mieć chociaz dwoje

Ale kontakt z Wami chętnie bym utrzymywała Cieszę się że tu trafiłam na to forum Wszystko to dzięki kalwince klask i: dziekuję kochana za wtajemniczenie i porady

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ja bym posłuchała lekarza, może w wynikach coś zobaczył, że masz niedobór. Ale czasami warto zasięgnąć opinii drugiego lekarza.

"Witamina B12 aktywizuje substancje żelaza w organizmie oraz umożliwia wchłanianie witaminy A, gdyż pobudza karoteny do udziału w przemianie materii, aby potem mogły się przekształcić w aktywną formę tej witaminy."
Też byłabym za tym, żeby utrzymywać dalej kontakt dziewczyny pisały, ze pozniej lepiej będzie przestawić na fb, bo lepiej wtedy dyskusje prowadzic, moglibyśmy np jakąś grupę zamkniętą stworzyć bo już wiem, że jak zerwiemy kontakt, to bardzo będzie mi Was brakowało ;(

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning.

Nadrobilam i się powymadrzam troche na tematy, które tu się przewinely..

Co do pościeli to ja do roku czasu nie używałam - jedynie prześcieradło. Noworodek w ogóle powinien w łóżeczku leżeć nóżkami przy końcu łóżeczka (feet to feet). Kocyki i kolderki to naprawdę mogą byc bardzo niebezpieczne.. jak dziecko macha rączkami i się tym nakryje to wpada w panikę. O tragedię nie daleko.

Byl też temat suchego szamponu.. wiecie jaką ja mam alternatywe? Puder dziecięcy co prawda aplikacja jest nieco trudniejsza, ale efekt taki sam.. i w efekcie duzo taniej wychodzi.
A czemu niemowlak powinien nóżkami przy końcu lozeczka leżeć?

Cytat:
Torbę do szpitala biorę sportową tz'ta. Tam pakuje juz rzeczy dla siebie i dziecka. Teraz jak trafię do innego szpitala to nie wiem czego się spodziewać. Nasza porodowke mam juz "obcykana" a tam w Oksfordzieto nawet nie wiem dokładnie co i jak.

Przyszły właśnie "zimowe" spioszki. Używki.
Piękne, jak mi się te Twoje rzeczy podobają, takie delikatne wszystkie masz, mi ciężko takie w sklepach znaleźć, a bardzo takie lubię, na ebayu używki kupujesz?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-29 o 14:32
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-29, 14:17   #3938
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Od poniedziałku

Poniedziałek to jeszcze sierpień

synek
Stary 2015-08-29, 14:20   #3939
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie a skad wesz ze masz niedobor?
W wynikach morfologii mi wyszło.

No to dziewczyny będę brać tak jak lekarz kazał,a co dodatkowo brać żeby się b12 lepiej wchłaniala? Istnieje takie "coś"?

Wyprasowałam resztę ubranek,jeszcze wyprać koce,śpiworek i inne duże rzeczy i będzie ok
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:22   #3940
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Andriuszka z tego co wiem to dziewczyny mówiły coś o jednym dniu dyspensy na słodycze
Uhmmm no tak w sumie jakaś dyspensa łagodna musi być To jeden dzień w tygodniu dowolnie wybrany można w takim razie zjesć coś niezdrowego w rozsądnych ilościach Każda sobie wybierze ten dzień

Poza tym trzymamy się reguł i dzielimy przepisami.

Ostatnio kupiłam sobie książkę:
DIETETYCZNA KSIĄŻKA KUCHARSKA pod redakcją Zofii wieczorek chełmińskiej , Państwowy zakład wydawnictw lekarskich.

Polecam! ja kupiłam na All używaną, wydana warszawa 1978, extra ma przepisy.

Tam jest rozpisane żywienie niemowląt też, bardzo mi odpowiada. Ma rozpisane wartości odżywcze do każdego dania.

Autorka ma wiele innych wartościowych książek :
http://lubimyczytac.pl/autor/8728/zo...rek-chelminska

Polecam

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Tak tak od poniedziałku bo ja właśnie idę po sernik do cukierni [COLOR="Silver"]
:
OOO łasuchu hehe

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-29 o 14:36
Stary 2015-08-29, 14:25   #3941
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Poniedziałek to jeszcze sierpień

Haha tez o tym myślałam jak pisałam. No ale tak od nowego tygodnia jakos lepiej zacząć

Najgorzej to będzie mi odstawić slodka bulke do południowej kawy. Nie wiem czym ją zastąpić

Stary 2015-08-29, 14:25   #3942
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

No to dziewczyny będę brać tak jak lekarz kazał,a co dodatkowo brać żeby się b12 lepiej wchłaniala? Istnieje takie "coś"?

Wyprasowałam resztę ubranek,jeszcze wyprać koce,śpiworek i inne duże rzeczy i będzie ok

"Jej występowanie w przyrodzie jest ograniczone, ale wystarczą już małe dawki, gdyż jest B12 jest witaminą niezwykle aktywną. Najbogatszymi źródłami witaminy B12 są algi oraz produkty pochodzenia zwierzęcego: wątroba, nerki, serce, chude mięso, ryby, skorupiaki, sery i jaja. Niewielkie ilości witaminy B12 znajdują się w kiełkach zbóż oraz roślinach strączkowych."
Stary 2015-08-29, 14:28   #3943
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jutro robię jogurtowe ze śliwkami. Chyba będę musiała zjeść całe

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

Ona sie rozpuszcza w wodzie wiec chyba nie musisz nic brac dodatkowo

Stary 2015-08-29, 14:32   #3944
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj gadalam z dwiema babeczkami z rodziny apropo kp. Mowia ze zrobily sie im takie flaki ze o mamo. I ze jest to straszne
Nie ukrywam, nie zachecilo mnie to do kp.
Mamy a u Was jak?
U mnie tego problemu nie było, po roku kp biust wygląda jak wyglądał. Ale też inwestowałam w odpowiednie staniki (żadnego przeciskania cycka pod miseczką czy nad miseczką) i kończyłam karmienie stopniowo. Wydaje mi się że najbardziej szkodliwe dla biustu to jest to całe rośniecie w ciąży i zmniejszanie się później, a samo karmienie to już takiego spustoszenia nie sieje.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
mam plan karmić do 4 miesiąca, jeśli w ogóle coś tam będzie
dłużej chyba nie, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu.
ja miałam plan karmić 3 miesiące a wyszło 12
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:33   #3945
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro robię jogurtowe ze śliwkami. Chyba będę musiała zjeść całe
Ja ostatnio robiłam jogurtowe z winogronem i wyszedł mi taki chamski zakalec, że masakra. Ale i tak zjedzony

Miałam zamiar poćwiczyć, bo ostatnio znowu plecy mnie bolą, a w tym tygodniu sobie odpuściłam ćwiczenia (o ja głupia ) a po tym spaniu to najchętniej bym sobie głowę urwała, bo mam wrażenie że mi wybuchnie.

synek
Stary 2015-08-29, 14:35   #3946
czubasek20
Zakorzenienie

Tylek mnie boli tzn kosc ogonowa.
Tz jak przyjedzie ma mi wszystie pudla ze strychu zrzucic wiec bede miala ostry sajgon kilka dni. Ale przynajmniej przebiore to wszystko i bede wiedziala co mam a co nie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:52   #3947
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha tzn witamine B12 kazał brać bo mam za mało czerwonych krwinek
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:55   #3948
halwaya
Zakorzenienie

Co do życia w UK - to nie wiem co mam powiedzieć.. jest po prostu normalnie. Chociaż na początku ciężko było się do pewnych rzeczy przyzwyczaić. Jestem tu już 10 lat (czyli prawie 1/3 mojego zycia) i myślę, że się juz dobrze zaklimatyzowałam.

Cytat:
halwaya wow! używki a wyglądają jak nowe, z neta czy sh?
powiem Ci, że zawsze jak wstaję w nocy na siku to sprawdzam czy coś napisałaś
hehehe no nocna zmiana czuwa!

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Halwaya śliczne, wyglądają jak nówki A co do tego szpitala to kiedy masz tą wizytę w Oxfordzie bo zapomniałam? ;> Może wtedy się dowiesz jak to tam wygląda?
Śpioszki z Asdy - babka, która wystawiła je na sprzedaż ogłosiła, że są nowe, wyprane, ale nigdy nie noszone.. więc w sumie jak nówki.. tylko wtopiłam z rozmiarem, bo to 0-3 miesiąca - więc chyba dopiero w lutym będą dobre hehehe (no chyba, że sie faktycznie urodzi duże dziecko) ale za 2 funty to szkoda było nie brać

co do Oxfordu wizytę mam 07.09 - szpital jest wielki - sam oddział kobiecy to oddzielny wielopiętrowy budynek - ja mam się zgłosić na "silver star unit" - czyli coś a la patologia ciąży - porodówka jest z innej strony (już kiedyś byłam w tym szpitalu)

Cytat:

to ja tu na diecie bezcukrowej a ta mi z sernikiem wyskakuje

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A czemu niemowlak powinien nóżkami przy końcu lozeczka leżeć?

Piękne, jak mi się te Twoje rzeczy podobają, takie delikatne wszystkie masz, mi ciężko takie w sklepach znaleźć, a bardzo takie lubię, na ebayu używki kupujesz?
Czemu powinien tak spać - tego dokładnie nie wiem - ale to było kilkakrotnie podkreslone a propos nagłej śmierci łóżeczkowej - chyba właśnie, że dziecko mogłoby się zsunąć pod przykrycie jakieś.. jak ma nóżki przy krawędzi łóżeczka to bezpieczniej

Na ebayu wszystko - nie mam kiedy latać po sklepach i lumpach - a pewnie też by się tam niezłe okazy znalazły

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:06   #3949
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogarnęłam pokój, przerzuciłam szafę, przeniosłam część rzeczy młodego do szafy, bo wszystko się nie zmieści i mam dość muszę poleżeć, bo brzuch boli teraz ubranek sortować jednak nie będę, bo i tak jeszcze sporo rzeczy dokupię i będę musiała to znowu robić. Poza tym jak kupimy młodemu meble to wtedy będę układać i sortować. Zostało naprawić spodnie i sweter

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:18   #3950
dolinka881
Zadomowienie

Jeśli chodzi o dietetyczne przepisy, to ja czipsiara polecam chipsy z jarmużu- pyszotka i to jeszcze jaka zdrowa!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:23   #3951
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Benita a to tak wygodnie na podłodze będzie z tą wanienką? Praktykowałaś już to z pierwszym dzieciem?
no my tak od początku praktykowaliśmy przy małym dopóki nie zaczął rozchlapywać wody po pokoju chociaż u nas kąpiel to było zajęcie tżta
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:31   #3952
adka_19
Wtajemniczenie

odpisuje na szybko bo sie duzo dzieje w pracy od rana dwie strony tylko odczytalam, ale dzis mega pozytywnie

Cytat:
Adka a co! portfel pusty, ale cycki sterczące
noo dokladnie ahahah

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Czubasek no nir gadaj z tym pstrykaniem ale jaja

Podziwiam Was z tymi studiami .. !

Ogólnie ale z kazdym razem jak się w nocy budziłam byłam coraz bardziej wkur.... :[

Ja juz dawno mówiłam ze po porodzie zrobię cycki jak mam mieć małe i jeszcze flaki to choćby ch na ch stanął to se zrobię
hahaha

Cytat:
Cień najbardziej ciekawa jestem tego suchego szamponu

Fionka kobieta kot
Dobry jest uzywam !!!

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
ja też, tyle, że nigdy nie używałam suchych szamponów, bo jak codziennie nie umyję głowy to chora jestem...i jakoś mi się wierzyć nie chce, że to daje taki efekt, jak umycie włosów? No, zobaczymy...
polecam polecam. ale ja np mam baptiste czy jak to tak do rudych i nie widac go

Cytat:
Znaczy się ją suchego szamponu cały czas używam z Batiste czy jakoś tak i jestem zadowolona jest to moje wybawienie żeby myć włosy co 2 dzien no ale jestem ciekawa tego :₩
oo dokladnie !

Cytat:
Lekarz google jest do więc nie słuchaj.

Ja nie wiem, ale rozstępami się na brzuchu nie martwię, bo i tak miałam (co prawda już jasne prawie niewidoczne) a teraz mam takiego tygryska. dla mnie wazne zeby na cyckach nie było a smaruje sie jak mi sie chce i przypomni :P

Adka no własnie sie obawiam, ze jak sie nażre to mu ochota na minie
No wlasnie dlatego pytam

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52580288]Ciekawe ile z nas będzie w ciąży w przyszłym roku bo planuje kilka z tego co widzę, a ciekawe jak to wyjdzie w praniu

Biorę się za porządki, bo już patrzeć nie mogę na ten burdel na dziś ambitny plan - nasz pokoik (10m2 kurzu), moja szafa i przegląd butów, ubrań i sortowanie, rzeczy młodego - poukładać rozmiarami i pozapisywać czego nam jeszcze brakuje, zrobić z tego listę do portfela, żeby mieć pod ręką jak coś mi się trafi, zszyć spodnie, bo pękły na tyłku, zaszyć torbę na leżak, żeby się ją dało przez ramię powiesić Także do później laseczki I pamiętajcie - kobieta w ciąży jest zawsze najpiękniejsza![/QUOTE]

Powodzenia kochana !!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:34   #3953
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578693]Dziewczyny a co myślicie o tym, żeby kupić kołderkę i zamontować do pościeli sznureczki, żeby kołderkę przywiązać do szczebelków łóżeczka? I używać kołderki od początku? Bo cały czas się zastanawiam nad śpiworkiem do spania vs. kołderka właśnie, ale przymocowana do szczebelków, żeby młody się nie rozkopał ani nie nakrył głowy?[/QUOTE]Ja osobiście nie miałabym nerwów do wiązania tych sznureczków
Miałam np.śpiworka nie kupować, ale jednak kupiłam i jestem z niego zadowolona, bo jest bez tych ramiączek

Cytat:
A co do ruchow w brzuszku, pamietam ze przy Hani ok 37 tyg slyszalam pstrykanie. Tz tez to slyszal. Wiecie co ta mala gwiazdka robila?
Zahaczala sobie paznokiec o pazbokiec i tak to bylo slychac

Cytat:
Aniqa- jak testowalas wozki to ktorys mial takie amory jak tako extreme? Bo mam wrazenie ze tak wielkich kolek ogromynch i amortyzatorow to wiecej zaden nie ma:p
W sumie dokładnie oglądałam tylko Taxo Extreme i Camarelo Carera bo reszta mi się na żywo nie widziała. Camarelo też miał amortyzatory (mam wrażenie, że gorsze?), ale chyba mniejsze koła o ile dobrze pamiętam. W Tako te amortyzatory są naprawdę fajne no i duże koła

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja chyba już też zacznę odkładać na cycki hehehe
a jak się okaże że jest spoko to na wakacje z tej kasy pojedziemy
A ja na odsysanie tłuszczu z ud i pośladków

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
ja też, tyle, że nigdy nie używałam suchych szamponów, bo jak codziennie nie umyję głowy to chora jestem...i jakoś mi się wierzyć nie chce, że to daje taki efekt, jak umycie włosów? No, zobaczymy...
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ją mam walizkę taką na wakacje, ale jej nie będę taszczyc i taka stara torbę ze studiów i zamierzam sobie kupić nową taką właśnie jak na treningi przyda się na potem
Ja kupiłam właśnie taką treningową

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
tak, szkoła jest bezpołatna
To tym bardziej warto

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
śliczne dla dziewczynek to zawsze takie cudeńka są chyba miałam taki sam albo bardzo podobny bodziak z długim w gwiazdki mój był kupiony w F&F
Dziękuję Tych w gwiazdki dużo jest w różnych sklepach

Cytat:
To dzisiejsze przypadkiem kupione rozmiar na 68cm
Śliczne!

Cytat:
Przyszły właśnie "zimowe" spioszki. Używki.
Jakie cuda!

Chyba mi nie wszystko zacytowało

Ja po zakupach. Bez szału. Nie chce mi się opowiadać, ale dziś miałam dość zakupów. Na dodatek boli mnie głowa od rana i chyba w końcu wezmę tabletkę
Kupiłam tylko w Pepco 3 szt.ubranek i jedne skarpetki.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Dzisiejsze zakupy

Stary 2015-08-29, 15:38   #3954
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
hehe, a nie boisz się że to też bardzo boli?
ja odkąd pamiętam mówiłam, że kiedyś je zrobie .. bo jest to mój kompleks więc w głebi duszy wiem , ze to nic przyjemnego, z 2 str widziałam sie kumpela która była dosłownie 3 dni po no i mówiła ze boleć boli ale jest do zniesienia

Cytat:
0enedue kerstin2001 jeśli chodzi o pościele

?
super juz oglądam

Cytat:
Niee, ona wychodzi przy wysilku. I boli tzn moze.nie to ze boli tylko to jest takie nieprzyjemne uczucie ciagniecia ,pieczenia.
Jak bedzie bolec bez dotyku tak ostro i pojawi sie temp plus wymioty to kierunek szpital bo wtedy mogla sie zacisnac.

Ale posciel dla malucha czy dla doroslego ?
Evcia chyba zamawia od -nadia
I ja tez od niej bede zamawiac

no to juz jestem prawie pewna ze to to.. jakies zalecenia od gina?

co do poscieli chodzi mi o posciel dla dorosłych >

Cytat:
Od poniedziałku
którego ?????

...poprztykałam sie z tż , bo znajomych do nas zaprosił zeby przy flaszce szafke skrecic oczywiscie nie zapytal mnie o zdanie ..nie dosc ze nie mam ochoty na towarzystwo jednej z osob bo jest strasznie meczące, pozatym średnio sie czuje .. to na koniec mu powiedzialam ze jak se zaprosił to niech sam na zakupy skoczy cos do zjedzenia zrobi itp ..oczywiscie obraza majestatu ..
przeciez może mi sie nie chcieć

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dzisiejsze zakupy

tez oglądałam te szare body

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:40   #3955
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
...poprztykałam sie z tż , bo znajomych do nas zaprosił zeby przy flaszce szafke skrecic oczywiscie nie zapytal mnie o zdanie ..nie dosc ze nie mam ochoty na towarzystwo jednej z osob bo jest strasznie meczące, pozatym średnio sie czuje .. to na koniec mu powiedzialam ze jak se zaprosił to niech sam na zakupy skoczy cos do zjedzenia zrobi itp ..oczywiscie obraza majestatu ..

tez oglądałam te szare body
Zrobiłabym to samo

Mama mi je znalazła bo ja widziałam tylko różowe i to wielkie rozmiary

A propos poniedziałku
https://video.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/...7b&oe=55E1E4F2

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-08-29 o 15:42
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:42   #3956
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Też bym się wkurzyła jakby nawet nie zapytał. I oczywiście że może Ci się nie chcieć

synek
Stary 2015-08-29, 15:42   #3957
czubasek20
Zakorzenienie

Moja praca na dzis...
Jejku a to dopiero polowa :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440859250777-1667800135.jpg (72,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440859271889378686723.jpg (78,3 KB, 16 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-29, 15:44   #3958
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja praca na dzis...
Jejku a to dopiero polowa :/
Ojej współczuję

Ja czekam aż mama wróci po urlopie do pracy i przywiezie mi pudło na nasze ubrania z szafy. Chcę zrobić trochę miejsca, bo dużo niepotrzebnych ubrań leży.

D 10 września ma być szafa narożna dla małej, więc będę mogła się zająć organizacją miejsca w niej. Także u mnie wrzesień będzie takim miesiącem porządków
Stary 2015-08-29, 15:46   #3959
evciap0
Wtajemniczenie

Witam się w 27 tygodniu aplikacja pokazuje, że to już 7 miesiąc i 3 trymestr aaaaa

Kalwinka dzięki za opis zajęć, ciekawe czy mój TŻ też będzie mnie przepraszał haha, my idziemy dopiero za 2 tygodnie

Hope bardzo się cieszę, że serduszko zdrowe

Wszystkie zakupy piękne i bardzo udane

Ja w poniedziałek/wtorek idę na łowy do lumpa, mężowi skończyło się wolne
Dzisiaj kupiłam sobie rajtuzy ciążowe, może uda mi się w sukienkach i jednych spodniach ciążowych przełazić zimę

Pościel zamawiałam u nadii na allegro

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:50   #3960
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Witam się w 27 tygodniu aplikacja pokazuje, że to już 7 miesiąc i 3 trymestr aaaaa

Dzisiaj kupiłam sobie rajtuzy ciążowe, może uda mi się w sukienkach i jednych spodniach ciążowych przełazić zimę
Ojej, ale ten czas leci

Ja mam dwie pary spodni na zimę ( w sumie przez przypadek kupiłam te drugie ). Poza tym planuję legginsy i długie dresowe tuniki. Mam jedną, więc może jedna wystarczy Jak nie to sobie jeszcze kupię jak trafię, bo lubię takie luźne dresowe sukienki

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Która z Was pisała, że kupuje materac kokosowo-lateksowy 'Krzyś' Havea? Zamówiłaś już?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości