|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
nic nie zrobimy niestety, zostaje nam trzymać kciuki za maluszka i za dzielną mame!
ale nie myślmy o złych rzeczach bo musimy być uśmiechnięte i zadowolone da naszych dzieciaczków
|
|
|
|
#1982 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chcialam rodzic sn a musialam miec cc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() udalo nam sie wyjsc na spacerek,nawet pogoda ladna sie dopisala kupilam brakujace produkty I kapusniak juz sie gotuje
|
|||||
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Leżałam i leżałam... czekałam... nic nadzwyczajnego nie poczułam
Nibyyyy coś tam czuję... ale to takie baaaardzo delikatne, że ja już sama nie wiem A na brzuchu już się kłaść nie będę...
|
#1984 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie mi na poczatku 2 razy sie zemdkalo lekarz powiedzial ze mam cos z cisnieniem albo z cukrem po tygodniu okazalo sie ze jestem w ciazy . Ja nosze w torebce cos do przegryzienia i wode obowiazkowo 😊 od wczoraj odstawilam progesteron bo mam miesniaka na macicy i dzisiaj czuje sie ze tak brzydko piwiem do d..... a ci do porodu to bedzie moj 3 pierwszy naturalny 2 cesarka a 3 niewiem jeszcze , po cc strasznie sie czulam i powiem szczerze niewiem jak mozna placic albo prosic o cc . To tylko moja opinia z doswiadczenia naturalny jedyny plus ze chodzisz odrazu co niemalo , rodzilam 12 godzin wuec trudno powiedziec ... zycze wszystkim niebolesnego i szybkiego porodu jaki by on to niebyl 😄 byle nasze maluszki byly zdrowe
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Jesli chodzi o ruchy to jak wipije chlodna wode albo mleko ze 2 szklanki i usiade to czuje najbardziej |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka uważaj na Was.
Ja w pierwszej ciąży poczulam ruchy w 17 tygodniu. Dzisiaj zaczelam 14 tydzień:jupi. Corcia śpi, ją leże na kanapie,byliśmy dzisiaj z mężem po farby w przyszłym tygodniu malowanie akurat zapowiadają ładna pogodę to fajnie wszystko wyschnie.
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
... i do czego byście te pierwsze ruchy porównały? Motylek? Rybka? Puknięcia? Bąbelki?
![]() Jejuuuś! Ja chcę już!
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczekamy sie! Pamiętasz jak bylo na poczatku byle do pierwszej wizyty potem do serduszka później do drugiego trymestru jeszcze została Plec i ruchy no a potem będziemy odliczac do porodu szczególnie jak któraś z nas bedzie po terminie
mi si dzisiaj snilo usg 3d i wielka 'muszelka' ciekawe czy cos bedzie widac w poniedziałek i ciekawe czy sny sa rzeczywiście na odwrót dziewczyny mialyscie sny o plci w pierwszych ciazach sprawdzilo sie?
|
|
|
|
#1988 |
|
Przyczajenie
|
Olgietka zobaczysz ze zrozumiesz ze to twoja dzidzia sie rusza i sie wita z toba ( lekkie pukniecia - rybka )
|
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
Chcialam napisac witam sie o poranku a tu juz popoludnie. Poranek minal mi leniwie, ale za to potem z Tz przygotowalam obiadek: dzis kotlet z persi, ziemniaczki w przyprawie do ziemniakow i pomidorki w majonezie. Teraz jeszcze robie leczo. Chyba wrocila mi ochota i energia na gotowanie i mam nadzieje ze dlugo sie utrzyma.
W poprzedniej ciazy bardzo chcialam urodzic naturalnie ale niestety nie poszlo to po mojej mysli i mialam cc. Bardzo dlugo zle sie czulam po cc, wiec teraz priorytetem znow dla mnie jest sn, ale zycie pokaze, jak to bedzie i nie nastawiam sie juz na nic. A co do oslabniec, to co prawda nie zaslablam jeszcze, ale strasznie kreci mi sie w glowie, szczegolnie z rana, kiedy odprowadzam synka do szkoly. Boje sie czasami, ze sie przewroce, a nie chcialabym robic takich numerow przy synku. Mowilam o tym lekarzowi, to powiedzial ze w ciazy to normalne. I dlatego ze jestem praworeczna, a moja dominujaca strona jest lewa polkula, to wydaje mi sie ze lece na lewa strone. Slyszalyscie o czyms takim? Ostatnio przeczytalam ze na tym etapie ciazy (u mnie zaczal sie 15 tydzien) mozna zauwazyc brazowa linie idaca od pepka w dol. Ale u mnie nic nie widac. A jak u Was? Tez trzymam kciuki za tego maluszka!
|
#1991 |
|
Przyczajenie
|
Bonku nigdy niemialam snow o plci ale w 1 ciazy bylam pewna i czulam ze dziewczynka a w 2 niemialam przeczucia moze dlatego ze mialam od poczatku zagrazona niewiem ... teraz czyje ze bedzie na niebiesko ale zobaczymu ....
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja tez 15 i lini niewidac |
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się na samym początku dwa razy śniło, że chłopak, później dwa razy, że dziewczynka.
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow patrzyłam na pogodę w nast tyg ma byc nawet po 30 stopni
|
|
|
|
#1994 |
|
Przyczajenie
|
Polly czyli 50 na50
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam taką delikatna linie od pępka w dół.. Nie jakaś wyraźną, ale znając swoje ciało widzę ze juz jest
zauważyłam kilka dni temu jak smarowałam brzuchol.
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę upałów.
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
O jeszcze jednym tescie dotyczący przepowiedni plci przeczytałam na wizażu, dotyczy ph moczu jak powyżej 6to chlopczyk jak poniżej to dziewczynka
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- 30 to jest max ale jak zapowiadali powyżej 35 to masakra
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam że 5-6,5 to dziewczynka, 7-8 to chłopiec. Ale też ważne jest, żeby to było z Pierwszego badania czyli ok. 10 tygodnia :-P ja mam 6, czyli na granicy hihi
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak o tych miarach slyszalam ale teraz z kom juz nie szukalam tego tylko napisalam co wiedziałam hehehe
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
ja też żadnej linii nie widzę
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o te kreseczkę, to często występuje u kobiet o ciemnych włosach, oczach i ciemniejszej karnacji.. To się nie dziwię, że ja już widzę
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-09-12 o 15:32 |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
olgietka napewno rozpoznasz ruchy maluszka I to juz blizej niz dalej
|
|
|
|
|
#2004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także do kamienia chyba też trzeba mieć predyspozycje. Cytat:
Cytat:
Ja mam dzisiaj leniwy dzień. Puściłam 3 pralki, zawiozłam męża na siłownię, a sama siedzę teraz u rodziców bo muszę zostać z psem do wieczora aż wróćą. Za to jak wrócę do domu będzie domowa pizza i na zagrychę twixxy w białej czekoladzie, kupiłam ale jeszcze nie próbowałam ![]() Dzisiaj zaczynam 15tc |
|||
|
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprocz znieczulenia wszystko inne poszlo inaczej niz zaplanowalam ![]() nie kazda kobieta ma ta linie u mie pojawila sie dopiero po 20 tyg
|
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już prędzej o tym czytałam i z ciekawości spojrzałam.
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka dziewczyn podważyło tę metodę ![]() Idę te placki w końcu robić
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki spadam na ten wieczór panieński!
miłego wieczorku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

) i usiadłam na nich i powoli, powoli zrobiło mi się lepiej. Nawet jakaś starsza Pani podeszła do mnie i pytała co się stało i chciała wodę przynieść, ale że było mi już lepiej to podziękowałam i za chwilę sama podeszłam po wodę i już do wyjścia ją piłam

to muszę mojemu częściej ząbki szorować pastą, żebym nie musiała usuwać. Na jednym ząbku mu się zrobił, ale jeszcze dało się zdrapać paznokciem. Ale mój młody jeszcze, półtora roku ma