Mamy marzec 2016. Część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-12, 10:33   #1921
nina1406
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

ktoregos_dnia nie ma kto Cię wyręczyć w myciu okien? dobrze że rozkładasz sobie tą pracę na kilka dni.

co do brzucha to mnie też boli i trochę mnie to martwi...

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:36   #1922
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość

Ile? ;>
200-250zł.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:37   #1923
Bonku
Wtajemniczenie

Ja mam więcej śluzu na wkladce od jakiegoś czasu, bialy gęsty ale to calkiem normalne ten śluz chroni przed przedostaniem sie do maleństwa bakterii itd w ogóle to przy porodzie wydalany jest ten czop sluzowy w pierwszej kolejności nie wiedziałam o tym jak ogoladalam przyjaciol to się dowiedziałam

Chodakowska mam zamiar uruchomić jak będę na wolnym trening skalpel tam jest dużo ćwiczeń na nogi i pośladki a ominąć te na brzuch ostatnie 10min po ciąży tez planuje biegac ale zobaczymy co z tego wyjdzie kiedys przy zdrowym odżywianiu + bieganie 9kg w 3miesiace schudlam

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Mnie tez brzuch boli ale to normalne z tego co czytałam wszystko się tam rozciąga
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:44   #1924
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
200-250zł.
o kurde to muszę mojemu częściej ząbki szorować pastą, żebym nie musiała usuwać. Na jednym ząbku mu się zrobił, ale jeszcze dało się zdrapać paznokciem. Ale mój młody jeszcze, półtora roku ma

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
ktoregos_dnia nie ma kto Cię wyręczyć w myciu okien? dobrze że rozkładasz sobie tą pracę na kilka dni..
TŻ w poniedziałek pomoże mi z drugim pokojem tzn. jeszcze o tym nie wie, ale powiem mu później
Stary 2015-09-12, 10:45   #1925
gosza82
Rozeznanie

Nina dzięki za radę właśnie wysłałam męża po jakbłka na targ.

Dziewczyny spokojnie możecie odstawić tabletki po trzech miesiącach jak się boicie to lekarza zapytajcie. Poźniej wystarczą jakieś witaminki. Ja biorę magnez i kwas foliowy.

Dla mnie też ważne jest to że żeby później szybko wrócić do starej sylwetki. Prowadzę aerobik przez maleństwo zmieniłam zajęcia na spokojniejsze i prowadzę aerobik dla kobiet w ciąży teraz wiem co one czują i muszę przyznać że to super zabawa polecam jeśli nie macie żadnych przeciwwskazań

U mnie dziś piękna pogoda 20 stopni pranie zrobione teraz czas ogarnąć mieszkanie a później jakiś spacer z mężem i oczywiście jakiś dobry obiad dziś poza domciem

Dziewczyny gratulacje 15 tygodnia!!!

A wszystkim dziewczynom spokojnego przyjemnego dnia!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:45   #1926
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Karmiłam piersią i bardzo szybko wróciłam do formy to nie jest plotka. Po porodzie naturalnym i po karmieniu piersią kobieta szybciej dochodzi do siebie. Niestety wiadomo, że nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem, czasem cc jest konieczne, a kp nie wychodzi.
U mnie to się nie sprawdziło. Co prawda nie zostało mi bardzo dużo bo 4kg po ciąży. Schudłam dopiero ćwicząc Chodakowską i chodząc na zumbe. To wtedy waga poleciała tak, że ważyłam jeszcze mniej niż przed ciążą.

A karmiłam rok. Teraz też mam nadzieję, że się uda jak najdłużej.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ale wam zazdroszcze tych ruchów, ale w pierwszej ciąży to chyba później nie?
Tak, ja w pierwszej ok 18t dopiero.

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Poza tym biorę żelazo i bardzo mnie boli od niego żołądek, to jest moje największe przekleństwo.
Z jakiego powodu bierzesz żelazo niska hemoglobina?

Trochę mnie złe myśli naszły dzisiaj. We wtorek byłam u diabetologa i stwierdziła, że moje po śniadaniowe cukry nadają się na włączenie insuliny. Dała mi ostatni tydzień jak się nie poprawi to insulina. Od środy jakby jakiś cud cukry piękne ani jednego przekroczenia, to jest nie wiarygodne trochę dla mnie i aż pomyślałam, że może już nie jestem w ciąży skoro takie wyniki:-(
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:47   #1927
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Mnie tez brzuch boli ale to normalne z tego co czytałam wszystko się tam rozciąga
no to mnie trochę uspokoiłaś, jak tak to niech boli i dzidzia rośnie

Cytat:
TŻ w poniedziałek pomoże mi z drugim pokojem tzn. jeszcze o tym nie wie, ale powiem mu później
i to jest prawidłowe podejście to tego tematu

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-12, 10:49   #1928
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde to muszę mojemu częściej ząbki szorować pastą, żebym nie musiała usuwać. Na jednym ząbku mu się zrobił, ale jeszcze dało się zdrapać paznokciem. Ale mój młody jeszcze, półtora roku ma
Moja ma 6 lat. I mimo szorowania, to i tak się zrobił.:P
No ale stwierdziłam, że lepiej teraz, bo później dziecko i milion innych wydatków.

Stary 2015-09-12, 10:54   #1929
mira81
Zadomowienie

Ja wracam z zakupow. Tak jak przypuszczalam nic mi sie nadal nie podoba. A jak mi sie juz botki spodobaly to nie bylo rozmiaru. Kupilam tylko zwykle czarne baleriny. Za to ze skory i za grosze

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:57   #1930
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja biorę od początku żelazo. Bóle brzucha się nie pojawiają chociaż ostatnio czuję bliznę po cesarce tak jakby mi się rozciągała nic dziwnego ostatnio trochę przesadzam z noszeniem małego

Też bym chciała dostać się do klubu, ale chyba nie mam na to szans... Trudno
Stary 2015-09-12, 11:02   #1931
201610051940
Konto usunięte

osoby które jeszcze nie potwierdziły zaproszenia a są już wysłane:
Bonku
faithworkswonders
gosza82
kallina_2014
Kiwi18
mira81
nyny15
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-12, 11:08   #1932
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
osoby które jeszcze nie potwierdziły zaproszenia a są już wysłane:
Bonku
faithworkswonders
gosza82
kallina_2014
Kiwi18
mira81
nyny15
Ha, a ja nie mam tego zaproszenia...ani na mailu ani na skrzynce wizazowej..

Stary 2015-09-12, 11:09   #1933
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A mnie coś od dwóch dni pobolewa brzuch, jak na okres. Nie mocno, ale jednak.

Udało mi się sprzedać mojego starego laptopa. Cieszę się bardzo, bo idę we wtorek z psem na usunięcie kamienia z zębów i jak usłyszałam cenę, to mi się słabo zrobiło.
a nie przypadały Ci teraz okres? Bo czasami tak boli wtedy Poza tym wszystko się rozciąga więc to normalne Mnie często pobolewa, a jak mocniej boli to wez no-spe

Cytat:
Kallina - też biorę żelazo i żołądek też mi już po mału pada
podobno po żelazie pojawiają się zaparcia

przeżyłam chwile grozy w sklepie dziś, dobrze, że już w domu jestem
Stary 2015-09-12, 11:10   #1934
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
a nie przypadały Ci teraz okres? Bo czasami tak boli wtedy Poza tym wszystko się rozciąga więc to normalne Mnie często pobolewa, a jak mocniej boli to wez no-spe

podobno po żelazie pojawiają się zaparcia

przeżyłam chwile grozy w sklepie dziś, dobrze, że już w domu jestem
Co sie stalo?

Stary 2015-09-12, 11:13   #1935
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gwiazdka, ja nie widzę zaproszenia ale moze pozniej zaloguje się z komputera to zobaczę.

Żelazo biorę, bo mi spadła hemoglobina.

A zaparc nie mam, tylko ten żołądek.
Stary 2015-09-12, 11:15   #1936
trzydziescidwa
Zakorzenienie

pytanie do "pęcherzowych" dziewczyn: Czy któraś z Was brała już antybiotyk? Bo ja już 3 dzień jadę na ziołowych lekach i nie widzę poprawy.. niby nie jest też gorzej, ale... Gin mówił, żeby w razie czego w niedziele na oddział podjechać i zastanawiam się co mogą mi dać w ogóle... i czy lepiej nie przeczekać w domu, bo na pewno nie chcę żeby mnie tam jeszcze zatrzymali niepotrzebnie...
Stary 2015-09-12, 11:23   #1937
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Zaproszenie jest widoczne z perspektywy przeglądarki

Oj tak żelazo powoduje u mnie mega zaparcia

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 11:23   #1938
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Co sie stalo?

stałam w kolejce do kasy i prawie przy samej kasie tak mi się słabo zrobiło, gorąco że stwierdziłam, że nie dam rady ustać. Wzięłam swoje rzeczy i powoli odeszłam i już miałam czarno w tym momencie przed oczami, uszy mi zatkało, generalnie byłam pewna, że fiknę tam. A jedyne o co się bałam to żeby na brzuch nie polecieć, ale udało mi się dojść do najbliższych produktów (akurat to był papier toaletowy ) i usiadłam na nich i powoli, powoli zrobiło mi się lepiej. Nawet jakaś starsza Pani podeszła do mnie i pytała co się stało i chciała wodę przynieść, ale że było mi już lepiej to podziękowałam i za chwilę sama podeszłam po wodę i już do wyjścia ją piłam

W życiu tak się nie bałam. I to nie o siebie, tylko, że jak się przewrócę to Maluszkowi się coś może stać
Stary 2015-09-12, 11:30   #1939
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
stałam w kolejce do kasy i prawie przy samej kasie tak mi się słabo zrobiło, gorąco że stwierdziłam, że nie dam rady ustać. Wzięłam swoje rzeczy i powoli odeszłam i już miałam czarno w tym momencie przed oczami, uszy mi zatkało, generalnie byłam pewna, że fiknę tam. A jedyne o co się bałam to żeby na brzuch nie polecieć, ale udało mi się dojść do najbliższych produktów (akurat to był papier toaletowy ) i usiadłam na nich i powoli, powoli zrobiło mi się lepiej. Nawet jakaś starsza Pani podeszła do mnie i pytała co się stało i chciała wodę przynieść, ale że było mi już lepiej to podziękowałam i za chwilę sama podeszłam po wodę i już do wyjścia ją piłam

W życiu tak się nie bałam. I to nie o siebie, tylko, że jak się przewrócę to Maluszkowi się coś może stać
ja w takiej sytuacji chyba po prostu usiadłabym tam gdzie bym stała Ale ja to jestem mega panikara :P
Lepiej się już czujesz?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Czy jest na sali moooniaaaa? Wydaje mi się, że trzeba wrzucić w pierwszym wątku info, że mamy klub i zamieścić tam taki choćby ogólny regulamin
Wrzuciłam propozycję do klubu
Stary 2015-09-12, 11:33   #1940
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam z mamą i mi mówiła to samo. Wzięłam nospę, poleżę chwilę i się biorę za porządki.

Stary 2015-09-12, 11:34   #1941
Bonku
Wtajemniczenie

Anteria spokojnie na pewno dostaniesz zaproszenie

Ja jadłam duomox zaraz w początkowych miesiącach ciąży i on jest bezpieczny, pamiętaj ze nieleczona infekcja jest gorsza dla maleństwa niz antybiotyk, bol pęcherza jest mi bardzo dobrze znany a w pierwszych tyg ciąży strasznie mi sie nasilil pomogla zmiana planu do higieny intymnej na lactacyd, bo w ciąży chyba ph mi sie zmienilo i mój wcześniejszy plyn nie ogarnial

bardzo goraco polecam ugotowac rumianek i kore debu (osobno) i wlac do cieplej wody byle nie goracej do dużej misce takiej do prania i posiedzieć w tym jak wystygnie, 'wywar' musi być cieply nie gorący to ważne
Stary 2015-09-12, 11:36   #1942
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

ojej brzmi to groźnie... powiedz lekarzowi o tym przy okazji...
dobrze ze sobie poradzilas!
Stary 2015-09-12, 11:37   #1943
Bonku
Wtajemniczenie

Posiedzieć aż wystygnie miało być
Stary 2015-09-12, 11:39   #1944
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:

A jadłas rano śniadanie? Może zrobiło Ci się słabo bo nie zjadłas albo zjadłas za mało? Powoedz o tym lekarzowi przy najbliższej okazji..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 11:39   #1945
Bonku
Wtajemniczenie

Malinka ja taka sytuacje miałam tydzień temu w kościele nagle uderzenie goraca i zakrecilo mi się w glowie pomoglo swieze powietrze, dobrze ze nic Wam sie nie stalo
Stary 2015-09-12, 11:48   #1946
mira81
Zadomowienie

Mam nadzieje ze ci juz lepiej Malinka. Ja mialam podobnie kiedys w metrze. Ciemno przed oczami. Na zmiane zimno i goraco. Mialam akurat wysiadac. Wysiadlam. Usiadlam na lawce ale nie bylo lepiej wiec nie wiem w sumie jak ale sie zebralam i chyba po omacku doszlam do domu. Przeszlo mi dopiero po pol godz lezenia. Zapomnialam o tym i nie powiedzialam lekarce ale podejrzewam ze cisnienie spadlo mi wtedy do zera chyba. Ogolnie mam bardzo niskie, w ciazy jeszcze mi spadlo.

Stary 2015-09-12, 11:55   #1947
kallina_2014
Wtajemniczenie

Malinka, uwazaj na siebie!
Stary 2015-09-12, 11:56   #1948
eeyesblue
Zadomowienie

hej dziewczyny widze faza na placki ziemniaczane od wczoraj, ja wlasnie dzis serwuje

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie już chyba dwie dziewczyny poczuły przede mną w pierwszej ciąży poczułam wcześnie i lekarz mi nie uwierzył, a odczuwałam to cały czas tak samo tylko się nasilało i byłam pewna, że to były ruchy dziecka, a nie jelit. Teraz poczułam to wcześniej niż ostatnio.
a kiedy poczulas w pierwszej ciazy?

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mój mąż też tylko z cukrem ja wole suche abo z sosem pieczarkowym

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
to wstyd mi się przyznać, ale ja wręcz uwielbiam fastfoody
ja tez, a w ciazy to juz w ogole.. milosc

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
A tak a propos infekcji..o ktorej Malinka wspominala.. Ja przeszlam zaraz na poczatku chyba 7 lub 8 tydz ( w kazdym razie na pierwszej wizycie u gin dostalam juz czopki i masc) . Infekcja wyleczona po kilku dniach bez problemu. Ale nie o tym chce pisac..oto zalecenia ktore przy okazji dostalam...Zeby zapobiegac ( no moze zapobieganie to zbyt wielkie slowo ale zeby nie ulatwiac sprawy grzybkom i bakteriom) najlepiej jest:
zrezygnowac z wkladek higienicznych, bo dzialaja jak plaster i nie pozwalaja skorze oddychac i ulatwiaja namnazanie bakterii
Zrezygnowac albo mocno ograniczyc slodycze bo grzybki uwielbiaja cukier
Nosic bawelniane, "oddychajace" majtasy
I jak najczesciej wietrzyc d..pke ( najlepiej spac bez majciochow)

Ja sie stosuje od tej pory do zalecen ( no tam ze slodyczami gorzej) i odpukac 2 miesiace spokoju. A lekarka ostrzegala ze moze bardzo szybko wrocic. Wiec jestem czujna

ja wlasnie przeszlam infekcje na poczatku i narazie spokoj dzieki za rady, przydadza sie

[/COLOR]A co myślicie o karmieniu piersią przy kimś? Akurat jest wątek na intymnym i tak się zainteresowałam. Ogólnie skłaniam się ku temu, żeby nie karmić, bo chciałabym jak najszybciej zacząć się odchudzać po urodzeniu, ale wiadomo, że nic nie wiadomo i myślę, że jednak wychodziłabym do innego pokoju przy gościach.[/QUOTE]

przy karmieniu piersia wlasnie chyba szybciej sie chudnie

Cytat:

A właśnie dziewczyny, czy któraś zauważyła może zwiększoną ilość śluzu?
ja od poczatku ciazy mam wiecej, ale to ponoc normalne

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
pytanie do "pęcherzowych" dziewczyn: Czy któraś z Was brała już antybiotyk? Bo ja już 3 dzień jadę na ziołowych lekach i nie widzę poprawy.. niby nie jest też gorzej, ale... Gin mówił, żeby w razie czego w niedziele na oddział podjechać i zastanawiam się co mogą mi dać w ogóle... i czy lepiej nie przeczekać w domu, bo na pewno nie chcę żeby mnie tam jeszcze zatrzymali niepotrzebnie...
ja na samym poczatku (6-7tydz) mialam zapalenie pecherza, dostalam antybiotyk bezpieczny dla dziecka i pomogl fakt, ze zle sie po nim czulam, ale zorientowalam sie w przedostatni dzien brania tabletki, wiec juz dokonczylam kuracje. do tej pory, odpukac, nie wrocilo idz do lekarza, przepisze ci cos bezpiecznego na pewno, nie mecz sie samo nie przejdzie jak juz kilka dni trwa..
Stary 2015-09-12, 11:59   #1949
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Anteria spokojnie na pewno dostaniesz zaproszenie

Ja jadłam duomox zaraz w początkowych miesiącach ciąży i on jest bezpieczny, pamiętaj ze nieleczona infekcja jest gorsza dla maleństwa niz antybiotyk, bol pęcherza jest mi bardzo dobrze znany a w pierwszych tyg ciąży strasznie mi sie nasilil pomogla zmiana planu do higieny intymnej na lactacyd, bo w ciąży chyba ph mi sie zmienilo i mój wcześniejszy plyn nie ogarnial

bardzo goraco polecam ugotowac rumianek i kore debu (osobno) i wlac do cieplej wody byle nie goracej do dużej misce takiej do prania i posiedzieć w tym jak wystygnie, 'wywar' musi być cieply nie gorący to ważne
Bonku dzięki! Wyślę TŻ do apteki i chyba zrobię nasiadówkę. Lactacyd sama Ci doradzałam ja też używam non stop..

Jeszcze jedno mam do Ciebie pytanie, czy ten ból pęcherza to miałaś tylko przy oddawaniu moczu, czy też pomiędzy? Ja jakoś dziwnie się czuję, mam jakieś takie w niskim podbrzuszu bóle od czasu do czasu, chwilę poboli i przestaje, oprócz tego pieczenie po siusianiu, a podczas to jakoś bardziej czuję ból w plecach, ech... Wszystko takie nietypowe. Przed ciążą inaczej wyglądały te zapalenia...
Stary 2015-09-12, 12:02   #1950
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
ja mialam cc I karmilam bez zadnego problem 15 miesiecy wiec I po cc sie da
Nie do końca o tym mówiłam. Zaznaczyłam tylko, że nie zawsze kp wychodzi i trzeba karmić z butelki albo np. chcemy urodzić sn, a musimy mieć cc. Wiem, że po cc można kp
Cytat:
Ale wam zazdroszcze tych ruchów, ale w pierwszej ciąży to chyba później nie?
Tak, w pierwszej ciąży czuć to trochę później
Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
co do brzucha to mnie też boli i trochę mnie to martwi...
Mnie wczoraj rozbolał i to był taki bolący skurcz, podobny do porodowego ale wzięłam nospę, położyłam się i po kilkunastu minutach przeszło. Nie ma co się dziwić i martwić. Macica rozciąga się i to musi trochę boleć, gorzej jak przy tym pojawia się krwawienie.
Cytat:
stałam w kolejce do kasy i prawie przy samej kasie tak mi się słabo zrobiło, gorąco że stwierdziłam, że nie dam rady ustać.
Przeżyłam to w ciąży z córką, miałam już spory brzuch. Najlepiej wtedy usiąść, obojętnie gdzie się znajdujesz, a jak masz możliwość to unieść nogi do góry. Kiedy gdzieś wychodzisz staraj się przed tym napić i coś zjeść, dobrze jest mieć ze sobą małą butelkę wody lub czegoś słodkiego do picia. Omdlenia w ciąży to niestety nie jest rzadkość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości