|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
No to ja już po rozmowie z kierowniczka labo. Powiedziała, że ona syfu mieć nie chce i że moze mi ze swojej kieszeni oddac za błędne badanie (bo okazało sie ze faktycznie błędne), bo ona nie ma zamiaru zabierac premii pracownikom. W ogóle te próbki wysyłaja do Poznania, okazało sie ze to Poznan pomylił, a ona nadal nie chciała nic z tym zrobić. Dała mi stówę, powiedziałam ze nic mi po jej kasie, za nerwy i płacz nikt mi nie odda w zamian, bo tego nie idzie wynagrodzić. Skwitowała, że ona i tak nic z tym nie zrobi i pozegnała mnie.
Tak wiec zostałam ze stówą w ręce i niewiadomą co dalej robić. Chyba zadzwonie do tego labo gdzie wykonali badanie. Niech stamtąd też mi zwrócą koszty, skoro nasze labo dało mi z "własnej kieszeni". I chcę zeby wiedzieli ze robią gnój. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-09-30 o 12:25 |
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2343 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie bardzo ! Czekamy na fotke ;* [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52947780]Mój Tż też nie pozwala mi na rude włosy Już Mikołaje? Coraz bliżej święta ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Czemu nie pozwala? Chociaz moj ex kiedy pierwszy raz walnelam na rudy tez sie burzyl a potem byl bunt jak zartowalam ze przefarbuje, ale juz 8 lat jestem ruda i dobrze mi z tym a wyszlo calkiem przypadkiem [QUOTE=agrita8;52948088 Adka trzymaj sie! podziwiam Cie ze tyle wytrzymujesz w tej pracy, bardzo dzielna jestes! [/QUOTE] Dziekuje ! Wyszlo na moje czesciowo.. szef dostal kase.. nawet wczoraj sobie przypomnialam kiedy... sprawdzone przez szefowa na monitoringu. ojj wisi mi przeprosiny i to konkretne nie popuszcze mu za to co mi nagadal... Cytat:
Cieszcie sie soba kochani !
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale więcej nerwów kosztowałaby Cię walka z labo... Powinnaś tak jak piszesz zadzwonić do tamtego labo i prosić o zwrot kosztów
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-30 o 12:31 |
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
OGÓLNIE co to za podejście jest?! Masakra! Jakieś dawanie kasy po cichu?! Pewnie nie chcą syfu bo jakby się okazało ile jest pomyłek to by się w życiu nie wygrzebali.
A co do Mikołajów, ja jestem zdania że do 1 listopada mogliby sobie darować. Bardziej obawiam się tego że za chwilę wszędzie będą grać Last Christmas a ja jej nie mogę znieść
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znoszę za to polskich świątecznych piosenek
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie słyszałam nie raz i nie dwa, że to nasze labo robi błędy. Potrafią tylko morfologię i mocz zrobić coś mi się wydaje. Ja już się nie denerwuję, to TŻ się wkurza. Ja bym tylko chciała, żeby wiedzieli o swoim błędzie, choć wątpię, żeby to pomogło. |
|
|
|
|
#2350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale powiedziała chociaż przepraszam?? Skoro Poznań pomylił ja bym tam też dzwonila. Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie ja bym to nagłośniła. To nie sposób na załatwianie takich spraw... Ona da Ci stówę, pracownicy nie odczują konsekwencji i kolejnym ludziom zrobią błędne wyniki. Od tego może zależeć życie - wystarczy głupio pomylić badanie na krzepliwość krwi przed jakąś operacją i ktoś może się wykrwawić... Także to nie przelewki..
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Kropa drąży skałę, więc uważam że warto takie błędy nagłaśniać. Masz rację że ostro reagujesz.
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-30 o 12:42 |
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Morning.
Nadrobilam, ale mi coś cytowanie się skopalo.. Co do lampki to ma dwa poziomy jasności - jeden jest bardzo blade światło, drugie moim zdaniem idealne na noc - dość mocne, ale nie nachalne. Wieczorem wam moge Wstawic zdjęcia jak to się prezentuje (teraz za jasno )Rudaska super niespodzianka ![]() Żaneta miło się czyta twoje posty - oby tak dalej. Ja miałam wcześniej ręczny Aventu i jakos nie dawalam nim rady.. widocznie to sprawa indywidualna. Ogolnie. Masakra co tam się dzieje. Normalnie łapówkę ci dała!
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taką lampkę nad łóżkiem. Może wystarczy żarówkę zmienić na słabszą
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam na usg. Mała waży 1348g jest poprzecznie ułożona. Wszystko ok z parametrami. Juz 30 tygodni krócej jak dłużej do końca
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka po cc ma straszny ból pleców juz kolejny dzien. Póki karmi nic poza paracetamolem brać nie moze. Są to powikłania po znieczuleniu i wielkim brzuchu (dziecko 4,9kg). Mówi, że zdecydowanie lepiej czuła się po swoim pierwszym 17h porodem sn. Pisze, że jest tak zle, że nawet na łóżko sama się nie moze położyc..
znam ja - to twarda babka, więc tym bardziej jej współczuję ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ułożenia, to ma jeszcze czas, żeby się przekręcić ![]() Chociaż ja mam wrażenie czasami, że mój to fikołki robi w brzuchu...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako nastolatka ogladalam namietnie ![]() A teraz z nudow znow zaczelam. Wstawie Wam potem link telki ktora mnie wciagnela , po obejrzeniu uznacie ze mam cos z glowa Cytat:
Cytat:
Wlasnie dlatego boje sie cc. |
|||
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obiecuję, że tak nie pomyślę
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna. ![]() Dziewczyny jakiej wielkości ochraniacze na łóżeczko kupiłyście?
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam ochraniaczy - tzn mam takie siateczkowe - bezpieczne w przypadku, gdy dziecko do nich buźka przylgnie. Nie udusi się.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-09-30 o 13:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się własnie cały czas zastanawiam, ale chyba kupię normalnie - łącznie z innymi zakupami i niech będzie. Nie są to wiele pieniądze i zobaczę co dalej, czy będziemy używać.
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, dodzwoniłam się do labo do Pozka. Baba nadal twierdzi, że taka konfiguracja wyników jest prawidłowa i że "zaszła jakaś reakcja" której nie umie wytłumaczyć.
To podkur.iło mnie maksymalnie, więc powiedziałam, że nie satysfakcjonuje mnie taka odpowiedź i że jest jedyną osobą która twierdzi że wszystkie trzy wyniki są ok, a pytałam każdej możliwej osoby, rodzinnego, ginekologa, w różnych laboratoriach, pielęgniarki, położne. Sama nie wiedziala co potem powiedzieć i stwierdzila, ze ona musi to skonsultowac z szefową, wziela nr telefonu i ma oddzwonic. edit. oddzwoniła. powiedzieli że przesla mi na maila ulotke o metodzie jaka wykonują badanie i moge sobie przejrzec jakie REAKCJE mogą tam zachodzic. reakcje niepożądane które zaburzaja wynik.. koncze temat, bo mnie piorun trafi. |
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężko się przyznać że tą reakcją jest błąd ludzki i przeprosić. Ehh |
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek "prawo pożądania"?
albo "esmeralda" Na którymś kanale cyfrowym leci "Kotka" kiedyś widziałam jeden odcinek, łoo jeżu jakie intrygiWypicowałam się i położna przyjechała...Małemu bije równo serducho, położna stwierdziła, że to będzie grzeczny chłopak nie pytajcie czemu, nie wiem po czym tak stwierdziła No i w sumie co jeszcze, mierzyła dno macicy, jest już między wyrostkiem a pępkiem. Nie pytałam dzis o nic, bo w sumie gadałysmy o tych wynikach toxo, jeszcze jak była u mnie to dzwoniła ta laborantka. jak ktos kiedys dostanie zły wynik i cos mu sie stanie z tego powodu to zycze im, aby mieli przez to syf. bo u mnie koniec konców wyszło ok i spoko. teraz bede jeździć do sąsiedniego miasta do szpitala na badania. (ostatnio jechałam windą z takim lekarzem murzynem, ale normalnie czarny jak smoła był i mi sie pytal gdzie jadę, to mowie że do labo, a on aa rozumiem czyli coś dolega, a ja na to no że ciąża to mi zyczyl wszystkiego dobrego i spojrzał i mówi na koniec "mysle ze łatwo pani urodzi, szerokie bioderka, dobrze" )
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic, jadę po zakupy na chleb, bo w końcu w ogóle go nie zrobię. |
|
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie, masakra, jaja sobie z ludzi chyba robią
Ochraniacze na łóżeczko szyła teściowa, musiałabym pomierzyć jaki maja rozmiar (bo chodzi o te wokół łóżeczka, przy szczebelkach ?) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

znam ja - to twarda babka, więc tym bardziej jej współczuję 
albo "esmeralda"