Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 19:03   #2791
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja juz wygrzewsm się w łóżku. Udało mi się małego zagonic spać i relaksuje się pod kołderka czytając forum hehe.

Byłam dziś u dr i trochę się zaniepokoilam bo waga moja stoi w miejscu. 30 tydz a ja dopiero 1,5 kg mam na plusie. A to też jeszcze nie osiągnęła wagi sprzed ciąży. Niby i tak jest duża ta masa ale nie tyć wcale to nie dobrze. Chyba pierwszy raz mam taki dylemat.
ja też jakoś drastycznie nie tyję i nawet brzucha za bardzo nie widać, a wagę mam słuszną
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:09   #2792
czubasek20
Zakorzenienie

młoda padła jak sie modlilismy bo dzis u nas rózaniec
ja juz mam popcorrn, tvn włączony, tz obok wiec weekend czas zaczac

i znów forum mi na tel nie działa co mnie masakrycznie wkur.ia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:15   #2793
ogolnie
Zakorzenienie

No, i żeście tak zachwalały moje gotowanie, że biszkopt spaliłam Także jutro muszę od nowa piec Wszystko się zaczęło od tych nieszczęsnych jajek.
Ale wiecie co, nawet się nie wkurzyłam
Stary 2015-10-02, 19:17   #2794
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska robilam 3d

Ogolnie wytarlam chyba :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:31   #2795
mujer
Zadomowienie

Hm, możecie opisać, jak u Was z grubsza wyglądają ruchy młodych w ciągu doby?
Bo nie wiem, czy mój taki nieruchawy, czy ja jestem lewa i słabo czuję...
Czy może coś jest nie tegez :/
A miałam się nie martwić na zapas...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A i jeszcze... jakiś patent poporodowy macie na obiadki? Tzn. pomijając już jedzenie do szpitala ewentualne, to po powrocie TŻ będa gotowac, czy robicie mrożonki?
Ja myślę narobić mrożonek, aczkolwiek jakoś nie mam weny co przygotować. Chciałam odgapić Wyłączając pierogi
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:40   #2796
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć kochane witam się jak ostatnio z doskoku, ale już niedługo Jestem podjarana bo idę dzisiaj do fryzjera na ścięcie włosów i zmianę koloru, to znaczy nie chcę już farbować włosów, ale odrost mam paskudny - bo ja mam swój popielaty blond, a odrost jest zimny blond pomieszany z żółtym (bleee), więc wymyśliłam, że włosy pofarbuję na taki kolor, jak moje naturalne i wtedy będę miała problem z głowy (mam nadzieję). A że sama tak nie potrafię, więc idę do fryzjera, przy okazji chcę zmienić fryzurę, bo to, co mam na głowie fryzurą nazwać nie można...
Ani_qa boski piesek duży będzie?
Jaka fryzurka?
Ja tez sie wybieram do fryzjera i chce takiego dłuższego boba.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czarnulek Maleństwo, niedawno wyszedł na świat, więc jeszcze chwila zanim oczka otworzy

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

widziałam to! Mój twierdzi, że będzie twardy
Bardziej o siebie się martwię, bo ja jestem wrażliwa na zapachy

ja tez wrazliwa na zapachy... o ile z kupka dawałam rade tak jak dzecko zwraca to wymiękam.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie,sądzicie ze mogłabym wyczyścić fugi w łazience na podłodze? Chodzi mi o stopniowe sprzątanie tzn nie całą podłogę od razu tylko kilka płytek dziennie. Na kolanach rzecz jasna.
Ja bym czysciła powoli

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar to robić w listopadzie, co by Młodego szybciej wykurzyć z brzucha Coś czuję, że w grudniu mieszkanie będzie się świecić

podobnie planuje. No tak po 20 listopada szoruje łazienke ale znajac zycie to nic nie ruszy jak z młoda.
Hanke ruszyło bieganie po schodach w szpitalu

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u teściów i była znowu ta sąsiadka u nich, pamietacie? Pisałam Wam kiedys, ze powiedziała, że nie mam już talii itd?

No i potem tak sobie pomyślałam, spoko może tak żartem chciała powiedzieć itp, a wczoraj stoję na,schodach, rozmawiam ze szwagierka, a ona wola mnie:
-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-kto jest grubszy? I łapie się za brzuch.
Ja nie wiem o co jej chodzi i patrzę tak na nią. Na co ona:
-o brzuch mi chodzi
A ja dalej nie wiem o co chodzi czy pyta o mnie czy o tesciowa, bo teściowa też taka grubsza trochę jest. No i w końcu pyta:
- no kto jest grubszy ja czy ty??
No sorry padlam. Zastrzeliła mnie tym glupim pytaniem, ze nawet nie wiedzialam co jej odpowiedzieć, ze odparalam tylko: nie wiem i tyle.

I teraz już wiem, że robi to specjalnie, chce mi dopiec, ze robie grubsza, no chyba powinnam, al w po co przy wszystkich to tak podkreśla, nikt inny nie robi takich akcji tylko ona, bez sensu.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
powiedziałabym ,, ale ja urodze i schudne a pani nie "

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, nie wiem czy wysyłać TŻa po ten Duomox czy na razie się wstrzymać. Drogie to jest? Boję się, że wieczorem znowu mi się pogorszy.

wyslij, to mniejsze zło a jak jeszcze kaszel Cie morduje to niedobrze bo brzuch Ci sie autoatycznie napina.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma leżenia przed porodem. Chyba ze rodzaca bardzo chce. A tak wręcz każą chodzić i przyjmować różne wertykalne pozycje, używać piłki, brać prysznic, a na poczatku można w wannie poleżeć troche

Poród na fotelu tez jest na siedzaco. Chyba ze rodzaca bardzo chce aby obniżyć oparcie.

Generalnie podoba mi sie podejście w teorii, nawet można swoja płytę z muzyka przynieść

Ciekawe jak jest w praktyce
Z pierwszego porodu pamietam że mi było nawet cięzko połozyc sie na ktg, chodzenie to byla ulga...

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A i jeszcze... jakiś patent poporodowy macie na obiadki? Tzn. pomijając już jedzenie do szpitala ewentualne, to po powrocie TŻ będa gotowac, czy robicie mrożonki?
Ja myślę narobić mrożonek, aczkolwiek jakoś nie mam weny co przygotować. Chciałam odgapić Wyłączając pierogi
Ja robie mrozonki. Baze rosolowa pod zupe, pierogi, gulasz itp.
W symie tz bede miałą w domu wiec on cos upichci i pewnie tesciowa ale wole sie jakos zabezpieczyc. Majac rosol wrzuce sobie kalafior ziemniaka marchew i mam zupe.

a z ruchami roznie. Np tydzien temu młody cala sobote i niedziele milczal az na ip bylismy. A od wczoraj ciagły ruch. Np teraz trzymam lapka na brzuchu to probuje mi go zrzucic.

Stary 2015-10-02, 19:53   #2797
Fionka_31
Zakorzenienie

Dziewczyny ja to pewnie za was wszystkie przytylam haha

Bosh porobilam w kuchni 2 godz i czuje sie jakbym pól dnia na polu pracowała:/ leze teraz z nogami do góry

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 19:57   #2798
mujer
Zadomowienie

Nie jestem w stanie ogarniać wątku... Dlatego nie mogę się odnieść za bardzo. Ale szczeniaczka widziałam... Boski )) Mam czarnucha tez i przez to słabość do czarnych
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:07   #2799
Fionka_31
Zakorzenienie

Mujer u mnie z ruchami różnie ale od 30 tyg zdecydowanie aktywniejsza jest i czuje ze jest większa bo takie bardziej przeciąganie czuje i wypychanie albo jeżdżenie po ściankach brzucha

A co do organizacji to pewnie zrobię jakies sloiki a jak nie zrobię to tza będę wykorzystywac. Na pewno przed wyjściem ze szpitala będę mu kazala zapelnic lodówkę wg mojego uznania

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Ja jutro znowu robię ciasto jogurtowe ze śliwkami. Obiecałam tzowi w ramach dnia chłopaka i wiecie co? kupił dzis śliwki, w domu sie dwa razy przypomniał ze mu jutro piekę a w sklepie pytal czy na pewno mam wszystkie składniki hahha

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

A co do porodu jeszcze. Ja bym bardzo chciała bez wspomagania. Jakos boje sie ze mi to zatrzyma akcje tak jak Adka pisala i przedłuży poród o kilka godzin.

Dlatego jakos tak ludze sie ze dam rade. Wydaje mi sie ze próg bólu mam dosyć wysoki ale co ma być to będzie.

Dobre ze u nas nie ma kleszczy ani vacum bo tego bym sie najbardziej bala

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

A i jeszcze coś dostałam od koleżanki dziewczęce ubranka, tzn troszeczkę: Bladorozowe polspiochy, body i kocyk a oprócz tego kremowy śpiworek i buciki

Stary 2015-10-02, 20:14   #2800
adka_19
Wtajemniczenie

Polecam krótko zwięźle na temat

http://openmagazyn.pl/byc-wyrodna-ma...ielskie-matki/

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:26   #2801
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer-
Moj no dzis sie nic nie rusza. Praktycznie niewyczuwalny.
Ale ja ogolnir slabo ruchy czuje i tez sie martwie czasem ale mam ten detektor na szczescie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 20:36   #2802
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer mój żyje tak jak ja, w nocy śpi,w dzień śpi ze trzy razy i cisza po ok 2 godz a reszta czasu puka rękami albo mocno kopie.
Stary 2015-10-02, 20:39   #2803
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny ja myslalam ze pappa jest drozszy.ca samo badanie kosztuje 90 zl.
Zasadniczno mozna bylo zrobic. Kolezanka mi dzis powiedziala.

Bozee zabierzcie internety.
Wyczytalam ze slabe ruchy byeaja przy zespole downa.
Matulu co my sie nadenerwujemy przez coaze to nasze
Stary 2015-10-02, 20:55   #2804
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Mujer dziecko czuję co jakiś czas przez cały dzień, co jakiś czas przez pół godz np. jest bardzo aktywne, potem trochę spokoju bo np. chodzę, coś robię czy ćwiczę, to siłą rzeczy kołyszę ciałem więc wtedy cichnie.
Wieczorem jest mega aktywne, tak samo w nocy. Ostatnie dni to nawet rankiem i w ciągu dnia mocno kopie. Brzuch wypycha się teraz tak konkretnie pod wpływem jej ruchów.
Gina mówiła że mam liczyć od 9 rano do 10 ruchów. Jak jest te 10 ruchów od 9 do 21 to zapisać godzinę w której było te 10.

Obiady po porodzie, uhmm, mąż trochę będzie gotował, bo dobrze też to robi. Jakoś damy radę, często moja mama robi mrożonki na zapas to czasami nam podrzuca. Jak masz czas teraz, to dobry pomysł narobić mrożonek i potem czerpać tylko z zapasów przez jakiś czas.

Jak masz duży zamrażalnik to lux rozwiązanie.
Co się sprawdza mrożone? Gołąbki, krokiety jakieś, pierogi, ja mrożę też zestawy pokrojonych świeżych warzyw na różne zupy, np. z fasolką szparagową, brokułami itp. (potem na szybko wrzucić zestaw do garnka z udkiem i zupa na szybko gotowa), gulasz też zamrażam i potem super jest odgrzewany, bigos w słoikach możesz zamknąć na gorąco i dłuuugo postoi, zrazy, mielone pomrozić, zupy w słoikach, leczo w słoikach, fasolka po bretońsku w sloikach, pyzy z mięsem często robię hurtowo i mrożę.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 21:08   #2805
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Adka - to mi sie wlasnie tu podoba. Ja pobawie się troche z dzieckiem, ale chce też, by sama sobą umiała się zająć i pobawić sama. Nie musi byc nianczona 24/7. Wydaje mi się, że przez moje podejście dziecko jest bardzo samodzielne. Cieszy ja jak moze robić pewne rzeczy sama.
Jeszcze nie mam tego luzu, by ja wypuścić samą na podwórko przed domem bez nadzoru. Zawsze stoję w drzwiach i patrzę co robi. Ona woli bawić się przed domem, bo tam inne dzieci przychodzą.. w naszym ogródku jedyna atrakcja to zjeżdżalnia i piłka.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Mujer - ja nie bawię się w przygotowanie mrozonek itp. Jedyne co zamawiam zakupy do domu i wybieram takie opcje obiadowe, których przygotowanie zajmuje ok pół godziny..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 21:32   #2806
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
No, i żeście tak zachwalały moje gotowanie, że biszkopt spaliłam Także jutro muszę od nowa piec Wszystko się zaczęło od tych nieszczęsnych jajek.
Ale wiecie co, nawet się nie wkurzyłam
Ojej ;/ Szkoda, ale jutro wyjdzie jeszcze lepszy
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska robilam 3d

Ogolnie wytarlam chyba
A, to pewnie jeszcze bardziej zaawansowana technika
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja myslalam ze pappa jest drozszy.ca samo badanie kosztuje 90 zl.
Zasadniczno mozna bylo zrobic. Kolezanka mi dzis powiedziala.

Bozee zabierzcie internety.
Wyczytalam ze slabe ruchy byeaja przy zespole downa.
Matulu co my sie nadenerwujemy przez coaze to nasze
Przestań! Przecież miałaś badania prenatalne, lekarz wykrylby taką wade, po prostu masz spokojne dziecko, albo łożysko bardzo amortyzuje ruchy.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 21:42   #2807
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska to w ramach walki z nuda :p
Zauwazylam ze im blizej wizyty tym wiecej durnot w glowie
Choxiaz wiec ze zasdniczo tylko 5% dzieci rodzi sie z jakimis wadami.
Patrzylam sobie w kartke i oststnio mam wpisane 730 g wagi. Ciekawe ile bedzie w srode :p
I ze mialam napisane wody w normie. Jak to czlowiek dopieto pozniej obczaja co ma ponapisywane :p

U nas pokoj pomalowany. Wprzyszlyn tygodniu powinnam miec wiekszosc gotowa. Potem jakies glupoty spakowac torbe i czekac
Stary 2015-10-02, 21:44   #2808
czubasek20
Zakorzenienie

sylwoha nie czytaj internetow
Internety to zuo, ja ostatnio wyczytalam ze jak dziecko mniej sie rusza niz zwykle lub bardziej to trzeba jechac na ip

Stary 2015-10-02, 21:46   #2809
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sylwoha nie czytaj internetow
Internety to zuo, ja ostatnio wyczytalam ze jak dziecko mniej sie rusza niz zwykle lub bardziej to trzeba jechac na ip
Mi tak kazali przyjeżdżać.. jak będzie mniejsza aktywność..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 21:46   #2810
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwoha na pewno wazy drugie tyle

I weź takich głupot nie czytaj

Stary 2015-10-02, 21:48   #2811
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Moja jest aktywna zwłaszcza po południu, jak kopnęła mi w pępek dzisiaj aż gwiazdy ujrzałam i obiad poszedł do góry. Już się znęca nad matką

Obiadów chcę trochę przygotować, jakieś kotleciki rybne, na pewno pulpety drobiowe, jakiś gulasz może.

Spakowałam nasz dobytek, który zmagazynowaliśmy u teściów, ślubny właśnie dzwonił, że skończył malować łazienkę, więc jutro montaż sedesu i baterii i wracam do siebie Trochę mnie martwi, że jutro muszę być na wszystkich zajęciach, ale może uda nam się ogarnąć je wcześniej, bo 12 godzin na uczelni raczej nie wysiedzę
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 21:59   #2812
Fionka_31
Zakorzenienie

Dostałam kupon rabatowy na dicoflor w Rossmanie. Orientujecie sie jak oni cenowo to maja?

I który będziecie brać? 30 czy 60?

A tak poza tym to w biedronce oszukują na wadze owoców. Dzis mi zawyzyli wszystko o 200g gnoje.

A przez przypadek sie kapnelam bo mylam wage i chciałam zobaczyć czy nic nie popsulam i brzoskwinie na paragonie ponad 700g a u mnie 500, winogrona 1.2kg a u mnie 1kg

Myślałam ze jednak wage popsulam ale wzięłam pewniaki czyli cukier, make i wafle i waga sie zgadzala. Także ten. Odpuszcza. Ale kolejny raz awanturę zrobię

Stary 2015-10-02, 22:04   #2813
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mi tak kazali przyjeżdżać.. jak będzie mniejsza aktywność..
Halwaya Ty jestes troszke w innej sytuacji przez cukrzyce i te przeplywy i tu sie wcale nie dziwie.
Ale np moj maly ma dwa dni ruchu dwa dni spokoju wiec do mnie akurat to o zmniejszonych zwiekszonym nie poppasuje. No co innego jak nie rusza sie caly dzien to wtedy nie ma co tylko ip.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Dostałam kupon rabatowy na dicoflor w Rossmanie. Orientujecie sie jak oni cenowo to maja?

I który będziecie brać? 30 czy 60?

A tak poza tym to w biedronce oszukują na wadze owoców. Dzis mi zawyzyli wszystko o 200g gnoje.

A przez przypadek sie kapnelam bo mylam wage i chciałam zobaczyć czy nic nie popsulam i brzoskwinie na paragonie ponad 700g a u mnie 500, winogrona 1.2kg a u mnie 1kg

Myślałam ze jednak wage popsulam ale wzięłam pewniaki czyli cukier, make i wafle i waga sie zgadzala. Także ten. Odpuszcza. Ale kolejny raz awanturę zrobię
Moze nie wyzerowala wagi? Ja zawsze im sprawdzam stan przed wazeniem.bo juz kilka razy bym sie nadziala.

Dzieciatki niemowlakom podaje sie witamine k i d ? Bo cos mi sie kojarzy ze malej dawalam... ale to chyba jak na mm byla.

Stary 2015-10-02, 22:11   #2814
halwaya
Zakorzenienie

Witaminę K dostają zaraz po urodzeniu jako zastrzyk. Wit D jest w mm. Ale i tak zaleca się suplementowanie w okresie zimowym.

Stary 2015-10-02, 22:14   #2815
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem wiem ale jakos trafilam :p i czytalam
Naszprycowalan sie cukrem ale na mojego to nie dziala
Widac po matce zamilowania do czekolady nie odziedziczyl :p

Moze kurde musztarde na lyzeczki to by sie hrabia ruszyl ;p

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Halwaya a co jesli matka suplementuje i ma nawysokim poziomie? Mowie o w zasadzie obydwu ale poziom badam wit d
Stary 2015-10-02, 22:16   #2816
sylwoha
Zakorzenienie

Bede jak mama
Smarowanie giewno daje w moim przypadku
Gieny kurna gieny

RImageUploadedByTapatalk1443820616.857599.jpg
Stary 2015-10-02, 22:17   #2817
sylwoha
Zakorzenienie

I wlosy mi pociemnialy :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 22:41   #2818
halwaya
Zakorzenienie

Sylwoha - mojej koleżance właśnie pod koniec wyszły rozstępy - zrobila "risercz" i bardzo gorąco poleca krem.. polski.. na e.. moment.. poszukam

Edit: Evolet

Mówi, że rozstępy zniknęły

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-02 o 22:45
Stary 2015-10-02, 23:05   #2819
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki przyjrze sie
Ale zniknac nie mogly, bo to jakby nie bylo rozerwana skora
Stary 2015-10-02, 23:10   #2820
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam brzuch w białe paski po pierwszej ciąży.. nowych pasków na razie nie mam.. ale nawet jeśli to i tak juz po ptakach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości