![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
młoda padła jak sie modlilismy bo dzis u nas rózaniec
![]() ja juz mam popcorrn, tvn włączony, tz obok wiec weekend czas zaczac ![]() i znów forum mi na tel nie działa co mnie masakrycznie wkur.ia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
No, i żeście tak zachwalały moje gotowanie, że biszkopt spaliłam
![]() ![]() Ale wiecie co, nawet się nie wkurzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska robilam 3d
Ogolnie wytarlam chyba :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zadomowienie
|
Hm, możecie opisać, jak u Was z grubsza wyglądają ruchy młodych w ciągu doby?
Bo nie wiem, czy mój taki nieruchawy, czy ja jestem lewa i słabo czuję... Czy może coś jest nie tegez :/ A miałam się nie martwić na zapas... ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- A i jeszcze... jakiś patent poporodowy macie na obiadki? Tzn. pomijając już jedzenie do szpitala ewentualne, to po powrocie TŻ będa gotowac, czy robicie mrożonki? Ja myślę narobić mrożonek, aczkolwiek jakoś nie mam weny co przygotować. Chciałam odgapić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie wybieram do fryzjera i chce takiego dłuższego boba. ![]() Cytat:
ja tez wrazliwa na zapachy... o ile z kupka dawałam rade tak jak dzecko zwraca to wymiękam. Cytat:
![]() Cytat:
podobnie planuje. No tak po 20 listopada szoruje łazienke ale znajac zycie to nic nie ruszy jak z młoda. Hanke ruszyło bieganie po schodach w szpitalu ![]() Cytat:
Cytat:
wyslij, to mniejsze zło a jak jeszcze kaszel Cie morduje to niedobrze bo brzuch Ci sie autoatycznie napina. Cytat:
Cytat:
W symie tz bede miałą w domu wiec on cos upichci i pewnie tesciowa ale wole sie jakos zabezpieczyc. Majac rosol wrzuce sobie kalafior ziemniaka marchew i mam zupe. a z ruchami roznie. Np tydzien temu młody cala sobote i niedziele milczal az na ip bylismy. A od wczoraj ciagły ruch. Np teraz trzymam lapka na brzuchu to probuje mi go zrzucic. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja to pewnie za was wszystkie przytylam haha
Bosh porobilam w kuchni 2 godz i czuje sie jakbym pól dnia na polu pracowała:/ leze teraz z nogami do góry
#2798 |
Zadomowienie
|
Nie jestem w stanie ogarniać wątku... Dlatego nie mogę się odnieść za bardzo. Ale szczeniaczka widziałam... Boski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
Mujer u mnie z ruchami różnie ale od 30 tyg zdecydowanie aktywniejsza jest i czuje ze jest większa bo takie bardziej przeciąganie czuje i wypychanie albo jeżdżenie po ściankach brzucha
A co do organizacji to pewnie zrobię jakies sloiki a jak nie zrobię ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Ja jutro znowu robię ciasto jogurtowe ze śliwkami. Obiecałam tzowi w ramach dnia chłopaka i wiecie co? ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A co do porodu jeszcze. Ja bym bardzo chciała bez wspomagania. Jakos boje sie ze mi to zatrzyma akcje tak jak Adka pisala i przedłuży poród o kilka godzin. Dlatego jakos tak ludze sie ze dam rade. Wydaje mi sie ze próg bólu mam dosyć wysoki ale co ma być to będzie. Dobre ze u nas nie ma kleszczy ani vacum bo tego bym sie najbardziej bala ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- A i jeszcze coś ![]()
#2800 |
Wtajemniczenie
|
Polecam krótko zwięźle na temat
![]() http://openmagazyn.pl/byc-wyrodna-ma...ielskie-matki/
#2801 |
Zakorzenienie
|
Mujer-
Moj no dzis sie nic nie rusza. Praktycznie niewyczuwalny. Ale ja ogolnir slabo ruchy czuje i tez sie martwie czasem ale mam ten detektor na szczescie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Mujer mój żyje tak jak ja, w nocy śpi,w dzień śpi ze trzy razy i cisza po ok 2 godz a reszta czasu puka rękami albo mocno kopie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja myslalam ze pappa jest drozszy.ca samo badanie kosztuje 90 zl.
Zasadniczno mozna bylo zrobic. Kolezanka mi dzis powiedziala. Bozee zabierzcie internety. Wyczytalam ze slabe ruchy byeaja przy zespole downa. Matulu co my sie nadenerwujemy przez coaze to nasze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wieczorem jest mega aktywne, tak samo w nocy. Ostatnie dni to nawet rankiem i w ciągu dnia mocno kopie. Brzuch wypycha się teraz tak konkretnie pod wpływem jej ruchów. Gina mówiła że mam liczyć od 9 rano do 10 ruchów. Jak jest te 10 ruchów od 9 do 21 to zapisać godzinę w której było te 10. Obiady po porodzie, uhmm, mąż trochę będzie gotował, bo dobrze też to robi. Jakoś damy radę, często moja mama robi mrożonki na zapas to czasami nam podrzuca. Jak masz czas teraz, to dobry pomysł ![]() Jak masz duży zamrażalnik to lux rozwiązanie. Co się sprawdza mrożone? Gołąbki, krokiety jakieś, pierogi, ja mrożę też zestawy pokrojonych świeżych warzyw na różne zupy, np. z fasolką szparagową, brokułami itp. (potem na szybko wrzucić zestaw do garnka z udkiem i zupa na szybko gotowa), gulasz też zamrażam i potem super jest odgrzewany, bigos w słoikach możesz zamknąć na gorąco i dłuuugo postoi, zrazy, mielone pomrozić, zupy w słoikach, leczo w słoikach, fasolka po bretońsku w sloikach, pyzy z mięsem często robię hurtowo i mrożę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie mam tego luzu, by ja wypuścić samą na podwórko przed domem bez nadzoru. Zawsze stoję w drzwiach i patrzę co robi. Ona woli bawić się przed domem, bo tam inne dzieci przychodzą.. w naszym ogródku jedyna atrakcja to zjeżdżalnia i piłka. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Mujer - ja nie bawię się w przygotowanie mrozonek itp. Jedyne co zamawiam zakupy do domu i wybieram takie opcje obiadowe, których przygotowanie zajmuje ok pół godziny..
![]() |
#2806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, to pewnie jeszcze bardziej zaawansowana technika ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska to w ramach walki z nuda :p
Zauwazylam ze im blizej wizyty tym wiecej durnot w glowie ![]() Choxiaz wiec ze zasdniczo tylko 5% dzieci rodzi sie z jakimis wadami. Patrzylam sobie w kartke i oststnio mam wpisane 730 g wagi. Ciekawe ile bedzie w srode :p I ze mialam napisane wody w normie. Jak to czlowiek dopieto pozniej obczaja co ma ponapisywane :p U nas pokoj pomalowany. Wprzyszlyn tygodniu powinnam miec wiekszosc gotowa. Potem jakies glupoty spakowac torbe i czekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
sylwoha nie czytaj internetow
![]() Internety to zuo, ja ostatnio wyczytalam ze jak dziecko mniej sie rusza niz zwykle lub bardziej to trzeba jechac na ip ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Mi tak kazali przyjeżdżać.. jak będzie mniejsza aktywność..
#2810 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha na pewno wazy drugie tyle
![]() I weź takich głupot nie czytaj
#2811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obiadów chcę trochę przygotować, jakieś kotleciki rybne, na pewno pulpety drobiowe, jakiś gulasz może. Spakowałam nasz dobytek, który zmagazynowaliśmy u teściów, ślubny właśnie dzwonił, że skończył malować łazienkę, więc jutro montaż sedesu i baterii i wracam do siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Dostałam kupon rabatowy na dicoflor w Rossmanie. Orientujecie sie jak oni cenowo to maja?
I który będziecie brać? 30 czy 60? A tak poza tym to w biedronce oszukują na wadze owoców. Dzis mi zawyzyli wszystko o 200g gnoje. A przez przypadek sie kapnelam bo mylam wage i chciałam zobaczyć czy nic nie popsulam i brzoskwinie na paragonie ponad 700g a u mnie 500, winogrona 1.2kg a u mnie 1kg Myślałam ze jednak wage popsulam ![]()
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Halwaya Ty jestes troszke w innej sytuacji przez cukrzyce i te przeplywy i tu sie wcale nie dziwie.
Ale np moj maly ma dwa dni ruchu dwa dni spokoju wiec do mnie akurat to o zmniejszonych zwiekszonym nie poppasuje. No co innego jak nie rusza sie caly dzien to wtedy nie ma co tylko ip. Cytat:
Dzieciatki niemowlakom podaje sie witamine k i d ? Bo cos mi sie kojarzy ze malej dawalam... ale to chyba jak na mm byla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Witaminę K dostają zaraz po urodzeniu jako zastrzyk. Wit D jest w mm. Ale i tak zaleca się suplementowanie w okresie zimowym.
#2815 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem wiem ale jakos trafilam :p i czytalam
Naszprycowalan sie cukrem ale na mojego to nie dziala Widac po matce zamilowania do czekolady nie odziedziczyl :p Moze kurde musztarde na lyzeczki to by sie hrabia ruszyl ;p ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Halwaya a co jesli matka suplementuje i ma nawysokim poziomie? Mowie o w zasadzie obydwu ale poziom badam wit d |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Bede jak mama
![]() Smarowanie giewno daje w moim przypadku Gieny kurna gieny R ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
I wlosy mi pociemnialy :p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha - mojej koleżance właśnie pod koniec wyszły rozstępy - zrobila "risercz" i bardzo gorąco poleca krem.. polski.. na e.. moment.. poszukam
![]() Edit: Evolet ![]() Mówi, że rozstępy zniknęły
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-02 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Dzieki przyjrze sie
![]() Ale zniknac nie mogly, bo to jakby nie bylo rozerwana skora |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Ja mam brzuch w białe paski
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.