|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Ech, te cholerne trudności lubią iść w parach. A jeśli mogę zapytać, to czy twój mąż robił badania więcej niż raz? Bo u nas tak bylo, że pierwsze wyszły mu takie sobie, ale powtórzone bardzo niedługo po były takie, że prawie rozsadziły system :P męskie parametry lubią się zmieniać bardzo dynamicznie. Gorzej z pcos :/ trzymam kciuki za badania i dobre wyniki. Mi się dla odmiany wali po ciąży tarczyca. |
|
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny piszemy dla Fantasmagori dane na listę - niech każda teraz napisze tylko to, będzie łatwiej odnaleźć te dane w gąszczu postów
![]() VelaLuca (Dominika, 26 lat) - skończone wczoraj ![]() A że ze staraniami muszę jeszcze poczekać, napisz mi proszę początek 2016 roku - mam nadzieję, że kiedy mi się uda, wy będziecie już w II trymestrze
|
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem zdania, że wiek o niczym tu nie świadczy, każda z nas jest inna i sama wie kiedy jest gotowa na macierzyństwo. Cytat:
kupię, ale zastosuję w kolejnym cyklu. A więc proszę mnie wpisać, mam 24 lata, będziemy się starać o pierwsze dziecko i zaczniemy tak na serio to od listopada 2015 ![]() Cytat:
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_ruda (Kasia 29 lat), mama synka (13 miesięcy), starania od grudnia 2015.
|
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre dziewczyny robią sobie miesiąc - dwa przerwy, mi lekarz nie kazał tego robić to nie robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ha, to moja szefowa posłała mi taki tekst... Po ślubie zapytała kiedy ciąża, ja mówię że nieprędko bo na razie nie staramy się. A ona "to po co Ty za mąż wychodziłaś?"
|
|
#306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
chudziaszek11 ( Monika, 31 lat) 1 cykl starań o pierwsze dziecko
|
#308 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak patrze na moich znajomych to u nas w towarzystwie tak to właśnie wygląda. Tylko dwie moje koleżanki mają dzieci reszta, albo single albo to świeże związki i na dzieci za wcześnie.PS właśnie policzyłam, że 26 lat miałam jak zakochałam się w moim TŻ kurcze a ja taka pamiętliwa do dat zazwyczaj
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-06 o 20:45 |
|
|
|
|
#310 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe Dziewczyny
![]() Cytat:
Mi również bliźnięta Teoretycznie mam szanse- moje siostry są bliźniaczkami, kuzyn ma bliźniaków, moja mama miała mieć rodzeństwo bliźnięta, ale babcia urodziła w szóstym miesiącu ciąży, tak samo z resztą ciocia-siostra mamy. To było kupę lat temu, więc wiadomo, że nie było szans. Ciężko chyba spotkać rodzinę z taką ilością ciąż mnogich ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aktualnie drugi cykl starań, brak dzieci :PCytat:
U nas był i tak już ogromny szok, gdy dowiedzieli się ponad rok temu, że planujemy ślub na 2015, że po co tak wcześnie, tacy młodzi, że mamy na to czas. U mnie w rodzinie wszyscy pobierają się i myślą o dzieciach koło trzydziestki, my się "wybiliśmy", ale najbliższa rodzina od początku nas wspiera i też rozumieją naszą sytuację, bo znają szczegóły.Ja dzisiaj byłam pierwszy raz na zajęciach. Ciężko się rano wstawało po trzech miesiącach Dobrze, że jutro mam na 12, ale za to do 19. W ogóle to okazało się, że pasowałoby, żebym ogarnęła część teoretyczną pracy inżynierskiej, najlepiej na poniedziałek. Coś już przy tym działałam, ale ciężko to widzę.Orientujecie się kiedy test może być pozytywny, tzn. ile dni po owulacji i w ogóle jakie testy są najlepsze: strumieniowe/płytkowe? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Marta, 23 lata, drugi cykl starań o pierwsze dziecko
|
|||||
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Sussm to my w jednym wieku jesteśmy
Chodzi o ciążowe? Wg mnie strumieniowe są najlepsze Płytkowe też są dobre ale mało wygodne moim zdaniem Ciążowe nigdy mnie nie oszukały więc im ufam Polecam pink i check&go ![]() Najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki bo może być tak że z zarodkiem będzie coś nie tak i dostaniemy okres nawet nie wiedząc że doszło do zapłodnienia. Żeby się niepotrzebnie nie stresować. Ale wiadomo że kobiety są ciekawe i robią wcześniej Przynajmniej ja wiem że nie wytrzymam długo Jeśli chodzi o typowe testy o czułości 25 to te 2 tygodnie po owulacji a te o czułości 10 wcześniej, powiedzmy 10 dni po ![]() Ciekawostka, mi test pink o czułości 25 wyszedł przy becie = 7 więc wychodzi na to testy są czasem nawet czulsze niż napisali na opakowaniu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-10-06 o 21:31 |
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Dziękuję za miłe przywitanie ![]() Oczywiście rozczarowanie szybko nadeszło Niestety...Fantasmagori ja też kupiłam testy owulacyjne, ale sama nie wiem, czy wierzę w ich skuteczność. Niby coś mi tam ostatnio pokazało, ale czy to aby na pewno dobrze, to nie wiem. Dopisz mnie też proszę do listy. BellaB, lat 29, starania od września 2015. Dzięki. geosmina zgadzam się, że forum to kopalnia wiedzy Czasami więcej się tutaj człowiek dowie, niż u lekarza.sussm moja zmiana ma do 5 cm (nie chce mi się teraz szukać USG). W każdym razie nie zmieniła się przez jakieś 6 lat. Robiłam tylko test ROMA (lekarz kazał) i wyszło nikłe ryzyko. Ale co się nadenerwowałam, to moje Coś jeszcze powinnam zrobić z badań? Jesteś jeszcze młoda i masz czas Ja osiągnęłam to o czym Ty marzysz, ale znając wcześniej swój stan zdrowia zadecydowałabym inaczej, czyli tak jak Ty. Także ze spokojem się starajcie Twój lekarz od razu był za tym, żeby potworniaka usunąć? Bo są właśnie dwa sprzeczne obozy. Jedni chcą usuwać, drudzy zostawiają i wolą nie ruszać. Ja chyba pójdę w listopadzie na konsultację do innego lekarza.wiosenka84 mój Mąż też chyba myślał, że to tak raz dwa... A tak naprawdę to wychodzi na to, że nie jest łatwo wstrzelić się w te właściwe dni. Trochę mu wyłożyłam biologii, kazałam poczytać i chyba już ma lepszą świadomość. VelaLuca powodzenia ze zmianą pracy Chociaż ta aktualna wydaje się być super ![]() Jednak ten komfort psychiczny związany z macierzyńskim jest ważny chudziaszek11 ale numerantka z Ciebie ![]() zawiechaczarny, kasia_ruda, aniusia49, confused women, Smilelinka, mysza93 witajcie ![]() Co do starań po odstawieniu tabletek to mój lekarz kazał od razu. Ale my w sumie odczekaliśmy 2 miesiące. Może to był błąd Różne są opinie na ten temat. Faktycznie, co lekarz, to inaczej.Miłego wieczoru Ja mam nawał pracy. Jestem wykończona i spadam spać. Edytowane przez BellaB Czas edycji: 2015-10-06 o 21:56 |
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Sussm, a zaczęliście starania we wrześniu czy w sierpniu?
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
wita, jestem nowa ale mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do grona staraczek. Podczytuje was od pewnego czasu i zauważyłam, że ja miałam ślub w ten sam dzień co wiosenka84 i sussm tzn. 22 sierpnia. Teraz przyszedł czas na dzidzie teraz jest pierwszy cykl. 10 września odstawiłam antykoncepcje hormonalna ale jakoś mam nadzieje, że sie uda choć wiem ze po odstawieniu to hormony szaleją i ciężko o ciążę.
|
|
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam 30 zostało mi z 10 bo cały czas się testuje
myślę, że na początek z 30 szt. wystarczyCytat:
Cytat:
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sierpień 2015 w ogóle taki szczęśliwy w tym roku Właśnie po odstawieniu łatwiej - przynajmniej tak wiele osób twierdzi, więc nie ma co się przejmować i trzeba działać
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
A jak tam było u was z cerą po odstawieniu tabletek? Ogólnie jakie miałyście skutki uboczne odstawienia?
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam żadnych, no poza tym że trochę mi się libido podniosło
no i rozregulowane cykle ![]() tak patrzę na ten mój wykres w ovufriendzie i patrzę, no niby skok dzisiaj jest kurczę może się uda
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-10-06 o 21:57 |
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
No szykuj się tam bo twój TŻ już pewnie z pracy wraca :-D
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam napisać że się żegnam bo zaraz TŻ przychodzi i bierzemy się do roboty
![]() dobranoc dziewczyny
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no w ogóle taką tłustą mam teraz skórę. Włosy też się szybciej przetłuszczają. Zdarzyło się też coś co na pigułkach nigdy mnie nie spotkała - od 3 dni mnie tak piersi (a w sumie sutki) bolą, że TŻ dostał szlaban na obmacywanie mnie powyżej pasa no dramat po prostuFantasmagori - POWODZENIA - tylko nie dziękuj
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-06 o 22:07 |
|
|
|
|
#323 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:-*---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
27.05.2016r Edytowane przez Smilelinka Czas edycji: 2015-10-06 o 22:19 |
||
|
|
|
#324 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info Ja kupiłam wczoraj bobo test strumieniowy i płytkowy i na tym pierwszym jest napisane, że wykrywa już 2-3 dniową ciążę. Właśnie się zastanawiałam, bo lekarka mi wczoraj powiedziała, że te testy potrafią wykryć ciążę już 5 dni po owulacji. W sumie to próbować można, choć wiadomo, że tak szybko, to jeśli wyjdzie negatywny to i tak trzeba jeszcze później powtórzyć. Masz rację z tym, że najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, mogłoby pozwolić to na zaoszczędzenie rozczarowania, ale wiadomo jak to jest Też nie dam rady tyle czekać Choć ostatnio czekałam i zrobiłam test, a po 15 minutach dostałam okresu ![]() Cytat:
Co do badań to ja też robiłam test ROMA i również wyszło mi niskie ryzyko, a poza tym markery: Ca 15.3 (to mam trochę za wysokie), Ca 19.9, APF i morfologię pełną. Regularnie kontroluję ją na usg. Najlepiej skonsultować się z kimś jeszcze, może coś mądrego doradzi. Ja w zasadzie mam skierowanie na operację planową, termin na kwiecień, bo z drugiej strony nie możemy czekać aż tak długo, bo jeśli zmiana będzie za dużo to "rozwali" jajnik, a wtedy mogłoby być konieczne usunięcie całego i żadnych szans, a przy operacji jest spore ryzyko, ale jeśli wszystko pójdzie ok to nie przekreśli szans na macierzyństwo. Najlepiej byłoby gdyby udało mi się być do wiosny w ciąży... Cytat:
Popularna data u nas To prawda szaleją, a z drugiej strony pojawiają się informację, że płodność wtedy największa ![]() W zasadzie to jeszcze w sierpniu, ostatniego dnia cyklu, więc nie było szans na ciążę
|
|||
|
|
|
#325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak myślę i szukam to faktycznie nie słyszałam aby w jednej rodzinie było tyle bliźniaków No nic, tylko życzyć Wam powodzenia ![]() A apropo studiów to trzymam kciuki, ja już bym za żadne skarby nie wróciła na studia Cytat:
![]() Cytat:
Po odstawieniu czułam się jak nowo narodzona![]() Fantasmagori pewnie teraz harcuje Trzymamy kciuki!
|
|
|
#326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wychodzenie w dniu porodu to hardcore, co prawda ja marzyłam o wyjściu ze szpitala, ale byłam tam pełny tydzień przez żółtaczkę i miałam CC, ale zwyczajnie bałabym się wychodzić od razu 😕 I a propos blizniaczek, to moja mama ma siostrę bliźniaczkę, i przez to ja genetycznie też mogę mieć "skłonność " do bliźniąt 😉 U Ciebie bliźnięta są jeszcze bardziej prawdopodobne 😀 A inżyniera ogarniaj szybko żeby mieć wolną głowę potem 😉 ja magistra broniłam już w ciąży 😉 Cytat:
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Ja już tak dzidzi nie moge się doczekać. Stwierdziłam że przez odstawienie hormonów owulacja może nie wyjść dokładnie w połowie cyklu, wiec zakupiłam testy owulacyjne. Zaczęłam używać je w 10 dniu cyklu do dnia dzisiejszego wciąż jedna kreska
nie wiem jak moj mąż wytrzymuje to i jeszcze mnie wspiera |
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe.
Ale się rozpisałyście, dziewczyny ![]() Też jestem za listą: zawiechaczarny (Kasia, 26 l.), starania o pierwsze dziecko od września 2015 (1 cykl starań) Ja testów owu na razie nie kupuję, bo potrafię rozpoznać u siebie owulację - zawsze boli mnie któryś jajnik, albo oba i to tak, że nie da się tego przegapić. @ wypada mi na 9.10, ciekawa jestem czy się pojawi Na razie testów nie robiłam, bo nie chcę się rozczarować, ale w sumie nie mogę się już tego piątku doczekać. Na razie brak jakichkolwiek objawów i ciążowych i @ także staram się za bardzo nie nakręcać.
|
|
#329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się okresowo. Małpa przylazła niestety, ale przynajmniej humor mam lepszy 😜
Też się wpraszam na listę, geosmina (Klaudia), 27 lat, trzeci cykl starań, córka 2 lata i 9 miesięcy 😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

dopiero trafiłam na normalnego lekarza. Wcześniej to była porażka, dawali mi CLO bez żadnych badań, brałam w ciemno, przytyłam 1200 kg i czuje się jak słoń. Teraz dopiero dostałam skierowanie na ileś tam badań ale czekam na @... Tż się badał, jego wyniki też wyszły słabe, ale podobno nie najgorsze, bierze witaminy na poprawę. Gorzej ze mną bo wcale nie mam owulacji. PCOS mam na pewno, a czy coś jeszcze to dowiemy się jak już pójdę na badania i będę miała wyniki 

Jesteś jeszcze młoda i masz czas 
no w ogóle taką tłustą mam teraz skórę. Włosy też się szybciej przetłuszczają. Zdarzyło się też coś co na pigułkach nigdy mnie nie spotkała - od 3 dni mnie tak piersi (a w sumie sutki) bolą, że TŻ dostał szlaban na obmacywanie mnie powyżej pasa