|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Mój od chrzestnych dostal po 500 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Kwas foliowy w więlszej dawce jest na rp, polecam poprosić lekarza, kosztuje wtedy tyle, co nic, a na poczàtku ciàży i przy staraniach warto go porzàdnie suplementować, bo zapobiega wadom cewy nerwowej u dziecka. Co do witaminy d, to coraz głośniej mówi się o tym, że to jej niedobór odpowiada za "epidemię" niepłodności. W okresie jesienno- zimowym szczególnie przy staraniach warto jà suplementować. Za kilkadziesiàt zł można oznaczyć jej poziom w lab i będzie jasna sytuacja, czy jest niedobór, czy nie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Też często zapominam wszystkiego
nawet mam tak, że coś zrobię, odejdę na 5min i już nie pamiętam ![]() Co do kwasu foliowego - póki nie mam badań i wyników biorę tylko to. Ten do picia co ma (wyliczyłam na necie) 0,2g kwasu i ten w tabletkach który ma 0,4
|
|
|
|
#693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzę coraz więcej wspólnych cech ja też tak mam, że trzymam coś w ręce i za chwilę tego nie mam. I za cholerę sobie przypomnieć nie mogę co ja z tym zrobiłam. Dziś zapomniałam płaszcza z pracy - wyszłam z biura, wsiadłam do auta i 10 km zorientowałem się że coś mi zimno Cytat:
Ja codziennie biorę kwas foliowy, Wit. D, wapno i magnez dwa ostatnie sama sobie zaleciłam
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Tak mi ginka kazała
podobno Inofolic/Inofem pomaga regulować hormony.
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Na wàtku ciàżowym mojego synka nazywałyśmy ten stan ciàżowej głupoty "ciàżowym kalafiorem" :P duuuuużo dobrych historii miałyśmy
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pregna plus zawiera: kwas foliowy, żelazo, d3, jod, olej rybi |
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Wiosenka a powiedz, na co jest ta pokrzywa?
kasia_ruda kalafior też dobra nazwa :-D Chudziaszek chyba masz rację, co do tych wspólnych cech a najlepszy jest moment, kiedy orientujesz się, że o czymś zapomniałaś, jak z tym płaszczem na przykład- 1200 myśli na minutę i ta rozterka, czy konieczny jest powrót :-DA z podobnych historii to nigdy nie zapomnę, jak w czwartej czy piątej klasie podstawówki zapomniałam całego plecaka , a zorientowałam się w szatni, jak chciałam ściągnąć :-D Ja to jestem człowiek- chaos :-D |
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa
Nawet nie wiedziałam że jest w formie do picia ![]() Cytat:
jak dla mnie sporo Od nikogo tyle na ślub nawet nie dostaliśmy No właśnie, ja piję pokrzywę codziennie na włosy i teraz się zastanawiam czy nie powinnam odstawić? Cytat:
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-10-13 o 23:53 |
||
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Dla nas też lepiej byłoby kupić jakiś prezent, ale chrześniak ma starszego brata o 2,5 roku, więc wszystko mają. Począwszy od łóżeczka, po wszelkie zabawki. Dodatkowo ma 3,5 letniego kuzyna i 6 miesięczną kuzynkę, więc nie wstrzelimy się z żadnym praktycznym prezentem. A wiem, że pieniążki im się przydadzą, choćby na szczepienia czy wizyty u lekarza, bo mały ma problem ze zdrowiem. Myśleliśmy własnie początkowo o kwocie 500 zł, i chyba tyle damy, najwyżej dokupimy jakiś drobiazg. Dziękuje raz jeszcze ![]() Oj ja też często mam totalne zaćmienie Najczęściej nie wiem, co gdzie położyłam, albo idę do pokoju żeby coś zrobić, jak w nim jestem to zapominam co to miało być I przypominam sobie po iluś dniach![]() A co do hitów z satelity - kiedyś wybrałam się do kościoła w kapciach - na święcenie z koszykiem Skapnęłam się zaraz przed kościołem, dobrze że do domu blisko, to skoczyłam szybko przebrać
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2015-10-14 o 00:14 |
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
to ja raz w podstawówce wróciłam w spodenkach z w-f bo to prawie wakacje były ciepło a rano przyszłam w długich spodniach to lepiej mi było w stroju wracać , ale to by nie było nic takiego, gdyby nie fakt, że te długie spodnie zostawiłam w szkole ;/ i zorientowałam sie dopiero jak mama mnie o nie zaczęła wypytywać ;>
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Pokrzywa jest na niski progesteron, a jak włosy wypadają bardziej niż zwykle to znaczy ze jest niski progesteron. A ze progesteron powinien rosnąć po owulacji to ja pije pokrzywe w drugiej fazie cyklu. Mi wypadaly włosy a badanie krwi w zeszłym miesiącu potwierdziło niski progesteron.
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Aha czyli chyba nie muszę z niej rezygnować
To dobrze bo lubię ![]() Dziś mi trochę spadła temperatura. Ale na razie na @ się nie czuję. Jeszcze 5 dni do Wielkiego Testowania
|
#703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Naszły mnie dziś myśli rano, żeby zrobić ten test, ale potem przyszło opamiętanie - przecież się z dziewczynami umówiłam
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Hej . Ja tez pije pokrzywe i to cale lato i cala zime . W lato to swieza a na zime susze sobie . I tak samo inne ziola . Wogule to pije zamiast herbaty . Pokrzywe , melise, miete , rumianek i skrzyp polny .
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię wszelkie herbaty i i do nich podobne napoje
czarne, zielone, melisę, miętę, pokrzywę...
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczególnie owocowe . Najbardziej zurawinowa lub cytrynowa
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
mniam mniam
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, parę dni mnie nie było, TŻ jeszcze nie wyjechał, w pracy więcej roboty to czasu mniej
Szczęśliwie powoli wkraczam w okres dni płodnych i być może zaczniemy staranka już w tym miesiącu a nie w przyszłym-bo być może TŻ zostanie jeszcze kilka dni. Ale to się okaże pewnie jutro Buziaki
|
|
#709 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 700 na chrzest to też dla mnie dużo, w ogóle te sumy teraz na chrzty i komunie są jakieś zabójcze. A na ślubie dostaliśmy większe prezenty ale to od dziadków/chrzestnych Cytat:
Cytat:
Miałam dziś kupić test. Zapomniałam. Miałam zajść do biblioteki, Zapomniałam. Miałam zajść na pocztę. Zapomniałam W niedziele jechałam na uczelnię to przespałam przystanek i musiałam wracać z buta
|
||||
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam za wa kciuki miejmy nadzieje ze beda 2 kreseczki ; )
ja zaczynam nowy cykl czekam na owu
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a normalna @ przyszła czy tylko ta na raty była??
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Długo się zbierałam żeby odezwać się na forum, ale w końcu się odważyłam (po przeczytaniu wszystkich stron- trochę mi to czasu zajęło ) Mam nadzieję, że mogę dołączyć?Mam 27 lat i staramy się od lipca tego roku. Teraz trwa czwarty cykl i wychodzi na to, że będę testować z kilkoma osobami z forum tj. 19.10.2015 Mam nadzieję, że tym razem będą dwie kreseczki czego i Wam życzę
|
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście
Zapraszamy ![]() Ciekawy poniedziałek nam się na wątku zapowiada Wielkie Wątkowe Testowanie
|
#715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę Wam wszystkim dwóch kreseczek, mam tylko nadzieję, że jak pójdziecie szturmem na wątek czerwcowych mam to nie zostanę tu sama
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O żesz ten poniedziałek rzeczywiście będzie wyjątkowy już mnie nosi z ciekawości ale solidarnie do tego podchodzę jak wszystkie to wszystkie razem
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Was dziewczyny
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Staram się nie nakręcać, ale różnie mi to wychodzi...
![]() Jestem pozytywnie nastawiona tym razem, może dlatego że po przeczytaniu tego wątku widzę, że nie jestem sama Mam mocne postanowienie, że do poniedziałku wytrzymam, w sumie to za 4,5 dnia więc to już zaraz... Poprzednio zdarzało mi się szybciej, ale do niczego dobrego to nie doprowadzało, potem byłam kilka dni zdołowana (ale jakieś resztki nadziei zostawały) a jak przyszła @ to dzień na straty... na niczym się nie mogłam skupić. Postanowiłam, że już tak nie chcę i będę twarda
|
|
|
|
#719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć chyba staramy się mniej więcej od tego samego czasu ![]() A co do testowania mam tak samo jak Ty- za szybko robiłam test i potem katastrofalne samopoczucie ![]() Dziewczyny ja też kocham herbatę!!! zieloną!! i melisę myślicie,że można ją pić bez ograniczeń?
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Herbaty czasami mają nawet więcej kofeiny ( w herbacie ten związek nazywa się teiną) niż kawa. Trzeba uważać albo przerzucić na rooibos, lapacho albo honeybush - to są gatunki bezkofeinowe o ile mnie pamięć nie myli. Jak ktoś zainteresowany to mogę sprawdzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Mamy chrzest za 3 tygodnie, powiedzcie mi proszę ile mniej więcej pieniążków się daje z takiej okazji? Bo nie chcielibyśmy popełnić jakiejś gafy, w nie jesteśmy obeznani w temacie. Co prawda ja mam chrześnice ale jej kupiłam śliczny złoty pierścionek z perłą jako pamiątka chrztu, a tutaj mamy chłopca i kompletnie nie wiemy co kupić, więc postanowiliśmy dać pieniążki, ale nie wiemy ile?
Może Wy jesteście bardziej doświadczone w tym temacie? 
nawet mam tak, że coś zrobię, odejdę na 5min i już nie pamiętam
ja też tak mam, że trzymam coś w ręce i za chwilę tego nie mam. I za cholerę sobie przypomnieć nie mogę co ja z tym zrobiłam. Dziś zapomniałam płaszcza z pracy - wyszłam z biura, wsiadłam do auta i 10 km zorientowałem się że coś mi zimno 

jak dla mnie sporo 
Skapnęłam się zaraz przed kościołem, dobrze że do domu blisko, to skoczyłam szybko przebrać 

szczególnie owocowe . Najbardziej zurawinowa lub cytrynowa
W niedziele jechałam na uczelnię to przespałam przystanek i musiałam wracać z buta