![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Wg mnie tak jak się przechodzi badania w ramach medycyny pracy tak samo politycy powinni mieć okresowe badania psychiatryczne, tak na wszelki wypadek, dla bezpieczeństwa swoich podanych...
#2103 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, mam nadzieję, że koszmar krulolandii mi się nie przyśni.
#2104 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
BYou na pewno nic poważnego
![]() ![]() BYou cos dla ciebie w załączniku ;czy na pewno dobrze przygotowałaś sie do halloween? Przetłumaczę chmurki: A na pani tez bezglutenowe słodkości? Ja nie moge jeść orzechów. Czy to jest bio? Dla mnie proszę wegańskie A ja mam nietolerancje laktozy Poproszę pełnoziarniste Czy to produkt regionalny? Dla mnie bez żelatyny ![]() ImageUploadedByTapatalk1446157921.895822.jpg
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-29 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
Do kogo się zgłosić po te 100milionów?
![]() Alliw tęsknimy za Tobą ![]() ![]() W rossmanowskim Skarbie jest artykuł o czytelnictwie i nie pamiętam jaka tam liczba była podana jako nalogowe czytanie ale na pewno mniej niż 10 książek rocznie. Było też, że jeśli książka sprzeda sie w 10-20tys egzemplarzy to juz może być uznana za bestseller. Ponoć Millenium (4 część) sprzedało się w 210tys. egzemplarzy w pierwszym tygodniu jak się nie mylę. Byou to Klementyna pytała o prezent na chrzciny ![]() Pani ![]() Błagam powiedz, że nie zmasakrowali tej paczki ![]() ![]() Sorce wrzucilam Ci kilka ciuszkow po Zuzi. Malutko, bo one mijają się porami roku a rampersy czy typowo letnie rzeczy raczej Cię nie urządza ![]() ![]() ![]()
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest to dla mnie hipokryzja- uważam ze nie mam moralnego prawa, by osądzać osobę usuwającą ciążę, która jest wynikiem gwałtu, czy też taką, ktora się nie zdecyduje urodzić chorego dziecka, tylko po to żeby zmarlo zaraz po porodzie. Nie każdy jest na tyle silny psychicznie żeby przez to przejść. I uważam ,ze na pewno nie powinni o tym dyskutować faceci, którzy są "znawcami " kobiet. Ba nawet mi nic do tego. Wiele, jest owszem ale nie wszystkie. Twoja choroba- tu nie chce napisać tak, żeby brzmiało chamsko- wiec ujmę tak- jest znana, więc masz wiele refundowanych, wiedzą co i jak. Ale ile dzieciaków jest chorych i odmawia im się leków- przecież nawet ostatnio była mowa o dziecku, któremu odmówiono leczenia i sprawa trafia do sądu. Gdzie owszem uznano zasadność leczenia, ale odmówiono zrefundowania leku. Co taki rodzic ma zrobić, skąd wziąć kasę? Jak Państwo nasze dba o ludzi obłożnie chorych, o niepełnosprawnych- w większości są zostawieni sami sobie- o przepraszam dostanie rodzic zasiłek pielęgnacyjny, który nie wiem na co starczy. Mam kolegę, który sam zbiera przez publiczne zbiórki kase na to , żeby co dwa lata wyjechać z dzieckiem na leczenie, bo w Polsce mu się tego odmawia. Nie generalizujmy. Gówniany socjal jest i ludzie w większości przypadków są zostawieni sami sobie. I jeszcze co do hipokryzji, jasne mogę być uważana za hipokrytkę bo chodzę do kościola bo wierzę, a mimo to mam w kilku aspektach inna opinię. Tylko ja chodzę do kościoła po to żeby się pomodlić a nie wysluchiwac monologów politycznych, krytyki Owsiaka itp. Mało tego kościół jest pełen hipokrytów jak już idziemy w tym kierunku- bo czy nie jest powiedziane w Biblii zostaw wszystko i chodz ze Mną? Ilu z księży jest takich skromnych, pełnych wiary, a ilu emanuje wręcz bogactwem, jeżdzi furami, ubiera się w takich sklepach, do których nawet ja nie wchodzę. Ba wiem z autopsji o jednej z naszych lokalnych kościelnych szych- ze ma swój pensjonat. Po co mu? Poza tym jakie prawo maja do krytyki innych narzucania swojego zdania jeśli tolerują pedofilię i zamiatają sprawy pod dywan. Owszem może nie wszędzie- ale mam przykład z własnej parafii, ze ksiądz który umawia się z laskami, rzuca niewybredne teksty i obmacuje dzieci zamiast zostać wypierdzielonym zostaje po cichutku przeniesiony do sanktuarium. Gdzie tu sens gdzie tu logika, to nie hipokryzja? Można ciągnąć temat tylko po co. ile nas tyle opinii- nic mi do Twojej- nie oceniam Cie po niej ani nie krytykuję. Hellol z rańca! Siedze już w robocie, oby ten dzień szybko minął- bo muszę odespać poranne wstawanie. Swoją droga Kwiatuszku, jak Ty funkcjonujesz wstają tak wcześnie rano, ja mam kilkukrotnie w ciągu dnia kryzys spaniowy, a najchętniej kladlabym się spac zaraz z kurami. Panika trzymaj się ciepło i cierpliwie u t.
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Ja jestem zdania, że wierzę w Boga, nie w księży, bo to co niektórzy z nich mówią, wyrabiaja z Bogiem nic nie ma wspólnego.
Despa ciężko. Nie lubię zmiany czasu na zimowy, bo do niczego się nie nadaje. Wczoraj tak się źle złożyło, że wracaliśmy z dzieciakami do domu ok 21 i musieliśmy jechać na dwa samochody i powiem Ci, że nalegalam, żeby dzieci jechały z chlopem, bo byłam tak śpiąca, że się balam. Tak mi ciężko było utrzymać otwarte oczy, że to szok.
#2108 | |||
Zakorzenienie
|
Wiem, że ucichło, ale ejszcze mój skromny głos w dyskusji- b0 nie wytrzymam ;p;p
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wracsjąc do tematu to ja jako wierzaca, praktykująca hallowen nie uznaje, ale jezeli ktoś nie jest blisko kościoła to niech tam sie bawi- jego wybór. Draznia mnie najbardziej postawy sprzeczne- czerwone kokardki podczas chrztu dziecka, czy zabawa w zoombie i wamoiry (aktualnie u mnie w klasie) u dzieci, których rodzice "świętsi od papieża". TYle watków poruszyłam w jednej wypowiedzi!!;p A na głowny sie nie wypowiedziałam: nie jestem za krwawymi plakatami na ulicy, a kysz!!ale uważam, ze każdy dorosły człwoiek w wieku rozrodczym, decydujący sie na współżycie powinien wiedziec jak wygląda aborcja. (wiedzieć, a nie koniecznie widzieć;p) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po hospitacji uważam, ze ok- łądnie pracowali jak na ich mozliwości, ze 3 razy musiałam uspokajać klase, ale z efektem, jeden chłopczyk uderzył w twarz dziewczynkę na lekcji- to akurat dobrze- trzeba pokazać wszystkie oblicza klasy;pOgólnie uważam, ze w porzadku. Ale omówienie mam miec na dniach i nie wiem jak będzie, bo koleżanka była super zadowolona, a potem dużo uwag usłysząła krytycznych, więc zobaczymy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Klementyna, mam tą książkę. Z chęcią Ci pożycze.
Też nie jestem "za aborcją". Jestem za nie ocenianiem innych za skrajnie trudne wybory. u t. Zimno jak w psiarni ![]()
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Hej z drogo do pracy dobrze ze mieszkam prawie na pczatku trasy bo teraz to same stojące jak sardynki w puszcze a ja mam miejscowe siedząca xD
Czy mnie jakiś sentyment trzyma chyba nie ew to te magiczne 5lat po których Ci należy się minimalna norweska emerytura (nawet jak się mieszka poza krajem od dłuższego czasu). Zobaczę co będzie po nowym roku czy szef zmadrzeje jak przejmie ten drugi punkt czy bd więcej godzin - noni na pewno zobaczę jak bd z mieszkaniem bo jeśli się okaże że będę mogła. Mieszkać tu gdzie mieszkam to na razie z ta praca dam rade do tego 2017 a potem co będzie to będzie - ważne żebym wróciłem ew przed tym jak młody bd musiał szkole zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o aborcję nie jestem za. Całkowicie przeciwna jestem jeśli chodzi o wpadki albo ktoś się nie zabezpiecza, bo po co jak w razie czego można usunąć. Jeśli chodzi o poważne wady i choroby jestem rozdarta. Tyle siebie znamy ile nas sprawdzono. Oby żadna z nas nigdy nie musiała podejmować takiej decyzji.
Kasia to dla emerytury chyba warto, bo w Polsce to wiadomo jak jest a niewiadomo czy jeszcze gorzej nie bedzie zanim dozyjeny tego wieku. Chyba już niewiele Ci brakuje do tych 5 lat co?
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-10-30 o 07:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
MBZ♥
|
Klementyna już nie przesadzajmy
![]() ![]() Ja na dzień dzisiejszy nie wiem co bym zrobiła. Ale tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono. Pytałam kiedyś ale nie zauważyłaś chyba, jak Michelinek i zaparcia? Poprawiło się? ![]() Pani, tzw zimny chów? ![]() Kwiatuszku, a to przepraszam ![]() Też nie jestem za aborcja na życzenie. Ale jednocześnie chciałabym żeby zmieniono prawo dotyczące dzieci porzuconych, pozostawianych w szpitalach. Żeby trafiały do adopcji, a nie na zawsze do dd. Despa w punkt! Moderna i jak Marssell? ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Moderna, mem super ![]() ![]() Zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Byou właśnie, te nasze prawo. Nie wiem czemu nikt jeszcze nic z Tym nie zrobił. Powinni mieć już sprawdzone rodziny, tak żeby noworodek czy niemowlak od razu trafiał do nowych rodziców. Nie wiem czemu tak ciężko to zmienić
Mnie te całe halolin denerwuje tylko z tego co względu, że znowu nasladujemy Amerykę (gdzie nie uważam ich za najmądrzejszy naród). Czemu oni nas nie naśladują? ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Aha i nadal nie wiem do kogo się zgłosić po te 100mln. Rzuccie nazwiskiem, bo mało domyślna jestem ![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Kwiatuszku a w czym ci Amerykanie mieliby naśladować Polaków?
Z czego byłabyś dumna? Przecież hallooween walentynki i inne tym podobne to czysta zabawa głownie dla dzieci i młodych, jak chcą niech sie bawią, nie rozumiem szkodliwości ![]() Wystarczy wejść na profil siepomaga ile tam jest dzieci i dorosłych którzy szukają pomocy wsrod społeczeństwa - ciekawe czy już ktoś wyliczył ile dobrzy ludzie rocznie pomagają z własnych kieszeni? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Kwiatuszku , Wałęsa oddaj moje sto milionów! Kazik tez o tym śpiewał ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Panika t. oszczędza? ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- BYou Marcel kaszle na sucho, trochę go to boli - pierwszy raz u niego zeszło mu na dolne drogi oddechowe - kupiłam bronchipret, ale jak sie nie poprawi to pewnie trzeba będzie jakiś lek, lekarka mówiła ze te bez recepty to można dodatkowo stosować, ale tak naprawdę skuteczne są leki ![]() Mam nadzieje ze mu ta wydzielina ruszy ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- JolanT pytałaś sie mnie o cos związane z AZS, ale nie moge znaleźć tego postu, przypomnisz? ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-30 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoczniowiec, mąż Danuśki ![]() mamy dwójki dzieci, my te 500 obiecane dostaniemy, nie?
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
Moderna no nie wiem. Tak chlapnelam żartem z tym nasladowaniem Polaków. Chodzi mi tylko o to, że denerwuje mnie co raz większa amerykanizacja wszystkiego bo oni i tak już mają się za centrum wszechświata.
Do przebierania się i chodzenia po domach na prawdę nic nie mam, bo jako dziecko sama chodziłam "w cygany". Zbierało się kilka dzieciakow, każdy przebieral sie za cygana, cyganke, rolnika czy co tam kto chciał i chodziło się po domach z wierszykiem a dorośli dawali pączki albo faworki. Wiem jaka to radocha dla dzieciaków. Nawet jeszcze pamiętam ten wierszyk: My cygany dobre zuchy, jemy pączki i pampuchy. Dajcie pączka na widelec, bo już jutro jest popielec ![]() Pewnie nie jest to znane w całej Polsce ale u nas obchodziło się zapusty. Oczywiście teraz juz nikt się w to nie bawi, tradycja umarła, pojawiła się nowa z Ameryki. Wiem, że tamto też pewnie jakieś pogańskie było ale religii w to nie mieszam.
#2117 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
Aleee dyskusja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli to wejdzie super bo pewnie dostaniemy. Ale troche mi sie wierzyc nie chce. Klementyna, Ty nie jestes za Halloween a ja nie jestem za np. rozklejaniem wielkich liter w oknach szkoły podstawowej 'Janie Pawle II wspomóż nas" (ostatnio zauważone podczas wyborów w tejże szkole). Świecka szkoła to niestety póki co marzenie ![]() Byou, dzieki u nas póki co dzieciaczki zdrowe. Okazało się, że Z mała trzydniówkę ![]() Moderna, czy mi się wydaje, że pojechaliscie sie leczyć a chorujecie? Czyzby ten klimat nie służył? ![]() Zdrowka ![]() ----- My wczoraj zaliczyliśmy wypad do Wrocławia. Auchan i Ikea. W Ikei już K tracił cierpliwość, kładł się na ziemi i wygłupiał także szybko do kasy trzeba było lecieć. W Auchanie kupiłam płytę konstrukcyjną do Lego Duplo - najdroższy kawałek plastiku ![]() I zwierzątka Mini Farma bo były za 29 zł. Jutro zbieramy się na roczek mojej bratanicy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Aaa dzięki za odpowiedź z tymi milionami. Wiecie, że nigdy o tym nie słyszałam? On wszystkim obiecał czy jak?
![]() ![]()
#2119 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() Kwiatuszku Ty Cyganie ![]() Demeter dobrze, że już po chorobie ![]() I modlitwa w przedszkolu przed jedzeniem, a już przegięciem są 2 godziny religii w tygodniu przy 1 historii w klasie czwartej. Na samym początku była mowa że 500 dla każdego. Stopniowo zmienili zdanie. Skąd je wezmą nie wiem. Kwiatuszku dla każdego 100 starych banieczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcą m.in. opodatkowac hipermarkety i jakies inne jeszcze mieli pomysły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
Byou byłam Cyganeczka. Nawet są jeszcze kasety video. Mała ja w babci spódnicy, z domalowanymi mamy kredką do oczu wielkimi wąsami
![]() ![]() 100mln na stare to tysiąc na nowe? Dobrze liczę? Wątpię, żeby dali każdemu te 500zl. Takie kryteria zrobią, że mało kto się zalapie
#2122 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, "Ulubione rzeczy". Sęk w tym, że właśnie bardzo dawno nie czytałam. Oprócz jakiś komedyjek (Pratchett, Pilipiuk) to zawsze łapię się za klasykę Andre Norton. Cytat:
![]() Wychodzi na to, że jestem nałogowcem - śmiech na sali. Cytat:
![]() Oj nie trzeba było z tymi ubrankami... ale DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
eeheheheh, ciekawe czemu... ciekawe czemu... Miałam pisać właśnie, że ja nie tyle pamiętam co jeszcze podśpiewuję ![]() Zdrówka dla Was. Oj nie lubię takich niezidentyfikowanych infekcji. A kysz! Oglądam sobie właśnie tv i spójrz jaką książkę recenzowali: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...-pszczoly.html Od razu o Was pomyślałam. Znasz? Masz? Odwiedziłam dzisiaj pracę z L4, przy okazji poplotkowałam ociupinkę i złożyłam swoje cenne, oryginalne podpisy pod projektami, które gdzieś w świat idą. A co najfajniesze nasłuchałam się komplementów, że bardzo dobrze wyglądam jak na ciążę z dziewczynką ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Moja wiedza jest taka, że ma być 500zł/miesiąc na każde drugie i kolejne dziecko. A w rodzinach z dochodem maks.800zł/osobę już na pierwsze dziecko. Nie wiem skąd oni tą kasę wezmą... nie wiem z czym to się wiąże dla mnie, ale biorę! Szczególnie, że idiotyczne kalkulacje ZUS sprawiają, ze jestem kilka stów w plecy na L4, a potem na macierzyńskim w stosunku do mojej pensji. Po prostu liczą średnią roczną, a ja dostałam po nowym roku podwyżkę sporszą za uzyskanie uprawnień. Cytat:
![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-30 o 09:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
A weź przestań Sorce. Używaj jak swoich. To nie są nowe rzeczy, bo stwierdziłam że na te maciupenkie nie będę majątku wydawała jak założy je kilka razy albo i nie i wyrośnie. Kupiłam je za 2zl/szt od jakiejś laski na allegro i w sh. Takze mozesz i nimi kurze wycierac i nie będzie mi szkoda
![]() Tak na prawdę to oprócz tego co Ci wysłałam i typowo letnich rzeczy to dokupilam Zuzi 2 nowe pajace i bodziaka z f&f i to na 62, żeby dłużej pochodziła. Jeszcze dobre są ![]() Teraz już Zuzka ma więcej nowych ciuchów bo i dorosla to kilku prezentów, które dostała po porodzie ![]() A od t. dostaliśmy rampersa na 68. Będzie dobry pewnie w styczniu, tylko pogoda mało.odpowiednia ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-10-30 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czytałam projekt- przy pierwszym dziecku dochód 800 ale nie opisane brutto czy netto, przy drugim i dalej bez limitu, tak ze ja czekam...
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dominika znowu chuścioch, a już miewała takie dni, że spała w wózku, na spacer mogłam pójść.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już nas obkupiłam w stroje na Halloween ![]() ![]()
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Dragusiu jakie kostiumy przyszykowalas?
Byou zapomnialam ja tez uwielbiam Timberlake a w duecie z Timbalandem (tez kocham) sa super. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, a Timbaland też był producentem tej płyty Cornella, o której pisałam.
Mnie halloween ani ziębi, ani grzeje. Jak to kogoś cieszy - niech się bawi, nie wiem też jak może to komuś przeszkadzać. Takie same mam odczucia jeśli chodzi o "walę tynki". Nie świętujemy, ale róbta co chceta. Taka oto jestem cudownie wyrozumiała ![]() Szkoda mi natomiast pewnych świąt, tradycji związanych z naszymi polskimi ziemiami np. Nocy Kupały. Pamiętam, że jako dzieciaki jeszcze paliliśmy sobótki. W później podstawówce już to zamarło, a szkoda!
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Sorce, po wyborach to niewiadomo co mozna a co nie napisac ;-)
Klementyna a Walentynki obchodzisz? A i z ciekawosci zapytam, jakby w przedszkolu u Kacpra, dzieciaki mialy zabawe hallowinowa, to Kacper by nie uczestniczyl? Nie bylby przebrany? A...Moderna pisalas ze zalujesz obciecia Marcela? Nie zaluj, swietnie wyglada, tak dorosle ![]() Panika, wspolczuje zimna, ale psiarnia mnie ubawila. Trzymaj sie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.