Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 17:34   #2071
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

BYou dzięki myślałam że kluski sama dodałas ale teraz widzę że tam jest (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:58   #2072
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Monicca ojej nie było innego sposobu z maścią? Ja sie strasznie boje inwazyjnych metod. Biedny
!
Moderna myślę, że dlatego, że mu się zrobiło zapalenie i pod napletkiem była ropa, więc musiał ściągnąć, żeby to oczyścić może w innym przypadku by próbowali maścią
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:58   #2073
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Dziś na FB natknęłam sie na zdjęcie plakatu wyborczego (albo z fundacji profamilia?) z zakrwawionym noworodkiem z aborcji - takie plakaty wiszą w Waszych miastach? Serio?
Przywołałam Cię myślami. Bo miałam pytać jak u Was.
Osobiście nie widziałam takich plakatów, ale kojarzę z tv, że gdzieś przy kościele swego czasu była taka "wystawa".

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a co masz na prąd?

Sorce, wbijaj do mnie w przyszłym tygodniu - dla Ciebie też jest na bogato (ale zostajesz w moim domu jako niańka a ja Ci te dwa pudła znoszę do auta albo wbijasz ze swoimi chłopakami, co też jest dobrym pomysłem )
wszystko mam na prąd płyta indukcyjna, piekarnik, czajnik... i cała reszta standardowych urządzeń. Ciepła woda i ogrzewanie z ciepłowni,miejskie.
Może to trochę wzrosnąć jak wegetuję w domu (te herbatki i ziółka co chwilkę), ale w standarodywm trybie płacimy 100zł (zwrot co 6 mcy rzędu 20-50zł). Z drugiej strony tż wszędzie ledy wkładał niedawno więc może jednak dużo nie wzrośnie hehee bo ciągle mu jeszcze wierzę, że ledy oszczędniejsze.

Ciebie też myślami na ten tor wizytacji chyba sprowadziłam. Wygodniej mi będzie samej, samochód mam dla siebie co 2 tyg i właśnie będę się wozić w tygodniu 9-15 listopada. I myślałam, żeby wtedy wpaść na kawkę z przyprawą Co Ty na to? Niańką chętnie zostanę, albo do pudła się do wiąże sznurek i dociągnę do samochodu Po sprzęcicho do spania to już bym z nestorem rodu O. przyjechała

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
SOrce w kapelutku jak Timberlake którego kocham miłością wielką.
ja tam uważam, że kapelutki są dla chłopców :P nawet w kwiaty heheh (tu piję do Scarlett)
Timberlake nie do końca moje gusta muzyczne... ale... był producentem płyty Chrisa Cornella (którego to ja kocham miłością wielką). Płyty w zupełnie innym stylu, płyty która mi się o dziwo zarąbiście podobała.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

W środę byliśmy u chirurga, ściągnął mu napletek, myślałam, że zemdleje do teraz mi słabo nawet jak o tym pomyśle. Fifi był taki dzielny, leżał i nawet nie drgnął, nagle zaczęły lecieć łzy i cichutkie mama boli tak mi go było szkoda
o jejusiu, bidusia.... aż mi się płakać zachciało.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mam kolezanke ktora jest psychologiem i pracuje w takim znanym i propagowanym przez kosciol miejscu, znanym min ze swiec wigilijnych. Wiesz kak wyglada pomoc? Kto najpierw wybiera dla siebie odziez zywnosc? Nie potrzebujacy...
Tż kolegi żona tam pracuje (niedaleko nas mają nawet jakiś oddział) i opowiadała kto się pierwszy zgłasza po kasze, cukry, ryże... kto i jaką bryką podjeżdża.

Miejsce na Ł... jakaś Ty tajemnicza to też to koło nas?

To się jeszcze wypowiem o aborcji i terminacji. Uważam, że mamy dobre prawo w naszym kraju w tych sprawach. I nikt, ale to nikt nie może oceniać innych za wybory jeśli sam nie stanął przed trudem podjęcia decyzji. Ja stanęłam, decyzję podjęłam i jestem wdzięczna Bogu, że jednak w ostatniej chwili się nade mną zlitował i sam wziął do siebie mojego Aniołka.
Zaostrzenie prawa w moim przekonaniu byłoby idiotyzmem, a pozwolenie kobiecie na decydowanie o życiu poczetego już dziecka w każdym przypadku obawiam się, że mogłoby zastąpić antykoncepcję.

Dzisiaj w Auchan kupilam jakiś minizestawik Playmobil z koniem, jego kojcem (czy jak to się zwie), babeczką i jakimiś pierdołami do pielęgnacji konia za 25 zł. Będzie na prezent... zresztą Fi lubi się takimi pierdołami bawić więc na liście dla dziadków jest i playmobil jakby mieli ochotę

Walczyłam dzisiaj z rajstopami. Jak już je wciągnęłam na siebie, to zaczęły się schody powyżej dupki - na brzuch za ciasne, pod brzuchem spadają... poprałam wszystkie leginsy i musiałam w kiecce chodzić...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-10-29 o 18:04
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:24   #2074
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kaska ja bym wracala. Odczekalabym do konca najmu i go nie przedluzala.

Scarlett, ja sie zgadzam z kazdym slowem BYou. Nie ma w Pl instytucji zajmujacej sie nieukeczalnie chorymi, dzieciaki maja kase na leczenie dzieki akcjom spolecznym, bo nfz kasy na leczenie nie da, nie zrefunduje leku. A te wszelkie instytucje to sa tylko i wylacznie intytucje przez duze I. Mam kolezanke ktora jest psychologiem i pracuje w takim znanym i propagowanym przez kosciol miejscu, znanym min ze swiec wigilijnych. Wiesz kak wyglada pomoc? Kto najpierw wybiera dla siebie odziez zywnosc? Nie potrzebujacy...

Mnie takie plakaty raza, bardzo. Bo i tak w Pl aborcja jest dopuszczalna w szczegolnych przypadkach, wiec dlaczego jskis polityk, grupa spoleczna ma mi narxucac ze mam urodzic dziecko po gwalcie, ze mam urodzic d iecko tak chore ze przezyje o ile kilka chwil po porodzie. Dlaczego wszyscy chca o wszystkim decydowac, ba dlaczego to faceci maja decydowac.

Mama chlopca z klasy Oli, jest rzecznikiem znanego miejsca na Ł w Krakowie- po tym jak wrzuca w rozmowach na fb hasla o dziewczynce 14 letniej w ciazy o tym ze by sie modlic za masrosc dla nich itp. A na pytanie co w sytuacji gdyby to dotyczylo jej syna milknie. Wiec dzieki za taka hipokryzje
Mylisz się co do leczenia i opieki bardzo - wiem, bo sama siedzę po uszy w temacie. Wiele upiornie drogich leków jest refundowanych, wiadomo, ze nie wszystko i dla każdego, bo absolutnie żadnego kraju na to nie stać.
zapewnienie opieki hospicyjnej jeśli chodzi o dzieci mamy jedne z lepszych, coraz więcej tez hospicjów perinatalnych powstaje. Jak wiadomo, ze dziecko jest cieżko chore i umrze zaraz po urodzeniu to mozna przynajmniej tyle dla niego zrobić, ze je urodzić zeby się z nim pożegnać i je pochować.

Sama byłam w sytuacji masakrycznych podejrzeń chorobowych w ciąży, ale ponieważ inwazyjna diagnostyka i tak nic by nie dała jeśli chodzi o leczenie przed urodzeniem to nie zdecydowałam się na nią żeby nie ryzykować poronienia.

Dziwi mnie, ze większość z was chrzcila dzieci, a popiera aborcję - i to nie jest dla was hipokryzja.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:34   #2075
BYou
MBZ♥

Po co ciągniesz temat, w którym wiadomo, że nie znajdziemy wspólnego mianownika? Jeszcze tekst na końcu o hipokryzji. Jak to było o belce i drzazgach?
Żyj i pozwól żyć innym.

Sorce

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Oglądała, Któraś może wczoraj na tvp kultura film o Kukuczce? Nie wiecie kiedy powtórka?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:39   #2076
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Po co ciągniesz temat, w którym wiadomo, że nie znajdziemy wspólnego mianownika? Jeszcze tekst na końcu o hipokryzji. Jak to było o belce i drzazgach?
Żyj i pozwól żyć innym.

Sorce

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Oglądała, Któraś może wczoraj na tvp kultura film o Kukuczce? Nie wiecie kiedy powtórka?
A o co Ci chodzi z belką i drzazgami w tym kontekście? Pisalyscie, ze hipokryzją jest inne traktowanie siebie i innych w tej sytuacji. A traktowanie Kościoła jak szwedzkiego stołu nią nie jest?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-29, 20:40   #2077
BYou
MBZ♥

Nigdzie nie pisałam o hipokryzji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 20:43   #2078
Sorceresss
Wtajemniczenie

Scarlett, ja się poddam ocenie jak zemrę. Podzielam zdanie przedmówczyń, nie ma sensu drążyć tematu. Każda z nas ma swoje zdanie, swoje doświadczenia i lepiej zawczasu ugasić pożar.

Byou, nie oglądam takich programów bo mi tęskno za górami

Z mojego Filipa nie będzie drugiego Phelpsa Wrócił z basenu i stwierdził,że fajnie się pływa, ale "dżakuci" najlepsze

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-10-29 o 20:46
Stary 2015-10-29, 20:46   #2079
BYou
MBZ♥

Zjadłabym dobrego gulaszu, po co oglądałam kuchenne rewolucje

Sorce ja to dziwnie mam. Ogólnie chodzić po górach nie lubię. Nie umiem ogarnąć miłości do gór. Ale lubię poczytać/pooglądać o Lodowych Wojownikach

Stary 2015-10-29, 20:47   #2080
alliw
Zadomowienie

Hej
Pamięta mnie ktoś jeszcze?
Jak ja za Wami tęsknię, no ale jeszcze troszkę, jeszcze troszkę, albo i nie, bo coś innego wyniknie
W każdym razie czytam na bieżąco i odpowiadam w myślach jak Kwiatuszek

U nas zmiana czasu podziałała na korzyść, J. zamiast po 20, a ostatnio juz blizej 21, zasypia przed ósmą, więc chciaż wieczorem mam troszke wiecej czasu.

Lece z pamieci:
Klementyna, jestem zachwycona alfabetem wg Pakerka-Kapselka , mam nadzieje ze hospitacja dobrze dziś wypadła

Sorce, cieszę sie ze z Pchełką wsio dobrze, kciuki do grudnia wciąż mam zaciśniete. Fi w kapelutku przeuroczy, w tle Nesbo a C. Cornell - jak ja się w nim kochałam małolatą będąc

Monicca, biedny Filipek oby szybko nastapiła poprawa. Trzymam kciuki za twoją szyjkę, ja na połowkowym miałam 35mm, jakoś do marca dotrwałam

Malpka, zdrowia dla Karolka

Pani, powodzenia u t. Przez ciebie rozglądam się ostatnio za zegarkiem w kolorze sałatowym

Despa, barwo za bdb. Ja pamietam u siebie w robocie, tez wypruwanie flaków na maksa, ciągle jakies dowalanie, a potem an ocenie A lub B, super pieknie. Tylko w moim odczuciu takie cos w ogóle nie motywuje ani nie cieszy, ale fakt ze miało przełozenie na podwyżkę, jeśli takowe były w danym roku zakładane.

BYou, super ze już rodzinka w komplecie. Do konca roku zostajecie we trójkę, czy jeszcze jakies wyjazdy sie szykują? Czekam na foto Zosi w przebraniu a, i szalona jestes z tymi owocowymi piwami, ja kiedys kupiłam to jezynowe sommersby, jakie to słodkieeeee jednak wole klasykę

Moderna, tez dzis o was myslałam, czy wy wciąż na wyjeździe, powiem szczerze ze podziwiam, ja zawsze po tygodniu tesknie za domem, a w szczególności za łozkiem i jedzeniem Piękny ci Marcel prezent zrobił i zdrowia dla Was

Kwiatuszku, Zuzia słodziak, w klubie tez na szybko przejrzałam, cudnie razem wyglądacie. Pytałas czy ktoś czyta czwarta czesc Millenium, odpowiadam: ja Do ok 200 strony masakra, nuda 1500 wątków, za trudne fachowe słownictwo, generalnie droga przez mękę, ale jak sie rozkreciło, to wczoraj o 1 się połozyłam

Kasia, kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy z "tatusiem". Cieszę sie ze babcia szczesliwie dotarła. No nieustająco trzymam kciuki zebys sobie poukładała swoje sprawy, czy w No czy Pl, wazne zebys była szczęśliwa

Scarlett, dobrze ze Zosiowe zęby całe, uff

Agnjeska, a czemu chłop rozpacza?

A zadna się nie wypowiedziała na temat wyborów

U nas w zasadzie bez zmian, Jankowi tylko znów włosy urosły

Idę oglądac Prokuratora
Stary 2015-10-29, 20:56   #2081
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdzie nie pisałam o hipokryzji
Ty nie, ale w dyskusji hasło padło.

Ja kocham góry, ale pewnie nie dam juz rady pochodzić tak jak kiedys. Szkoda.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Z miłości roznistych to nie rozumiem totalnie fascynacji kryminałami - próbowałam kilkukrotnie rożnych, dla mnie to lektura nasenna, teść łyka z zapartym tchem te wszystkie nazwiska co tu rzucacie, zaopatrujemy do w nowe dostawy przy rożnych okazjach, jakaś Christie tylko kiedys w bólach zmogłam do końca.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-29, 21:02   #2082
BYou
MBZ♥

Alliw wracaj ja nie umiem czytać w myślach:/
Dawaj fotę MarJano
Do końca roku spokój z wyjazdami, tzn z dłuższymi, może się trafić tygodniowy albo kilkudniowy. Ale to pikuś. Od nowego roku się zacznie ciężko. Ale oboje wiedzieliśmy czym pachnie służba jak debatowaliśmy nim zaczął przygodę z monem. Są wymierne korzyści więc musi być jakieś poświęcenie

Scarlett, no dla mnie jak była wycieczka klasowa w góry to kara:/jechałam, wchodziłam ale nie pokochałam. Tutaj blisko mogę nas pojadę ale to raczej pagórki. B lubi, zarzeka się, że Zośka zarazi pasjąma moje błogosławieństwo

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Hehe, ja się w podstawówce Danielle Steel zaczytywałam, teraz tego nie rozumiem

Stary 2015-10-29, 21:04   #2083
Sorceresss
Wtajemniczenie

Byou, Scarlett, ja wielkim miłośnikiem gór nie jestem, jakimś zapaleńcem. No i na pewno nie Tatry... Beskidy, Bieszczady... Mieszkanie na południu kraju ma swoje plusy - pakujemy się w auto i sruuu, godzinka dwie i jesteśmy na szlaku.

Alliw,
(Cornella to ja chyba nadal kocham).
Dzisiaj z biblioteki odebrałam nowego kryminalosa polecanego przez Ciebie Kiedy ja fantastykę nadrobię?

Terry Pratchett
Stary 2015-10-29, 21:08   #2084
Moderna
Zakorzenienie

Oj rozwinęła sie dyskusja o aborcji, a mnie chodziło o "estetykę" (nie wiem jak to nazwać, brakuje mi słów) - maleńkie dziecko martwe leżące w krwi - nie chciałabym by moje dziecko miało styczność na ulicach z takimi obrazami.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Monicca tak mu go szkoda
Stary 2015-10-29, 21:10   #2085
BYou
MBZ♥

Moderna ja się dziwię, że takie obrazy mogą być wywieszane

Sorce, to byś się zgrała z moją Mamą Ona do dziś wspomina rajdy licealne i na studiach po Bieszczadach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 21:12   #2086
Moderna
Zakorzenienie

Alliw no tęsknie - za kuchnia i gotowaniem
Łóżko większe by sie tez przydało, bo śpię z M. na 90tce

Pokaz Marjana (ja trochę żałuje ze scielam M. włosy na krótko)

Co za wybory ? Nieudane?
Podobno frekwencja zawiodła Polacy wyemigrowali
Stary 2015-10-29, 21:12   #2087
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moja wątroba też długo wspominała rajdy na studiach

Scarlett, Ty dużo czytasz, prawda? jaka literatura? jakie gatunki?

Moderna, e nie... frekwencja była z tego co kojarzę wysoka... Na emigracji też głosują...

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-10-29 o 21:14
Stary 2015-10-29, 21:15   #2088
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Ja to lubię thrillery, kryminały wielbię oglądać

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Sorce

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moderna, e nie... frekwencja była z tego co kojarzę wysoka... Na emigracji też głosują...

Tak?
Natknęłam sie na info, ze ok pięćdziesiąt kilka procent - może sie już zaktualizowało
Stary 2015-10-29, 21:18   #2089
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moderna - nie pamiętam dlaczego i po co ale kiedyś u mnie w mieście, w centrum, w bardzo ruchliwym miejscu były powystawanie plakaty z aborcji, cała seria... Akurat pracowałam wtedy w świetlicy środowiskowej w pobliżu i kombinowalismy jak wyjść z dziećmi żeby nie przechodzić tamtędy, żeby nie pytały..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 21:19   #2090
Sorceresss
Wtajemniczenie

Sese, Moderna, 50% to duża frekwencja u nas.

Na genialnym referendum prezydenta bylo trochę ponad 7%.

Terry Pratchett
Stary 2015-10-29, 21:20   #2091
BYou
MBZ♥

Sorce nic mi Mama o dolegliwościach nie wspominała

Moderna, frekwencja jak na polskie warunki wysoka. Wynik dla niektórych ok, dla innych niedla mnie nie ale kwestie polityczne to nie temat na wątek bo znów będzie kwas. Pożyjemy zobaczymy. Tylko napiszę, że obiecywali 500 zł na każde dziecko, teraz już będzie to zależało od dochodu. Tzn jeśli chodzi o rodzinę z jednym dzieckiem. Wg mnie znów zaradni, pracujący nie dostaną nic ogólnie nie lubię rozdawnictwa bo wolałabym darmowe żłobki/przedszkola itp. ALe o tym partią przyszło rządząca nie wspomina.

Stary 2015-10-29, 21:23   #2092
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Sese, Moderna, 50% to duża frekwencja u nas.

Na genialnym referendum prezydenta bylo trochę ponad 7%.

Aaaaaa
Ok

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Hahaha moj ojciec zawsze powtarzał : gdzie jest moje sto milionów (pamiętacie kto obiecywał ? Młodzież już pewnie nie )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-10-29 o 21:25
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:25   #2093
BYou
MBZ♥

Jasne, że pamiętam ale starej daty jestem

Stary 2015-10-29, 21:36   #2094
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Czy ubieranie dziewczynki na różowo to jakiś obowiązek? Moja ostatnio ciągle jest chłopcem. Dziś w przychodni jakiś kilkulatek pyta mamy: mogę popatrzeć na chłopca? (o Dominice). Mówię że to dziewczynka a on dalej że chłopiec, matka do niego: pani mówi że to dziewczynka, to dalej chłopiec. W końcu przegonilam bo zaczął się nad nią nachylac. W bawialni Dominika też była chłopcem, moja siostrzenica w 90% też jest chłopcem. Litości... Nie można powiedzieć "dziecko" jeśli nie jest się pewnym??
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:39   #2095
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że pamiętam ale starej daty jestem

Dlaczego dziecko sie poci jeżeli nie ma gorączki?
Wieczorem miał normalna temperaturę niewyzsza niż 37, a poci sie tak mocno ze jest cały mokry, ma 36,3 hmm. Myślałam ze to przy większych spadkach sie wypaca..
Stary 2015-10-29, 21:46   #2096
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, ja się w podstawówce Danielle Steel zaczytywałam, teraz tego nie rozumiem
lo matko

Cytat:
Alliw,
Dzisiaj z biblioteki odebrałam nowego kryminalosa polecanego przez Ciebie Kiedy ja fantastykę nadrobię?

piekny jest wciąż, bo mam polubionego fanpejdża na fb
Ulubione rzeczy? ja nabyłam drugą część, ale najpierw musze zmeczyc to Millenium
A z fantastyki co masz? bo mój tż jest fanem,a dawno nic dobrego nie czytał

Cytat:
Łóżko większe by sie tez przydało, bo śpię z M. na 90tce

Co za wybory ? Nieudane?
Podobno frekwencja zawiodła Polacy wyemigrowali
łożko na takim na studiach ostatnio spałam
wybory chyba udane, choć ja się trochę lękam (mam nieochrzczone dziecko, i slub cywilny z nieochrzczonym mężem )
tez pamietam te 100 milionów, stara jestem

Cytat:
hahahha, moja też, i rejsy po jeziorach

Ja zdecydowanie jestem miłośnikiem wody, ale jak zobaczyłam 20 lat temu Bieszczady, to sie zakochałam

Aha, foto MarJana moze jutro jakies zrobie.

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2015-10-29 o 21:47
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:49   #2097
BYou
MBZ♥

Moderna, główka spocona? Sprawdzałaś poziom wit d?

Monika, głośno bym akcentowała imię dzieckamoże by dotarło

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Alliw
Ulubionym romansidłem D.S jest Dom Thurstonów

Stary 2015-10-29, 21:59   #2098
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, główka spocona? Sprawdzałaś poziom wit d?

My chorzy na końcówce, ale jestem mocno zdziwiona ze przy tak niskiej temperaturze może sie jeszcze organizm wypacac.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Ulubionym romansidłem D.S jest Dom Thurstonów

Hehe kiedyś wpadła mi w ręce, dostałam gratis ale nie przebrnęłam przez pierwszy rozdział

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw
wybory chyba udane, choć ja się trochę lękam [COLOR="Silver"](mam nieochrzczone dziecko, i slub cywilny z nieochrzczonym mężem ) po .

ja lubię i góry i wodę tylko nie góry wspinaczkowe a raczej pagórki Bieszczady, Beskidy
Stary 2015-10-29, 22:02   #2099
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Byou, Scarlett, ja wielkim miłośnikiem gór nie jestem, jakimś zapaleńcem. No i na pewno nie Tatry... Beskidy, Bieszczady... Mieszkanie na południu kraju ma swoje plusy - pakujemy się w auto i sruuu, godzinka dwie i jesteśmy na szlaku.

Alliw,
Ja Tatry zdecydowanie, najlepiej wysokie i najlepiej (wiem, idiotyzm) w pojedynkę - ale takie wycieczki wspominam najlepiej. Dla mnie niestety to drugi koniec kraju. Bieszczady mnie nie urzekły kompletnie, zalazłam całe w 3 dni, raczej nie wrócę. Z takich mini tyci pagóreczków do juz wolę Góry Stołowe. Do Karkonoszy mam sentyment pewien, bo tam mi sie chłop oświadczył.

Cytat:

Scarlett, Ty dużo czytasz, prawda? jaka literatura? jakie gatunki?

Wiesz krócej to bedzie czego nie czytam - kryminałów, sensacji, horrorów, thrillerów (poza dobrymi medycznymi), fantastyki i romansideł. Czy duzo? Patrząc na średnia krajowa to niby strasznie duzo, tyle co w podpisie. Przy okazji tych targów książki ostatnio słyszałam rozmowę ciekawa na TVP info - ponoć Polacy czytający > 6 książek rocznie w statystykach uznani sa za czytających nałogowo. Ostatnio mniej czytam książek, a więcej czasopism, bo wciągnął mnie minimalizm i ograniczam ilosc rzeczy w domu, a swego czasu czasopism kupowałam masę i to takich raczej nieprzterminowaujacych się, typu Charaktery czy NG - teraz czytam zapasy i pozbywam się. Z kilku kartonów mam juz tyle co mi sie w gazetowniku przy łożku mieści, wiec jest nieźle.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moderna - nie pamiętam dlaczego i po co ale kiedyś u mnie w mieście, w centrum, w bardzo ruchliwym miejscu były powystawanie plakaty z aborcji, cała seria... Akurat pracowałam wtedy w świetlicy środowiskowej w pobliżu i kombinowalismy jak wyjść z dziećmi żeby nie przechodzić tamtędy, żeby nie pytały..
Pewnie pikieta stopaborcji.pl

Cytat:
Sorce nic mi Mama o dolegliwościach nie wspominała

Moderna, frekwencja jak na polskie warunki wysoka. Wynik dla niektórych ok, dla innych niedla mnie nie ale kwestie polityczne to nie temat na wątek bo znów będzie kwas. Pożyjemy zobaczymy. Tylko napiszę, że obiecywali 500 zł na każde dziecko, teraz już będzie to zależało od dochodu. Tzn jeśli chodzi o rodzinę z jednym dzieckiem. Wg mnie znów zaradni, pracujący nie dostaną nic ogólnie nie lubię rozdawnictwa bo wolałabym darmowe żłobki/przedszkola itp. ALe o tym partią przyszło rządząca nie wspomina.
Obiecanki cacanki, ja tez nie jestem zadowolona z wyniku, choc nie ma partii, która odpowiadałaby mi w 100%. Ja bym wolała sensowny PSO, a nie negowanie zalet szczepień P/HPV przez zwyciezców i uważanie ich za promocję rozwiązłości całe szczęście, ze partia naszego zamuszkowanego europosła nie miała szczęścia wygrać, bo powrót do epoki kamienia łupanego murowany

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-29, 22:11   #2100
BYou
MBZ♥

Scarlett, no co Ty chcesz od Krula kiedyś była akcja: zabierz babci dowód. Teraz to powinno brzmieć: zabierz młodemu dowódbo jeszcze na Wisławę Szymborską zagłosuje.
6 książek rocznie to nałogowiec? o matko:/

Moderna to nie wiem, oby nic poważnego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości