|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
BYou dzięki myślałam że kluski sama dodałas ale teraz widzę że tam jest (;
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2073 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście nie widziałam takich plakatów, ale kojarzę z tv, że gdzieś przy kościele swego czasu była taka "wystawa". Cytat:
płyta indukcyjna, piekarnik, czajnik... i cała reszta standardowych urządzeń. Ciepła woda i ogrzewanie z ciepłowni,miejskie. Może to trochę wzrosnąć jak wegetuję w domu (te herbatki i ziółka co chwilkę), ale w standarodywm trybie płacimy 100zł (zwrot co 6 mcy rzędu 20-50zł). Z drugiej strony tż wszędzie ledy wkładał niedawno więc może jednak dużo nie wzrośnie hehee bo ciągle mu jeszcze wierzę, że ledy oszczędniejsze.Ciebie też myślami na ten tor wizytacji chyba sprowadziłam. Wygodniej mi będzie samej, samochód mam dla siebie co 2 tyg i właśnie będę się wozić w tygodniu 9-15 listopada. I myślałam, żeby wtedy wpaść na kawkę z przyprawą Co Ty na to? Niańką chętnie zostanę, albo do pudła się do wiąże sznurek i dociągnę do samochodu Po sprzęcicho do spania to już bym z nestorem rodu O. przyjechała ja tam uważam, że kapelutki są dla chłopców :P nawet w kwiaty heheh (tu piję do Scarlett) ![]() Timberlake nie do końca moje gusta muzyczne... ale... był producentem płyty Chrisa Cornella (którego to ja kocham miłością wielką). Płyty w zupełnie innym stylu, płyty która mi się o dziwo zarąbiście podobała. Cytat:
Cytat:
Miejsce na Ł... jakaś Ty tajemnicza to też to koło nas? To się jeszcze wypowiem o aborcji i terminacji. Uważam, że mamy dobre prawo w naszym kraju w tych sprawach. I nikt, ale to nikt nie może oceniać innych za wybory jeśli sam nie stanął przed trudem podjęcia decyzji. Ja stanęłam, decyzję podjęłam i jestem wdzięczna Bogu, że jednak w ostatniej chwili się nade mną zlitował i sam wziął do siebie mojego Aniołka. Zaostrzenie prawa w moim przekonaniu byłoby idiotyzmem, a pozwolenie kobiecie na decydowanie o życiu poczetego już dziecka w każdym przypadku obawiam się, że mogłoby zastąpić antykoncepcję. Dzisiaj w Auchan kupilam jakiś minizestawik Playmobil z koniem, jego kojcem (czy jak to się zwie), babeczką i jakimiś pierdołami do pielęgnacji konia za 25 zł. Będzie na prezent... zresztą Fi lubi się takimi pierdołami bawić więc na liście dla dziadków jest i playmobil jakby mieli ochotę ![]() Walczyłam dzisiaj z rajstopami. Jak już je wciągnęłam na siebie, to zaczęły się schody powyżej dupki - na brzuch za ciasne, pod brzuchem spadają... poprałam wszystkie leginsy i musiałam w kiecce chodzić...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 19:04 |
||||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewnienie opieki hospicyjnej jeśli chodzi o dzieci mamy jedne z lepszych, coraz więcej tez hospicjów perinatalnych powstaje. Jak wiadomo, ze dziecko jest cieżko chore i umrze zaraz po urodzeniu to mozna przynajmniej tyle dla niego zrobić, ze je urodzić zeby się z nim pożegnać i je pochować. Sama byłam w sytuacji masakrycznych podejrzeń chorobowych w ciąży, ale ponieważ inwazyjna diagnostyka i tak nic by nie dała jeśli chodzi o leczenie przed urodzeniem to nie zdecydowałam się na nią żeby nie ryzykować poronienia. Dziwi mnie, ze większość z was chrzcila dzieci, a popiera aborcję - i to nie jest dla was hipokryzja.
|
|
#2075 |
|
MBZ♥
|
Po co ciągniesz temat, w którym wiadomo, że nie znajdziemy wspólnego mianownika? Jeszcze tekst na końcu o hipokryzji. Jak to było o belce i drzazgach?
Żyj i pozwól żyć innym. Sorce ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Oglądała, Któraś może wczoraj na tvp kultura film o Kukuczce? Nie wiecie kiedy powtórka? |
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett, ja się poddam ocenie jak zemrę. Podzielam zdanie przedmówczyń, nie ma sensu drążyć tematu. Każda z nas ma swoje zdanie, swoje doświadczenia i lepiej zawczasu ugasić pożar.
Byou, nie oglądam takich programów bo mi tęskno za górami ![]() Z mojego Filipa nie będzie drugiego Phelpsa Wrócił z basenu i stwierdził,że fajnie się pływa, ale "dżakuci" najlepsze
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 21:46 |
|
|
|
#2079 |
|
MBZ♥
|
Zjadłabym dobrego gulaszu, po co oglądałam kuchenne rewolucje
![]() Sorce ja to dziwnie mam. Ogólnie chodzić po górach nie lubię. Nie umiem ogarnąć miłości do gór. Ale lubię poczytać/pooglądać o Lodowych Wojownikach
|
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pamięta mnie ktoś jeszcze? Jak ja za Wami tęsknię, no ale jeszcze troszkę, jeszcze troszkę, albo i nie, bo coś innego wyniknie ![]() W każdym razie czytam na bieżąco i odpowiadam w myślach jak Kwiatuszek ![]() U nas zmiana czasu podziałała na korzyść, J. zamiast po 20, a ostatnio juz blizej 21, zasypia przed ósmą, więc chciaż wieczorem mam troszke wiecej czasu. Lece z pamieci: Klementyna, jestem zachwycona alfabetem wg Pakerka-Kapselka Sorce, cieszę sie ze z Pchełką wsio dobrze, kciuki do grudnia wciąż mam zaciśniete. Fi w kapelutku przeuroczy, w tle Nesbo a C. Cornell - jak ja się w nim kochałam małolatą będąc ![]() Monicca, biedny Filipek oby szybko nastapiła poprawa. Trzymam kciuki za twoją szyjkę, ja na połowkowym miałam 35mm, jakoś do marca dotrwałamMalpka, zdrowia dla Karolka Pani, powodzenia u t. Przez ciebie rozglądam się ostatnio za zegarkiem w kolorze sałatowym Despa, barwo za bdb. Ja pamietam u siebie w robocie, tez wypruwanie flaków na maksa, ciągle jakies dowalanie, a potem an ocenie A lub B, super pieknie. Tylko w moim odczuciu takie cos w ogóle nie motywuje ani nie cieszy, ale fakt ze miało przełozenie na podwyżkę, jeśli takowe były w danym roku zakładane. BYou, super ze już rodzinka w komplecie. Do konca roku zostajecie we trójkę, czy jeszcze jakies wyjazdy sie szykują? Czekam na foto Zosi w przebraniu a, i szalona jestes z tymi owocowymi piwami, ja kiedys kupiłam to jezynowe sommersby, jakie to słodkieeeee jednak wole klasykę ![]() Moderna, tez dzis o was myslałam, czy wy wciąż na wyjeździe, powiem szczerze ze podziwiam, ja zawsze po tygodniu tesknie za domem, a w szczególności za łozkiem i jedzeniem Piękny ci Marcel prezent zrobił ![]() Kwiatuszku, Zuzia słodziak, w klubie tez na szybko przejrzałam, cudnie razem wyglądacie. Pytałas czy ktoś czyta czwarta czesc Millenium, odpowiadam: ja Do ok 200 strony masakra, nuda 1500 wątków, za trudne fachowe słownictwo, generalnie droga przez mękę, ale jak sie rozkreciło, to wczoraj o 1 się połozyłam ![]() Kasia, kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy z "tatusiem". Cieszę sie ze babcia szczesliwie dotarła. No nieustająco trzymam kciuki zebys sobie poukładała swoje sprawy, czy w No czy Pl, wazne zebys była szczęśliwa ![]() Scarlett, dobrze ze Zosiowe zęby całe, uff Agnjeska, a czemu chłop rozpacza? ![]() A zadna się nie wypowiedziała na temat wyborów U nas w zasadzie bez zmian, Jankowi tylko znów włosy urosły ![]() Idę oglądac Prokuratora |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nie, ale w dyskusji hasło padło.
Ja kocham góry, ale pewnie nie dam juz rady pochodzić tak jak kiedys. Szkoda. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Z miłości roznistych to nie rozumiem totalnie fascynacji kryminałami - próbowałam kilkukrotnie rożnych, dla mnie to lektura nasenna, teść łyka z zapartym tchem te wszystkie nazwiska co tu rzucacie, zaopatrujemy do w nowe dostawy przy rożnych okazjach, jakaś Christie tylko kiedys w bólach zmogłam do końca.
|
|
#2082 |
|
MBZ♥
|
Alliw
ja nie umiem czytać w myślach:/Dawaj fotę MarJano ![]() Do końca roku spokój z wyjazdami, tzn z dłuższymi, może się trafić tygodniowy albo kilkudniowy. Ale to pikuś. Od nowego roku się zacznie ciężko. Ale oboje wiedzieliśmy czym pachnie służba jak debatowaliśmy nim zaczął przygodę z monem. Są wymierne korzyści więc musi być jakieś poświęcenie ![]() Scarlett, no dla mnie jak była wycieczka klasowa w góry to kara:/jechałam, wchodziłam ale nie pokochałam. Tutaj blisko mogę nas pojadę ale to raczej pagórki. B lubi, zarzeka się, że Zośka zarazi pasją ma moje błogosławieństwo![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Hehe, ja się w podstawówce Danielle Steel zaczytywałam, teraz tego nie rozumiem
|
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, Scarlett, ja wielkim miłośnikiem gór nie jestem, jakimś zapaleńcem. No i na pewno nie Tatry... Beskidy, Bieszczady... Mieszkanie na południu kraju ma swoje plusy - pakujemy się w auto i sruuu, godzinka dwie i jesteśmy na szlaku.
Alliw, (Cornella to ja chyba nadal kocham). Dzisiaj z biblioteki odebrałam nowego kryminalosa polecanego przez Ciebie Kiedy ja fantastykę nadrobię?
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Oj rozwinęła sie dyskusja o aborcji, a mnie chodziło o "estetykę" (nie wiem jak to nazwać, brakuje mi słów) - maleńkie dziecko martwe leżące w krwi - nie chciałabym by moje dziecko miało styczność na ulicach z takimi obrazami.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Monicca tak mu go szkoda
|
#2085 |
|
MBZ♥
|
Moderna ja się dziwię, że takie obrazy mogą być wywieszane
![]() Sorce, to byś się zgrała z moją Mamą Ona do dziś wspomina rajdy licealne i na studiach po Bieszczadach
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw no tęsknie - za kuchnia i gotowaniem
Łóżko większe by sie tez przydało, bo śpię z M. na 90tce ![]() Pokaz Marjana (ja trochę żałuje ze scielam M. włosy na krótko)Co za wybory ? Nieudane? ![]() Podobno frekwencja zawiodła
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja wątroba też długo wspominała rajdy na studiach
![]() Scarlett, Ty dużo czytasz, prawda? jaka literatura? jakie gatunki? Moderna, e nie... frekwencja była z tego co kojarzę wysoka... Na emigracji też głosują...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 22:14 |
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Ja to lubię thrillery, kryminały wielbię oglądać
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Sorce ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Tak? Natknęłam sie na info, ze ok pięćdziesiąt kilka procent - może sie już zaktualizowało
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - nie pamiętam dlaczego i po co ale kiedyś u mnie w mieście, w centrum, w bardzo ruchliwym miejscu były powystawanie plakaty z aborcji, cała seria... Akurat pracowałam wtedy w świetlicy środowiskowej w pobliżu i kombinowalismy jak wyjść z dziećmi żeby nie przechodzić tamtędy, żeby nie pytały..
|
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Sese, Moderna, 50% to duża frekwencja u nas.
Na genialnym referendum prezydenta bylo trochę ponad 7%.
|
|
#2091 |
|
MBZ♥
|
Sorce
Moderna, frekwencja jak na polskie warunki wysoka. Wynik dla niektórych ok, dla innych nie ![]() dla mnie nie ale kwestie polityczne to nie temat na wątek bo znów będzie kwas. Pożyjemy zobaczymy. Tylko napiszę, że obiecywali 500 zł na każde dziecko, teraz już będzie to zależało od dochodu. Tzn jeśli chodzi o rodzinę z jednym dzieckiem. Wg mnie znów zaradni, pracujący nie dostaną nic ogólnie nie lubię rozdawnictwa bo wolałabym darmowe żłobki/przedszkola itp. ALe o tym partią przyszło rządząca nie wspomina.
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaa Ok ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Hahaha moj ojciec zawsze powtarzał : gdzie jest moje sto milionów (pamiętacie kto obiecywał ? Młodzież już pewnie nie )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-29 o 22:25 |
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ubieranie dziewczynki na różowo to jakiś obowiązek? Moja ostatnio ciągle jest chłopcem. Dziś w przychodni jakiś kilkulatek pyta mamy: mogę popatrzeć na chłopca? (o Dominice). Mówię że to dziewczynka a on dalej że chłopiec, matka do niego: pani mówi że to dziewczynka, to dalej chłopiec. W końcu przegonilam bo zaczął się nad nią nachylac. W bawialni Dominika też była chłopcem, moja siostrzenica w 90% też jest chłopcem. Litości... Nie można powiedzieć "dziecko" jeśli nie jest się pewnym??
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dlaczego dziecko sie poci jeżeli nie ma gorączki? Wieczorem miał normalna temperaturę niewyzsza niż 37, a poci sie tak mocno ze jest cały mokry, ma 36,3 hmm. Myślałam ze to przy większych spadkach sie wypaca..
|
#2096 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piekny jest wciąż, bo mam polubionego fanpejdża na fb Ulubione rzeczy? ja nabyłam drugą część, ale najpierw musze zmeczyc to Millenium A z fantastyki co masz? bo mój tż jest fanem,a dawno nic dobrego nie czytał Cytat:
na takim na studiach ostatnio spałam ![]() wybory chyba udane, choć ja się trochę lękam )tez pamietam te 100 milionów, stara jestem ![]() hahahha, moja też, i rejsy po jeziorach Ja zdecydowanie jestem miłośnikiem wody, ale jak zobaczyłam 20 lat temu Bieszczady, to sie zakochałam Aha, foto MarJana moze jutro jakies zrobie. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2015-10-29 o 22:47 |
|||
|
|
|
#2097 |
|
MBZ♥
|
Moderna, główka spocona? Sprawdzałaś poziom wit d?
Monika, głośno bym akcentowała imię dziecka może by dotarło![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Alliw ![]() Ulubionym romansidłem D.S jest Dom Thurstonów |
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
My chorzy na końcówce, ale jestem mocno zdziwiona ze przy tak niskiej temperaturze może sie jeszcze organizm wypacac. ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Hehe kiedyś wpadła mi w ręce, dostałam gratis ale nie przebrnęłam przez pierwszy rozdział ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
ja lubię i góry i wodę tylko nie góry wspinaczkowe a raczej pagórki Bieszczady, Beskidy
|
|
#2099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
całe szczęście, ze partia naszego zamuszkowanego europosła nie miała szczęścia wygrać, bo powrót do epoki kamienia łupanego murowany
|
|
#2100 |
|
MBZ♥
|
Scarlett, no co Ty chcesz od Krula
kiedyś była akcja: zabierz babci dowód. Teraz to powinno brzmieć: zabierz młodemu dowód bo jeszcze na Wisławę Szymborską zagłosuje.6 książek rocznie to nałogowiec? o matko:/ Moderna to nie wiem, oby nic poważnego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

nie było innego sposobu z maścią? Ja sie strasznie boje inwazyjnych metod. Biedny
płyta indukcyjna, piekarnik, czajnik... i cała reszta standardowych urządzeń. Ciepła woda i ogrzewanie z ciepłowni,miejskie. 
tak mi go było szkoda

oby szybko nastapiła poprawa. Trzymam kciuki za twoją szyjkę, ja na połowkowym miałam 35mm, jakoś do marca dotrwałam

na takim na studiach ostatnio spałam