![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
BYou dzięki myślałam że kluski sama dodałas ale teraz widzę że tam jest (;
#2072 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście nie widziałam takich plakatów, ale kojarzę z tv, że gdzieś przy kościele swego czasu była taka "wystawa". Cytat:
![]() Może to trochę wzrosnąć jak wegetuję w domu (te herbatki i ziółka co chwilkę), ale w standarodywm trybie płacimy 100zł (zwrot co 6 mcy rzędu 20-50zł). Z drugiej strony tż wszędzie ledy wkładał niedawno więc może jednak dużo nie wzrośnie ![]() Ciebie też myślami na ten tor wizytacji chyba sprowadziłam. Wygodniej mi będzie samej, samochód mam dla siebie co 2 tyg ![]() ![]() ![]() ![]() ja tam uważam, że kapelutki są dla chłopców :P nawet w kwiaty heheh (tu piję do Scarlett) ![]() Timberlake nie do końca moje gusta muzyczne... ale... był producentem płyty Chrisa Cornella (którego to ja kocham miłością wielką). Płyty w zupełnie innym stylu, płyty która mi się o dziwo zarąbiście podobała. Cytat:
Cytat:
Miejsce na Ł... jakaś Ty tajemnicza ![]() To się jeszcze wypowiem o aborcji i terminacji. Uważam, że mamy dobre prawo w naszym kraju w tych sprawach. I nikt, ale to nikt nie może oceniać innych za wybory jeśli sam nie stanął przed trudem podjęcia decyzji. Ja stanęłam, decyzję podjęłam i jestem wdzięczna Bogu, że jednak w ostatniej chwili się nade mną zlitował i sam wziął do siebie mojego Aniołka. Zaostrzenie prawa w moim przekonaniu byłoby idiotyzmem, a pozwolenie kobiecie na decydowanie o życiu poczetego już dziecka w każdym przypadku obawiam się, że mogłoby zastąpić antykoncepcję. Dzisiaj w Auchan kupilam jakiś minizestawik Playmobil z koniem, jego kojcem (czy jak to się zwie), babeczką i jakimiś pierdołami do pielęgnacji konia za 25 zł. Będzie na prezent... zresztą Fi lubi się takimi pierdołami bawić więc na liście dla dziadków jest i playmobil jakby mieli ochotę ![]() Walczyłam dzisiaj z rajstopami. Jak już je wciągnęłam na siebie, to zaczęły się schody powyżej dupki - na brzuch za ciasne, pod brzuchem spadają... poprałam wszystkie leginsy i musiałam w kiecce chodzić...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 18:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewnienie opieki hospicyjnej jeśli chodzi o dzieci mamy jedne z lepszych, coraz więcej tez hospicjów perinatalnych powstaje. Jak wiadomo, ze dziecko jest cieżko chore i umrze zaraz po urodzeniu to mozna przynajmniej tyle dla niego zrobić, ze je urodzić zeby się z nim pożegnać i je pochować. Sama byłam w sytuacji masakrycznych podejrzeń chorobowych w ciąży, ale ponieważ inwazyjna diagnostyka i tak nic by nie dała jeśli chodzi o leczenie przed urodzeniem to nie zdecydowałam się na nią żeby nie ryzykować poronienia. Dziwi mnie, ze większość z was chrzcila dzieci, a popiera aborcję - i to nie jest dla was hipokryzja.
![]() |
#2075 |
MBZ♥
|
Po co ciągniesz temat, w którym wiadomo, że nie znajdziemy wspólnego mianownika? Jeszcze tekst na końcu o hipokryzji. Jak to było o belce i drzazgach?
![]() Żyj i pozwól żyć innym. Sorce ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Oglądała, Któraś może wczoraj na tvp kultura film o Kukuczce? Nie wiecie kiedy powtórka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2078 |
Wtajemniczenie
|
Scarlett, ja się poddam ocenie jak zemrę. Podzielam zdanie przedmówczyń, nie ma sensu drążyć tematu. Każda z nas ma swoje zdanie, swoje doświadczenia i lepiej zawczasu ugasić pożar.
Byou, nie oglądam takich programów bo mi tęskno za górami ![]() Z mojego Filipa nie będzie drugiego Phelpsa ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
MBZ♥
|
Zjadłabym dobrego gulaszu, po co oglądałam kuchenne rewolucje
![]() Sorce ja to dziwnie mam. Ogólnie chodzić po górach nie lubię. Nie umiem ogarnąć miłości do gór. Ale lubię poczytać/pooglądać o Lodowych Wojownikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pamięta mnie ktoś jeszcze? ![]() Jak ja za Wami tęsknię, no ale jeszcze troszkę, jeszcze troszkę, albo i nie, bo coś innego wyniknie ![]() W każdym razie czytam na bieżąco i odpowiadam w myślach jak Kwiatuszek ![]() U nas zmiana czasu podziałała na korzyść, J. zamiast po 20, a ostatnio juz blizej 21, zasypia przed ósmą, więc chciaż wieczorem mam troszke wiecej czasu. Lece z pamieci: Klementyna, jestem zachwycona alfabetem wg Pakerka-Kapselka ![]() Sorce, cieszę sie ze z Pchełką wsio dobrze, kciuki do grudnia wciąż mam zaciśniete. Fi w kapelutku przeuroczy, w tle Nesbo ![]() ![]() Monicca, biedny Filipek ![]() Malpka, zdrowia dla Karolka Pani, powodzenia u t. ![]() ![]() Despa, barwo za bdb. Ja pamietam u siebie w robocie, tez wypruwanie flaków na maksa, ciągle jakies dowalanie, a potem an ocenie A lub B, super pieknie. Tylko w moim odczuciu takie cos w ogóle nie motywuje ani nie cieszy, ale fakt ze miało przełozenie na podwyżkę, jeśli takowe były w danym roku zakładane. BYou, super ze już rodzinka w komplecie. Do konca roku zostajecie we trójkę, czy jeszcze jakies wyjazdy sie szykują? Czekam na foto Zosi w przebraniu ![]() ![]() ![]() Moderna, tez dzis o was myslałam, czy wy wciąż na wyjeździe, powiem szczerze ze podziwiam, ja zawsze po tygodniu tesknie za domem, a w szczególności za łozkiem i jedzeniem ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku, Zuzia słodziak, w klubie tez na szybko przejrzałam, cudnie razem wyglądacie. Pytałas czy ktoś czyta czwarta czesc Millenium, odpowiadam: ja ![]() ![]() Kasia, kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy z "tatusiem". Cieszę sie ze babcia szczesliwie dotarła. No nieustająco trzymam kciuki zebys sobie poukładała swoje sprawy, czy w No czy Pl, wazne zebys była szczęśliwa ![]() Scarlett, dobrze ze Zosiowe zęby całe, uff Agnjeska, a czemu chłop rozpacza? ![]() A zadna się nie wypowiedziała na temat wyborów ![]() U nas w zasadzie bez zmian, Jankowi tylko znów włosy urosły ![]() Idę oglądac Prokuratora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Ty nie, ale w dyskusji hasło padło.
Ja kocham góry, ale pewnie nie dam juz rady pochodzić tak jak kiedys. Szkoda. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Z miłości roznistych to nie rozumiem totalnie fascynacji kryminałami - próbowałam kilkukrotnie rożnych, dla mnie to lektura nasenna, teść łyka z zapartym tchem te wszystkie nazwiska co tu rzucacie, zaopatrujemy do w nowe dostawy przy rożnych okazjach, jakaś Christie tylko kiedys w bólach zmogłam do końca.
![]() |
#2082 |
MBZ♥
|
Alliw
![]() ![]() ![]() ![]() Dawaj fotę MarJano ![]() Do końca roku spokój z wyjazdami, tzn z dłuższymi, może się trafić tygodniowy albo kilkudniowy. Ale to pikuś. Od nowego roku się zacznie ciężko. Ale oboje wiedzieliśmy czym pachnie służba jak debatowaliśmy nim zaczął przygodę z monem. Są wymierne korzyści więc musi być jakieś poświęcenie ![]() Scarlett, no dla mnie jak była wycieczka klasowa w góry to kara:/jechałam, wchodziłam ale nie pokochałam. Tutaj blisko mogę nas pojadę ale to raczej pagórki. B lubi, zarzeka się, że Zośka zarazi pasją ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Hehe, ja się w podstawówce Danielle Steel zaczytywałam, teraz tego nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
Byou, Scarlett, ja wielkim miłośnikiem gór nie jestem, jakimś zapaleńcem. No i na pewno nie Tatry... Beskidy, Bieszczady... Mieszkanie na południu kraju ma swoje plusy - pakujemy się w auto i sruuu, godzinka dwie i jesteśmy na szlaku.
Alliw, ![]() ![]() ![]() ![]() (Cornella to ja chyba nadal kocham). Dzisiaj z biblioteki odebrałam nowego kryminalosa polecanego przez Ciebie ![]()
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Oj rozwinęła sie dyskusja o aborcji, a mnie chodziło o "estetykę" (nie wiem jak to nazwać, brakuje mi słów) - maleńkie dziecko martwe leżące w krwi - nie chciałabym by moje dziecko miało styczność na ulicach z takimi obrazami.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Monicca tak mu go szkoda ![]()
#2085 |
MBZ♥
|
Moderna ja się dziwię, że takie obrazy mogą być wywieszane
![]() Sorce, to byś się zgrała z moją Mamą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Alliw no tęsknie - za kuchnia i gotowaniem
![]() Łóżko większe by sie tez przydało, bo śpię z M. na 90tce ![]() Pokaz Marjana ![]() Co za wybory ? Nieudane? ![]() Podobno frekwencja zawiodła ![]() ![]()
#2087 |
Wtajemniczenie
|
Moja wątroba też długo wspominała rajdy na studiach
![]() Scarlett, Ty dużo czytasz, prawda? jaka literatura? jakie gatunki? Moderna, e nie... frekwencja była z tego co kojarzę wysoka... Na emigracji też głosują...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Ja to lubię thrillery, kryminały wielbię oglądać
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Sorce ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Tak? Natknęłam sie na info, ze ok pięćdziesiąt kilka procent - może sie już zaktualizowało ![]()
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Moderna - nie pamiętam dlaczego i po co ale kiedyś u mnie w mieście, w centrum, w bardzo ruchliwym miejscu były powystawanie plakaty z aborcji, cała seria... Akurat pracowałam wtedy w świetlicy środowiskowej w pobliżu i kombinowalismy jak wyjść z dziećmi żeby nie przechodzić tamtędy, żeby nie pytały..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Wtajemniczenie
|
Sese, Moderna, 50% to duża frekwencja u nas.
Na genialnym referendum prezydenta bylo trochę ponad 7%.
![]() |
#2091 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() ![]() Moderna, frekwencja jak na polskie warunki wysoka. Wynik dla niektórych ok, dla innych nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaa Ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Hahaha moj ojciec zawsze powtarzał : gdzie jest moje sto milionów ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-29 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Czy ubieranie dziewczynki na różowo to jakiś obowiązek? Moja ostatnio ciągle jest chłopcem. Dziś w przychodni jakiś kilkulatek pyta mamy: mogę popatrzeć na chłopca? (o Dominice). Mówię że to dziewczynka a on dalej że chłopiec, matka do niego: pani mówi że to dziewczynka, to dalej chłopiec. W końcu przegonilam bo zaczął się nad nią nachylac. W bawialni Dominika też była chłopcem, moja siostrzenica w 90% też jest chłopcem. Litości... Nie można powiedzieć "dziecko" jeśli nie jest się pewnym??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
![]() Dlaczego dziecko sie poci jeżeli nie ma gorączki? Wieczorem miał normalna temperaturę niewyzsza niż 37, a poci sie tak mocno ze jest cały mokry, ma 36,3 hmm. Myślałam ze to przy większych spadkach sie wypaca..
#2096 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ulubione rzeczy? ja nabyłam drugą część, ale najpierw musze zmeczyc to Millenium A z fantastyki co masz? bo mój tż jest fanem,a dawno nic dobrego nie czytał Cytat:
![]() ![]() wybory chyba udane, choć ja się trochę lękam ![]() ![]() tez pamietam te 100 milionów, stara jestem ![]() hahahha, moja też, i rejsy po jeziorach Ja zdecydowanie jestem miłośnikiem wody, ale jak zobaczyłam 20 lat temu Bieszczady, to sie zakochałam Aha, foto MarJana moze jutro jakies zrobie. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2015-10-29 o 21:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
MBZ♥
|
Moderna, główka spocona? Sprawdzałaś poziom wit d?
Monika, głośno bym akcentowała imię dziecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Alliw ![]() ![]() ![]() Ulubionym romansidłem D.S jest Dom Thurstonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
My chorzy na końcówce, ale jestem mocno zdziwiona ze przy tak niskiej temperaturze może sie jeszcze organizm wypacac. ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Hehe kiedyś wpadła mi w ręce, dostałam gratis ale nie przebrnęłam przez pierwszy rozdział ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ja lubię i góry i wodę ![]() ![]()
![]() |
#2099 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2100 |
MBZ♥
|
Scarlett, no co Ty chcesz od Krula
![]() ![]() ![]() 6 książek rocznie to nałogowiec? o matko:/ Moderna to nie wiem, oby nic poważnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.