Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 05:42   #1561
domi733
Przyczajenie

GG do domi733
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

O, to super. Ciesze sie, ze w koncu przestane byc tylko czytelnikiem biernym.

p.s widze, ze problemy ze snem to juz chyba nasza ciazowa codziennosc ehhh.

Czytam artykul o tym co sie dzieje we Francji i...jestem w szoku. W szoku, ze cos takiego sie stalo, a po drugie, ze dopiero teraz. Jednak bycie pozytywnie nastawionym do ludnosci arabskiej to chyba mit. Wiecej powinni politycy wszyscy krzyczec jacy to arabowie sa pozytywnie nastawieni i potrzebuja pomocy. Taaaaa....mordujac innych? Tym sie wyraza ich troska? Wspolczuje rodzinom zabitych ofiar

Edytowane przez domi733
Czas edycji: 2015-11-14 o 05:50
domi733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 05:57   #1562
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
O kurcze Adka masakra jakas. Życzę wam powodzenia. Niech wam się wiedzie z nową firma, bo z tymi po.je.ba.mi nie ma co ciągnąć wózka.
Aj damy radę zdrowie psychiczne jednak ważniejsze niż jakiekolwiek pieniądze dziękujemy 😊

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53453268]Adka masakra jakaś... Jeszcze będą na kolanach prosić, żebyście wrócili. Powodzenia z firmą

Nie ma to jak wstać o 4.30 na siku i już nie zasnąć...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

I jeszcze włączyłam internet a tam masakra w Paryżu [*]

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

A wtedy to niech się buja ja )

Coś słyszałam o Paryżu. . Tż wspominał wczoraj :/

Cytat:
Napisane przez domi733 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, mozna sie jeszcze dolaczyc do rozmow? Od 8 watku czytam wszystko, ale jakos nie mialam odwagi sie dolaczac do dyskusji U mnie coreczka jest na 5 grudnia wedlug terminu, ale tak naprawde to wyliczanka, bo szyjki juz nie mam od paru tygodni- za to nieregularne akcje porodowe i owszem, a tak poza tym od poniedzialku oficjalnie 38 tydzien zaczynam
Zapraszamt

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:29   #1563
evciap0
Wtajemniczenie

Adka trzymaj się tam, Twoje szefostwo ma naprawdę nierówno pod sufitem! Jeszcze trochę i Ty się od nich uwolnisz

Witam nową mamusię

Przerażają mnie te ataki w Paryżu

Witam się w 38 tygodniu!! Ciąża donoszona

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:32   #1564
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Evcia super u mnie jeszcze 3 tygodnie
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:33   #1565
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Adka trzymaj się tam, Twoje szefostwo ma naprawdę nierówno pod sufitem! Jeszcze trochę i Ty się od nich uwolnisz

Witam nową mamusię

Przerażają mnie te ataki w Paryżu

Witam się w 38 tygodniu!! Ciąża donoszona

Coraz wiecej juz tych donoszonych brzuszkow:jup i:
Stary 2015-11-14, 06:41   #1566
evciap0
Wtajemniczenie

Jestem przerażona hahah

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:45   #1567
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Jestem przerażona hahah
Wiesz ja mam nerwa, bo moj partner pracuje przy zaopatrzeniu samolotow w UK i akurat w piatek konczyl zmiane, a wieczorem te wydarzenia we Francji...Ehhh obawiam sie, ze od poniedzialku bedzie mial przekichane w robocie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 06:59   #1568
Koritsi_a
Zadomowienie

Mogę rodzic, mąż w domu

Masakra z tym co die dzieje... Przerażające to jest zwłaszcza w obliczu tej fali ludzi ktora do Europy napływa...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:23   #1569
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w sobotę. Eh, któryś z sąsiadów pali papierosy i włazi mi ten smród przez wentylację do mieszkania. Aż mi niedobrze.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Czy tylko mnie męczą dzisiaj skurcze? Nie wierzę w pechowy piątek 13 -tego, ale nie podoba mi się ten mój twardy brzuch :/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja mogę się wepchnąć w kolejkę ale jeszcze nie teraz
Ja wczoraj miałam kilka skurczy przez cały dzień. I z dnia na dzień mam więcej, bo jak w szpitalu podawali leki, to nie było, a sama nospa forte na mnie nie działa

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja mam 3x1 Spasmoline no i magnez mam sobie lykac dwa trzy razy dziennie, ale z witaminami, żurawitem, Wit d, cerutinem, dopegytem tyle tego wszystkiego się robi, mimo że staram się rozdzielac to jakos, ze aż mi słabo, ze tyle tabletek Lukas ;/
Ja mam do łykania 7 sztuk rano, 3 w obiad i 6 wieczorem Plus wieczorem czopek Jak sobie to rozkładam to mi się słabo robi.

Cytat:

Witaj Co do spania w nocy, to ja od początku czwartego miesiąca ciąży przespałam tylko 3 całe noce. Więc jak któraś zaczęła mieć dopiero teraz bezsenne noce to zazdroszczę

Mi bellybestfriend pokazuje, że dzisiaj 9 miesiąc się zaczął, ale według OM już od kilku dni jestem w 9 miesiącu i we wtorek będę miała skończone 36 tygodni. Muszę jeszcze do 23 listopada wytrzymać, do wizyty, a potem niech się dzieje Przynajmniej zdążymy się ogarnąć do świąt

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:52   #1570
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

SweetViolet ja problemy ze spaniem zaczelam miewac od poczatku 8 miesiaca, takze nie moge marudzic ze sie nie wysypiam, bo dopiero teraz tak swiruje ze spaniem, ale ciaza i tak ostro dala mi popalic, bo najpierw stracilam ponad 15kg w I trymestrze przez wymioty a teraz bol spojenia sprawia ze mam ochote wygryzc dziure w meblach

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A tak a'propo czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenie co do koszyka mojzesza? Warto kupowac? Szwagierka moja zachwalala, ze jej coreczka od urodzenia do pol roku to w sumie spala w tym i wyszlo, ze niepotrzebnie kupowala normalne lozeczko dla niej, bo i tak stalo puste Jakos nie jestem przekonana i nie wiem co o tym myslec. Mniej wiecej takie cos:
Stary 2015-11-14, 07:54   #1571
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Pojechałam z rodzicami do galerii - mój błąd. Jedyny plus taki że kupiłam sobie torebkę. Wiem że smęcę już ale teraz do moich dolegliwości doszło nolejne. ćmi mnie jak na okres - tzn tak mi się wydaje bo bóli okresowych silnych jako takich nigdy nie miałam. Ledwo po tej galerii szłam. Nie mówię nic przy rodzicach bo się skończy paniką
Ja wczoraj też pojechałam do galerii i już pod koniec miałam tak twardy brzuch, że ledwo stamtąd wyszłam...
A byliśmy naprawdę niedługo.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ANI_QA ta kura Dany to ona typowo do karmienia sluzy? Ale jak? Na tą kurę główkę dziecka się kladzie? Ona nie jest za bardzo wypchana? jakos nie mogę sobie tego wyobrazić...
Wklejam zdjęcia, bo łatwiej zrozumieć a nie wiem czy bym umiała wytłumaczyć Jeśli dla mnie się nie sprawdzi to zostanie dla Iny jako poduszka

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My właśnie wrócilismy do domu.. z wózkiem! Bardzoooo się cieszę z zakupy i od razu jakiś taki spokój mnie ogarnął, bo gdyby Młody chciał ni stąd ni zowąd przybyć to przynajmniej będzie miał gdzie przekimać (w gondoli ) zanim TŻ łóżeczka nie ogarnie.
Super!

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wrażenie ze tylko wiecznie lykam kapsulki :/ łącznie w ciągu dnia wychodzi mi ok 13 szt + calcium o ktorym wiecznie zapominam
Mi też podobnie wychodzi... chyba 11, a od wtorku powinna mi zostać 1 zobaczymy co gin.powie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Aniqa u nas łóżeczko bylo i będzie "w nogach" innej opcji nie ma córka a sumie dużo spala z nami. Syna będę musiała odkładać.

Dzid 37t1d tak urodziła się moka córka. A syn dzis na USG ważył prawie identycznie jak ona przy urodzeniu 3170g ja za to nie przytyłam nic od ostatniej wizyty. Doktor mówi ze nie zanosi sie abym miała zacząć rodzic wczesniej. W przyszłym tygodniu na KTG mam iść i z moim doktorkiem zobaczę się dopiero przy cięciu za 12 dni .

Gadałam tez z położna i troche mnie zmartwiła. Bo okazuje się, ze mąż będzie mógł z nami być przed cieciem. Po cieciu będzie asystował przy ubieraniu i będzie mógł sie wtedy poprzytulać z synkiem. A później tylko buzi dla mnie na korytarzu i na pooperacyjną tatusiowie już nie mają wstępu... Dopiero będzie mógł przyjść na następny dzień jak będziemy zmieniać salę. Nie podoba mi sie to za bardzo... Choc rozumiem argumenty pobożnych. Na sali 5 kobiet, wszystkie po cieciu, z cewnikami więc też pewnie bym nie chciała aby ich mężowie byli na tej sali.
Rozmawiałam z Tż i on woli żeby łóżeczko stało obok mnie, żebym mogła w każdej chwili zerknąć, a on powiedział, że i tak będzie do Małej wstawał, a nie przeszkadza mu, że mu zabiorę jego przestrzeń...
Pewnie jeszcze przy wnoszeniu łóżeczka sprawdzimy obie opcje, ale jeśli będzie wisiał TV na ścianie to raczej zostaje tylko opcja łóżeczka obok mnie. Chociaż TV nie będzie wisiał nad łóżeczkiem, tylko wyjdzie nad komodą, ale jednak...

Ojej, Ty też już niedługo zobaczysz dzieciątko

Ja ubolewam nad tym, że nikt do mnie na salę nie będzie mógł wejść przez cały pobyt... Jedynie mama będzie mogła się przeprać w mundurek i wejść, albo ciocia jak będzie w pracy...
Smutno mi tam będzie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor, nie dam rady nadrobic, melduje sie tylko ze wszystko okej z nami, wczoraj byl ciezki wieczor, spalam 4h tylko nie dalam rady wiecej z nerwow i wrazen.
Spiecie konretne z szefostwem odbija mi sie czkawka do dzisiaj. bylismy dzis u poloznej - wszystko okej. macica od niedzielnego ktg urosla mi az 1.5cm :O szok ze tak roniemy szybko, na plusie tylko 6kg.

Buziaki Laski trzymajcie sie cieplo.
Cytat:
Wręcz przeciwnie. Tż rzucił robotę. Awantura wyzwiska i osadzanie a teraz wszystkim mówią jacy jesteśmy źli mimo że ja wciąż tam pracuje. Bosko.
Ale jak tam dalej pójdzie to będą mieć proces o zniesławienie. Nie będę się cackac. Oni zawsze w końcu są krystaliczni. Jednakże z dobrych wieści firma mi się rusza dziś dwa spotkania zaliczylam po pracy jutro kolejne
Adka a tak dobrze już wszystko wyglądało...
Współczuję nerwów :/
Dobrze, że firma Ci rusza i będziesz mogła i Ty odejść w końcu...

Cytat:
Dzien dobry, mozna sie jeszcze dolaczyc do rozmow? Od 8 watku czytam wszystko, ale jakos nie mialam odwagi sie dolaczac do dyskusji U mnie coreczka jest na 5 grudnia wedlug terminu, ale tak naprawde to wyliczanka, bo szyjki juz nie mam od paru tygodni- za to nieregularne akcje porodowe i owszem, a tak poza tym od poniedzialku oficjalnie 38 tydzien zaczynam
Hej!

Dzień dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 07:56   #1572
Koritsi_a
Zadomowienie

Aniqabo on chce miec ten telewizor :P a wie ze jak tam stanie łóżeczko to będzie mu ciężej przeforsować ten pomysł :P
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:01   #1573
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Aniqabo on chce miec ten telewizor :P a wie ze jak tam stanie łóżeczko to będzie mu ciężej przeforsować ten pomysł :P
Może i tak Tylko ja zapytałam o ustawienie łóżeczka zanim mu uświadomiłam, że jak będzie tam wisiał TV to całkowicie odpada, a on sam na to nie wpadł...
No a jak stwierdziłam, że może jednak ten TV nie teraz to zły był
Nie chcę mu powiedzieć nie kupuj, bo wiem, że gdybym ja miała jakąś zachciankę to by ją spełnił... i tak poszedł na ustępstwo bo jak wyskoczył z rozmiarem TV to prawie zemdlałam
No nic, dziś będę dalej wałkować temat

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-11-14 o 08:06
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:12   #1574
rudaska
Zakorzenienie

EVCIA gratulacje

SWEET mi tak śmierdzi jak sąsiad jara zioło

Ta kura to taki fajniejszy rogal wychodzi na to

ANIQA my tak mamy ustawione lóżko że ja nie mam swobodnego dojścia i jak wstaję to "przez" tż. Jak będzie mały to się zamieniamy. Takie wstawanie to masakra, więc pewnie będzie tak że wstaje ten kto śpi od brzegu

Witam nową mamę

Czekam na zamieszki w kolejnych krajach :/
Stary 2015-11-14, 08:12   #1575
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry terqz oficjalnie hihi

Dzięki evcia oj mają nierówno :/
Aniqa te poduchy podobno się dobrze sprawdzają!
Kochana odchodzę na macierzyński i mam ich w dupie. Zresztą usłyszałam już że rozumiecie za ich plecami firmę kręcilam. A co to kogo obchodzi co robię po 0racy? Zwłaszcza że nie ukrywalam nic

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:15   #1576
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej. Dzis nic bez ekscesów wiec herbatka z liści malin nie taka straszna nawet się wyspalam al obudziłam sie ze zdrętwiałą dłonią :/

Domu witamy witamy

Adka jak to odszedł tz? Ale pod wpływem impulsu czy mieliście taki plan? Kurczę mam nadzieje ze jakos tam wytrzymasz do urlopu i aż tak się stresować nie będziesz Krzysiu musi miec zadowolona mamusie

We Francji masakra ...

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

U nas tv w sypialni nie ma i nie będzie co do tego jestesmy z tz zgodni cale szczęście

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:19   #1577
sylwoha
Zakorzenienie

Kure babci dany to kupilam chyba jako pierwsza

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Bony.. Serio chcialabym zeby mnie puscili jeszcze chociaz na 3 dni
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:20   #1578
Fionka_31
Zakorzenienie

Domi dziewczyny kupily kosz Mojżesza ale chyba ze zwykłym stojakiem. Powinien sie fajnie sprawdzić. Tez go rozwazalam ale ostatecznie kupulismy zwykla kolyske i sie cieszę bo malo miejsca zajmuje i jest mobilna

Stary 2015-11-14, 08:23   #1579
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Czytam artykul o tym co sie dzieje we Francji i...jestem w szoku. W szoku, ze cos takiego sie stalo, a po drugie, ze dopiero teraz. Jednak bycie pozytywnie nastawionym do ludnosci arabskiej to chyba mit. Wiecej powinni politycy wszyscy krzyczec jacy to arabowie sa pozytywnie nastawieni i potrzebuja pomocy. Taaaaa....mordujac innych? Tym sie wyraza ich troska? Wspolczuje rodzinom zabitych ofiar
Hejka

Ja w sumie też dopiero ostatnio mam poważniejsze problemy ze snem. Wcześniej źle nie było. Ale dziś 8 godzin jednym ciągiem, tj. bez wstawania, tylko z nikłymi pobudkami na przekręcenie się (muszę ręcznei brzuch przestawiać, bo mnie inaczej ciagnie )

Ekhm, moim zdaniem te zamachy to ściema wyprodukowana po to, żeby jeszcze rozjątrzyć relacje z uchodźcami. Strasznie mnie właśnie teraz dobija to, że ludzie rozumują na zasadzie: zamach zrobiony przez kogoś, kto wyglądał na Araba = > Araby zue => wypierniczyć uchodźców Te osobniki, które wykonały zamach to zupełnie inna bajka niż uchodźcy. Kto stoi za zamachem, to ja naprawdę nie sądzę byśmy się dowiedzieli. Nie zdziwiłabym się, gdyby nawet były to władze Francji. Teraz "komuś" zależy na tym, żeby walczyć z uchodźcami, taki zamach to świetna okazja by negatywnie nastawiać ludzi. I to nie jest teoria spiskowa, w historii konfliktów zbrojnych jest cała masa takich prowokacji i to żadna tajemnica. Ale raczej się nie dowiemy, co to się stało, rozpęta się za to jeszcze większe piekło :/

Cytat:
SweetViolet ja problemy ze spaniem zaczelam miewac od poczatku 8 miesiaca, takze nie moge marudzic ze sie nie wysypiam, bo dopiero teraz tak swiruje ze spaniem, ale ciaza i tak ostro dala mi popalic, bo najpierw stracilam ponad 15kg w I trymestrze przez wymioty a teraz bol spojenia sprawia ze mam ochote wygryzc dziure w meblach

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A tak a'propo czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenie co do koszyka mojzesza? Warto kupowac? Szwagierka moja zachwalala, ze jej coreczka od urodzenia do pol roku to w sumie spala w tym i wyszlo, ze niepotrzebnie kupowala normalne lozeczko dla niej, bo i tak stalo puste Jakos nie jestem przekonana i nie wiem co o tym myslec. Mniej wiecej takie cos:
15kg w I trymestrze?????? OMG.

Ja mam koszyk i uważam, że na moje potrzeby będzie ok. Jedyny minus może być wg mnie taki, że na krótko starcza. A poza tym, w razie czego pełni funkcję mobilnego łóżeczka. Bardzo możliwe nawet, że koszyk położę na naszym łóżku, bo mamy wielkie i będę mieć wybitnie blisko
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:27   #1580
limonka_86
Zadomowienie

Witam u mnie 15 dni do porodu aaa :/ dzisiaj skonczony 38 tydzien

W nocy jak na siku wstawalam to TZ sie wystraszyl ze mi wody odeszly ;-) wszystko przez to ze mu powiedzialam ze teraz juz naprawde w kazdej chwili mozemy rodzic bo 14 dni przed tp i 14 dni po tp to standard i sie wystraszyl biedaczek

A co do Paryza to masakra brak mi slow jeszcze dokladnie dwa lata temu 13 listopada zareczylismy sie wlasnie w Paryzu i chodzilismy tamtymi uliczkami gdzie sie caly koszmar rozegral szok !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:28   #1581
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
EVCIA gratulacje

SWEET mi tak śmierdzi jak sąsiad jara zioło

Ta kura to taki fajniejszy rogal wychodzi na to

ANIQA my tak mamy ustawione lóżko że ja nie mam swobodnego dojścia i jak wstaję to "przez" tż. Jak będzie mały to się zamieniamy. Takie wstawanie to masakra, więc pewnie będzie tak że wstaje ten kto śpi od brzegu

Witam nową mamę

Czekam na zamieszki w kolejnych krajach :/
U nas o tyle dobrze, że Tż będzie mógł wchodzić i wychodzić od strony nóg, a nie będzie musiał skakać przeze mnie.
Niech tylko spróbuje nie wstawać zresztą nie sądzę żeby się wykręcał
Zobaczymy co ostatecznie ustalimy. W sumie dziś jak patrzyłam w stronę komody to spokojnie widziałabym Małą tyle, że leżałaby dalej więc łóżeczko mogłoby stać pod ścianą za nogami.

Cytat:
Dzień dobry terqz oficjalnie hihi

Dzięki evcia oj mają nierówno :/
Aniqa te poduchy podobno się dobrze sprawdzają!
Kochana odchodzę na macierzyński i mam ich w dupie. Zresztą usłyszałam już że rozumiecie za ich plecami firmę kręcilam. A co to kogo obchodzi co robię po 0racy? Zwłaszcza że nie ukrywalam nic
Właśnie liczę na to, że Kura się sprawdzi a gdyby nie to tak jak mówię, płakać nie będę bo jeszcze Mała pewnie skorzysta

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kure babci dany to kupilam chyba jako pierwsza
Pamiętam, że od Ciebie się o niej dowiedziałam
Stary 2015-11-14, 08:29   #1582
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Domi dziewczyny kupily kosz Mojżesza ale chyba ze zwykłym stojakiem. Powinien sie fajnie sprawdzić. Tez go rozwazalam ale ostatecznie kupulismy zwykla kolyske i sie cieszę bo malo miejsca zajmuje i jest mobilna

Ja mam i stojak i kołyskę do koszyka. Jeszcze jednak nie złożyłam kołyski.

A tv... my nie mamy wogle. W sypialni bym za nic na to nie pozwoliła. Już nawet mniejsza o to, że nie jest to ani trochę zdrowe pod żadnym względem, ja osobiście nie znoszę tv, TŻ ma podobne zdanie i od ponad 15 lat nie posiadamy (choć znamy się bardzo krótko )

Mam poduchę do karmienia, taki mały rogalik, dostałam w spadku. Nie jest wypasiona jak te kocykowe kury, ale przyda się pewnie.

Ja też śpię od ściany, bo nasza sypialnia ma 2mx2,20m, więc nie ma wiele miejsca. W sumie tylko łóżko i mały stoliczek, regalik z książkami upchniemy w kąt i postawimy w przejściu koszyk Mojżesza. Więc pewnie będę raczej kładła koszyk na łóżku albo w rogu łóżka, bo jak się zamienialiśmy miejscami z TŻ juz teraz w ciąży, to jakoś nam obojgu nie pasowało

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-11-14 o 08:31
Stary 2015-11-14, 08:30   #1583
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

Mujer - Ano 15kg Niestety wszyscy ciagle powtarzali, ze w ciazy wymioty sa normalne i lekarze rozkladali rece, mowiac ze taki moj urok najwidoczniej w ciazy. Dopiero jak zaczelam wymiotowac 15 razy i wiecej dziennie i bylam skrajnie odwodniona to laskawie sie lekarze ,,ulitowali'' nade mna i jednak dalo rade dac mi jakies leki przeciwwymiotne Szkoda, ze dopiero na ten genialny pomysl wpadli jak juz musialam byc na oddziale pod kroplowká, bo nawet wody nie moglam wypic- wszystko zwracalam natychmiast. I przy okazji znienawidzilam imbir i wszystkie domowe metody na wymioty. Bleh

Takze pierwszy trymestr to byla masakra, a przez nastepne 3 miesiace odzyskiwalam w miare ludzká wage i badz co badz takie drastyczne spadki wagi jednak bardzo wplynely negatywnie na organizm i samopoczucie. Teraz te ostatnie tygodnie to dla mnie jak raj w porownaniu z poprzednimi tygodniami
Stary 2015-11-14, 08:31   #1584
Fionka_31
Zakorzenienie

Wczoraj "zeganam" sie w pracy i dyr mówi ze czekają na wieści od tz jak się mloda urodzi, a drugi na to ze koniecznie bo chca przyjść do szpitala z kwiatami, nosz...

Stary 2015-11-14, 08:33   #1585
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

A co do koszyka mojzesza to tak czytam, czytam i powoli zaczynam sie sklaniac ku niemu. Zajmuje malo miejsca i mozna go w sumie wszedzie zabrac ze soba jesli jest odpinany- to argumenty, ktore mnie skutecznie kupujá.
Stary 2015-11-14, 08:33   #1586
mujer
Zadomowienie

A mnie ciągle kusi kojec dla niemowlaków: http://img.pakamera.pl/i1/1/142/spiwory-i-rozki-12247273_4143178142.jpg
Tu łądniejszy w sumie http://www.tulme.webd.pl/kocyki/koje.../dsc_0454a.jpg

Myślę, że do łóżka byłby fajny. Ale jestem skąpa i nadal nie kupiłam, bo jakoś bardzo potrzebny chyba mi nie jest, to raczej fanaberia
Stary 2015-11-14, 08:34   #1587
ogolnie
Zakorzenienie

Witam

Sylwuska nie biorę nic na skurcze, bo miewam takie dni rzadko. Normalnie mam tak do 3 skurczy dziennie takich delikatnych. Pisząc "ciężkie" miałam na mysli trochę bolące i trwające dłużej niż 5 sekund. Napomkne o tym lekarzowi, ale nie sadze, aby to było cos złego.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 08:35   #1588
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj "zeganam" sie w pracy i dyr mówi ze czekają na wieści od tz jak się mloda urodzi, a drugi na to ze koniecznie bo chca przyjść do szpitala z kwiatami, nosz...
Trzeba było nie zdradzać, gdzie rodzisz

No oj tam, wpadną, prezenty przyniosą, fotkę strzelą
Stary 2015-11-14, 08:36   #1589
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A mnie ciągle kusi kojec dla niemowlaków: http://img.pakamera.pl/i1/1/142/spiwory-i-rozki-12247273_4143178142.jpg

Myślę, że do łóżka byłby fajny. Ale jestem skąpa i nadal nie kupiłam, bo jakoś bardzo potrzebny chyba mi nie jest, to raczej fanaberia
One właśnie drogie są widziałam je już wcześniej. W sumie taniej wyszłoby samemu zrobić
Stary 2015-11-14, 08:39   #1590
domi733
Przyczajenie

GG do domi733

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Oj kobito...musisz kusic? Moj portfel tego nie wytrzyma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości