|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ten cykl na straty
boli mnie podbrzusze i kłują jajniki, piersi w ogóle nie bolą. Choć mogłam się tego spodziewać :P Fanta może to jednak 10 dpo i ten śluz to objaw zagnieżdżenia zarodka trzymak kciuki oby to było jednak to a nie @
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo mi przykro że żadna z Was nie zobaczyła dzisiaj dwóch kreseczek
Następny cykl musi być już Wasz i będzie to zarazem cudowny świąteczny prezent czego również i sobie życzę Piszę z telefonu dlatego nie cytuję. Wieczorem nadrobie już tak po Bożemu ![]() . A powiedzcie mi proszę czy badania typu TSH, toxo, różyczka muszę robić na czczo czy mogę je zrobić o każdej porze? Będę wdzięczna za info
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do Toksoplazmozy to nie mam pojęcia nigdy nie badałam
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję nowym mamusiom
Trzymam kciuki za to aby @ jednak nie przyszła przy dzisiejszych negatywnych testach Doczytałam, że rozmawiałyście o "leżakowaniu z nasieniem" ![]() ![]() Ja nic takiego nie zrobiłam, osobiście wydaje mi się to śmieszne Po prostu po wszystkim wstałam i poszłam do łazienki Muszę sobie kupić jeansy (jegginsy) na gumce, bo mam cały czas wrażenie że ściskam maleństwo paskiem i mu przeszkadzam
|
|
#2736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też w tym miesiącu I kreseczka ale w pierwszym cyklu to naprawdę trzeba na złoty strzał trafić wśród moich koleżanek, które mają już dziecko tylko jednej w pierwszym cyklu udało się zaciążyć, u nas na wątku też są takie szczęściary ale w końcu każda z nas otrzyma taki "złoty środek" i ujrzy II kreseczki więc głowy do góry ! A ten Pan w sklepie zielarskim ma 100% racji bo teraz wszyscy chcieli by na już, teraz a tu niestety tak nie ma trzeba trochę cierpliwości a przy tym pod żadnym pozorem nie należy się stresować bo to najgorsze. Moja gin mi powiedziała na odchodne że najważniejsze to się wyluzować, nie słuchać koleżanek i ich rad wzięłam jej rady głęboko do serca i założyłam profil na wizażu |
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- to może jednak implantacja, zobaczymy co czas pokaże trzeba być dobrej myślija dzisiaj na ovufriends uzupełniłam ustawienia o poprzednie cykle... i mi przesunęło termin przewidywanej @ na poniedziałek... może jeszcze nie wszystko stracone ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
za następny cykl
|
||
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Kobietki
![]() Również podczytuję Was od jakiegoś czasu i z chęcią do Was dołączę, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() ![]() ![]() Z wielką przyjemnością się Was czyta i bardzo się cieszę na widok zdjęć II kreseczek Gratulację! Od Was się dowiedziałam o oleju z wiesiołka ![]() My planujemy rozpocząć starania od nowego roku. Najpierw dentysta, badania Folik też już biorę. W styczniu skończę 31 lat
|
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!!!
Podczytuje was od jakiegos czasu i chciala bym do was dolaczyc W tym cyklu pierwszy raz stosuje testy owulacyjne mam 23 dc a tam ciagle jedna kreska czy ktoras z was miala tak pozno owulacje? Chociasz objawy owulacji mialam w 18dc ( male plamki krwi na wkladce) bo innych objawow nie mam co wy o tym myslicie? Gratuluje wszystkim przyszlym mama!!!! a staraczkom zycze cierpliwosci i upragnionych dwuch kresek!!! |
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Cytat:
Polecam tez kapsulki z olejem lnianym zamiast wiesiolka. Wlasciwosci podobne a lniany mozna stosowac caly cykl (wiesiolka tylko do owulacji). Mozesz tez podsunac partnerowi cynk+selen - dla poprawy jakosci nasienia
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Teraz cos o mnie
mam prawie 28 lat. Na pierwsza ciaze czekalam ponad poltora roku ale niestety poronilam w 9tyg. W druga ciaze niespodziewanie zaszlam 3 miesiace po zabiegu ale niestety poronilam w 11tyg. Teraz jest to moj 2 cykl staran. Dodam ze moj lekarz na nfz nie dal mi zadnych skierowan na badania. Twierdzi ze skierowanie na badania daje sie dopiero po 3 poronieniu. |
|
|
|
#2742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Polecam tez kapsulki z olejem lnianym zamiast wiesiolka. Wlasciwosci podobne a lniany mozna stosowac caly cykl (wiesiolka tylko do owulacji). Mozesz tez podsunac partnerowi cynk+selen - dla poprawy jakosci nasienia
[/QUOTE]A lniany tez ma takie wkasciwosci ? Jak z wiesiolka ? Lniany jest duzo tanszy i mozna kupic na targu swieżutki. My czesto go kupujemy bo tez jest zdrowy .
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przeczytałam jakie ma właściwości i jestem mile zaskoczona |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czytalam. I wiele dziewczyn na roznych forach polecalo. Oba oleje sa nienasycone i dzialaja na nawilzenie skory i wlosow oraz wspomagaja produkcje sluzu
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co ? ja juz nie wierze w testy owu mi wyszło pozytywne a lekarz mówił że tam żadnej owu w ogole nie bylo. widze ze nie tylko ja w nocy katowałam tv z Paryżem w tle... ![]() wy to chociaz mozecie sie tarac.. a ja teraz na luteinie.. dostane okres o ile dostane od 16dc do 25dc znow luteina, ciekawe czy przy luteinie moze byc owu ![]()
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Niby moge ale to bedzie w tej samej przychodni ( bo u mnie w miescie jest tylko jedna) i ten lekarz bedzie widzial ze bylam u innego,a dodam ze bardzo czesto mam grzybice i i tak trafie do tego pierwszego bo on najczesciej przyjmuje w tygodniu. Ale masz racje musze cos pomyslec nad zmiana lekarza moze prywatnie ale to za wszystkie badania bede musiala placic
|
|
|
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Hmm i jaką opcję by tu wybrać ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
A ja m taki problem . Ze nie mam popendu sexualnego
i czesto to musze sie zmuszac do sexu . I co ja mam zrobic ;( jak trzeba sie kochac czesto zeby zajsc ; ( bardzo bym chciala zebym miala ochote , ale jakos to nie przychodzi ; ( dobrze ze maz jakos jeszcze ma ochote bo by byla masakra ; ( moze cos ze mna nie tak ; (
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kobiety również potrzebujemy pobudzenia wyobraźni
|
|
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do badań to mi lekarz powiedział że nie trzeba być na czczo do badań na tokso czy TSH bo jedzenie nie ma wpływu na to Plamienie się skończyło, nie wiem co to było Zobaczę jutro jaka temperatura. Jeśli mi nie spadnie, zrobię znowu test
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z postanowieniem o rozpoczęciu starań od początku roku, zaczęliśmy chodzić do dentysty oraz postanowiłam zacząć korzystać z opieki medycznej z zakładu pracy (w końcu). Wybrałam lekarkę, za dużego wyboru nie miałam. Jak ją zobaczyłam to pierwsza myśl: pani z kuratorium lub nauczycielka z fizyki/matematyki albo rzeźnik z takim zakrwawionym fartuchem i żółtymi rękawicami po łokcie. Rany brać tylko torebkę i uciekać
No ale dobra jak weszłam to ryzyk fizyk. Powiedziałam, że myślimy aby w najbliższym czasie rozpocząć starania o dzidziusia, że miałam kiedyś podwyższoną prolaktynę (wszystko przez tabletki anty), i że mam długie lecz regularne (no chyba, że stres w pracy) cykle ok. 36 dni. Badanie - jasny gwint... czułam się ponownie rozdziewiczona Badanie usg - bałam się, że z podobnym impetem mnie zbada.. uff na szczęście nie Diagnoza - jajniki drobno pęcherzykowate, długie cykle - zapewne wina prolaktyny. Kazała mi zrobić badania w 3-5 dniu cyklu: FSH, LH, Prolaktyna z jakimś testem (badanie, tabletka i ponowne badanie). Kobieta mało delikatna ale zaś kieruje na badania. U poprzedniej "milutkiej" parę lat temu to sobie sama znalazłam, że powinnam zbadać poziom prolaktyny i dopiero jak jej pokazałam to zamiast luteiny przepisała mi bromergon Także tyle jeszcze o mnie Czy któraś z Was ma też takie długie cykle?
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie długie po odstawieniu tabletek
Długie i nieregularne.lekarka - masakra, nigdy nie pójdę do ginekologa - kobiety Ale w ogóle ciężko znaleźć dobrego ginekologa - albo olewający, albo milczący, albo niedelikatny, albo niemiły, albo nie zleca badań, albo zbok
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-14 o 20:58 |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyspij sie, zrelaksuj, poczytaj jakas pikantka ksiazke albo moze wlaczcie sobie jakis pikantny filmik. Mozesz sprobowac tez afrodyzjakow ostatnio czytalam ze takie ziolko lisc damiana poprawia libido - w sklepie zielarskim kosztuje kilka czy kilkanascie PLN.
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi tak kilka osób mówi na różnych wątkach, coś w tym musi być
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny za rade musze cos z tym zrobic . Bo przy dalszym staraniu to masakra bedzie .
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra dziewczyny, idę poczytać książkę, może uda mi się szybciej usnąć i szybko mi zleci do porannego mierzenia Oczywiście poproszę o kciuki Dobranoc
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-14 o 21:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

boli mnie podbrzusze
trzymak kciuki oby to było jednak to a nie @
Następny cykl musi być już Wasz i będzie to zarazem cudowny świąteczny prezent czego również i sobie życzę 
ale w końcu każda z nas otrzyma taki "złoty środek" i ujrzy II kreseczki więc głowy do góry !
za następny cykl

Długie i nieregularne.