Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 15:32   #2071
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W 62 pochodzi dłużej niż 56 więc dobrze że masz tego więcej a z 56 kupiłabym śpiochy jeszcze jakieś ale maks. 2 sztuki..

U mnie lista przedstawia się tak: KLIK tylko wnieś poprawkę że ja większość dostałam i gdybym miała sama kompletować wyprawkę to bym miała po 3-4 sztuki z 56, a ok 6-7 z 62
Faktycznie body na 62 masz szaloną ilość
Jadę jutro bo bony z pracy do Tesco, więc wiesz będę mogła coś tam z lekka poszaleć na dziecinnym dlatego sie pytam co byście radziły jeszcze właśnie tych 56 cm mało kupowałam bo ponoć zwykle dzieci krótko je noszą ale też nie chce prać codziennie ...
Stary 2015-11-17, 15:37   #2072
kinga1701
Zakorzenienie

viki ja bym wzięła na 56 jeszcze pajaca i body z krótkim lub na ramiączkach pod pajaca. I na 62 pajaca lub śpiochy co tam wolisz. Bo znając te rozmiary to 62/68 jest bardziej 68 niż pośrednie i pewnie będzie duże.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Zrobiłam sobie prezent, zamówiłam za punkty z payback Mikser do koktajli Smoothie. Ciekawe gdzie ja postawię kolejną maszynę w kuchni
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:37   #2073
kinga1701
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie prezent, zamówiłam za punkty z payback Mikser do koktajli Smoothie. Ciekawe gdzie ja postawię kolejną maszynę w kuchni

Edit: wizaż mi się zawiesił w trakcie i mi dodało dwa posty

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-17 o 15:39
Stary 2015-11-17, 15:38   #2074
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nie, to jest w szpitalu, a przynajmniej powinno być.
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Dziękuję, do szpitala nie potrzebny, na miejscu powinni mieć takie rzeczy.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Oni nie maja po prostu pieluch

MallaMi nie Myślę że mają, a jak nie to tż wie gdzie apteczka
dzięki, to nie będe zabierać
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:42   #2075
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

ahnessy - super ten kokon, ja chciałam sobie coś takiego kupić, ale to drogie jest, namówię mamę może żeby uszyła; ale ten śpiworek do wózka też rewelacyjny, ma super wzór

No na grypę żołądkową paracetamol to tylko w razie gorączki chyba. Ja miałam takiego wirusa żołądkowego w I trymestrze - na szczęście to trwało tylko 2 dni, pierwszy najgorszy, tak naprawdę niewiele da się zrobić, trzeba dużo pić, żeby się nie odwodnić. Ja piłam też słabą herbatę z imbirem na mdłości. Najgorsze były właśnie mdłości, myślałam, że się wykończę, na szczęście inne "atrakcje" miałam w umiarkowanym stopniu. I nie wiem gdzie się zaraziłam - nikt z mojego otoczenia nie miał, za to jak mąż miał dwa miesiące później, to się nie zaraziłam, także nie ma reguły.

Lewatywę bym brała - większy komfort, bez stresu, że coś tam jeszcze wyleci Nie rodziłam co prawda, ale miałam lewatywę 2 razy przed operacjami. Tylko ja miała sama ją robić - dostałam taką "gruszkę" ze specjalnym płynem w środku, która ma końcówkę do wprowadzenia w pupę, trzeba nacisnąć żeby ten płyn wleciał do środka. Taką lewatywę to można sobie chyba jeszcze w domu zrobić, jak ktoś ma do tego głowę. Ale szczerze mówiąc wydaje mi się, że lepiej jak położna zrobi, bo jest wtedy pewność, że jest ok. Lewatywa jest do wytrzymania, za to czopki przeczyszczające są wg mnie straszne, bo okropnie bolał mnie brzuch przy nich, chociaż nie wiem czy wykorzystuje się je przy porodzie.

Iola zdrówka dla Was, Ty się nie daj wirusom.
Kamila, dla Was tez kciuki.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:44   #2076
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No właśnie mi się zawiesił i nie dodał posta

Ja też bym wzięła jakieś śpiochy na 56 Warto to mieć nawet na pierwszy tydzień. Małe szanse są, że urodzi się takie, że się nie będzie mieścić więc no (wiem wiem sa przypadki że się nie mieściło ale to wyjątki przecież )

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ja chcę lewatywę Moje jelita mają wredną naturę odzywania się w najmniej odpowiednim momencie więc wolę się ubezpieczyć zwłaszcza że mogę trafić na wredne położne nie?

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2015-11-17 o 15:49
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:45   #2077
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Z drewnianego wałka 5/100, kupiłam go w reyol merlin i przecięłam na pół.
Dziękuję

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 15:49   #2078
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Ja chcę lewatywę Moje jelita mają wredną naturę odzywania się w momencie najmniej odpowiednim więc wolę się ubezpieczyć zwłaszcza że mogę trafić na wredne położne nie?
myślę, że położne już tyle widziały, że raczej nie zareagują... no chyba, że będą bardzo wredne, ale nie opłaca im się stresować rodzacych, bo wtedy poród się przedłuża

Stary 2015-11-17, 15:53   #2079
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
viki ja bym wzięła na 56 jeszcze pajaca i body z krótkim lub na ramiączkach pod pajaca. I na 62 pajaca lub śpiochy co tam wolisz. Bo znając te rozmiary to 62/68 jest bardziej 68 niż pośrednie i pewnie będzie duże.
Cytat:
Ja też bym wzięła jakieś śpiochy na 56 Warto to mieć nawet na pierwszy tydzień. Małe szanse są, że urodzi się takie, że się nie będzie mieścić więc no (wiem wiem sa przypadki że się nie mieściło ale to wyjątki przecież )
Dobrza czyli jest plan, kupić jakieś pajace i body może jakiś dwupak spodenek wezmę dam znać po szopingu co tam mi wpadło w ręce

A co do lewatywy to nie wiem, jak zaproponują to pewnie wezmę ponoć czasem przed porodoem ma sie taką fizjologiczną biegunkę, organizm sam sie oczyszcza
Stary 2015-11-17, 15:54   #2080
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
myślę, że położne już tyle widziały, że raczej nie zareagują... no chyba, że będą bardzo wredne, ale nie opłaca im się stresować rodzacych, bo wtedy poród się przedłuża
no właśnie chodzi o to że mogą nie zareagować któraś tu (tygrysek, zuken ) pisała o beznadziejnym zachowaniu położnych
Stary 2015-11-17, 15:58   #2081
hariett
Zadomowienie

Dziewczyny jak chcecie zrobić taki wałeczek jak ma Anhessy (śliczny wyszedł!) to podrzucam obrazkową instrukcję, bo tak coś pamiętałam że mam to gdzieś na Pintereście

Stary 2015-11-17, 16:01   #2082
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

przyszła paczka z gemini moja szczoteczka przyszła w kolorze zielonym idealnie, bo mamy kilka elementów dekoracyjnych (np pościel, ochraniacz do łóżeczka) w odcieniach zieleni. no i pierwsze pampersy w domu!
Stary 2015-11-17, 16:08   #2083
niepozorna
Zakorzenienie

Super ten wałeczek

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
przyszła paczka z gemini moja szczoteczka przyszła w kolorze zielonym idealnie, bo mamy kilka elementów dekoracyjnych (np pościel, ochraniacz do łóżeczka) w odcieniach zieleni. no i pierwsze pampersy w domu!

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:12   #2084
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

wałek fantastyczny!! jesu, czemu ja mam dwie lewe ręce do wszystkiego co manualne...
Stary 2015-11-17, 16:12   #2085
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Zazdrościus maksimus

Stary 2015-11-17, 16:20   #2086
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Dziewczyny jak chcecie zrobić taki wałeczek jak ma Anhessy (śliczny wyszedł!) to podrzucam obrazkową instrukcję, bo tak coś pamiętałam że mam to gdzieś na Pintereście
muszę sobie w końcu kupić maszynę!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:31   #2087
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Świetny! Aż chyba odkurzę maszynę maszynę
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 16:35   #2088
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
a czy któraś z Was kupiła materac z Ikei? czy uważacie, że on nie jest za dobry?

ja mam Vyssa Vinka, siostra miała ten sam dla siostrzeńca i podobno ok

Cytat:
a czemu koleżanki nie dostały się do klinicznej?

Jerzyczka, piękne rzeczy! I kogut?

Nebula, będzie dobrze!

kamilka, trzymaj się!

Nie chciałam Wam pokazywać bez tych sówek. Jak się uda to będą sówki, zamiast pomponów. Na razie ta karuzela wygląda tak:
chyba zrobię nowe pompony do mojej

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kamilka szkoda, że nie możesz być ciągle przy Martynce, ale ona czuje Waszą miłość i to na pewno dodaje jej sił

Nebula mi ostatnio Zinnat pomógł

Dziewczyny, a ja mam takie nieprzyjemne pytanie jak nastawiacie się na lewatywę?
Babeczka w SR mówiła, że teraz nie jest obowiązkowa, ale większość rodzących chce, bo jest większy komfort.
Ja nigdy nie miałam lewatywy, jakie to uczucie? W sensie lewatywa, leci się od razu do wc i po sprawie? czy to jakoś bardziej skomplikowane?
ja raczej tak, bo boję się wypadku ale brzydzi mnie cała ta fizjologiczność porodu

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:05   #2089
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Ja zamówiłam zwykły materac pianka-kokos firmy nie wiem jakie w sumie , bo nie znam ale z atestami oko-test wiec jest okej. A dałam za niego jakos ponad 50 złotych.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:09   #2090
kinga1701
Zakorzenienie

Dlaczego ludzie którzy nie mają swoich dzieci, nie mają do czynienia z dziećmi i nie planują dzieci wiedzą wszystko na ich temat najlepiej? I twierdzą np. Jak dziecko nauczysz do pieluch pampersy to tylko pampersy, jak nauczysz nosić na rekach to coś tam, jak nie nauczysz w foteliku w samochodzie to będzie Ci wyć, jak nauczysz ze jak zaplecze to lecisz to życia mieć nie będziesz. I nie ma, że dziecku mogą te pampersy nie podpisywać bo dziecko przecież nie decyduje tylko Ty, że może nie lubić jeździć w samochodzie, bo jak nauczysz jeździć to lubi, zresztą każde dziecko usypia w samochodzie to jak może Twoje nie lubić, to będzie Twoja wina itp. Coraz bardziej mnie denerwują takie mądrości.
Stary 2015-11-17, 17:10   #2091
ahnessy
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa może ktoś jeszcze się zmobilizuje do szycia - fajna sprawa, od razu mówię kocyk to pierwsza rzecz jaką szyłam w życiu także skoro chwalicie tzn że się da a jak ktoś ma mamę która umie szyć to już nie ma usprawiedliwienia

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Jadę jutro bo bony z pracy do Tesco, więc wiesz będę mogła coś tam z lekka poszaleć na dziecinnym dlatego sie pytam co byście radziły jeszcze właśnie tych 56 cm mało kupowałam bo ponoć zwykle dzieci krótko je noszą ale też nie chce prać codziennie ...
zazdroszczę, ja mam już raczej wystarczającą ilość ciuszków a większych boję się kupować bo nigdy nie wiadomo w jakim tempie dziecko będzie mi rosło, jaka będzie pogoda
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
ahnessy - super ten kokon, ja chciałam sobie coś takiego kupić, ale to drogie jest, namówię mamę może żeby uszyła; ale ten śpiworek do wózka też rewelacyjny, ma super wzór
ten wzór nazywa się łowicz na bieli, teraz mam w planie uszycie ochraniacza na łóżeczko, rogala do karmienia i cieńszego kocyka i nie wiem jakie kolory wybrać bo ten czerwony trochę ostry i nie chcę przesadzić
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
A Wylicytowalam kosz na pieluchy Sangenic za 10 zł i bałam się ze nie wysłał.
ooo super sprawa też chcę to upolować bo mój TZ przewrażliwiony na zapachy i boję się że z każdą pieluchą będę musiała na pole latać
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ahnessy ja mam ten lateks-pianka-kokos z tej firmy i według mnie ok Ja go kupowałam stacjonarnie, bo materac to chciałam sobie jednak pomacać.
Dzięki, wybiorę się zatem do Entliczka (może nie skuszę się na nic niepotrzebnego - akurat) ale kupię chyba przez net bo z tego co słyszałam wychodzi taniej
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Witam się teraz mam wolne to się odezwę. Miałam ciężką noc, spalam może godzinę eh. Grzes cały czas wymiotowal, dostał biegunki i na koniec gorączki. Rano poszliśmy do lekarza i wyladowalismy w szpitalu Jakiś rotawirus się przyplatal a że mały nie chciał pić to się udowodnił ciekawe ile tu polezymy bo warunki takie sobie.
Zdrówka, oby szybko synka podleczyli i wypuścili Was do domku, uważaj na siebie bo w szpitalu pewnie różne zarazki krążą
Cytat:
gdzie mogę wnieść skargę na dany oddział? Obsmaruję im tyłek
co najlepsze rok temu też tak miałam!! I przez ich niekompetencję nie złożyłam wniosku wtedy
Nie mam pojęcia ale walcz o swoje, niech odpowiadają za to co mówią klientom
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
iola zdrówka

a powiedzcie mi czy pakujecie do torby szpitalnej octenisept?
mówicie że w szpitalu mają czyli do pielęgnacji krocza będą mi dawać?
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Za 2 godziny wizyta, podejrzymy synka co u niego słychać, ciekawe ile waży
Tak się kręci dziś że az mi niedobrze, ale wybaczam mu w końcu on to robi nieświadomie
kciuki za wizytę, ja mam dopiero 3 grudnia obym się też dowiedziała ile ta moja córa waży na prawdę bo nie chcę urodzić wieloryba
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
ahnessy świetny ten kocyk, mam zamiar zamówić podobny na necie, strasznie mi się podoba, ale ja niestety nie potrafię szyć ;(
Fajny wózek
ja też nie potrafiłam dopóki nie spróbowałam, TZ kupił mi maszynę jak zobaczył ile kosztują te wszystkie kocyki, ochraniacze itp ale szczerze same materiały to też nie tania sprawa a minky ciężko się szyje - ale jaka radość jak wyjdzie

Mam wózkową głupawkę - cieszę się że Wam się podoba

aa włąśnie ten kokon uszyty z takiego wykroju jak Hariett pokazała, nawet ten ładniejszy bo bardziej na górze zaokrąglony

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-11-17 o 17:11
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:10   #2092
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

właśnie w Teleexpressie mówili, że dzisiaj jest dzień wcześniaka

Stary 2015-11-17, 17:11   #2093
kinga1701
Zakorzenienie

Albo najlepsze jak nauczysz jeść co godzinę to w ogóle nie odpoczniesz. No tak, to przetrzymać głodnego noworodka do 3 godzin mówić mu: ja Cię nauczę jeść o tych porach, bo ja muszę odpocząć.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-17 o 17:21
Stary 2015-11-17, 17:16   #2094
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jerzyczka super komplet i tą kurę też zamawiałaś od nich ?

Ja też dla małego juz nic nie potrzebuję, ale na dział dziecięcy zawsze zaglądam, ale jak na razie udaje mi się powstrzymać przez zakupem.
tak, też z La Millou przymierzyłam ją sobie i myślę, że będzie super do karmienia
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Witam się w 31 tc do porodu zostało 70 dni
Mam tak samo, samego porodu się nie boję, bardziej tego co będzie potem mam nadzieje że takie "kota" dostane na punkcie dziecka że nie będa mnie bolały wszystkie ograniczenia z tym związane

Bosz ja też jakiś głupi sen miałam dziś nad "ranem", o jakiś opętaniach wtf?

Ja też uwielbiam morze ale mieszkam nad nim więc w sumie nie wiem jak to będzie z wyjeżdżaniem gdzieś, zobaczymy

Łał, super kurde jak bym miała chłopca to też by wszystko było miętowe

Ja nie mam zagrożenia konfliktem i nie robiłam nigdy
Ja zamierzam w Ikei kupić, piankowy albo sprężynowy
zazdroszczę Ci strasznie morza

Cytat:

Nebula, będzie dobrze!

kamilka, trzymaj się!

Nie chciałam Wam pokazywać bez tych sówek. Jak się uda to będą sówki, zamiast pomponów. Na razie ta karuzela wygląda tak:
boska karuzela!
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciekawa choć nie odważyłam się pytać, może wypowiedzą się te które już to przeżyły
Ja jestem zdecydowana bo wiem że tak to bym się spinała i bała przeć żeby przypadkiem coś nie "wyszło" ale martwią mnie głosy że lewatywa nie daje 100% zabezpieczenia przed takim wypadkiem

Kamilka trzymam kciuki i modlę się za Waszą rodzinkę, trzymajcie się, obyś doszła jak najszybciej do siebie i mogła być z córeczką

To też mój faworyt, Czarnula i jak on wygląda porządnie?

Śliczna musze też coś pokombinować bardzo lubię takie rzeczy zrobione z "serduszkiem"

To mój wózek Baby Design Dotty Denim kolor 13 - sorry za jakość zdjęć ale lepszych nie mam możliwości zrobić
A w środku mój kocyk, jeszcze bez poduszeczki, uszyłam go z owatą 300 bo jest przeznaczony do wózeczka na zimę zamiast spiworka, planuję go tak układać jak na zdjęciu a do środka Karinka w kombinezonku
A na ostatnim zdjęciu taki kokon niemowlęcy sobie uszyłam, ciekawe czy się przyda ale zrobiłąm go z myślą że na dole nie będę miała w czym kłaść dziecka a na samej kanapie bym się bałą czy nie spadnie - zobaczymy
gratulacje ślicznego wózka

Matko, trochę mnie nie było a nadrabiać Was trzeba tyle, że hej
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:20   #2095
niezdara
Rozeznanie

Cytat:

Nebula, będzie dobrze!

kamilka, trzymaj się!

Na klinicznej nie było miejsc. Mój lekarz tam pracuje i mowil ze oprócz tutejszych przyjmują jeszcze inne ciężkie przypadki z całej Polski dlatego jest mniej miejsc. Położna tez cos wspominała ze tak okres pobytu po porodzie jest dłuższy dlatego jest mniej miejsc ale nie pamietam czy cos nie pokręciłam.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:21   #2096
Dotka90
Zakorzenienie

Jezu, zamówiłam kuchenkę w niedzielę wieczorem, a dzisiaj już mamy ją w domu
W końcu normalne pieczenie i gotowanie, bo szersza niż stara, teraz mamy 60tkę

Kinga, ja też się spotykam z takimi rzeczami, najwięcej to:
- nie noś, bo się przyzwyczai - dobra, a jak Ci dziecko wyje, nie jest głodne, nie ma mokro, chce bliskości, to co mam z nim zrobić, jeśli chce się przytulić?
- nie karm tak często, powinnaś karmić co 3h - jasne, sztywny grafik i jak dziecko zgłodnieje o 11:50, to trudno, do 12 musi wyć, no bo 3h to 3h
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:23   #2097
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga wiem o czym mówisz takie teksty są mega irytujące. A co ktoś próbował dawać Ci dobre rady???

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 17:26   #2098
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

gadanie innych jest najlepsze Mnie wkurzało na placu zabaw jak Olce poprawiały babki czapkę, naciągały na uszy, sprawdzały rączki i w ogóle
ogólnie póki co nie spotkałam się z gadaniem odnośnie wychowania.. pewnie mnie to czeka
Stary 2015-11-17, 17:27   #2099
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka ja to już dziś zakończyłam rozmowę może niezbyt miło ale już czasami nie daje rady słuchać, kurde ja nie mam doświadczenia z dziećmi, ale wydaj mi się, że wszystkiego nie da się wyuczyć w takim dziecku. Nauczę go na jakiś tam pampersach mimo odparzać, płaczu przeciekającej pieluchy, aż w końcu się nauczy. Czy tak jak z tym jedzeniem no jakaś masakra.
Stary 2015-11-17, 17:27   #2100
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jezu, zamówiłam kuchenkę w niedzielę wieczorem, a dzisiaj już mamy ją w domu
W końcu normalne pieczenie i gotowanie, bo szersza niż stara, teraz mamy 60tkę

Kinga, ja też się spotykam z takimi rzeczami, najwięcej to:
- nie noś, bo się przyzwyczai - dobra, a jak Ci dziecko wyje, nie jest głodne, nie ma mokro, chce bliskości, to co mam z nim zrobić, jeśli chce się przytulić?
- nie karm tak często, powinnaś karmić co 3h - jasne, sztywny grafik i jak dziecko zgłodnieje o 11:50, to trudno, do 12 musi wyć, no bo 3h to 3h

Co za bzdury..... Wiadomo takie gadanie wyprowadza z rownowagi ale nie warto tego sluchac, a tym bardziej brac pod rozwage oszczedzajmy nerwy
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości