|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Jadę jutro bo bony z pracy do Tesco, więc wiesz będę mogła coś tam z lekka poszaleć na dziecinnym dlatego sie pytam co byście radziły jeszcze
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
viki ja bym wzięła na 56 jeszcze pajaca i body z krótkim lub na ramiączkach pod pajaca. I na 62 pajaca lub śpiochy co tam wolisz. Bo znając te rozmiary to 62/68 jest bardziej 68 niż pośrednie i pewnie będzie duże.
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Zrobiłam sobie prezent, zamówiłam za punkty z payback Mikser do koktajli Smoothie. Ciekawe gdzie ja postawię kolejną maszynę w kuchni |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie prezent, zamówiłam za punkty z payback Mikser do koktajli Smoothie. Ciekawe gdzie ja postawię kolejną maszynę w kuchni
Edit: wizaż mi się zawiesił w trakcie i mi dodało dwa posty Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-17 o 15:39 |
|
|
|
#2074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy - super ten kokon, ja chciałam sobie coś takiego kupić, ale to drogie jest, namówię mamę może żeby uszyła; ale ten śpiworek do wózka też rewelacyjny, ma super wzór
No na grypę żołądkową paracetamol to tylko w razie gorączki chyba. Ja miałam takiego wirusa żołądkowego w I trymestrze - na szczęście to trwało tylko 2 dni, pierwszy najgorszy, tak naprawdę niewiele da się zrobić, trzeba dużo pić, żeby się nie odwodnić. Ja piłam też słabą herbatę z imbirem na mdłości. Najgorsze były właśnie mdłości, myślałam, że się wykończę, na szczęście inne "atrakcje" miałam w umiarkowanym stopniu. I nie wiem gdzie się zaraziłam - nikt z mojego otoczenia nie miał, za to jak mąż miał dwa miesiące później, to się nie zaraziłam, także nie ma reguły. Lewatywę bym brała - większy komfort, bez stresu, że coś tam jeszcze wyleci Nie rodziłam co prawda, ale miałam lewatywę 2 razy przed operacjami. Tylko ja miała sama ją robić - dostałam taką "gruszkę" ze specjalnym płynem w środku, która ma końcówkę do wprowadzenia w pupę, trzeba nacisnąć żeby ten płyn wleciał do środka. Taką lewatywę to można sobie chyba jeszcze w domu zrobić, jak ktoś ma do tego głowę. Ale szczerze mówiąc wydaje mi się, że lepiej jak położna zrobi, bo jest wtedy pewność, że jest ok. Lewatywa jest do wytrzymania, za to czopki przeczyszczające są wg mnie straszne, bo okropnie bolał mnie brzuch przy nich, chociaż nie wiem czy wykorzystuje się je przy porodzie. Iola zdrówka dla Was, Ty się nie daj wirusom. Kamila, dla Was tez kciuki.
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mi się zawiesił i nie dodał posta
![]() Ja też bym wzięła jakieś śpiochy na 56 (wiem wiem sa przypadki że się nie mieściło ale to wyjątki przecież )---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ja chcę lewatywę więc wolę się ubezpieczyć Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-11-17 o 15:49 |
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dam znać po szopingu co tam mi wpadło w ręce ![]() A co do lewatywy to nie wiem, jak zaproponują to pewnie wezmę ponoć czasem przed porodoem ma sie taką fizjologiczną biegunkę, organizm sam sie oczyszcza
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
któraś tu (tygrysek, zuken ) pisała o beznadziejnym zachowaniu położnych
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak chcecie zrobić taki wałeczek jak ma Anhessy (śliczny wyszedł!) to podrzucam obrazkową instrukcję, bo tak coś pamiętałam że mam to gdzieś na Pintereście
![]()
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła paczka z gemini
moja szczoteczka przyszła w kolorze zielonym idealnie, bo mamy kilka elementów dekoracyjnych (np pościel, ochraniacz do łóżeczka) w odcieniach zieleni. no i pierwsze pampersy w domu!
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Super ten wałeczek
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
wałek fantastyczny!! jesu, czemu ja mam dwie lewe ręce do wszystkiego co manualne...
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
muszę sobie w końcu kupić maszynę!
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam Vyssa Vinka, siostra miała ten sam dla siostrzeńca i podobno ok Cytat:
chyba zrobię nowe pompony do mojej ![]() Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#2089 |
|
Konto usunięte
|
Ja zamówiłam zwykły materac pianka-kokos firmy nie wiem jakie w sumie , bo nie znam ale z atestami oko-test wiec jest okej. A dałam za niego jakos ponad 50 złotych.
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ludzie którzy nie mają swoich dzieci, nie mają do czynienia z dziećmi i nie planują dzieci wiedzą wszystko na ich temat najlepiej? I twierdzą np. Jak dziecko nauczysz do pieluch pampersy to tylko pampersy, jak nauczysz nosić na rekach to coś tam, jak nie nauczysz w foteliku w samochodzie to będzie Ci wyć, jak nauczysz ze jak zaplecze to lecisz to życia mieć nie będziesz. I nie ma, że dziecku mogą te pampersy nie podpisywać bo dziecko przecież nie decyduje tylko Ty, że może nie lubić jeździć w samochodzie, bo jak nauczysz jeździć to lubi, zresztą każde dziecko usypia w samochodzie to jak może Twoje nie lubić, to będzie Twoja wina itp. Coraz bardziej mnie denerwują takie mądrości.
|
|
|
|
#2091 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa może ktoś jeszcze się zmobilizuje do szycia - fajna sprawa, od razu mówię kocyk to pierwsza rzecz jaką szyłam w życiu także skoro chwalicie tzn że się da a jak ktoś ma mamę która umie szyć to już nie ma usprawiedliwienia
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam wózkową głupawkę - cieszę się że Wam się podoba ![]() aa włąśnie ten kokon uszyty z takiego wykroju jak Hariett pokazała, nawet ten ładniejszy bo bardziej na górze zaokrąglony Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-11-17 o 17:11 |
|||||||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie w Teleexpressie mówili, że dzisiaj jest dzień wcześniaka
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Albo najlepsze jak nauczysz jeść co godzinę to w ogóle nie odpoczniesz. No tak, to przetrzymać głodnego noworodka do 3 godzin mówić mu: ja Cię nauczę jeść o tych porach, bo ja muszę odpocząć.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-17 o 17:21 |
|
|
|
#2094 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przymierzyłam ją sobie i myślę, że będzie super do karmienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Matko, trochę mnie nie było a nadrabiać Was trzeba tyle, że hej
|
||||
|
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na klinicznej nie było miejsc. Mój lekarz tam pracuje i mowil ze oprócz tutejszych przyjmują jeszcze inne ciężkie przypadki z całej Polski dlatego jest mniej miejsc. Położna tez cos wspominała ze tak okres pobytu po porodzie jest dłuższy dlatego jest mniej miejsc ale nie pamietam czy cos nie pokręciłam.
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, zamówiłam kuchenkę w niedzielę wieczorem, a dzisiaj już mamy ją w domu
![]() W końcu normalne pieczenie i gotowanie, bo szersza niż stara, teraz mamy 60tkę Kinga, ja też się spotykam z takimi rzeczami, najwięcej to: - nie noś, bo się przyzwyczai - dobra, a jak Ci dziecko wyje, nie jest głodne, nie ma mokro, chce bliskości, to co mam z nim zrobić, jeśli chce się przytulić? - nie karm tak często, powinnaś karmić co 3h - jasne, sztywny grafik i jak dziecko zgłodnieje o 11:50, to trudno, do 12 musi wyć, no bo 3h to 3h |
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga wiem o czym mówisz takie teksty są mega irytujące. A co ktoś próbował dawać Ci dobre rady???
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
gadanie innych jest najlepsze
Mnie wkurzało na placu zabaw jak Olce poprawiały babki czapkę, naciągały na uszy, sprawdzały rączki i w ogóle ogólnie póki co nie spotkałam się z gadaniem odnośnie wychowania.. pewnie mnie to czeka
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja to już dziś zakończyłam rozmowę może niezbyt miło ale już czasami nie daje rady słuchać, kurde ja nie mam doświadczenia z dziećmi, ale wydaj mi się, że wszystkiego nie da się wyuczyć w takim dziecku. Nauczę go na jakiś tam pampersach mimo odparzać, płaczu przeciekającej pieluchy, aż w końcu się nauczy. Czy tak jak z tym jedzeniem no jakaś masakra.
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za bzdury..... Wiadomo takie gadanie wyprowadza z rownowagi ale nie warto tego sluchac, a tym bardziej brac pod rozwage oszczedzajmy nerwy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

a z 56 kupiłabym śpiochy jeszcze jakieś 

21.06.2014r.

któraś tu (tygrysek, zuken
) pisała o beznadziejnym zachowaniu położnych

chyba zrobię nowe pompony do mojej 

wtf?