Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 10:08   #2371
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja o dziwo problemów ze snem nie mam i odpukać, od tygodnia wnocy na siku nie wstaję w końcu
A ja w ogóle nie wstaję w nocy do łazienki w ciąży chociaż dużo wody piję i przed ciążą zdarzało się wstawać.

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

Swędzi Was skóra na brzuszku?

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
od razu mi siły wróciły, bo RAMIĘ PRZESTAŁO BOLEĆ!! Plaster baaardzo pomógł i pogoda dzisiaj lepsza, także super
Super

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Wczoraj położna w szkole rodzenia mówiła, że z jej obserwacji wynika, że lepiej radzą sobie młodzi rodzice, którzy mają daleko teściów i rodziców. Nikt im nie daje rad, nie wtrąca się w karmienie. Mamom, które nie mają blisko mam czy teściowych udaje się dłużej karmić swoim mlekiem niż dokarmiać sztucznym ;-)
Ja to w ogóle nie wiem o co chodzi z tą pomocą rodziców i teściów na początku

Ok, fajnie jak od czasu do czasu mama podrzuci obiady itp. Ale przecież dziadkowie ani nie nakarmią ani nie przewiną, nie wstaną w nocy. Tyle co na dziecko zerknąć jak mama idzie się np.:wykąpać? dziecko ma też ojca przecież. Ale może się mylę, nie mam doświadczenia

Teściowa jednak nie wpadnie, więc mam labę Wstawiłam pranie, puściłam zmywarkę, zmieniłam obrusy i chyba wezmę się za odkurzanie i mycie podłóg. Może od pół roku odkurzacza w ręku nie miałam bo to tż zawsze u nas odkurza, ale coś energia mnie rozsadza a po południu akcja pt.:segregacja ubranek i uzupełnienie rozpiski
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:10   #2372
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Laski za rok o tej porze będziemy tak wyglądały i tańczyły naszym facetom!
https://www.youtube.com/watch?v=C6vinrXWxls
Do figury wrócę ale tańczyć bym aż tak nie tańczyła
Po tym filmiku zatęskniłam za moją zumbą

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Wczoraj jakiego niusa się dowiedziałam, siostra mojego szwagra, tj. moja siostra ma męża- i ta jego siostra jest w ciąży ma termin na lipiec więc nasze pociechy będą w jednym wieku .
To mój maluch będzie miał 2 kuzynów (choć 1 może być kuzynka bo jeszcze płeć nie znana) moja bratowa ma termin na kwiecień a kuzynka Tżta na czerwiec

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Co do księży - nie chcę się wypowiadać, bo by mi ciśnienie skoczyło. U mnie na wsi był taki patafian, że nie chciał chrzcić dzieci jak ktoś wpadł. Też określał minimum ile za ślub chce (ok 1000). Oj dużo było sytuacji. Ale nie dlatego mi podpadł.
Tu, tu tz, parafia do której przynależymy też ma takiego czuba. I wiem, że nam nie będzie chciał ochrzcić dziecka. W ogóle chamski jest. No nie trawię dziada. I teraz pytanie: czy da się przenieść do innej parafii czy skoro przynależymy tu, to już pozamiatane?
Ochrzcić na pewno możecie gdzie indziej, moja bratowa będzie chrzcić w parafii obok bo u nas nie ochrzci ksiądz jak się nie ma kościelnego a oni mają tylko cywilny.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:10   #2373
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Myślałam o poduszce,ale boję się, że to zbędny gadżet. Muszę poczytać opinie. Wiem, że niektóre z Was mają cebuszke i sprawdza Wam się to?
Ja mam poduszkę SuperMami w kształcie literki U i rewelacja bardzo sobie ja chwale. Śpi sie bardzo wygodnie, a teraz kiedy dużo w ciagu dnia leżę to nie wyobrażam sobie bez niej zycia. Jedyny minus to jest spora i zajmuje wiecej miejsca na łóżku niz mąż, ale on nie narzeka za bardzo wiec spoko.

Cytat:

Poza tym mam taki odruch ostatnio że jak jestem w jakimś tłumie to zakrywam brzuch obiema rękoma odruchowo boję się że ktoś mi z łokcia da albo popchnie, szczególnie baby w ciuchu ale to chyba takie poświadome

O zapomniałabym! Moja teściowa mówi że Marcel to POGAŃSKIE imię

Mam tak samo z tym brzuchem
W poniedziałek jak na usg pan doktor znalazł siusiaka to mąż zaproponował imię Marcel i strasznie mi sie podoba. Ciekawe tez co na to teściowie bo jak miała byc Jagoda to tłumaczyli ze trzeba takie bardziej polskie imię wybrac
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:11   #2374
Darkanddark
Zakorzenienie

Skąd wy macie tyle energii, ja nie wiem..
Wygoncie mnie z łóżka :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:13   #2375
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle nie wiem o co chodzi z tą pomocą rodziców i teściów na początku

Ok, fajnie jak od czasu do czasu mama podrzuci obiady itp. Ale przecież dziadkowie ani nie nakarmią ani nie przewiną, nie wstaną w nocy. Tyle co na dziecko zerknąć jak mama idzie się np.:wykąpać? dziecko ma też ojca przecież. Ale może się mylę, nie mam doświadczenia
Też nie nam doświadczenia, ale wiem, że sama chcę ogarnąć dziecko i karmić je bez obecności innych osób,tj.mama, teściowa itp.
Położnej chodziło o takie tzw. dobre rady. Dziecko się nie najadło, zrób mu jeszcze mleko, źle przystawiasz itp. Jak rodzice chcą pomóc to niech obiad ugotują albo pranie zrobią ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:13   #2376
misia880
Zakorzenienie

u mnie dziś pomidorówka i mam też dwa pstrągi... ale nnie wiem co do nich zrobić będą chyba same pstrągi i sok do obiadu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:18   #2377
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Marceli to imię łacińskie, na pewno nie pogańskie
Marceli i Marcel to dwa różne imiona, obchodzą imieniny w innych terminach my chcemy to drugie, ale myślę że też nie jest pogańskie

Cytat:
Wstawiłam pranie, puściłam zmywarkę, zmieniłam obrusy i chyba wezmę się za odkurzanie i mycie podłóg.
Zadroszczę, moja podłoga aż prosi żeby ją umyć ale sprzątam na raty bo mam stracha skoro gin kazał się oszczędzać a nic mnie tak nie wkurza jak ślady na podłodze, szczególnie w kuchni

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
mąż zaproponował imię Marcel i strasznie mi sie podoba.
Polać mężowi bierzcie Marcel, będzie fajnie

Jadę do tego lumpka, tatuś mnie zawiezie i do biedry zajrzę, może jakaś fajna promocja się trafi wracam za trzy godzinki więc nie szalejcie za bardzo z ploteczkami żeby nic ważnego mnie nie ominęło

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-19 o 10:21
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 10:20   #2378
fjolek
Zadomowienie

hejka
ja dzis strajkuje nie gotuje ;p tz dzis ma wolne to popoludniu ma robic kotlety mielone i frytki ale sie niezdziwie jak mu sie niebedzie chcialo bo narazie lata po mechanikach bo cos z autem mamy nie teges
Stary 2015-11-19, 10:21   #2379
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Ja mam poduszkę SuperMami w kształcie literki U i rewelacja bardzo sobie ja chwale. Śpi sie bardzo wygodnie, a teraz kiedy dużo w ciagu dnia leżę to nie wyobrażam sobie bez niej zycia. Jedyny minus to jest spora i zajmuje wiecej miejsca na łóżku niz mąż, ale on nie narzeka za bardzo wiec spoko.
Dzięki
Muszę sobie obejrzeć te poduszki na allegro i wybrać jakąś. Później faktycznie do k.p. mi się przyda.
Dziewczyny dzisiaj jest mi tak słabo. Leżę nie mam na nic siły. Tv jest wyłączony, bo mnie tylko drażni. Jestem rozkojarzona,a jak chcę iść do łazienki czy kuchni to muszę się ścian podpierać. Dobrze, że obiad mam z wczoraj. Mam nadzieję, że nie jest to początek anemii.
Stary 2015-11-19, 10:23   #2380
fjolek
Zadomowienie

my do kosciola nie chodzimy, ksiedza po kolendzie widzialam moze ostatnio z 5 lat temu jak jeszcze z rodzicami mieszkalam albo i dawniej, a tu gdzie wynajmujemy zapraszac ksiedza nie bede , slubu koscielnego i tak niezamierzamy brac a dziecko napewno bedziemy chcieli ochrzcic tam gdzie nikt nie bedzie robil problemow wiec napewno sie znajdzie jakas parafie
Stary 2015-11-19, 10:24   #2381
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w ogóle nie wstaję w nocy do łazienki w ciąży chociaż dużo wody piję i przed ciążą zdarzało się wstawać.
to się ciesz, bo ja miałam czasami już dość jak 4 czy 5 raz wstawałam
a zanim zasnęłam to 6-7 razy potrafiłam w przeciągu godziny iść

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
hejka
ja dzis strajkuje nie gotuje ;p
też dziś nie gotuję
Mąż nie kazał, to go posłucham
Stary 2015-11-19, 10:31   #2382
sowa2806
Rozeznanie

Mamy marzec 2016:) Część V

Ja juz po porannym obchodzie z nowinami.Cukier dalej mocno skacze. Dostałam jeszcze insulinę na dzien czyli będę sie kuc 5 razy dziennie+ 5 razy glukometrem... Mam nadzieje ze te skoki to tylko po sterydach i sie w końcu uspokoi. Do tego wróciła zgaga na szpitalnym prowiancie. Ogólnie napewno weekend przeleze.. Tylko tyle udało mi sie wydusić. Jedyne co mi sie uśmiecha to fakt ze od wczoraj mam nowa współlokatorkę i napewno położymy trochę razem a z ta sie super gada, bardzo wporzadku dziewuszka.

Edytowane przez sowa2806
Czas edycji: 2015-11-19 o 10:36
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:31   #2383
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja wczoraj nie gotowalam, to już dzisiaj nie ma laby :-/
Stary 2015-11-19, 10:36   #2384
moooniaaaa
Zakorzenienie

Sowa
A jak towarzystwo na sali? coś mówią kiedy Cię wypuszczą?

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Skąd wy macie tyle energii, ja nie wiem..
Wygoncie mnie z łóżka :-D
Słuchaj swojego organizmu skoro potrzebuje leżeć to leż i odpoczywaj

Cytat:
Zadroszczę, moja podłoga aż prosi żeby ją umyć ale sprzątam na raty bo mam stracha skoro gin kazał się oszczędzać a nic mnie tak nie wkurza jak ślady na podłodze, szczególnie w kuchni
Ahh pamiętam jak zrobiłam jakiś obiad z piekarnika .... blaszkę zostawiłam na blacie, żeby potem umyć. Jemy z mężem obiad, ale coś dziwnie spokojnie dookoła. Patrzę, rozglądam się. Kot wlazł na blat, przelazł się po blaszce i takimi tłustymi łapkami zrobił przemarsz po całym domu o dziwo nie byłam zła, śmiać mi się chciało jak patrzyłam na te ślady na panelach
Jednak zwierzęta i dzieci wymuszają odstawianie wszystkiego na miejsce i utrzymanie porządku
Stary 2015-11-19, 10:42   #2385
magda16262
Zadomowienie

Ale jestem dojechana. Tak zab bolal ze juz musiałam do dentysty plomba sie odszczelniła. Zerwała na zywca i

zalozyłala lek na 4 mies. Mam nadzieje ze juz nie bd bolało ;( narazie masakra
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:45   #2386
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ale jestem dojechana. Tak zab bolal ze juz musiałam do dentysty plomba sie odszczelniła. Zerwała na zywca i

współczuję
Stary 2015-11-19, 10:49   #2387
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To mój maluch będzie miał 2 kuzynów (choć 1 może być kuzynka bo jeszcze płeć nie znana) moja bratowa ma termin na kwiecień a kuzynka Tżta na czerwiec
.
fajnie, będą mali koledzy

magda współczuję, ja mam strasznie wrażliwe zęby, może wytrzymają z przeglądem do czasu po porodzie bo muszę mieć znieczulenie spróbuj może przyłożyć zimny okład na buzię to obkurczy naczynia i nie będzie może bolało.

ale dzisiaj miałam rano akcję przy śniadaniu mówię do męża, że nie spałam bo mnie rwała ta lewa nerka co lekarz mówił, że mam poszerzone miedniczki i może mnie boleć, a mąż na to, że ciekawe bo On był ze mną w gabinecie i lekarz mówił, że to prawa jest poszerzona. wyszło na to, że schizuję

wczoraj wieczorem jak leżałam już miałam wizję, że ta nerka na pewno będzie źle filtrowała i dostanę białkomoczu i rzucawki przydałoby się coś na uspokojenie. przed porodem pewnie będę nieźle schizowała

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-11-19 o 10:55
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:50   #2388
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Ja juz po porannym obchodzie z nowinami.Cukier dalej mocno skacze. Dostałam jeszcze insulinę na dzien czyli będę sie kuc 5 razy dziennie+ 5 razy glukometrem... Mam nadzieje ze te skoki to tylko po sterydach i sie w końcu uspokoi. Do tego wróciła zgaga na szpitalnym prowiancie. Ogólnie napewno weekend przeleze.. Tylko tyle udało mi sie wydusić. Jedyne co mi sie uśmiecha to fakt ze od wczoraj mam nowa współlokatorkę i napewno położymy trochę razem a z ta sie super gada, bardzo wporzadku dziewuszka.

Trzymam kciuki zeby unormowal sie cukier. To dobrze z nowa współlokatorka przynajmniej czas szybciej leci

Cytat:

Współczuje z zębem :/ oby przestało bolec
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 10:56   #2389
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
emma ja to będę tak wyglądała
Już to widzę! Taka laska da się tak zaniedbać ?
Cytat:
Poza tym mam taki odruch ostatnio że jak jestem w jakimś tłumie to zakrywam brzuch
moja też marudzi że Marcel to brzydko ale mam to głęboko
Ja też zakrywam brzusio między ludźmi.
Marcel śliczne imię! Moja koleżanka ostatnio nazwała tak swojego syneczka
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ten lub ten od Petersona
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ostro mowila ze w korytarzu maja byc plytki bo jest podlogowka i jednak ostatnio zdecydowaliśmy poprzykładaliśmy ze skoro salon otwarty to będą panele takie które można na podłogówkę założyć
My też płytki tylko w wiatrołapie położymy no i w kuchni wiadomo..
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
zawsze na andrzejki chodziliśmy na zabawy, potańczyc takie wiecie z orkiestra
My też uwielbiamy takie zabawy uwielbiamy ze sobą tańczyć i wiele osób pyta się, czy ktoś nas tego uczył
Cytat:
śniło mi się, że siedziałam ze znajomymi, wszyscy pijemy sobie piwko i ja jak już poczułam się podchmielona, to nagle mnie olśniło i zaczęłam krzyczeć, że zapomniałam i przecież mi nie wolno piwa bo jestem w ciąży!
no to się nieźle zapomniałaś
Cytat:
Teściowej do pomocy to raczej bym nie chciała bo panikara z niej ale moja mama była u mnie po porodzie przez 10 dni jak jeszcze mieszkaliśmy we Wrocku i jestem jej za to dozgonnie wdzięczna. Może nie zawsze ale w moim przypadku połóg był ciężki. Mama dużo zajmowała się małą w ciągu dnia, wychodziła z nią na spacer od pierwszych dni, a ja mogłam pospać, "wietrzyć" krocze bez wstawania co chwilę do małej, gotowała obiad, prasowała, nawet w nocy kiedy mała długo płakała to przychodziła nam pomóc. Może to też kwestia wieku. Moja mama ma 44l. i sama niedawno(7 lat temu) rodziła więc nie wyszła z wprawy i ma duże doświadczenie w tej kwestii. Dzięki niej karmiłam piersią bo inaczej szybko bym się poddała. Również dzięki niej nie popadałam w panikę kiedy mała się zachłysnęła przy karmieniu, coś zaczęło się dziać z pępkiem, dostała zapalenia ucha środkowego w 4 dobie.. dużo by tu opowiadać Myślałam, że spokojnie poradzę sobie sama ale jakże się myliłam. Mój mąż nie mógł wziąć wolnego i czasami pracował na 2 etaty.
Cytat:
Dziewczyny dzisiaj jest mi tak słabo. Leżę nie mam na nic siły. Tv jest wyłączony, bo mnie tylko drażni. Jestem rozkojarzona,a jak chcę iść do łazienki czy kuchni to muszę się ścian podpierać. Dobrze, że obiad mam z wczoraj. Mam nadzieję, że nie jest to początek anemii.
Dużo pij i odpoczywaj być może to anemia, kiedy masz wizytę i badanie krwi?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Umyłam okna, kazałam małej się mocno trzymać chyba nigdy po sprzątaniu nie mam takiej satysfakcji jak po umyciu okien

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 10:58   #2390
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

witajcie ja ogarnęłam chatę i jak zwykle jak chce wyjść do miasta to leje deszcz chyba jednak zostanę w domu

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:01   #2391
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo pij i odpoczywaj być może to anemia, kiedy masz wizytę i badanie krwi?[COLOR="Silver"]
Wizytę miałam tydzień temu,a teraz dopiero za 4 tygodnie. W sumie to dopiero 1 czy 2 dzień taki mam, więc może jakieś osłabienie przez pogodę..Nie wiem;-)
Stary 2015-11-19, 11:01   #2392
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2015-11-19, 11:02   #2393
_emma
Zakorzenienie

Kiedy kupujemy wyprawkę to macierzyństwo wydaje nam się takie słodkie, poukładane i po naszej myśli. Jednak kiedy dziecko pojawia się na świecie cały ten porządek szlak trafia , dziecko stawia Ci warunki, kiedy masz jeść, spać, sprzątać itd.. Ciąża, i macierzyństwo to tak drastycznie różne rzeczy. Dlatego cieszmy się z poukładanego życia i porządku w domu bo czeka nas duża zmiana(w większości przypadków)
Stary 2015-11-19, 11:05   #2394
Darkanddark
Zakorzenienie

Dziewczyny od drożdżowek - help! Robie pierwszy raz i juz nie wiem, czy jak mam zamrożone truskawki, to mam je odmrozić i odcedzić z tego soku i dać do ciasta, czy poukładać zamrożone i prosto do pieca ?
Ja bym je odmroziła, bo jak dam takie twarde to puszcza bardzo dużo soku i się zrobi ciapa.. Co myślicie?
Stary 2015-11-19, 11:13   #2395
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
czy jak mam zamrożone truskawki, to mam je odmrozić i odcedzić z tego soku i dać do ciasta, czy poukładać zamrożone i prosto do pieca ?
Rozmroź je posypane cukrem to nie zrobi się "ciapa" , a sok odlej.
Stary 2015-11-19, 11:13   #2396
magda16262
Zadomowienie

Ja bym radziła odmrozic truskawy bo wyjdzie ciapcia .

U mnie n gazie czerwony barszczyk
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:14   #2397
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo, oby szybko przestało. Brałaś jakiś apap?

Kto mi zrobi gofra?
Stary 2015-11-19, 11:15   #2398
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy kupujemy wyprawkę to macierzyństwo wydaje nam się takie słodkie, poukładane i po naszej myśli. Jednak kiedy dziecko pojawia się na świecie cały ten porządek szlak trafia , dziecko stawia Ci warunki, kiedy masz jeść, spać, sprzątać itd.. Ciąża, i macierzyństwo to tak drastycznie różne rzeczy. Dlatego cieszmy się z poukładanego życia i porządku w domu bo czeka nas duża zmiana(w większości przypadków)
mi na jednej z wizyt gin powiedziała, żebym sienie martwiła i nie smuciła jak będę mieć bałagan w domu, nie umyte ze 2 dni gary, a ja spędzę dzień w piżamie, bo zanim się dzieciątka nauczymy z mężem może chwilę minąć, ale z czasem damy radę i na nowo wszystko poukładamy i uporządkujemy i nowa codzienność nastanie
Stary 2015-11-19, 11:16   #2399
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moi dzieciaci znajomi z pracy śmieją się, że moja wizja macierzyństwa ich rozczula bo w rzeczywistości to wszystko odwraca się o 180stopni a u mnie jeszcze tęczą i jednorożce w wyobraźni haha Chociaż i tak wydaje mi się, że w miarę rozsądnie do tego podchodzę :P

Co do pomocy mamy to pewnie miałaś dobrze ze względu na wiek Moja mama ostatnio z porodem i niemowlęciem miała do czynienia 26 lat temu i jak czasami wyskoczy z jakąś nowiną to klękajcie narody

Cytat:
Dziewczyny od drożdżowek - help! Robie pierwszy raz i juz nie wiem, czy jak mam zamrożone truskawki, to mam je odmrozić i odcedzić z tego soku i dać do ciasta, czy poukładać zamrożone i prosto do pieca ?
Ja bym je odmroziła, bo jak dam takie twarde to puszcza bardzo dużo soku i się zrobi ciapa.. Co myślicie?
Ja rozmrażam i rozkładam bez soku (sok wykorzystuję np.:jako sok do wody). Tylko najpierw podpiekam ciasto, a potem układam owoce. Nie na takie całkiem surowe wylane na blaszkę bo zakalec wyjdzie.

Szlak mnie trafi! olałam odkurzanie, wywaliłam ciuchy Tośki na łóżko i staram się ogarnąć ten burdel.
- mam dużo ubrań z rozmiarówką np.,:0-3 m-ce albo z uciętą metką. I na jaką kupkę mam to kurna położyć?!
- jak porównuję rozmiary to co firma to rozmiarówka inna. Aaaa!
A miało być tak pięknie

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-11-19 o 11:17
Stary 2015-11-19, 11:17   #2400
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Kto mi zrobi gofra?
też bym się podpięła od razu

a póki co zjadłam kopę ziemniaków odsmażanych z wczoraj i wracam zaraz do prasowania tylko herbatkę malinową sobie zrobię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości