|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
też chciałabym wiedzieć co to...teraz mi niema nic...zgaga mnie męczyła jak się kładłam i tu z nikąd te wymioty...nie delikatnie tylko solidny paw;d
![]() : brzydal:![]() Cytat:
![]() instynkt mam nadzieję się włączy, bo z dnia na dzień nie mogę się coraz bardziej doczekać,ale pioseneczki, pogadanki to nie dla mnie...dzidzia będzie miał niefajną matkę...Ty się nawet do prasowania nie bierz!!!!! |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
To dzieciowe rzeczy, koszul nie ma do prasowania :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę jabłka i pamelo w sumie chyba bez ograniczeń, nigdy nie miałam większego cukru i jem bardzo często, między posiłkiem do posiłku. Ale jem i wszystkie inne po jednym, tylko ja mierzę tylko po głównych posiłkach, a owoc zazwyczaj w między czasie jem i mierzę tylko czasem dla kontroli, ale nie zauważyłam wzrostu. Czytałam, że dużo dziewczyn je kiwi na nocy posiłek, bo po nim cukry dobre rano.
|
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Ja insynkt macierzyński mam, ale nie w moim "stylu" jest mówienie do brzucha i śpiewanie. Głaskanie i uśmiechanie się jak brzuch skacze - już tak
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
O tak zapomniałam winogrona i banana nie ruszam. A dlaczego grejpfruta odstawić, każdy mówi że on ładnie obniż cukier, ja też jem go jak myślę że coś może mi podwyższyć i jest ok.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-20 o 12:11 |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nawet nie zamierzam, poskladam, tzn tz posklada i odloze jak juz sie Wojtus urodzi, ewentualnie tesciowa zagonie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
to ślij mi
![]() Cytat:
i to jak ją puszczę więc razem z youtubem ![]() a tak to mówię co jakiś czas, ale nie puszczam Mozarta, nie gadam na potęgę, nie opowiadam bajek. Bardziej właśnie głaskam jak skaczę, jak u Ciebie
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuje na noc bardziej warzywne jeść i może też wprowadzę jakiś posiłek koło 23. Mam też badać przed pójściem spać więc nigdy nie wiedziałam jak to wpłynie. I teraz sobie myślę, że chyba za duże porcje jem. Przyzwyczaiłam się tak jak pracowałam, bo potem przez 7 godzin nie miałam nawet czasu na herbatę, a co dopiero obiad....
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka
|
|
|
#3341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś sobie upiekę muffinki. Myślicie że taka mąka (jako niewielki dodatek) będzie ok? http://www.lubella.pl/pl/produkty/ma...cf9830f112ac51 Aaaa Kinga - i jaki cukier miałaś po tych muffinkach? ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Ja w niedzielę zjadłam o 2 placki ziemniaczane za dużo i cukier skoczył do ok. 124-126. |
||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj u mnie to do prania i prasowania ciuszkow daleka droga. Już się doczekać nie mogę żeby znów przeglądać te ciuszki
Ale już tynk na ścianach jest jeszcze gladz kolor podłoge wymienić drzwi i koniec remontu
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-20 o 12:17 |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, tak sobie myślę, że kazda z nas ma prawo do swoich uczcić i chwil zwątpienia, mniejszych czy większych. Nikt nikomu w głowie nie siedzi, kazda z nas ma inną sytuację życiową, inną historię.
Ja mam za sobą 3 lata starań, dwie operacje, jedną straconą ciążę i co z tego, też panikuję, też na początku płakałam sama nie wiedząc czy płaczę z radości czy strachu. I mimo moich doświadczeń rozumiem też kogoś, kto może wcale nie planował dziecka i normalnie się boi, ma wątpliwości i chwile żalu. Zdarza się. I nie umiem komuś takiemu powiedzieć "dzidziuś ci wszystko wynagrodzi" - bo jednej wynagrodzi a innej nie, jedna poczuje tą miłość natychmiast, inna po jakimś czasie, a jedna na milion nigdy. Stoimy w obliczu dużych zmian w zyciu, nie wszystkie czujemy się na to gotowe, jedne dojrzewają do tej sytuacji szybciej, innym zabiera to więcej czasu. Do tego dochodzą hormony, które robią nam misz-masz w głowie, relacje z partnerem nie są bez znaczenia. Jedno jest pewne - wzajemne wsparcie może nam bardzo pomóc
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym to ja śpiewam mojej małej i gram na pianinie, żeby się przyzwyczaiła
tyle, że ja jestem muzykiem z zawodu więc to moje zboczenie na stronie NFM są ładne kołysanki z nagraniami.
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz bo zapomniałam napisać, nie byłam w stanie ich zjeść i nie wiem
Nie dodałam nic cukru, ani tego Ksylitolu bo nawet nie wiem gdzie tego tu szukać, a i tak nic nie słodzę. I były tak nie dobre, że nawet jednej nie zjadłam
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na to: http://sklep.skrzatmeble.pl/42-thick...ala-orzech.jpg
W wersji z szufladą właśnie, bo można było wybrać opcje bez ale się cieszę ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Popieram.... Ja kocham moją małą, ale jak widzę rozstępy i cellulit na biodrach i czuje się jak grubas to mi się chodzenie w ciąży niekońiecznie podoba... ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Ksylitol jest w netto albo w Lewiatanie widziałam. Ale rzadko go używam, bo szału nie robi, słodyczy po nim nie czuję. Oo i pewniakiem są warzywa, ryż i kurczak z parowaru... Cukier tak niski miałam jak na czczo
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś sobie upiekę, ale ja dodaję odrobinę cukru. W przepisie jest 100 g, a ja dodaje jakieś 15-20 g. |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Candy co do mąki, to czytałam kiedyś że te do chleba to one tylko do chleba bo mają jakieś tam inne dodatki, do innych wyrobów się nie nadają, ale nie mam pojęcia czy to prawda
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Jerzyczka śliczne lozeczko. Bardzo podoba mi się wykończenie nóżek
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam orkiszowej do chleba jako do naleśników i są super
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co jakiś czas odczuwam w mostku centralnie między piersiami bol/ucisk trwa dłuższą chwilę i przechodzi.... co to może być albo z czego może wynikac
|
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- |
|
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka - piękne łóżeczko
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, w takim razie następna kupię do chleba, bo jest tańsza niż ta na której nie pisze, że do chleba
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-20 o 12:28 |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka piekne lozeczko, teraz tylko czekac az przyjdzie i zlozyc
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nie denerwuje kurcze martwi mnie to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

ale to się zmieni zobaczysz 

na stronie NFM są ładne kołysanki z nagraniami.