|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
dobrze, że już kopie. Mój mi trochę stracha nabawił dziś, bo rano przeciągał się tylko leniwie typu "matka, ja tu jestem, ale nie kopnę Cię za mocno, żebyś trochę sie pomartwiła" ![]() Cytat:
a co do reszty.. nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, bo według mnie będzie dobrze, napewno dobrze. Cytat:
I napewno wszystko będzie dobrze Cytat:
Poprasowałam pieluszki tetrowe i oficjalnie zakończyłam wielkie prasowanie 2015 Mam w sumie 12 pieluszek, 2 bawełniane, 1 bambusową, reszta tetrowych Na razie nie dokupuję, chyba, że tż pojedzie do Ikei po ten stół do przewijania, to powiem, żeby dokupił te bawełniane, bo są super, po praniu milutkie
|
||||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
z tym kochaniem to najmniejszy problem ;p
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara - ja po kolacji mam cukier najczęściej w okolicach 95-100. Jem kolację o 20:00, więc nie jest późno.
Zjadam standardowo 2 kromki, np. z twarożkiem, z wędliną, z serem żółtym. Do tego mnóstwo warzyw. Czasami zjem jajecznicę lub jajko na miękko. |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wlasnie, pamietacie jak niedawno pisalam Wam, ze mama oznajmila mi wspaniale wiesci, ze jakas znajoma przez 9mies nosila chlopca, a urodzila sie dziewczynka? Nooo to teraz jak bylam u rodzicow to sie okazalo, ze ta laska chodzila do tak kiepskiego lekarza, ze gorzej trafic nie mogla.... Ja bym nie poszla do niego za zadne pieniadze. Oczywiscie sprzet do usg tez mial przedpotopowy
wiec mysle, ze tutaj nie mamy sie co martwic ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja nawet razowca nie mogę ;( jakaś wredna ta moja cukrzyca.
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nauczyłam na tym wątku że co cukrzyca to teoria więc twoja nie jest wredna tylko twoja
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga też się zastanawiam w jakim kierunku to wszystko zmierza. I szczerze to nie czuje się bezpiecznie bo nie znasz dnia ani godziny. Nie wiesz czy komuś coś nie odwali. I tak koniec końców cieszę się że mieszkam w oddali dużego miasta bo wątpię żeby chcieli zrobić zamach na moja 500 osobowa wieś...
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie... Szkoda że moja ![]() A na drugie śniadanie i podwieczorek co jecie? Z obiadami nie mam problemów, a reszta posiłków to wieczny stres :/
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Candy, jak nie zaryzykujesz to sie nie dowiesz
mi ketchupu brakuje ![]() Magda, trafnie ujelas teorie cukrzycowa ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę tylko chleb chrupki i to 2 kromeczki. Kolacje jem ok 20 lub 21 później 0 24 jem. Na kolacje i w sumie nie tylko ostatnio jem sałatkę z pieczarek, jajka i pora. Bo ona mi nigdy nie podnosi, a coś moje cukry zaczynają szaleć, więc jestem jeszcze bardziej ostrożna, a jak nie sałatkę to ogórka
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do brzucha też nie gadam, nie śpiewam ani nic. Jakoś nie mogę się przemóc, dziwnie bym się czuła chyba
A o dziecku najczęściej mówię Młody, Oluś albo Podlejec Cytat:
Ostatnio wyprałam i poprasowałam kombinezony, rożek i ostatnie czapeczki, które zamawiałam i juuuuuż
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie zaczelam jesc przez caly dzien, mniej wiecej co 2h cos wciagam jedna kromka chleba z czyms, jablko, grejpfrut, tost i ciagle w sumie cos zuje ale cukry ladnie sie normuja duzo wody. Dzis rano w sumie mialam nawet za niski bo 68 wiec szybciorem wcinalam sniadanie
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na deser to sałatka warzywna z mozzarellą na przykład, serek wiejski z 2 kromkami, kisiel bez cukru, budyń bez cukru. Do tego warzywa. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pieczarki podsmażasz wcześniej, tak? Dla mnie pewniakiem są naleśniki orkiszowe ze szpinakiem i pieczarkami, czasami dodaję kurczaka. Wczoraj wypróbowałam placki orkiszowe i mi skoczyło do 130, ale przypuszczam, że to wina dżemu- niby dla cukrzyków..niby, dałam za niego 16 zł, a chyba skończy w śmietniku po wczorajszej akcji...
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od zawsze miałam problemy kobiece ![]() Hormony wszystkie nie tak jak trzeba. Nigdy nie mialam okresu sama z siebie, zawsze z tabletkami. Do tego zawsze jakas torbiel na jajnikach, ostatnio była 5 cm przed ciąża. Mam PCOS i gruczolaka przysadki mózgowej i lekarze mi mowili ze bez lekow nie zajde z ciąże. Przez rok przed ciąża nie brałam żadnych leków, wszystko odstawiłam bo miałam dość. Po roku dostałam okresu sama z siebie i po tym zaszłam w ciąże. |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obniża to zaraz lecę do sklepu :p
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ekstra, dziś będę próbować mnie gin do diabetolog nie wysłał. Konsultowałam się z jedną na warsztatach, ale nic odkrywczego mi nie powiedziała
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka jak ja Ci zazdroszcze tego prasowania. Mnie to czeka i nie wiem jak to zrobie :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
A jak u Was z owocami? Które najniższe ig? Googlałam w necie, ale różne strony inaczej podają. Raz czytam że kiwi ma nisko, potem że niekoniecznie
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Ja już poprałam i poprasowałam małej ciuszki, bo coraz mniej mi się chciało :p
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez nie wysylal kiszona jest dooobra ![]() Zmykam sie troche za jakas prace zabrac.... Smieci bede chyba na 3 razy wynosila bo TZ wyrzucil wszystko z Mlodego pokoju i znalazla sie cala masa niepotrzebnych gratow :-/ dzisiaj po farby jedziemy i przez weekend TZ pomaluje pokoik ![]() ![]() kolory wybralismy bez zbednej wymiany pogladow
|
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze miałam mega bolesne okresy i bardzo nieregularne, a potem w czasie studiów wyregulowały się same, jak w zegarku co mnie bardzo zaskoczyło. Przez ostatni rok mogłam nawet powiedzieć dokładnie sama kiedy jajeczkuję i tym sposobem w niedzielę się przytulaliśmy bez zabezpieczenia, a we wtorek poczułam ukłucie w jajniku i pomyślałam "O cholera, jestem w ciąży" Serio Wam, mówię Znam dokładną datę poczęcia Jakuba ![]() Cytat:
). ![]() Dziewczynki, łóżeczko zamówione Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-20 o 12:06 Powód: . |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Ci którzy widzą jakie rzeczy kupuje może będą wybierać coś w podobnym stylu, no ale reszta...
dobrze, że już kopie. Mój mi trochę stracha nabawił dziś, bo rano przeciągał się tylko leniwie typu "matka, ja tu jestem, ale nie kopnę Cię za mocno, żebyś trochę sie pomartwiła" 
a co do reszty.. nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, bo według mnie będzie dobrze, napewno dobrze.
Na razie nie dokupuję, chyba, że tż pojedzie do Ikei po ten stół do przewijania, to powiem, żeby dokupił te bawełniane, bo są super, po praniu milutkie 
wiec mysle, ze tutaj nie mamy sie co martwic 

Może zaryzykuję z jednym?