|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
No ja już po wizycie, pojechałam jednak sama i jestem na niego wściekła, że się nie wyrobił. Bo dopiero przed chwilą przyjechał do domu, a ona jednak przyjmuje do 17 bo zmieniała godziny. Więc w sumie dobrze, że pojechałam sama.
Klocuś waży 2392 g i zapowiada się bardzo duża, jest nadal dziewczynką. Przez miesiąc przybrała prawie 1 kg Ciekawe czy może mi wypisać skierowanie na cesarke? Zapomniałam zapytać.
|
|
|
|
#3482 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Kurczę, spróbuję dzisiaj dzięki za pomoc, nie chciałam się obżerać na noc bo myślałam ze cukier po prostu do rana i tak nie nadąża spadać. A to odwrotnie
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-20 o 17:06 |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Niezdara - Kinga i Ewusia dobrze mówią. Jak się głodzisz to wtedy jest najgorzej. Więc lepiej zjedz jakiś lekki posiłek przed pójsciem spać. Mnie diabetolog polecała jogurt naturalny, a w książeczce mam informację o 20 g bułki pszennej.
Dotka - dzinsowa koszula jest świetna. Ja zjadłam dwie muffinki ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Czemu chcesz cesarkę? Masz wskazania? Bo możliwe że coś pominęłam. |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Wrr wczoraj w nocy tata wyslal paczke do anglii z rzeczami ktore mamá mi przywiezie za Tydzien a dzisiaj przyszly do domu TRZY PACZKI na ktore czekalam :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
moi tesciowie nic nam nie dają nie pytają nie interesują i w ogóle :/
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak całe życie myślałam do puki mnie diabetolog i liczne przeczytane informacje oświeciły. Wiesz to nie ma być nie wiadomo jaki posiłek, zazwyczaj to jedna kromeczka z wędlina, serem czy warzywem. Najgorsze w naszym przypadku to własnie długi przerwy w jedzeniu. |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam czapkę będę po kąpieli zakładać
Dotka super te koszule ![]() Koktajlowa jaka duża już córa A pytałaś o te żylaki? |
|
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod koniec ciąży dzieci hamują ze wzrostem więc może wcale nie być taka duża
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak są to żylaki nie znikną jedynie mogą trochę zmaleć po porodzie ale będą. I w każdej kolejnej ciąży będą się pojawiać. Nie ma na to leków. Ech.. Kocham ją, ale boje się na prawdę, że tż straci mną zainteresowanie. Tu rozstępy, tam żylaki. Na nogach żylaków nie mam, a tam mi się zrobiły - w życiu bym nie pomyślała.
|
|
|
|
|
#3491 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że z malutką wszystko okej. A żylaki nawet jeśli nie znikną całkiem to się zmniejszą na pewno i nie będą widoczne. TŻ może nawet ich nie zauważy. Kocha Cię i wasze dzieciątko i to jest dla niego najważniejsze. Nie przejmuj się ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Na pewno przystopuje |
||
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę na żylaki cyclo 3 fort juz od początku ciąży i widzę dużą poprawę po tym. No i hemoroidy nie dokuczają praktycznie wcale, na nogach też żyłki umiarkowane.
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam na wizycie 2 tygodnie temu ale zrobię w przyszłym tygodniu żeby były aktualne
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
koktajlowa mi gin powiedział, że na USG w 38 tygodniu obejrzy dokładnie maluszka ile waży itd, obejrzy mnie i zdecyduje jakie są szanse na poród naturalny w razie gdy był duży. A przecież jak nie będziemy dawać urodzić sn to zrobią cesarkę tak czy tak.
Nie przejmuj się Tż przecież nie jest z Tobą tylko dla Twojego wyglądu, a jakby tak było to nie zastanawiaj się tylko go zostaw, bo to by było straszne. |
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Cukier po muffinkach 95 mg/dl. Jejejeje
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Rozeznanie
|
dzięki
postanowiłam iść jutro na dzień otwarty do szpitala w którym chcę rodzić, mam nadzieję że uda się zobaczyć sale do porodu bo przeraziły mnie ostatnio koleżanki mówiące o jakichś boksach choć pewnie na takich dniach otwartych to pokazują się z najlepszej strony w końcu każdy poród to dla nich kasaDotka śliczna ta "dzinsowa" koszula, fajnie że w dobrej cenie ją upolowałaś ![]() Cytat:
cytologia ok już przywykłam ale żeby mi ktoś grzebał patykiem w Byłam z siostrą na ciuchach już nie mogłam wytrzymać w tym domu, z brzuchem nawet nie najgorzej może dlatego że magnez w ostatnich badaniach wyszedł w granicach normy, zrobię fotki i się pochwalę - teraz już mam większe ciuszki ![]() Cytat:
ale cóż skoro ma to sprawiać radość mojemu dzieckuCytat:
a teściowa chyba w końcu zauważyła że ja taka niewylewna jestem i też trochę się zdystansowała na przytulaski ![]() aaa gratuluję zakupionych śliczności
Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-11-20 o 18:05 |
|||
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Koktajlowa, ale córeczka już dużą, mam nadzieję, że poźniej nie będzie już tak pędzić żebyś mogła urodzić naturalnie
ciekawe ile moja aktualnie ma![]() Starałam się nadrobić ale większości nie pamiętam Moi teściowie nie pytają jak tam mała, temat ciąży prawie nie istnieje, ale dostaliśmy spory zastrzyk gotówki od nich myśle, że dopóki małej nie ma fizycznie na świecie to ciężko im pytać o to ![]() Ja mam jutro imprezę imieninowo - parapetówkową i utknęłam w kuchni. Piekę gotuje itd. A jeszcze zakupy mnie czekają. Do tego zaczęły mi puchnać dłonie, mam precelki zamiast palcy mega mi to przeszkadza
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
A propo puchnięcia - ja wczoraj miałam obrzęknięte kostki w nogach. Masakra jakaś. W ruch poszły poduszki. Dziś tak samo i już jest ok.
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli dobrze mi się wydaje to wymaz na paciorkowca niekoniecznie musi być z odbytu. Czasami jest normalnie tak jak cytologia. To chyba zależy od lekarza...
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej by gbs był i z pochwy i z odbytu
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Współczuję wam opuchnięć
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytalam właśnie artykuł że od nowego roku wchodzą przepisy że kobiety które straciły dzieci nie będą juz leżały na salach razem z ciężarnymi...
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.supermamy.pl/porod-i-polo...OWE-PRAWO.html
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobry krok
w końcu ktoś zajął się do tej pory taką mało ważna sprawą w oczach ministerstwa
|
|
#3510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam to szczeście, że mnie przyjeli na oddział ginekologiczny, więc wcale ciężarnych nie miałam na oddziale, tylko starsze kobitki po operacjach ginekologicznych, które starały się pocieszać. Za to na IP napatrzyłam się na same rodzące. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Ciekawe czy może mi wypisać skierowanie na cesarke? Zapomniałam zapytać.

dzięki za pomoc, nie chciałam się obżerać na noc bo myślałam ze cukier po prostu do rana i tak nie nadąża spadać. A to odwrotnie 

i tak są to żylaki 

bo chciałabym rodzić naturalnie.

choć pewnie na takich dniach otwartych to pokazują się z najlepszej strony w końcu każdy poród to dla nich kasa
mi się wydaje że jakieś zabawki to mają sens tak od 2-3 mies?
ale cóż skoro ma to sprawiać radość mojemu dziecku
mega mi to przeszkadza