Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 13:47   #3511
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
I takie jest szczególnie jak się nabierze wprawy. Ja mam w planach teraz ze chrztu mojego Małego, tylko muszę przycisnąć rodzinę o fotki

To moim zdaniem super pomysł na prezent dla wielu osob, dla rodziców, męża, dziadkow. Mozna wybrać ulubione zdjęcia, zeskanować, dodać jakieś fajne podpisy. Ja to uwielbiam

Mój syn miał na 1.urodziny imprezę z motywem piłki nożnej (bo my z mężem mega fani, poznaliśmy się na stadionie Legii) i jak mu robiłam książkę z imprezy, to też znalazłam taki motyw, wyszła taka genialna, że pół rodziny prosiło, żeby im też zamowic.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
oj jak sa dzieci to okazji jest wiele do tworzenia takich rzeczy

ja zacznę od ślubnego na pewno, bo żadnego nie mamy, a wywołanych zaledwie kilka - wszystko rozdaliśmy

dzięki za namiary, bo nawet nie sądziłam, ze można samemu tak szybko to zrobić i tak tanio...
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 13:54   #3512
kasia_ruda
Zakorzenienie

No nieporównywalnie taniej niż wywołanie

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 14:58   #3513
StayStylish
Raczkowanie

Ja fotoksiazke robilam na printu i nie dosc, ze zaplacilam 100zl (znizka ze 150) to tak tragiczna jakość, ze jest beznadziejna i wrocilam do wywolywania zdjęć

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Widziałam, że ktoś pytal ile płacę za wizyty. 170zł z USG.
Mój wcześniejszy gin brał 120zł z USG ale nie ufam mu, on był ok dopóki nie było żadnego problemu

No ale to co wydaje teraz na odjazd do pracy będę wydawać na lekarza : ) tylko te badania mnie przerażają troszkę, ale z głodu nie umrzemy

Stary 2015-11-25, 15:15   #3514
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Kupuję na allegro. Korzystam ze strony uwolnijkolory.pl, ale kupienie u nich książki na allegro jest o połowę tańsze niż na ich stronie 20 zł za książkę 28 stron, mają świetny edytor, każdą stronę mozna dopracowaćdo perfekcji. Chcesz link?
Ile mniej więcej mieści się zdjęć w tej co dałaś np linka?

Ja płacę 17 zł za 100 fot
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 15:22   #3515
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

To już zależy od ułożenia, można dać jedno zdjęcie na stronę całą, a można i osiem.

To tanio płacisz, w sumie jeszcze jakiś album, czy coś w stylu scrapbooka dojdzie, ale to i tak nieźle! Ja lubię te książki, mam na nie fazę ewidentną nie mam talentu plastycznego, żeby zrobić ładnego scrapa, a tu wszystko na kompie. Lepiej mi to idzie

Stary 2015-11-25, 15:26   #3516
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
To już zależy od ułożenia, można dać jedno zdjęcie na stronę całą, a można i osiem.

To tanio płacisz, w sumie jeszcze jakiś album, czy coś w stylu scrapbooka dojdzie, ale to i tak nieźle! Ja lubię te książki, mam na nie fazę ewidentną nie mam talentu plastycznego, żeby zrobić ładnego scrapa, a tu wszystko na kompie. Lepiej mi to idzie

Aha to też całkiem fajnie wychodzi póki co mogłabym mieć tam tylko ze ślubu, ewentualnie z wakacji ale znowu ślubny mamy album od foto, swoje wywołane w zwykłym albumie więc książka to chyba byłoby za dużo

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

a okładkę też się projektuje?
Stary 2015-11-25, 15:34   #3517
silver89
Rozeznanie

Dziewczyny odebrałam dzis bete w poniedziałek było 213 dziś 534! oby dalej tak rosło, bo powoli traciłam nadzieję... Koniec czytania Internetu ( oprócz tego wątku oczywiście) nie jest to beta 1000 czy 2000, ale ważne że rośnie i mieszczę się w normach prawda? Jeszcze tydzień do wizyty, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu..
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 15:41   #3518
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odebrałam dzis bete w poniedziałek było 213 dziś 534! oby dalej tak rosło, bo powoli traciłam nadzieję... Koniec czytania Internetu ( oprócz tego wątku oczywiście) nie jest to beta 1000 czy 2000, ale ważne że rośnie i mieszczę się w normach prawda? Jeszcze tydzień do wizyty, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu..
Piękna beta Gratuluję!
Przede wszystkim się zrelaksuj, a czas do wizyty szybko upłynie
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 16:12   #3519
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny przyrost
Ja w poniedzialek mialam 71, a jutro ide na wizyte, nie jestem cierliwa :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 16:22   #3520
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to też całkiem fajnie wychodzi póki co mogłabym mieć tam tylko ze ślubu, ewentualnie z wakacji ale znowu ślubny mamy album od foto, swoje wywołane w zwykłym albumie więc książka to chyba byłoby za dużo

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

a okładkę też się projektuje?

Tak, przód, tył, napisy na okladce, wszystko, co chcesz

Stary 2015-11-25, 17:48   #3521
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie z powrotem? Brakuje mi tej Waszej pozytywnej energii. Wykreślcie mnie proszę z I strony, nie będę na razie mamusią.

Starałam się chociaż psychicznie "odpocząć" przez tydzień, dziś przestałam krwawić... 2.12 mam wizytę u gin, zobaczymy czy organizm ładnie się wyczyścił. Nie gorączkowałam, jednie brzuch niesamowicie bolał, więc powinno być prawidłowo.

Nawet sobie nie wyobrażacie jak strasznie się winię za to co się stało. Dużo rozmawiam z TŻ, wspiera mnie niesamowicie. Jedyne co w tym momencie wiem na pewno to to, że wybrałam najlepszego mężczyznę na męża. Podchodzi do sprawy bardzo racjonalnie, tłumaczy to, co sama przecież wiem. Jednak ciągle myślę, że mogłam codziennie betę badać, mniej pracować, więcej lub mniej jeść, więcej lub mniej spać... Analizuję i wytykam sobie błędy. Nie mogę sobie poradzić z tym poczuciem winy. Tylko 5 dni wiedzieliśmy, że jestem w ciąży, a ja tak niesamowicie zdążyłam pokochać tego koralika. TŻ już planował, które kanty mebli i gniazdka trzeba zabezpieczyć... Wiem, że ogromny odsetek ciąż kończy się tak jak moja. Ale dlaczego akurat padło na mnie?

Poradźcie coś, czy któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Czy to normalne, że strata takiej malutkiej ciąży tak boli? TŻ twierdzi, że następnym razem nie powinnam robić testu tak szybko, tylko poczekać np. do 50 dc i od razu do lekarza słuchać serduszka... Tylko jakoś sobie tego nie wyobrażam, a gdy tylko myślę o staraniach i seksie to mam gulę w gardle i... nie chcę.

:-* wspolczuje ci bardzo, ja stracilam dwie ciaze. Pierwsza cieszylam sie tylko tydzien druga troche dluzej. Przeplakalam nie jedna noc i dzien. Z czasem jest troche latwiej.
I nie obwiniaj sie!!! Nic nie moglas zrobic!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 17:59   #3522
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja do dziś codziennie myślę o naszym Aniołku, czasem łezka poleci, zwłaszcza gdy oglądam zdjęcia z USG ale daję radę. Nie można się poddawać

MałaMi, testujemy razem!

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 18:51   #3523
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie z powrotem? Brakuje mi tej Waszej pozytywnej energii. Wykreślcie mnie proszę z I strony, nie będę na razie mamusią.

Starałam się chociaż psychicznie "odpocząć" przez tydzień, dziś przestałam krwawić... 2.12 mam wizytę u gin, zobaczymy czy organizm ładnie się wyczyścił. Nie gorączkowałam, jednie brzuch niesamowicie bolał, więc powinno być prawidłowo.

Nawet sobie nie wyobrażacie jak strasznie się winię za to co się stało. Dużo rozmawiam z TŻ, wspiera mnie niesamowicie. Jedyne co w tym momencie wiem na pewno to to, że wybrałam najlepszego mężczyznę na męża. Podchodzi do sprawy bardzo racjonalnie, tłumaczy to, co sama przecież wiem. Jednak ciągle myślę, że mogłam codziennie betę badać, mniej pracować, więcej lub mniej jeść, więcej lub mniej spać... Analizuję i wytykam sobie błędy. Nie mogę sobie poradzić z tym poczuciem winy. Tylko 5 dni wiedzieliśmy, że jestem w ciąży, a ja tak niesamowicie zdążyłam pokochać tego koralika. TŻ już planował, które kanty mebli i gniazdka trzeba zabezpieczyć... Wiem, że ogromny odsetek ciąż kończy się tak jak moja. Ale dlaczego akurat padło na mnie?

Poradźcie coś, czy któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Czy to normalne, że strata takiej malutkiej ciąży tak boli? TŻ twierdzi, że następnym razem nie powinnam robić testu tak szybko, tylko poczekać np. do 50 dc i od razu do lekarza słuchać serduszka... Tylko jakoś sobie tego nie wyobrażam, a gdy tylko myślę o staraniach i seksie to mam gulę w gardle i... nie chcę.
Heyho nie wiem co Ci napisać żeby Cię pocieszyć i uświadomić Ci, że nie miałaś wpływu na to co się stało i nic nie mogłaś zrobić lepiej szybciej czy wolniej. Musisz sobie to uświadomić zanim zaczniecie znowu starania. I nic na siłę - wszystko musi mieć swój czas i miejsce. dużo siły Ci życzę
Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
[/COLOR]Widziałam, że ktoś pytal ile płacę za wizyty. 170zł z USG.
Mój wcześniejszy gin brał 120zł z USG ale nie ufam mu, on był ok dopóki nie było żadnego problemu

No ale to co wydaje teraz na odjazd do pracy będę wydawać na lekarza : ) tylko te badania mnie przerażają troszkę, ale z głodu nie umrzemy

Czyli dalej jestem rekordzistką - wizyta z USG 220 zł no ale od stycznia mam już do niego chodzić na NFZ więc jakoś zacisnę zęby i pasa

Cytat:

To ja link proszę
Cytat:
Nie czytaj internetów - szkoda nerwów. Ja to przerabiałam jakieś 3tyg. temu i w końcu stwierdziłam - co ma być będzie a tak tylko się nakręcam i po nocach nie śpię. Od tego czasu nie czytam nic - wózki oglądam
Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
:-* wspolczuje ci bardzo, ja stracilam dwie ciaze. Pierwsza cieszylam sie tylko tydzien druga troche dluzej. Przeplakalam nie jedna noc i dzien. Z czasem jest troche latwiej.
I nie obwiniaj sie!!! Nic nie moglas zrobic!!!
Megan współczuję Ci strat. Musisz być dalej taka dzielna a na pewno będzie w końcu szczęśliwy finał.

Ja czytałam Greya dwie części i jakoś się do trzeciej zebrać nie mogę. I nie chodzi o to że książka napisana jako tako. Ja nie znoszę takich bohaterek jak ta Anastazja - taka bida z nędzą i jeszcze na dodatek to jej wieczne kuźwa i przygryzanie wargi. i lepsze " momenty" to w Fanny Hill są jak ktoś lubi takie pikantne książki
Ogólnie to wielką fanką romansów jestem zwłaszcza historycznych kryminały jakoś mi nie leżą ( ale ten co piszecie że śmieszny to chyba spróbuję)
biografie, obyczajowe i historyczne też czasami przeczytam
Stary 2015-11-25, 18:57   #3524
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja w dniu dziecka utraconego natrafiłam gdzieś na to zdjęcie i uważam, że ono swietnie ukazuje rodziny, w ktorych rodzice stracili dziecko.

Stary 2015-11-25, 19:12   #3525
Megan1312
Raczkowanie

Dziewczyny a moze ktoras z was oglada wspaniale stulecie? Mnie ten serial tak wciagnol ze obejrzalam chyba kazdy odcinek
Stary 2015-11-25, 19:13   #3526
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny odebrałam dzis bete w poniedziałek było 213 dziś 534!
Pięknie!

Cytat:
Tak, przód, tył, napisy na okladce, wszystko, co chcesz
O to fajnie!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Czyli dalej jestem rekordzistką - wizyta z USG 220 zł no ale od stycznia mam już do niego chodzić na NFZ więc jakoś zacisnę zęby i pasa

To ja link proszę
Przykro mi, nie jesteś ja w piątek zapłaciłam 240zł (wizyta+USG)

Teraz zamawiałam tu --> http://allegro.pl/odbitki-100-zdjec-...787843430.html
A wcześniej zawsze tu bo blisko mnie --> http://allegro.pl/100-zdjec-10x15-fu...814502713.html

Cytat:
Ja w dniu dziecka utraconego natrafiłam gdzieś na to zdjęcie i uważam, że ono swietnie ukazuje rodziny, w ktorych rodzice stracili dziecko.
Piękne zdjęcie
Stary 2015-11-25, 19:19   #3527
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a moze ktoras z was oglada wspaniale stulecie? Mnie ten serial tak wciagnol ze obejrzalam chyba kazdy odcinek
Ja nie, ale moja mama ogląda i też ją wciągnął totalnie

My z TŻ z seriali to oglądamy Grę o tron, Salem, Jak poznałem waszą matkę, Teorię wielkiego podrywu i Przyjaciół

Kilka odcinków Stulecia obejrzałam z mamą, podobają mi się ich kostiumy

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A to zdjęcie to moim zdaniem świetnie oddaje sytuację. Gdy będę z TŻ już mieć dzieci na tym świecie to z nami cały czas będzie też nasz Aniołek

Stary 2015-11-25, 19:35   #3528
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie z powrotem? Brakuje mi tej Waszej pozytywnej energii.
Heyho
Cytat:
Kupuję na allegro. Korzystam ze strony uwolnijkolory.pl, ale kupienie u nich książki na allegro jest o połowę tańsze niż na ich stronie 20 zł za książkę 28 stron, mają świetny edytor, każdą stronę mozna dopracowaćdo perfekcji. Chcesz link?

Zobacz ofertę: Foto-książka, Fotoalbum - A4 pion 28 stron
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5761379065

Robienie ich to świetna zabawa moim zdaniem
Ja już mam gotowe zdjęcia do gości. Teraz tylko rozdać
A tą foto książką bardzo mnie zaciekawiłaś, bo może zamówiłabym ją dla babci i umieściła duże zdjęcia
Pracochłonne jest jej projektowanie?

Cytat:
Dziewczyny odebrałam dzis bete w poniedziałek było 213 dziś 534!
Brawo
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny a ja muszę się wybrać do lekarza i poprosić o biocenozę pochwy. Przyszedł pocztą test do badania ph pochwy (to co reklamują z "gina intyma"). Zrobiam i wyszło mi ph 5,3 Za dużo Niby ma oznaczać np. rzęsistkowicę ale ja nie mam żadnych objawów typu swędzenie czy pieczenie No ale jednak ph wysokie. Wolę to sprawdzić bo to może być przyczyną śmierci płodu

Wiem że to tylko domowy test więc się nie załamuję ale wolę sprawdzić
Fanta sprawdzić nie zaszkodzi.
Mi jak wyszło z cytologii zapalenie, to też się zastanawiałam nad tym testem lub papierkami lakmusowymi (wychodzą taniej, można je na allegro zamówić).
Mi gin zaleciła, żeby po wyleczeniu infekcji profilaktycznie po każdej @ stosować probiotyk dopochwowo przez kilka dni, np. InVag w celu utrzymania prawidłowego ph i od tego miesiąca stosuję Może też spróbuj.

Fanta proszę zapisz mnie na testowanie 15 grudnia

Powoli już myślę o świętach. W następny weekend umówiłam się z mamą na pieczenie pierniczków
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 19:38   #3529
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pierniczki Musimy z TŻ poszukać przepisu z zeszłego roku, wyszły nam super! Moje były lekko koślawe Ale TŻ ma talent plastyczny i jego były eleganckie

Pogadam z gin o tym probiotyku Dzięki za radę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 19:45   #3530
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Heyho

Ja już mam gotowe zdjęcia do gości. Teraz tylko rozdać
A tą foto książką bardzo mnie zaciekawiłaś, bo może zamówiłabym ją dla babci i umieściła duże zdjęcia
Pracochłonne jest jej projektowanie?

Brawo

Fanta sprawdzić nie zaszkodzi.
Mi jak wyszło z cytologii zapalenie, to też się zastanawiałam nad tym testem lub papierkami lakmusowymi (wychodzą taniej, można je na allegro zamówić).
Mi gin zaleciła, żeby po wyleczeniu infekcji profilaktycznie po każdej @ stosować probiotyk dopochwowo przez kilka dni, np. InVag w celu utrzymania prawidłowego ph i od tego miesiąca stosuję Może też spróbuj.

Fanta proszę zapisz mnie na testowanie 15 grudnia

Powoli już myślę o świętach. W następny weekend umówiłam się z mamą na pieczenie pierniczków

To już zależy od ciebie, można zrobić w 20 minut, można i 5 godzin. Jak robiłam taką tylko ze zdjęciami z sesji ciążowej, jedno duże zdjęcie na całą stronę, bez tła, to momentalnie zrobiłam, chyba w pół godziny, ale jak robię takie z większą ilością zdjęć, ktore trzeba porozkładać, wyrównać , zrobić ramki, to robię i robię i robię. A już ślubna, gdzie chciałam zachować chronologię, to w ogóle dramat :P śmiałam się do męża, że to moje książkowe Waterloo!

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

My zawsze robimy wielkie rodzinne pieczenie pierników

Stary 2015-11-25, 19:50   #3531
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Pierniczki Musimy z TŻ poszukać przepisu z zeszłego roku, wyszły nam super! Moje były lekko koślawe Ale TŻ ma talent plastyczny i jego były eleganckie

Pogadam z gin o tym probiotyku Dzięki za radę
Ja w zeszłym roku robiłam pierwszy raz pierniczki i to sama. Trzy godziny piekłam W tym roku stwierdziłam, że potrzebuję kogoś do pomocy Ja też mam bardzo dobry przepis, bo pierniczki wychodzą od razu mięciutkie jak katarzynki ze sklepu. Te twarde mi nie smakują
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 20:01   #3532
Fantasmagori
Zakorzenienie

Też wolę miękkie

Stary 2015-11-25, 21:09   #3533
monique_05
Raczkowanie

Ja też mam zamiar piec świąteczne ciasteczka i kupię pisaki lukrowe i ładnie ozdobię :-D a w ogóle w tym roku jakoś bardziej czuję te zbliżające się święta ostatnio miałam totalną znieczulicę (o, to juz święta? Fajnie).
Stary 2015-11-25, 22:02   #3534
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No nieporównywalnie taniej niż wywołanie

Ja mam fotoksiazkę ślubną od fotografów i wszystkim się bardzo podobała.
Cytat:
Gratki!!
Cytat:
Ja do dziś codziennie myślę o naszym Aniołku, czasem łezka poleci, zwłaszcza gdy oglądam zdjęcia z USG ale daję radę. Nie można się poddawać

MałaMi, testujemy razem!
Ja mam zdjęcia Wikusi wszędzie, tż też. Na tapecie w telefonach i lapku, kilka w ramce, ponad 30 wywołanych. Jedno zawsze obok łóżka. I choć niektórym to nie pasuje, ja mam to gdzieś. Jedno Jej zdjęcie będzie w domu po remoncie już w przedpokoju, bo tak chcemy i już. I chcieliśmy zrobić odciski dłoni na ścianie, swoje i dzieci. Pomyślałam, że od drugiego dziecka moglibyśmy zrobić dwa odciski i do jednego dorysować skrzydełka. Będzie obecna w naszym życiu codziennie tak jak teraz i dzieci następne będą wiedziały, że mają starszą siostrę.
Cytat:

Piękne!!!
Cytat:
Ja oglądam od dawna. Teraz denerwuje mnie nowa aktorka ale trudno. Znam też historię trochę i wiem, jak to się skończy więc to trochę przeszkadza bo nie mam elementów zaskoczenia

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:54   #3535
geosmina
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki, Silver, beta jest w porządku, nie nakręcaj się niepotrzebnie, przyrost i wszystko inne jest bardzo indywidualne, a widełki dla bety bardzo szerokie, więc nie ma co się denerwować na zapas ;-)

Dziewczyny które przeżyły stratę dziecka - dla mnie to niewyobrażalny ból, strasznie Wam współczuję :-( i chociaż wiem, że każda z Was cierpi, to już zupełnie koszmarne dla mnie jest to, co przeżyła Izabela, po prostu niepojęte. W ogóle podziwiam Cię, że znalazłaś siłę na ten poród, to pożegnanie z Wikusią, to jest straszne, że takie namacalne, że to jest już normalne dziecko a nie maleńka fasoleczka... Życzę Wam jak najlepiej, i wierzę, że będziecie miały niejedno własne różowe niemowlę

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:59   #3536
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku robiłam pierwszy raz pierniczki i to sama. Trzy godziny piekłam W tym roku stwierdziłam, że potrzebuję kogoś do pomocy Ja też mam bardzo dobry przepis, bo pierniczki wychodzą od razu mięciutkie jak katarzynki ze sklepu. Te twarde mi nie smakują
Z chęcią przygarne przepis ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 23:32   #3537
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
rośnie więc jest pięknie! gratulacje!

Cytat:
MałaMi, testujemy razem!
powinnam testować 2 dni później, bo planuje w 26 dniu a powinnam w 28, ale czeka mnie impreza więc myślę, że jakby coś miało być to wyjdzie. choć wątpie. coraz bardziej czuje, że będziemy mieć problem

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

ja za pierwszą wizytę z usg zapłaciłam 250... kolejna, aby sprawdzić czy doszło do owu;acji - 50. Więc w sumie monitoring 300 zl taki składający się z 2 wizyt... MASAKRA!

Cytat:

piękne zdjęcie i bardzo smutne... Bardzo się boję, że mnie to spotka...

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja mam zdjęcia Wikusi wszędzie, tż też. Na tapecie w telefonach i lapku, kilka w ramce, ponad 30 wywołanych. Jedno zawsze obok łóżka. I choć niektórym to nie pasuje, ja mam to gdzieś. Jedno Jej zdjęcie będzie w domu po remoncie już w przedpokoju, bo tak chcemy i już. I chcieliśmy zrobić odciski dłoni na ścianie, swoje i dzieci. Pomyślałam, że od drugiego dziecka moglibyśmy zrobić dwa odciski i do jednego dorysować skrzydełka. Będzie obecna w naszym życiu codziennie tak jak teraz i dzieci następne będą wiedziały, że mają starszą siostrę.
nie wiem jak bym się zachowała w takiej stuacji jaką przeżyłaś. dla mnie to koszmar, bo jednak większość kobiet po tym 3-4 miesiącu oczekuje tylko dobrego, a taka tragedia pod koniec ciąży - szok. Myśle, że jakby straciła dziecko we wszesnych tygodniach to nie chciałabym go chować i w ogóle wspominać rzeczy typu kiedy by się urodziło itp. Ale to są moje przemyślenia teraz, a jak by mnie to spotkało to kto wie jak by było...

Na takim etapie jak ty byłaś wiem, że dla ciebie to było jeszcze gorsze, tyle miesiecy czekania, wszystko przygotowane... Nie wiem czy odważyłabym się wieszać jakieś fotki, ale rozumiem twoje podejscie.

tak naprawdę żadna z nas nie wie jak by się zachowała w danej sytuacji. możemy tylko gdybać.

obyśmy nie miały nigdy i wszystkie takich problemów.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 04:46   #3538
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
powinnam testować 2 dni później, bo planuje w 26 dniu a powinnam w 28, ale czeka mnie impreza więc myślę, że jakby coś miało być to wyjdzie. choć wątpie. coraz bardziej czuje, że będziemy mieć problem
Ja tak samo Powinnam testować później troszkę ale 11 grudnia idziemy na 18-tkę i chcę wiedzieć czy mogę ze spokojnym sumieniem wypić toast szampanem
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Moim zdaniem genialny pomysł my też chcieliśmy takie odciski zrobić ale o odcisku Aniołka nie pomyśleliśmy, mam nadzieję że się nie obrazisz jak zgapię pomysł

Dobrze że macie zdjęcia córci w domu

A mi się dzisiaj śniło niemowlę, ale takie śliczne Leżało sobie takie fajne z ciemnymi oczkami i włoskami Oby to był dobry znak

Lecę do pracy Miłego dnia

Stary 2015-11-26, 07:37   #3539
Megan1312
Raczkowanie

Dzis mam 35dc zrobilam test i negatywny:-( moze troche za szybko bo owu mialam 24dc jak @ nie przyjdzie to za pare dni poowtorze
Stary 2015-11-26, 07:43   #3540
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Dzis mam 35dc zrobilam test i negatywny:-( moze troche za szybko bo owu mialam 24dc jak @ nie przyjdzie to za pare dni poowtorze
Powtórz za parę dni Trzymam kciuki za dwie kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości