|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Przyłączam się do walki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ten radical? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7450 on przypadkiem nie wysusza jeszcze bardziej włosów? i przestały Ci po nim włosy wypadać? (o ile w ogóle Ci wypadały ![]() i co dokładnie z Kerastase? ampułki? i ostatnie- o. rycynowy nakładasz jedynie na końcówki? i nie masz efektu matowych włosów? bo ja szczerze to nie mam do niego siły... jakieś bez życia mam te włosy po nim... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam tego Radicalu juz 3 tyg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Raczkowanie
|
kurczę ja dziś wyczytałam w encyklopedii zdrowia, że nie suszenie włosów suszarką może szkodzić (zawsze myślałam że wręcz odwrotnie) a mianowicie pozostawianie włosów do naturalnego wyschnięcia powoduje łupież ... "albowiem przylegające do skóry głowy mokre włosy szybciej wchłaniają łój"!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooooooo, ale podczas gdy myję włosy codziennie nie wyobrażam sobie za każdym razem suszyć suszarką Ja dbam o włosy tak: -szampony do tłustych włosów: Seboradin/Eva Natura do przetłuszczających się -po każdym myciu odżywka, np. L'Oreal do farbowanych -gdy włosy są po myciu wilgotne: Joanna Plantica Włos w płynie (albo do farbowanych z rycyną albo do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną) REWELKA/ na zmianę z lotionem Seboradin -co tydzień albo Wax albo ostatnio robię nafta+rycyna+żółtko na całe włosy na jakąś godzinkę Chcę aby szybciej rosły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To jest chyba ten złoty środek : suszyć "młode" włosy, a "stare" oszczędzać ![]()
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
To może ja się też wypowiem na temat Radicala-szamponu
![]() Ostatnio mam fioła na punkcie naturalnych kosmetyków, wszystkie z silikonami poszły w odstawkę ![]() ![]() Jak tylko wparuję na KWC to wlepię mu jedną gwiazdkę ![]() Właściwie to mam jeszcze cały ten szapon, jakby któraś chciała wypróbować to chętnie się go pozbędę, aczkolwiek nie polecam ![]() Za to z tej serii 'naturalnych' szamponów (takie one naturalne,że zawierają SLS ![]() ![]() ![]() Natomiast szamponu Radical nawet wrogowi bym nie poleciła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
Kakt,szampon troche wysusza. Ja ostatnio tez coraz mniej uzywam silikonow...ale kusi mnie ten nowy Pantene juz od dluzszego czasu...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radical jest fatalny pod względem rozczesywania, ale jak dla mnie okazał się strzałem w 10-tke pod względem wypadania i odbudowy. Aby rozczesać włosy używam odżywki z L'oreala i po kłopocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Przyczajenie
|
Oj a ja właśnie kupiłam radicala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu nie przeczytałam większej bajki... Nigdy nie suszyłam włosów suszarką i nigdy w życiu nie miałam łupieżu. Żadnego łoju też moje włosy nie wchłaniają, są normalne u nasady, suche na końcach. Mój mąż natomiast, który ma włosy długości 0,3cm, czyli nie ma co przylegać, ani co być mokre, bo włosy i głowa są suche natychmiast po przyłożeniu ręcznika, ma łupież całe życie. ![]() Cytat:
![]() Działa przy bardzo suchych włosach. Przy częstym stosowaniu przetłuszcza. Przetrzymany działa jak Wax, czyli odwrotnie niż byśmy chcieli. Jest wydajny, tani, ładnie zmiękcza, bardziej natłuszcza niż nawilża. Moim zdaniem działa chwilę, tzn. po nałożeniu widać efekt, po następnym myciu bez jego zastosowania nie widać nic. Nie poprawia ogólnej kondycji włosa na stałe. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Rozeznanie
|
Klementynka to ten Radical
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radical góra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem ile dokładnie jest rodzajów, ale wiele osób chwali sobie odżywki WŁOS W PŁYNIE. Te Ziaji są w formie takiego psik-psik ![]() do farbowanych z olejkiem rycynowym, dla ochrony koloru do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną, dla odbudowy włosa Są oczywiście bez spłukiwania. A moje włosy są właściwie przetłuszczające się, a mimo to używam obu kosmetyków z powodzeniem i jestem bardzo zadowolona! 1. bardzo tani, poniżej 10zł powinno być, chyba w Naturze za 9.99, ale w Intermarche kupuje chyba za 6 zł z tego co pamiętam albo 7zł. Starcza na baaardzo długo, a psika się dużo- uzależnia to psikanie, hihi ![]() 2. nie obciąża włosów, z reszta staram się nie psikać u nasady włosów 3. pogrubia włosy, taka iluzja, ale nawet moja mam zauważyła, ze po spsikaniu tym ma tak jakby cięższe włosy 4. wspaniale nadaje się jako psik-psik po potraktowaniu włosów suszarką- gdy stwierdzimy, że przegięłyśmy, a włosy przez to wyglądają jak siano. Psik psik i po sprawie ![]() 5. wydaje mi się, ze ten pierwszy na prawdę chroni kolor, a ten drugi na pewno nie zaszkodzi ![]() On raczej nie będzie na objętość. Jeśli o to chodzi stukrotnie polecam Wellaflex 24 godzinna objętość spray do stylingu. Niezawodny. I oczywiście suszenie z głową w dół. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Rozeznanie
|
1. Włos w płynie- olej rycynowy, odżywka do włosów farbowanych- ułatwia modelowanie włosów (z tym się zgadzam), przedłuża trwałość koloru (z tym też, kolor ani drgnie od ostatniego farbowania
![]() dodatkowo wzmacnia włosy i przyspiesza ich regenerację wygładza ich naruszoną powierzchnię chroni końcówki przed rozdwajaniem się (też racja) SUBSTANCJE AKTYWNE: Heliogenol (?), olej rycynowy, proteiny jedwabiu, witaminy A E, prowitamina B5 i ten drugi: 2. Włos w płynie- fitokeratyna naturalna odbudowa włosa, do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi uzupełnia niedobór składników budulcowych odbudowuje włosy od wewnątrz regeneruje i zwiększa wytrzymałość na uszkodzenia wygładza ułatwia modelowanie SUBSTANCJE AKTYWNE: keratyna roślinna, proteiny jedwabiu, prowitamina B5 Można stosować na suche włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanie ogólne odnośnie szamponów. Piszecie, że szampony powinno się często zmieniać, żeby włos sie nie przyzwyczajał. W takim razie jak dany szampon ma zadziałać, skoro nawet nie damy mu pełnej szansy na regenerację (np.). Użycie jednej czy nawet dwóch butelek szamponu nie zawsze gwarantuje całkowity sukces, ale może zamiast zaopatrywać się w nowy rodzaj, lepiej pozwolić działać nadal temu wcześniejszemu. Wszak regeneracja trochę musi potrwać. Nie wydaje wam się... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zadomowienie
|
Używacie moze też innych produktów z serii Radical? Po przeczytaniu Waszych pozytywnych komentarzy na temat tej marki kusi mnie zeby kupić sobie mgiełkę Radicala - stosowała może któraś?
![]()
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=182119 tu jest przykładowo moja ocena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Przyczajenie
|
Kropka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mgielka radical dzialala jak zwykla woda, na koncowki na pewno sie nie nadaje. Edytowane przez kosmita77 Czas edycji: 2007-09-26 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Mam któreś z kolei opakowanie Ziai w sprayu z fitokeratyną. Dobrze działą na wlosy, nieco je pogrubia, ale to delikatny efekt. Łatwo przesadzić i wtedy włosy są pozlepiane i przylizane, ale w odpowiedniej ilości faktycznie wzmacnia i wygladza włosy.
#3326 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Aggie
![]() Wczoraj zauważyłam jedno: jak nakładam olejek rycynowy bezpośrednio na włosy, nawet nie podgrzewając i na ot dodatkowo naftę, to muszę 3 razy to szamponem potem zmywać i włosy następnego dnia są przetłuszczone. Natomiast jak robię maseczkę: podgrzewam olejek potem naftę i na koniec baaaardzo dokładnie mieszkam z żółtkiem, to po takiej mieszance łatwo się to zmywa i włosy nie są przetłuszczone następnego dnia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
Ja używałam mgiełki Radical, ale niestety nie zauważyłam kompletnie zadnego efektu
![]() Dziś kupiłam Seboradin i Skrzypovite. Na jak długo Wam starczył Seboradin? Mam półdługie włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Przyczajenie
|
A co radicala szamponu to on w ogóle mało się pieni i jest taki dziwny. Pierwszy raz mam taki szampon
![]() ![]()
#3330 |
Przyczajenie
|
nimrodel>>>>Dodaj sobie jeszcze kilka kropel cytrynki to całkiem suuuuuuperowo ci będzie się ta maseczka spłukiwała
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.