Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-24, 17:59   #3301
amiaga1
Przyczajenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Przyłączam się do walki Moje zakupy to wax -jak na razie ok, biosilk- w drodze, a od dłuższego czasu maseczka z nafty+żółtka+ rycyny+ wit. A+ cytrynka spoko rosną po niej włosy tylko że na efekty trzeba czekać ja robiłam maseczkę co tydzień przez około 4 miechy A jeszcze mam zamiar kupić placentę może ktoś stosował?
amiaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 18:19   #3302
Klementynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isselilija Pokaż wiadomość
Moja mała dygresja:
Szampon Radical + Vitaciment Kerastese + maseczka ze szpiku + jedwab Bio Silk Farouk = brak siana
No i rycyna na końcówki. Jestem jeszcze w szoku... Wypróbowałam już chyba wszystko i nareszcie się udało. Wax też niczego sobie. Jeszcze do niego wrócę.
Isselilija, kilka pytań
ten radical?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7450

on przypadkiem nie wysusza jeszcze bardziej włosów? i przestały Ci po nim włosy wypadać? (o ile w ogóle Ci wypadały )

i co dokładnie z Kerastase? ampułki?

i ostatnie- o. rycynowy nakładasz jedynie na końcówki? i nie masz efektu matowych włosów? bo ja szczerze to nie mam do niego siły... jakieś bez życia mam te włosy po nim...
Stary 2007-09-24, 21:17   #3303
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementynka Pokaż wiadomość
Isselilija, kilka pytań
ten radical?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7450

on przypadkiem nie wysusza jeszcze bardziej włosów? i przestały Ci po nim włosy wypadać? (o ile w ogóle Ci wypadały )

i co dokładnie z Kerastase? ampułki?

i ostatnie- o. rycynowy nakładasz jedynie na końcówki? i nie masz efektu matowych włosów? bo ja szczerze to nie mam do niego siły... jakieś bez życia mam te włosy po nim...

Ja używam tego Radicalu juz 3 tyg i przestały faktycznie wypadać włosy. Ale chyba go już odstawie skoro swoje zrobił, będę nim myła profilaktycznie Nie sądze, żeby wysuszał, napewno stały sie zdrowsze

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 21:44   #3304
Morganah
Raczkowanie

kurczę ja dziś wyczytałam w encyklopedii zdrowia, że nie suszenie włosów suszarką może szkodzić (zawsze myślałam że wręcz odwrotnie) a mianowicie pozostawianie włosów do naturalnego wyschnięcia powoduje łupież ... "albowiem przylegające do skóry głowy mokre włosy szybciej wchłaniają łój"! i lepiej je suszyć np. chłodnym strumieniem suszarki
Morganah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 21:52   #3305
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morganah Pokaż wiadomość
kurczę ja dziś wyczytałam w encyklopedii zdrowia, że nie suszenie włosów suszarką może szkodzić (zawsze myślałam że wręcz odwrotnie) a mianowicie pozostawianie włosów do naturalnego wyschnięcia powoduje łupież ... "albowiem przylegające do skóry głowy mokre włosy szybciej wchłaniają łój"! i lepiej je suszyć np. chłodnym strumieniem suszarki

oooooooo, ale podczas gdy myję włosy codziennie nie wyobrażam sobie za każdym razem suszyć suszarką

Ja dbam o włosy tak:
-szampony do tłustych włosów: Seboradin/Eva Natura do przetłuszczających się
-po każdym myciu odżywka, np. L'Oreal do farbowanych
-gdy włosy są po myciu wilgotne: Joanna Plantica Włos w płynie (albo do farbowanych z rycyną albo do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną) REWELKA/ na zmianę z lotionem Seboradin
-co tydzień albo Wax albo ostatnio robię nafta+rycyna+żółtko na całe włosy na jakąś godzinkę

Chcę aby szybciej rosły.
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 22:29   #3306
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
No to fajnie. Lubię sobie posuszyć Szczerze to nie wyobrażam sobie nie wysuszenia włosów u nasady, bo wtedy rzeczywiście są jakieś dziwne. Długości zazwyczaj nie ruszam, bo nie chcę jej przesuszyć (w końcu studniówka niedługo i włoski mają byc dłuugie i zdrowe). Po prostu nakładam pianke, zakręcam "korkociągi" i po wyschnięciu wychodzą nawet ładne fale
To jest chyba ten złoty środek : suszyć "młode" włosy, a "stare" oszczędzać
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 22:32   #3307
Justin Timberlake
Zakorzenienie

To może ja się też wypowiem na temat Radicala-szamponu
Ostatnio mam fioła na punkcie naturalnych kosmetyków, wszystkie z silikonami poszły w odstawkę Moją 'naturalną' kurację zaczęłam właśnie szamponami Farmony, kupiłam Radicala i powiem Wam, że dla mnie to była katastrofa. Nawet z toną odżywy nie dało się ich rozczesać, były suche jak po farbowaniu, w ogóle nie chciały się układać, elektryzowały się i miałam na głowie totalny mat!
Jak tylko wparuję na KWC to wlepię mu jedną gwiazdkę
Właściwie to mam jeszcze cały ten szapon, jakby któraś chciała wypróbować to chętnie się go pozbędę, aczkolwiek nie polecam

Za to z tej serii 'naturalnych' szamponów (takie one naturalne,że zawierają SLS no ale na początki były dobre ) bardzo fajny był Saponics z wyciągiem z pokrzywy i mydlnicy. Właściwie mimo tego SLSu chyba jeszcze do niego wrócę, bo był bardzo dobry
Natomiast szamponu Radical nawet wrogowi bym nie poleciła
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-24, 22:38   #3308
Ankafanka
Raczkowanie

Kakt,szampon troche wysusza. Ja ostatnio tez coraz mniej uzywam silikonow...ale kusi mnie ten nowy Pantene juz od dluzszego czasu...ale JEDNAK kupie Wax'a musze sprobowac....Przynajmniej ma mniej chemii niz Pantene....
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 23:19   #3309
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
To może ja się też wypowiem na temat Radicala-szamponu
Ostatnio mam fioła na punkcie naturalnych kosmetyków, wszystkie z silikonami poszły w odstawkę Moją 'naturalną' kurację zaczęłam właśnie szamponami Farmony, kupiłam Radicala i powiem Wam, że dla mnie to była katastrofa. Nawet z toną odżywy nie dało się ich rozczesać, były suche jak po farbowaniu, w ogóle nie chciały się układać, elektryzowały się i miałam na głowie totalny mat!
Jak tylko wparuję na KWC to wlepię mu jedną gwiazdkę
Właściwie to mam jeszcze cały ten szapon, jakby któraś chciała wypróbować to chętnie się go pozbędę, aczkolwiek nie polecam

Za to z tej serii 'naturalnych' szamponów (takie one naturalne,że zawierają SLS no ale na początki były dobre ) bardzo fajny był Saponics z wyciągiem z pokrzywy i mydlnicy. Właściwie mimo tego SLSu chyba jeszcze do niego wrócę, bo był bardzo dobry
Natomiast szamponu Radical nawet wrogowi bym nie poleciła

Radical jest fatalny pod względem rozczesywania, ale jak dla mnie okazał się strzałem w 10-tke pod względem wypadania i odbudowy. Aby rozczesać włosy używam odżywki z L'oreala i po kłopocie

Stary 2007-09-25, 07:46   #3310
amiaga1
Przyczajenie

Oj a ja właśnie kupiłam radicala A po nafcie mam siano Napiszcie proszę czy któraś miała tą placentę z łożysk zwierzęcych
Stary 2007-09-25, 08:59   #3311
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
oooooooo, ale podczas gdy myję włosy codziennie nie wyobrażam sobie za każdym razem suszyć suszarką

Ja dbam o włosy tak:
-szampony do tłustych włosów: Seboradin/Eva Natura do przetłuszczających się
-po każdym myciu odżywka, np. L'Oreal do farbowanych
-gdy włosy są po myciu wilgotne: Joanna Plantica Włos w płynie (albo do farbowanych z rycyną albo do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną) REWELKA/ na zmianę z lotionem Seboradin
-co tydzień albo Wax albo ostatnio robię nafta+rycyna+żółtko na całe włosy na jakąś godzinkę

Chcę aby szybciej rosły.
powiedz mi cos wiecej o tym wlosie w plynie ziaji jakie masz wloski i jak on na Ciebie dziala, ja mam proste, przyklapniete i szukam czegos na objetosc. czy on spelnia te kryterium?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 11:36   #3312
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

W życiu nie przeczytałam większej bajki... Nigdy nie suszyłam włosów suszarką i nigdy w życiu nie miałam łupieżu. Żadnego łoju też moje włosy nie wchłaniają, są normalne u nasady, suche na końcach.

Mój mąż natomiast, który ma włosy długości 0,3cm, czyli nie ma co przylegać, ani co być mokre, bo włosy i głowa są suche natychmiast po przyłożeniu ręcznika, ma łupież całe życie.

Cytat:
Napisane przez amiaga1 Pokaż wiadomość
Oj a ja właśnie kupiłam radicala A po nafcie mam siano Napiszcie proszę czy któraś miała tą placentę z łożysk zwierzęcych
Ja używałam.
Działa przy bardzo suchych włosach. Przy częstym stosowaniu przetłuszcza. Przetrzymany działa jak Wax, czyli odwrotnie niż byśmy chcieli. Jest wydajny, tani, ładnie zmiękcza, bardziej natłuszcza niż nawilża. Moim zdaniem działa chwilę, tzn. po nałożeniu widać efekt, po następnym myciu bez jego zastosowania nie widać nic. Nie poprawia ogólnej kondycji włosa na stałe.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 20:04   #3313
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Klementynka to ten Radical .Wypadały mi włosy a po kilku Użyciach problem prawie zniknął. Faktycznie plącze włosy ale po odżywce jest juz dobrze, bo ten cement to odżywka właśnie. Rycynę dawałam na końcówki i dolewałam do poprzedniego szamponu. Tylko włosy mi sie przez to przetłuszczały . Teraz na końcówki go czesem nakładam. Ale ogólnie nie mam juz takiej potrzeby

Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 20:07   #3314
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Klementynka to ten Radical .Wypadały mi włosy a po kilku Użyciach problem prawie zniknął. Faktycznie plącze włosy ale po odżywce jest juz dobrze, bo ten cement to odżywka właśnie. Rycynę dawałam na końcówki i dolewałam do poprzedniego szamponu. Tylko włosy mi sie przez to przetłuszczały . Teraz na końcówki go czesem nakładam. Ale ogólnie nie mam juz takiej potrzeby

Radical góra

Stary 2007-09-25, 20:15   #3315
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
powiedz mi cos wiecej o tym wlosie w plynie ziaji jakie masz wloski i jak on na Ciebie dziala, ja mam proste, przyklapniete i szukam czegos na objetosc. czy on spelnia te kryterium?

Nie wiem ile dokładnie jest rodzajów, ale wiele osób chwali sobie odżywki WŁOS W PŁYNIE. Te Ziaji są w formie takiego psik-psik Łatwo je zaaplikować. Trzeba je rozpylić na całe włosy równomiernie. Mam 2 wersje:

do farbowanych z olejkiem rycynowym, dla ochrony koloru
do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną, dla odbudowy włosa

Są oczywiście bez spłukiwania. A moje włosy są właściwie przetłuszczające się, a mimo to używam obu kosmetyków z powodzeniem i jestem bardzo zadowolona!

1. bardzo tani, poniżej 10zł powinno być, chyba w Naturze za 9.99, ale w Intermarche kupuje chyba za 6 zł z tego co pamiętam albo 7zł. Starcza na baaardzo długo, a psika się dużo- uzależnia to psikanie, hihi

2. nie obciąża włosów, z reszta staram się nie psikać u nasady włosów

3. pogrubia włosy, taka iluzja, ale nawet moja mam zauważyła, ze po spsikaniu tym ma tak jakby cięższe włosy

4. wspaniale nadaje się jako psik-psik po potraktowaniu włosów suszarką- gdy stwierdzimy, że przegięłyśmy, a włosy przez to wyglądają jak siano. Psik psik i po sprawie

5. wydaje mi się, ze ten pierwszy na prawdę chroni kolor, a ten drugi na pewno nie zaszkodzi

On raczej nie będzie na objętość. Jeśli o to chodzi stukrotnie polecam Wellaflex 24 godzinna objętość spray do stylingu. Niezawodny. I oczywiście suszenie z głową w dół.
Stary 2007-09-25, 20:22   #3316
nimrodel
Rozeznanie

1. Włos w płynie- olej rycynowy, odżywka do włosów farbowanych- ułatwia modelowanie włosów (z tym się zgadzam), przedłuża trwałość koloru (z tym też, kolor ani drgnie od ostatniego farbowania )

dodatkowo wzmacnia włosy i przyspiesza ich regenerację
wygładza ich naruszoną powierzchnię
chroni końcówki przed rozdwajaniem się (też racja)

SUBSTANCJE AKTYWNE: Heliogenol (?), olej rycynowy, proteiny jedwabiu, witaminy A E, prowitamina B5

i ten drugi:

2. Włos w płynie- fitokeratyna naturalna odbudowa włosa, do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi

uzupełnia niedobór składników budulcowych
odbudowuje włosy od wewnątrz
regeneruje i zwiększa wytrzymałość na uszkodzenia
wygładza
ułatwia modelowanie

SUBSTANCJE AKTYWNE: keratyna roślinna, proteiny jedwabiu, prowitamina B5

Można stosować na suche włosy.
Stary 2007-09-25, 20:41   #3317
Klementynka
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, czyli standardowo- jednym pomaga, innym szkodzi.. jak to z kosmetykami

Mam jeszcze pytanie ogólne odnośnie szamponów. Piszecie, że szampony powinno się często zmieniać, żeby włos sie nie przyzwyczajał. W takim razie jak dany szampon ma zadziałać, skoro nawet nie damy mu pełnej szansy na regenerację (np.). Użycie jednej czy nawet dwóch butelek szamponu nie zawsze gwarantuje całkowity sukces, ale może zamiast zaopatrywać się w nowy rodzaj, lepiej pozwolić działać nadal temu wcześniejszemu. Wszak regeneracja trochę musi potrwać. Nie wydaje wam się...
Stary 2007-09-25, 20:49   #3318
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Używacie moze też innych produktów z serii Radical? Po przeczytaniu Waszych pozytywnych komentarzy na temat tej marki kusi mnie zeby kupić sobie mgiełkę Radicala - stosowała może któraś?

Stary 2007-09-25, 21:27   #3319
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Używacie moze też innych produktów z serii Radical? Po przeczytaniu Waszych pozytywnych komentarzy na temat tej marki kusi mnie zeby kupić sobie mgiełkę Radicala - stosowała może któraś?
a ja mam mgiełke Radical, używam razem z szamponem w sumie już sama nie wiem co mam o niej sądzić. Na początku byłam pod wrażeniem. Zapach jest super, bardzo mi sie podoba. Ale samo działanie mgiełki...
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=182119 tu jest przykładowo moja ocena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 21:39   #3320
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja mam mgiełke Radical, używam razem z szamponem w sumie już sama nie wiem co mam o niej sądzić. Na początku byłam pod wrażeniem. Zapach jest super, bardzo mi sie podoba. Ale samo działanie mgiełki...
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=182119 tu jest przykładowo moja ocena
Dziękuję bardzo Ja w sumie potrzebuję czegoś do nawilżenia końcówek, bo to mój główny problem z włosami, więc taki produkt chyba będzie jak znalazł

Stary 2007-09-25, 21:41   #3321
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Ja w sumie potrzebuję czegoś do nawilżenia końcówek, bo to mój główny problem z włosami, więc taki produkt chyba będzie jak znalazł

Nie ma za co ale na końcówki to olejek rycynowy napewno lepiej się spisze

Stary 2007-09-26, 07:53   #3322
amiaga1
Przyczajenie

Kropka wielkie dzięki A może ktoś jeszcze stosował placentę callosa ??????
Stary 2007-09-26, 08:53   #3323
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Klementynka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie ogólne odnośnie szamponów. Piszecie, że szampony powinno się często zmieniać, żeby włos sie nie przyzwyczajał. W takim razie jak dany szampon ma zadziałać, skoro nawet nie damy mu pełnej szansy na regenerację (np.). Użycie jednej czy nawet dwóch butelek szamponu nie zawsze gwarantuje całkowity sukces, ale może zamiast zaopatrywać się w nowy rodzaj, lepiej pozwolić działać nadal temu wcześniejszemu. Wszak regeneracja trochę musi potrwać. Nie wydaje wam się...
Myślę, że szampon powinno się zmienić wtedy, kiedy zmieniły nam się włosy i potrzebują już czegoś innego. Nie na zasadzie, że za każdym razem kupujemy inną butelkę. Wtedy, kiedy widzimy po włosach, że potrzeba im czegoś innego.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 09:26   #3324
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile dokładnie jest rodzajów, ale wiele osób chwali sobie odżywki WŁOS W PŁYNIE. Te Ziaji są w formie takiego psik-psik Łatwo je zaaplikować. Trzeba je rozpylić na całe włosy równomiernie. Mam 2 wersje:

do farbowanych z olejkiem rycynowym, dla ochrony koloru
do zniszczonych zabiegami fryzjerskimi z fitokeratyną, dla odbudowy włosa

Są oczywiście bez spłukiwania. A moje włosy są właściwie przetłuszczające się, a mimo to używam obu kosmetyków z powodzeniem i jestem bardzo zadowolona!

1. bardzo tani, poniżej 10zł powinno być, chyba w Naturze za 9.99, ale w Intermarche kupuje chyba za 6 zł z tego co pamiętam albo 7zł. Starcza na baaardzo długo, a psika się dużo- uzależnia to psikanie, hihi

2. nie obciąża włosów, z reszta staram się nie psikać u nasady włosów

3. pogrubia włosy, taka iluzja, ale nawet moja mam zauważyła, ze po spsikaniu tym ma tak jakby cięższe włosy

4. wspaniale nadaje się jako psik-psik po potraktowaniu włosów suszarką- gdy stwierdzimy, że przegięłyśmy, a włosy przez to wyglądają jak siano. Psik psik i po sprawie

5. wydaje mi się, ze ten pierwszy na prawdę chroni kolor, a ten drugi na pewno nie zaszkodzi

On raczej nie będzie na objętość. Jeśli o to chodzi stukrotnie polecam Wellaflex 24 godzinna objętość spray do stylingu. Niezawodny. I oczywiście suszenie z głową w dół.
Cytat:
1. Włos w płynie- olej rycynowy, odżywka do włosów farbowanych- ułatwia modelowanie włosów (z tym się zgadzam), przedłuża trwałość koloru (z tym też, kolor ani drgnie od ostatniego farbowania )

dodatkowo wzmacnia włosy i przyspiesza ich regenerację
wygładza ich naruszoną powierzchnię
chroni końcówki przed rozdwajaniem się (też racja)

SUBSTANCJE AKTYWNE: Heliogenol (?), olej rycynowy, proteiny jedwabiu, witaminy A E, prowitamina B5

i ten drugi:

2. Włos w płynie- fitokeratyna naturalna odbudowa włosa, do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi

uzupełnia niedobór składników budulcowych
odbudowuje włosy od wewnątrz
regeneruje i zwiększa wytrzymałość na uszkodzenia
wygładza
ułatwia modelowanie

SUBSTANCJE AKTYWNE: keratyna roślinna, proteiny jedwabiu, prowitamina B5

Można stosować na suche włosy.
dziekuje CI bardzo za wyczerpujace wypowiedzi
Cytat:
mgielka radical dzialala jak zwykla woda, na koncowki na pewno sie nie nadaje.

Edytowane przez kosmita77
Czas edycji: 2007-09-26 o 10:13
Stary 2007-09-26, 09:33   #3325
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mam któreś z kolei opakowanie Ziai w sprayu z fitokeratyną. Dobrze działą na wlosy, nieco je pogrubia, ale to delikatny efekt. Łatwo przesadzić i wtedy włosy są pozlepiane i przylizane, ale w odpowiedniej ilości faktycznie wzmacnia i wygladza włosy.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 10:13   #3326
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mam któreś z kolei opakowanie Ziai w sprayu z fitokeratyną. Dobrze działą na wlosy, nieco je pogrubia, ale to delikatny efekt. Łatwo przesadzić i wtedy włosy są pozlepiane i przylizane, ale w odpowiedniej ilości faktycznie wzmacnia i wygladza włosy.
dziekuje za opinie
Stary 2007-09-26, 11:41   #3327
nimrodel
Rozeznanie

Zgadzam się z Aggie Bardzo lubię te wszystkie mgiełki.

Wczoraj zauważyłam jedno: jak nakładam olejek rycynowy bezpośrednio na włosy, nawet nie podgrzewając i na ot dodatkowo naftę, to muszę 3 razy to szamponem potem zmywać i włosy następnego dnia są przetłuszczone.

Natomiast jak robię maseczkę: podgrzewam olejek potem naftę i na koniec baaaardzo dokładnie mieszkam z żółtkiem, to po takiej mieszance łatwo się to zmywa i włosy nie są przetłuszczone następnego dnia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 12:38   #3328
izulla
Raczkowanie

Ja używałam mgiełki Radical, ale niestety nie zauważyłam kompletnie zadnego efektu
Dziś kupiłam Seboradin i Skrzypovite. Na jak długo Wam starczył Seboradin? Mam półdługie włosy.
izulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 12:45   #3329
amiaga1
Przyczajenie

A co radicala szamponu to on w ogóle mało się pieni i jest taki dziwny. Pierwszy raz mam taki szampon nie ma nawet co spłukiwać szok
Stary 2007-09-26, 12:51   #3330
amiaga1
Przyczajenie

nimrodel>>>>Dodaj sobie jeszcze kilka kropel cytrynki to całkiem suuuuuuperowo ci będzie się ta maseczka spłukiwała Ja raz nie miałam w domku cytrynki i zrobiłam jajo +nafte i byłoooo nie do zmycia myślałam że się tego nie pozbędę

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości