Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 19:45   #3841
Zosienka200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
noo właśnie jak brałam witaminy, to tak nie leciały... ale też odstawiłam witaminy z jakieś 3 tygodnie temu i włosy zaczęły więcej wypadać.
Zrobię jutro morfologię i może zacznę znowu brać witaminki, ale tak co drugi dzień... też się boję, że dzieć za duży może po nich urosnąć
Co takiego, duże dzieci po witaminach?
mi gin kazał brać do końca ciąży witaminki, a po problemach z szyjka podwójna dawkę Dha bo to zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego.

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
tak, dobrze pamiętasz- brzuszek był mniejszy, to zaniepokoiło lekarza, robił kilkakrotnie pomiary i wciąż mniejszy, dlatego chce jeszcze sprawdzić po 2 tyg. staram sie nie stresowac, ale wiadomo- różnie bywa . Gdyby było 100% ok, że tylko dziecko szczupłe, to nie kazałby nam się znowu stawić na usg i od razu powiedziałby, ze jest dobrze. no nic, zobaczymy.

Jeśli chodzi o stres, to mi lekarze powiedzieli, że w ciązy to chyba najgorsze zło , u mnie też były problemy, skurcze, krwawienia itd. i kategorycznie zakazali mi się denerwować, jakby to było tak łatwe do wykonania

latwe nie jest, ale napewno trzeba unikać ile się da, zeby niepotrzebnie nie ryzykować.
Nam też mniejszy brzuszek wyszedł, robił drugi pomiar i powiedział że skoro wszystko w środku jest ok to nie ma się czym martwić. Napewno lepiej jest dwa razy sprawdzić niż raz coś zaniedbac.

Cytat:
Co to za dyskietka?
No wlasnie?

A na włosy mi przed ciaza pomogło to. Nawet baby hair mialam.
Teraz nie jest źle, pewnie przez witaminki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450122278680.jpg (34,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-12-14, 19:58   #3842
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za dyskietka?
nic się nie stresuj to taki wymysł w woj.śląskim... wszyscy muszą mieć dyskietki (takie karty chipowe) z NFZ

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a jakimi szamponami myjesz? ja czasem takim z SLS a tak to łagodne z Alterry prawie za każdym razem nakładam ale czasem robię przerwę z jednym myciem lub nakładam na krótko np na godzinę ja kombinuję i mieszam olejki też...np rycynowy plus kokos, sam kokos oj różnie niektóre łatwo zmyć inne gorzej ale robię dużo piany i jakoś problemu nie ma do tego odżywka na końce no i koniecznie czesanie tą słynną szczotką TT nie ciągnie włosów
najczęściej Garnierem 5 ziół (taki zielony bez silikonów) mam jeszcze Radical jakiś wzmacniający
a tej Alterry nie znam totalnie - one są bez silikonów?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wszystkie te kuracje to są o kant tyłka rozbić, odkąd znalazłam kozieradkę. Koszt 3 zł w zielarskim, robisz napar i smarujesz w skórę głowy. Zapach specyficzny -> rosół, ale efekt? Po tygodniu włosy nie leca, po 2 tygodniach pełno nowych baby hair.
Już nigdy nie wydam kasy na cuda wianki apteczne, ile ja się tego nakupowałam Po 2 lata starań, stresów, leków, hormonów już byłam załamana tym wypadaniem.
Teraz w ciąży nie leci mi zupełnie NIC.
Tylko oczywiście nie wiem, czy na wszystkich podziała ona tak samo dobrze. Na pewno działa na wiele osób.

To wymaz na paciorkowca. Będę mieć zaraz po świętach, mam się zgłosić do szpitala do gina, wtedy mam 35 tydzień i to będzie czas na ten wymaz. Już mam do tego próbówkę w domu, dał mi. Jaki długi badyl Mam z tym przyjść, a potem zostawić to w labie. Na skierowaniu napisał: wymaz z pochwy i odbytu.
A tą kozieradkę to w jakiej formie się kupuje - herbatka?
Patrzyłam sobie w aptece gemini i są tylko jakieś kapsułki.
skoro to zioła, to chyba można w ciąży ciooo
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:01   #3843
ja :)
Zakorzenienie

Dziewczyny przypominam sobie pare rzeczy z poprzedniej ciazy, ogarniam w glowie metlik I trafila w moich notatkach na odnosnik do mojego posta z opisem zajec z doradca laktacyjnym (szkola rodzenia).
Macie tutaj jesli ktoras chetna:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3027

Duzo ciekawych informacji, wiec (nieskromnie ) polecam przeczytac moje wypociny Jak uznacie ze warte uwagi to mozna podlinkowac na pierwsza strone
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:02   #3844
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Kozieradkę można kupić w sklepie zielarskim (czasami mają w aptekach) w formie proszku, zalewa się to wrzątkiem i robi napar do wcierania. Ja sobie to przelewam z buteleczkę z atomizerem i psiukam między włosy na skórę.
Nigdy nie łykałam, tylko wcierałam. Bo taka forma od razu na mnie zadziałała

O ja kupuję taką:
https://www.google.pl/search?q=kozie...AYSOYaCNnQM%3A
Stary 2015-12-14, 20:03   #3845
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hmm, ja jeszcze nie mialam ale w pierwszej ciazy pod koniec (chyba jakos po 36 tyg) na gbs pobierali mi z obu otworow a feee (nie boli )
ja dostałam od swojego gina takie małe ustrojstwo i musiałam rano pobrać wymaz z pochwy do badania
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:03   #3846
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
My w tym roku byliśmy tam z tż i dla niego dyskietkę załatwialiśmy, bo on z woj.małopolskiego, więc nie miał i też byłam w szoku, jak zapytałam babeczki, czy dyskietka przyjdzie pocztą, czy będzie trzeba przyjechać odebrać, a ona mi mówi, że za chwilkę będzie gotowa
A ze mnie głupia torba, bo 7 lat temu za mąż wyszłam i nazwisko zmieniłam, ale że mieszkałam w krk, to nie miałam potrzeby zmieniać nazwisko na dyskietce... w BB mieszkam od 2011 i jakoś na to nie wpadłam. Dopiero jak mamie mówiłam, że tż ma w końcu dyskietkę, to mnie uświadomiła, że ja swoją powinnam zmienić i no cóż... muszę tam znowu podjechać.

A ta dyskietka jest potrzebna w szpitalu???
Jak byłam na IP to prosili, bo oni wtedy ją wkładają w czytnik i szybko sobie wszystko sprawdzą, wydrukują odrazu druczki na recepty (czasem po porodzie coś potrzeba brać).

Cytat:
Co to za dyskietka?
Śląskie ma od kilkunastu lat dyskietki wielkości dowodu z danymi odnośnie ubezpieczenia. Kiedyś był pomysł wprowadzić to w całym kraju, teraz jest ewuś, ale i dyskietki nadal mamy Przychodzisz do rejestracji, wkładają do czytnika i wszystko mają na ekranie odnośnie ubezpieczenia.

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
O rzepa A próbowała któraś po prostu czarną rzepę stosować? Wyciskać sok itd?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:08   #3847
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
mi gin kazał brać do końca ciąży witaminki, a po problemach z szyjka podwójna dawkę Dha bo to zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego.

latwe nie jest, ale napewno trzeba unikać ile się da, zeby niepotrzebnie nie ryzykować.
Nam też mniejszy brzuszek wyszedł, robił drugi pomiar i powiedział że skoro wszystko w środku jest ok to nie ma się czym martwić. Napewno lepiej jest dwa razy sprawdzić niż raz coś zaniedbac.

No wlasnie?

Jak gin Ci zalecił witaminki, to bierz i się nie zastanawiaj nawet
Ja miałam wyniki jak dotąd dobre i sama z siebie jadłam witaminy, aż mi mama powiedziała, że jak mi ich lekarz nie przepisał, to nie powinnam jeść, bo po witaminach jak przedobrzę to bobo może za duże urosnąć.
Moja mama jest pielęgniarką i skonsultowała się z ginami z jej przychodni i każdy jej mówił, że jak wyniki dobre, to mam nie brać witamin. A jak wyniki złe, to wspomagać się witaminami.

Patrzę na tą Rzepę z Joann, ale widzę, że ona jest do włosów przetłuszczających się a ja mam raczej suche.
Stary 2015-12-14, 20:10   #3848
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to swiadczy ze to po prostu dobry lekarz i chce sie upewnic ze niczego nie przeoczyl. I dobrze
A stres dokladnie - to jest najgorsze zlo w ciazy ( i nie tylko )

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Tak tak buraki! popieram.
Super jest kwas z burakow, siwetnie dziala na krew podobno. Moj sie wlasnie kisi, jutro powinien yc gotowy
I przy okazji przyda sie na wigilie pod barszczyk

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Co racja to racja

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Musze zapisac - kozieradka - przyda si epo ciazy

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Dobra, nadrobilam to lece na homelanda

Jeju ja wizyte mam dopiero 8 stycznia.. Strasznie dlugo, umre z ciekawosci czy ten gagatek maly sie obrocil glowa czy nie..

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A no i po nastepnej wizycie juz wizyty co tydzien. A dokladnie to w rozkladzie:
- wizyta + ktg
- ktg
- wizyta + ktg
...

czyli w sumie wizyta co 2 tyg a w miedczyczasie ktg
Mam taką nadzieję

Aha, powiedział, żebym nie przejmowała się trochę niższymi wartościami w morfologii, typu hematokryt, bo krew się rozrzedza i to dlatego, a wyniki mam dobre, ale wiadomo- buraczki trzeba jeść jak najbardziej , ja ostatnio się nafaszerowałam i na razie nie przejdą mi chyba.

Tez postaram się zapamiętać tę kozieradkę, przyda się pewnie na po ciąży .

Teraz na tym etapie ciązy coraz częściej te wizyty , trzeba monitorowac maluszka.
Stary 2015-12-14, 20:16   #3849
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Kozieradkę można kupić w sklepie zielarskim (czasami mają w aptekach) w formie proszku, zalewa się to wrzątkiem i robi napar do wcierania. Ja sobie to przelewam z buteleczkę z atomizerem i psiukam między włosy na skórę.
Nigdy nie łykałam, tylko wcierałam. Bo taka forma od razu na mnie zadziałała

O ja kupuję taką:
https://www.google.pl/search?q=kozie...AYSOYaCNnQM%3A
Spróbuję ją gdzieś upolować... jak tak mało kosztuje, to zawsze warto spróbować... a nóż widelec pomoże
Stary 2015-12-14, 20:16   #3850
mamusiaczek
Rozeznanie

Jestem

Dziękuję kochane za kciuki Z malutką na szczęście wszystko ok dr kazał mojemu mężowi pozasłaniać wszystkie kontakty tak poważnie to stwierdził że z reguły nic się nie dzieje ale bez badania nie jest w stanie tego powiedzieć w np. przez telefon. Ważne że wszystko ok mala ma już ok. 2150g i póki co mam zielone swiatlo na poród sn ahhh teraz żeby tylko samo się zaczęło, bo po cięciu raczej oxy się nie podaje.

Nadrobię później co u Was teraz idę wreszcie coś zjeść, bo wcześniej z nerwów mi żołądek zakleszczyło.
Stary 2015-12-14, 20:21   #3851
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

No wlasnie?

Ja nie biorę żadnych witamin, tylko kazał mi brać kwas dha ( pregna) i magnez.

O, to podobnie jak u nas- mniejszy ten brzuszek, ale w środku wszystkie narządy w porządku, przepływy w pępowinie też jak najbardziej prawidłowe. Ale mimo wszystko trochę stresu jest

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
nic się nie stresuj to taki wymysł w woj.śląskim... wszyscy muszą mieć dyskietki (takie karty chipowe) z NFZ
O, to wy tacy zmechanizowani , u nas jeszcze to nie dotarło
Stary 2015-12-14, 20:25   #3852
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką nadzieję

Aha, powiedział, żebym nie przejmowała się trochę niższymi wartościami w morfologii, typu hematokryt, bo krew się rozrzedza i to dlatego, a wyniki mam dobre, ale wiadomo- buraczki trzeba jeść jak najbardziej , ja ostatnio się nafaszerowałam i na razie nie przejdą mi chyba.

Tez postaram się zapamiętać tę kozieradkę, przyda się pewnie na po ciąży .

Teraz na tym etapie ciązy coraz częściej te wizyty , trzeba monitorowac maluszka.

Dokładnie to samo powiedziała moja gin o hematokrycie - ze krew sie rozrzedza i nie szkodzi ze niższe wartości. Ważniejsza hemoglobina

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Jestem

Dziękuję kochane za kciuki Z malutką na szczęście wszystko ok dr kazał mojemu mężowi pozasłaniać wszystkie kontakty tak poważnie to stwierdził że z reguły nic się nie dzieje ale bez badania nie jest w stanie tego powiedzieć w np. przez telefon. Ważne że wszystko ok mala ma już ok. 2150g i póki co mam zielone swiatlo na poród sn ahhh teraz żeby tylko samo się zaczęło, bo po cięciu raczej oxy się nie podaje.

Nadrobię później co u Was teraz idę wreszcie coś zjeść, bo wcześniej z nerwów mi żołądek zakleszczyło.

No i wspaniałe wiesci! Jaka juz duża córeczka

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2015-12-14, 20:34   #3853
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny przypominam sobie pare rzeczy z poprzedniej ciazy, ogarniam w glowie metlik I trafila w moich notatkach na odnosnik do mojego posta z opisem zajec z doradca laktacyjnym (szkola rodzenia).

Duzo ciekawych informacji, wiec (nieskromnie ) polecam przeczytac moje wypociny Jak uznacie ze warte uwagi to mozna podlinkowac na pierwsza strone
Przeczytałam, mam nadzieję zapamiętać jak najwięcej, bo postanowiłam zawziąć się ostro i karmic dłużej niż 1 mc .
Dzięki, że pomyślałaś o nas
Stary 2015-12-14, 20:38   #3854
butterfly20
Zakorzenienie

Ja wizytę mam w ten czwartek.Szybciej niż zwykle bo wiecie jak to przed świętami

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
To super ze dobre masz wyniki a co to jest ten odczyn Coombsa? Mnie jutro czeka pobieranie a w czwartek wizyta
To badanie, które się robi w przypadku możliwości onfliktu serologicznego. Ja mam BRh- a mąż BRh+.

Cytat:
Nie byłam za chuda, tzn. nie byłam jakimś tam szkieletorem z wystającymi żebrami i zapadniętymi policzkami miałam swoje krągłości, tu i ówdzie... i ja jestem z tych dupiastych hahaha i jestem bardzo okrąglutka na buzi a normalnie w biodrach mam coś ponad 90 cm
wrzucam fotkę (z wyciętą głową) jak miałam 52 kg wagi... czyli sprzed ciąży i sprzed tych 5 kg co przed ciążą przybrałam

Uaaaa lasko, jaki płaski brzuch

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mi włosy tez nie wypadają wogoke chyba żadnego włosa nie widziałam przez większość ciąży gdzie kiedyś mi wypadły le w ciszy zaczęłam leczyć tarczycę wiec może to też przez to. Wcześniej wypadały nie jakoś masakrycznie mimo że na rudi często musze kolor odswiezac ale ja mam tak gęste mocne włosy po mamie ze się nigdy tym nie martwilam za to paznokcie tragedia jak juz akryl czy żel zrobię i przerwę sobie chciałam zrobić to pół roku minęło a dalej cienkie jak papierki :-( mimo że na witamina od początku ciąży bo morfologia poniżej granicy.
Marta zapytaj dokładnie o opcje może coś Ci się uda wykombinować a na dziekanem w ostateczności wiadomo maleństwo i Twoje zdrowie najważniejsze masz wypoczywać to wypoczywaj
Dziś w sklepie spotkałam moja ciocia i sąsiadke w jednym mieszkamy obok a wogoke ze mną nigdy nie gada nigdy w życiu u niej nie byłam ani ona u mnie a mieszkamy płot w płot a tam do mnie z tekstem w sklepie na kiedy mam termin to przyjdzie mnie odwiedzić dziecko zobaczyć. No padlam dosłownie!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A dziczyzny powiedzcie mi czy też mialyscie czy macie mieć wymaz z odbytu? Jutro idę do położnej i mnie uprzedziła, że będę mieć tzn z pochwy 2 razy już miałam a teraz tez z odbytu a np moja koleżanka nie miała wcale.
A to nie jakoś po 35 tc?
Ja poprzednio miałam z obu z tego co pamiętam...

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
to dobrze, chociaż znam ten ból jak nerki nap... a wyniki w normie.

Ja będę miała GBS robiony na następnej wizycie, ale nie wiem jak robi ta lekarka. W poprzedniej ciąży pamiętam, że coś było z odbytu pobierane.

Byłam dziś w NFZ wymienić dyskietki, bo po zmianie nazwiska i numeru domu (gmina zmieniała) nie miałam jeszcze zmienionej. Przeżyłam ciężki szok, bo weszłam tam, pobrałam bilecik. Ledwo się rozpłaszczyłam i usiadłam i już mnie wołali. A tam miła Pani w niecałe 10 min wydrukowała mi, tż i córze nowe dyskietki. Zero wypełniania długich wniosków, sprawdzania papierów, wszystko miała w komputerze. W szoku byłam, tż też.

Ależ to karta, a nie dyskietka:P No i fakt, teraz to migusiem

Cytat:
My w tym roku byliśmy tam z tż i dla niego dyskietkę załatwialiśmy, bo on z woj.małopolskiego, więc nie miał i też byłam w szoku, jak zapytałam babeczki, czy dyskietka przyjdzie pocztą, czy będzie trzeba przyjechać odebrać, a ona mi mówi, że za chwilkę będzie gotowa
A ze mnie głupia torba, bo 7 lat temu za mąż wyszłam i nazwisko zmieniłam, ale że mieszkałam w krk, to nie miałam potrzeby zmieniać nazwisko na dyskietce... w BB mieszkam od 2011 i jakoś na to nie wpadłam. Dopiero jak mamie mówiłam, że tż ma w końcu dyskietkę, to mnie uświadomiła, że ja swoją powinnam zmienić i no cóż... muszę tam znowu podjechać.

A ta dyskietka jest potrzebna w szpitalu???
Tak, trzeba mieć. Jak byłam dwa tygodnie temu to też na IP musiałam dać.

Cytat:
Amen

A Pola wyjadala czekolade i orzechy jak siedziala na blacie. O taki pomocnik

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Mi teraz w ogole nie wypadaja, w poprzedniej ciazy tez nic. Za to z 4 miechy po ciazy jak zaczely leciec to myslalam ze olysieje a mam ich naprawde duzo. I pozniej cala masa baby hair w okol glowy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Jesli nie brak witamin etc to zazwyczaj wlasnie w ciazy nie wypadaja. Tylko sie zbieraja i te co normalnie czlowiek traci kazdego dnia to sobie siedza na glowie grzecznie. Za to kilka miechow po porodzie zaczyna wypadac wszystko to co nie wypadalo w ciazy i wtedy jest harcore

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

No i super
A ten odczyn to musisz robic jakos od czasu do czasu ze wzgledu na rozna grupe krwi?

Mi też poprzednio w ciąży i teraz nie wypadają zbytnio, ale jak karmiłam to tak po 3 miesiąsach zaczęły bardzo wypadać.

Tak.Raz na trymestr robię

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

wrzucę do pierwszego posta

Cytat:
Jestem

Jaka duża! Super,że wszystko ok, ale pewnie trochę stresu miałaś

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:45   #3855
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Jak byłam na IP to prosili, bo oni wtedy ją wkładają w czytnik i szybko sobie wszystko sprawdzą, wydrukują odrazu druczki na recepty (czasem po porodzie coś potrzeba brać).

Śląskie ma od kilkunastu lat dyskietki wielkości dowodu z danymi odnośnie ubezpieczenia. Kiedyś był pomysł wprowadzić to w całym kraju, teraz jest ewuś, ale i dyskietki nadal mamy Przychodzisz do rejestracji, wkładają do czytnika i wszystko mają na ekranie odnośnie ubezpieczenia.

O rzepa A próbowała któraś po prostu czarną rzepę stosować? Wyciskać sok itd?
U nas wszystko działa na tym ewusiu, bo odkąd pamiętam, nikt o nic nie pytał ( od czasu takich podłużnych białych książeczek, jak powstały NFZy). oni chyba sami skądś wiedza np. o zmianie zatrudnienia itd.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Spróbuję ją gdzieś upolować... jak tak mało kosztuje, to zawsze warto spróbować... a nóż widelec pomoże
Ja już napisałam do siostry, ona ma sklep czy tam apteke taką zielarską i przywiezie mi na swięta do rodziców hehe, mój mąż już się zainteresował tą kuracją, ach ta męska próżność

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Jestem

Bogu dzięki, ze tylko na strachu się skończyło- u nas na wątku chyba jesteś drugą osoba, która prąd popieścił .Duża dziewczynka, i najważniejsza, że zdrowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 20:46   #3856
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

najczęściej Garnierem 5 ziół (taki zielony bez silikonów) mam jeszcze Radical jakiś wzmacniający
a tej Alterry nie znam totalnie - one są bez silikonów?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

w Rossmannie jest spróbuj tylko tam różne rodzaje są musisz dobrac do swojego typu mi nie każdy pasuje
Cytat:

super dzięki ale Pola wkład miała musisz mieć z nią wesoło i pomyśleć, że niedługo dwa takie szkraby będą Ci pomagać
Cytat:
Jestem

najważniejsze że ok spora już kawałeczek kobietki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:48   #3857
Elena_22
Wtajemniczenie

Chyab idę już spać, dzisiaj jakoś ciężki dzień był dla mnie, głowa bolała, mimo kawy i czas odpocząć.
Dobranoc!
Stary 2015-12-14, 20:49   #3858
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Jak gin Ci zalecił witaminki, to bierz i się nie zastanawiaj nawet
Ja miałam wyniki jak dotąd dobre i sama z siebie jadłam witaminy, aż mi mama powiedziała, że jak mi ich lekarz nie przepisał, to nie powinnam jeść, bo po witaminach jak przedobrzę to bobo może za duże urosnąć.
Moja mama jest pielęgniarką i skonsultowała się z ginami z jej przychodni i każdy jej mówił, że jak wyniki dobre, to mam nie brać witamin. A jak wyniki złe, to wspomagać się witaminami.

Patrzę na tą Rzepę z Joann, ale widzę, że ona jest do włosów przetłuszczających się a ja mam raczej suche.

niby pisze, ale też jest chyba coś takiego ze jak włosy są suche to lubią się przetluszczac . Choc ja wielkim Znawca włosów nie jestem. Ważne że mi pomogło.
Ja tez wyniki morfologia miałam dobre, ale od któregoś tygodnia zalecił brać żeby dostarczyć niezbędnych składników bo nie wszystko możemy dostarczyć z jedzeniem w odpowiednich ilościach. Mam w składzie tylko actifolin.,kwas foliowy, Wit d, jod i żelazo.

Cytat:
Ja nie biorę żadnych witamin, tylko kazał mi brać kwas dha ( pregna) i magnez.

O, to podobnie jak u nas- mniejszy ten brzuszek, ale w środku wszystkie narządy w porządku, przepływy w pępowinie też jak najbardziej prawidłowe. Ale mimo wszystko trochę stresu jest [COLOR="Silver"]
Mi polecił Omega med optima forte z dha actifolin, kW. Foliowy, Wit d, jod i żelazo. Podobno niezbędne, a trudne do zdobycia w pokarmu.
No jest, na mnie mąż nakrzyczal po wyjściu z gabinetu jak przeżywała ten brzuszek że gdyby coś było nie tak to by powiedział, a ja znów się nakręcam.no i oczywiście mialam zakaz czytania o tym w sieci.
Stary 2015-12-14, 21:03   #3859
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Chyab idę już spać, dzisiaj jakoś ciężki dzień był dla mnie, głowa bolała, mimo kawy i czas odpocząć.
Dobranoc!
Dobranoc, ja też mykam.Jutro znowu trzeba się zwlec o 7.15... a moje dziecko tymczasem chrapie sobie przeważnie do 8...

Ale Tuśka chrapie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 21:06   #3860
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

No to super !!!!

Tż juz spi bo jutro musi o 4 wstać
Pewnie ja też tak wstanę

A mi się nie chce spać jeszcze
Wyprasowalam 4 suszarki ubranek małej dzisiaj póki co wszystko do szafy wrzuciłam w styczniu pogrupuje to wg rozmiarów

Widziałam fotę laseczki z jeansach
Exstra ciałko !!! I brzuszek! !!! )

Teściowej zalecam worek buraków

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 21:12   #3861
NanaR
Zadomowienie

Mamusiaczek super wieści

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 21:17   #3862
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
No to super !!!!

Tż juz spi bo jutro musi o 4 wstać
Pewnie ja też tak wstanę

A mi się nie chce spać jeszcze
Wyprasowalam 4 suszarki ubranek małej dzisiaj póki co wszystko do szafy wrzuciłam w styczniu pogrupuje to wg rozmiarów

Widziałam fotę laseczki z jeansach
Exstra ciałko !!! I brzuszek! !!! )

Teściowej zalecam worek buraków
Ja już się bałam, że Cię ta sterta ubrań przygniotła, bo jakoś się nie odzywałaś

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

ech zmykam dzisiaj wcześniej do spanka dobranoc
Stary 2015-12-14, 21:26   #3863
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już się bałam, że Cię ta sterta ubrań przygniotła, bo jakoś się nie odzywałaś

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

ech zmykam dzisiaj wcześniej do spanka dobranoc

A zlecial mi ten dzień jakoś szybko dzisiaj

A miałam. Fotki wybrać do wywołania. Jutro to zrobię
I nie znalazłam tego durnego aktu urodzenia. Musze mamę poprosić żeby go wyciągnęła i mi wysłała poczta

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 21:34   #3864
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Wózek kupiony Adamex Barletta jestem padnięta... od 9 rano latanie i oglądanie, kupiliśmy jeszcze przewijak. Teraz zamiast odpocząć upiekłak 4 wielkie blaty piernikowe do przełożenia powidłami i 6 blach pierniczków....

W nocy miałam kryzys, płakałam i stwierdziłam że już drugiego dziecka nie chcę a biednego Kubusia nie wiem czy będę umiała urodzić że wolę cc i ogólnie moja sytuacja jest tragiczna bo czas leci a ja sie boję... Chłop gdzieś w połowie dramatu przysnął a ja dziś jestem wykończona
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-12-14 o 21:35
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 21:39   #3865
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dobranoc, ja też mykam.Jutro znowu trzeba się zwlec o 7.15... a moje dziecko tymczasem chrapie sobie przeważnie do 8...

Ale Tuśka chrapie
Jak wstaje o 7:15 to jest swieto lasu i jestem wypocztea jak nigdy
Moje dziecko zdecydowanie ranny ptaszek..

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Wózek kupiony Adamex Barletta jestem padnięta... od 9 rano latanie i oglądanie, kupiliśmy jeszcze przewijak. Teraz zamiast odpocząć upiekłak 4 wielkie blaty piernikowe do przełożenia powidłami i 6 blach pierniczków....

W nocy miałam kryzys, płakałam i stwierdziłam że już drugiego dziecka nie chcę a biednego Kubusia nie wiem czy będę umiała urodzić że wolę cc i ogólnie moja sytuacja jest tragiczna bo czas leci a ja sie boję... Chłop gdzieś w połowie dramatu przysnął a ja dziś jestem wykończona
Hormony Bedzie dobrze

Dobry homeland! Figa ogladasz? Za tydzien ostatni odcinek i zas tyle czekania skreci mnie!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

W dzien stukacie jak szalone tych postow a jak ja juz mam chwile wieczorem to cisza No nic, ide poczytac i zbieram sie do snu w takim razie. Dobranoc
Stary 2015-12-14, 21:47   #3866
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

ładne kolorki e tam poradzisz sobie jak każda z nas główka do góry

Stary 2015-12-14, 22:08   #3867
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:

No tak, na faceta zawsze można liczyc😁ja tez sue boje okropnie jak to będzie. Z jednej strony byłoby super być już lutym z maleństwem ale z drugiej poród, organizacja tego wszystkiego i mega odpowiedzialność za małego bezbronnego czlowieczka. Wiadomo że człowiek dołoży wszelkich starań żeby wszystko było ok, ale strach jest.
Tez nam sue podobał ten wózek.
Stary 2015-12-14, 22:11   #3868
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Wiem że hormony ale się TŻ uśmiał W sumie pocieszył mnie że gdyby on miał rodzić to by całe 9 miechów przebuczał ze strachu...

Wózek ma cały czarny stelaż i dokupiliśmy fotelik cybex za 350zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png wózek.png (239,7 KB, 3 załadowań)
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-12-14 o 22:16
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 22:20   #3869
Zosienka200
Rozeznanie

Ostatnio kupilam taka koszuline , z rozcieciem na brzuszek😉troszkę się wygniotla .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450131558101.jpg (39,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-12-14, 22:25   #3870
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że hormony ale się TŻ uśmiał W sumie pocieszył mnie że gdyby on miał rodzić to by całe 9 miechów przebuczał ze strachu...

Wózek ma cały czarny stelaż i dokupiliśmy fotelik cybex za 350zł
z ciemnym lepiej wygląda o widzisz to masz już komplet jakoś większość z nas ma trudniejsze dni ale bedzie lepiej
Cytat:
Ostatnio kupilam taka koszuline , z rozcieciem na brzuszek😉troszkę się wygniotla .
idealna dla brzuszka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości