Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 18:04   #3811
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Teraz wcale nie wypadają . I w ogóle są fajne, grube .Ale po porodzie spodziewam się masakry
ja się właśnie boję, że jak teraz zaczęły tak wypadać, to co to będzie po porodzie... a ja zawsze miałam długie włosy i nie wyobrażam sobie, żeby je ściąć a jak zaplotę w warkocz, to płakać mi się chce, że taki lichutki... 1/3 z tego co kiedyś chyba miałam
ja nawet włosów nie farbuję, żeby ich nie obciążać... normalnie raz na ruski rok pójdę do fryzjera, żeby odświeżyć kolor, jak mi tż mówi, że mam dużo siwych włosów

Doczytam opinie o tym preparacie co Agata kupiła i może też się skuszę na tą kurację
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:10   #3812
NanaR
Zadomowienie

Mi włosy tez nie wypadają wogoke chyba żadnego włosa nie widziałam przez większość ciąży gdzie kiedyś mi wypadły le w ciszy zaczęłam leczyć tarczycę wiec może to też przez to. Wcześniej wypadały nie jakoś masakrycznie mimo że na rudi często musze kolor odswiezac ale ja mam tak gęste mocne włosy po mamie ze się nigdy tym nie martwilam za to paznokcie tragedia jak juz akryl czy żel zrobię i przerwę sobie chciałam zrobić to pół roku minęło a dalej cienkie jak papierki :-( mimo że na witamina od początku ciąży bo morfologia poniżej granicy.
Marta zapytaj dokładnie o opcje może coś Ci się uda wykombinować a na dziekanem w ostateczności wiadomo maleństwo i Twoje zdrowie najważniejsze masz wypoczywać to wypoczywaj
Dziś w sklepie spotkałam moja ciocia i sąsiadke w jednym mieszkamy obok a wogoke ze mną nigdy nie gada nigdy w życiu u niej nie byłam ani ona u mnie a mieszkamy płot w płot a tam do mnie z tekstem w sklepie na kiedy mam termin to przyjdzie mnie odwiedzić dziecko zobaczyć. No padlam dosłownie!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A dziczyzny powiedzcie mi czy też mialyscie czy macie mieć wymaz z odbytu? Jutro idę do położnej i mnie uprzedziła, że będę mieć tzn z pochwy 2 razy już miałam a teraz tez z odbytu a np moja koleżanka nie miała wcale.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:14   #3813
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja dopiero zaczęłam stosować...zobaczymy za jakiś czas...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:15   #3814
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016 w

[

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
noo właśnie jak brałam witaminy, to tak nie leciały... ale też odstawiłam witaminy z jakieś 3 tygodnie temu i włosy zaczęły więcej wypadać.
Zrobię jutro morfologię i może zacznę znowu brać witaminki, ale tak co drugi dzień... też się boję, że dzieć za duży może po nich urosnąć
Wiesz ja biorę raz na 2 dni, a tak całkiem odstawic to bym sie trochę obawiała bo jednak nie wszystkich mikroelementow dostarczamy w jedzeniu a dziecko z nas wszystko wyciągnie jak nie dostanie w tab a to sie odbije na naszym organizmie,
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:17   #3815
agaczilla21
Zakorzenienie

Nana moja kol na gbsa miała z pochwy i z odbytu...ja miałam tylko z pochwy...
Stary 2015-12-14, 18:23   #3816
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nana moja kol na gbsa miała z pochwy i z odbytu...ja miałam tylko z pochwy...
Czytałam ze to niby w razie bakterii ktorymi podczas porodu sn mogłyby się zarazić maleństwo. Pewnie to indywidualna kwestia lekarza tak jak z liczenie ruchów ja juz 3 tyg liczę (i chyba z naszego wątku póki co tylko ja) jutro karteczkę będzie polozna sprawdzać

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:25   #3817
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero zaczęłam stosować...zobaczymy za jakiś czas...
Taki masz zestaw - tzn. ten czerwony?
Znalazłam w fajnej cenie na gemini
http://www.aptekagemini.pl/seboradin...iu-wl-2-1.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 18:27   #3818
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Taki masz zestaw - tzn. ten czerwony?

Znalazłam w fajnej cenie na gemini

http://www.aptekagemini.pl/seboradin...iu-wl-2-1.html

Dokladnie taki 😊 tez z gemini brałam przy okazji innych zakupów...

Patrzę na neta i szukam przepisu na lukier i zastanawiam się czym lukrować...
Stary 2015-12-14, 18:35   #3819
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to brzuszek był mniejszy od reszty, tak jak u nas? Może też będzie szczupłe dzieciątko.

Układa się kochana powoli w dobrym kierunku, krwawienia masz opanowane, z dzieckiem wszystko ok, a reszta, cóż, są sprawy ważne i ważniejsze. Ja nie chciałam pracy zostawić, a miałam naprawdę nieprzyjemna sytuację i po prostu się bałam czy sobie poradzą, zostały dwie z pięciu osób po moim przejściu na zwolnienie. Wtedy kobieta z szefostwo mi powiedziała że dziecko jest najpiękniejszym przeżyciem w życiu, praca jest tylko obowiązkiem, dzis jest jutro może nie być. A ewentualnych konsekwencji ciągnięcia tego na sile, u mnie w masakrycznym stresie nigdy nie cofnie się. I przyznam że te słowa mnie postawiły na nogi. Ty też się nie przejmuj studiami, wiadomo są ważne, ale możesz na nie zawsze wrócić. Poród też powinien być jak najmniej ryzykowny. I wiesz, teraz widzę że miała rację moja przełożona bo ten stres co tam przeżyłam chyba mi wylazl, lekarz powiedział że na szyjkę też może mieć wpływ stres. Dał mi nawet uspokajające leki,zeby nie pogarsza jeszcze stanu.
tak, dobrze pamiętasz- brzuszek był mniejszy, to zaniepokoiło lekarza, robił kilkakrotnie pomiary i wciąż mniejszy, dlatego chce jeszcze sprawdzić po 2 tyg. staram sie nie stresowac, ale wiadomo- różnie bywa . Gdyby było 100% ok, że tylko dziecko szczupłe, to nie kazałby nam się znowu stawić na usg i od razu powiedziałby, ze jest dobrze. no nic, zobaczymy.

Jeśli chodzi o stres, to mi lekarze powiedzieli, że w ciązy to chyba najgorsze zło , u mnie też były problemy, skurcze, krwawienia itd. i kategorycznie zakazali mi się denerwować, jakby to było tak łatwe do wykonania
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:41   #3820
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mam wyniki, mocz i morf o dziwo ok. Jeszcze tylko Odczyn Coombsa, ake to w czwartek wyniki dopiero:/
to dobrze, chociaż znam ten ból jak nerki nap... a wyniki w normie.

Ja będę miała GBS robiony na następnej wizycie, ale nie wiem jak robi ta lekarka. W poprzedniej ciąży pamiętam, że coś było z odbytu pobierane.

Byłam dziś w NFZ wymienić dyskietki, bo po zmianie nazwiska i numeru domu (gmina zmieniała) nie miałam jeszcze zmienionej. Przeżyłam ciężki szok, bo weszłam tam, pobrałam bilecik. Ledwo się rozpłaszczyłam i usiadłam i już mnie wołali. A tam miła Pani w niecałe 10 min wydrukowała mi, tż i córze nowe dyskietki. Zero wypełniania długich wniosków, sprawdzania papierów, wszystko miała w komputerze. W szoku byłam, tż też.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 18:45   #3821
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie boję, że jak teraz zaczęły tak wypadać, to co to będzie po porodzie... a ja zawsze miałam długie włosy i nie wyobrażam sobie, żeby je ściąć a jak zaplotę w warkocz, to płakać mi się chce, że taki lichutki... 1/3 z tego co kiedyś chyba miałam
ja nawet włosów nie farbuję, żeby ich nie obciążać... normalnie raz na ruski rok pójdę do fryzjera, żeby odświeżyć kolor, jak mi tż mówi, że mam dużo siwych włosów

Doczytam opinie o tym preparacie co Agata kupiła i może też się skuszę na tą kurację
zacznij olejować poważnie widzę że masz tendencje do kręconych ładnie by się wzmocniły ja odświeżam kolor ok 3 razy w roku w odcieniu podobnym jak mam dużo lepiej się układają i zero przetłuszczania myję 2 razy w tyg plus oleje, odżywki jak masz olejek z BD do brzuszka to nim możesz na początek spróbować
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mi włosy tez nie wypadają wogoke chyba żadnego włosa nie widziałam przez większość ciąży gdzie kiedyś mi wypadły le w ciszy zaczęłam leczyć tarczycę wiec może to też przez to. Wcześniej wypadały nie jakoś masakrycznie mimo że na rudi często musze kolor odswiezac ale ja mam tak gęste mocne włosy po mamie ze się nigdy tym nie martwilam za to paznokcie tragedia jak juz akryl czy żel zrobię i przerwę sobie chciałam zrobić to pół roku minęło a dalej cienkie jak papierki :-( mimo że na witamina od początku ciąży bo morfologia poniżej granicy.
Marta zapytaj dokładnie o opcje może coś Ci się uda wykombinować a na dziekanem w ostateczności wiadomo maleństwo i Twoje zdrowie najważniejsze masz wypoczywać to wypoczywaj
Dziś w sklepie spotkałam moja ciocia i sąsiadke w jednym mieszkamy obok a wogoke ze mną nigdy nie gada nigdy w życiu u niej nie byłam ani ona u mnie a mieszkamy płot w płot a tam do mnie z tekstem w sklepie na kiedy mam termin to przyjdzie mnie odwiedzić dziecko zobaczyć. No padlam dosłownie!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A dziczyzny powiedzcie mi czy też mialyscie czy macie mieć wymaz z odbytu? Jutro idę do położnej i mnie uprzedziła, że będę mieć tzn z pochwy 2 razy już miałam a teraz tez z odbytu a np moja koleżanka nie miała wcale.
dobrze, ze na zawał nie padłaś wiem, że się robi te wymazy ok 35 t chyba? ale właśnie nie wszedzie wymagają z tych 2 miejsc u mnie tylko z pochwy ale to jeszcze mam czas poczekam co moja gin powie to chyba ona mi bedzie pobierac i trzeba do laboratorium zanieść ? ale pewna nie jestem

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 18:52   #3822
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny zmienię temat troszkę, ale mam pytanie, czy Wam też tak wypadają włosy
Ja fakt faktem mam długie, więc już samo to je obciąża i zawsze cosik mi tam wypadało... ale teraz mam wrażenie, że jak w takim tempie będę je gubić, to zaraz wyłysieję

Czy macie jakiś sprawdzony sposób, albo kosmetyk dobry na włosy?

Ja znalazłam coś takiego, ale cena nie jest mała (chociaż z drugiej strony opakowanie 500 ml, więc duże) i sama nie wiem, czy to nie nabijanie klienta w butelkę. Czy któraś z Was słyszała o kosmetykach z tej firmy ?

Nie znam się też na tych nazwach składników i nie potrafię rozszyfrować tego składu, co naprawdę jej w tym produkcie.

http://organicznewlosy.pl/glowna/39-...cy-500-ml.html
Ja mam cieniznę na głowie, ale nie mam problemu z wypadaniem, parę wypadnie po umyciu i tyle, więc nie pomogę. Chciałabym mieć jakiś super środek na pogrubienie włosa

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
dzidziusiowe płyny tak pięknie pachną...tak dzidziusiowo hehe
W całym domu tak słodko pachnie teraz maluszkiem
Stary 2015-12-14, 18:56   #3823
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
zacznij olejować poważnie widzę że masz tendencje do kręconych ładnie by się wzmocniły ja odświeżam kolor ok 3 razy w roku w odcieniu podobnym jak mam dużo lepiej się układają i zero przetłuszczania myję 2 razy w tyg plus oleje, odżywki jak masz olejek z BD do brzuszka to nim możesz na początek spróbować

dobrze, ze na zawał nie padłaś wiem, że się robi te wymazy ok 35 t chyba? ale właśnie nie wszedzie wymagają z tych 2 miejsc u mnie tylko z pochwy ale to jeszcze mam czas poczekam co moja gin powie to chyba ona mi bedzie pobierac i trzeba do laboratorium zanieść ? ale pewna nie jestem
ooo fajny pomysł kiedyś nakładałam oliwę z oliwek na noc... ale włosy po tym domyć, to był hardcore
A ty jak nakładasz olejek, to na skórę głowy, czy na całej długości?

Moje włosy im dłuższe, tym mniej się kręcą niestety.
Stary 2015-12-14, 18:59   #3824
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie miałam i nie bedę miała z odbytu, z pochwy miałam tak jak ty- dwa razy do tej pory.
Stary 2015-12-14, 19:00   #3825
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
to dobrze, chociaż znam ten ból jak nerki nap... a wyniki w normie.

Ja będę miała GBS robiony na następnej wizycie, ale nie wiem jak robi ta lekarka. W poprzedniej ciąży pamiętam, że coś było z odbytu pobierane.

Byłam dziś w NFZ wymienić dyskietki, bo po zmianie nazwiska i numeru domu (gmina zmieniała) nie miałam jeszcze zmienionej. Przeżyłam ciężki szok, bo weszłam tam, pobrałam bilecik. Ledwo się rozpłaszczyłam i usiadłam i już mnie wołali. A tam miła Pani w niecałe 10 min wydrukowała mi, tż i córze nowe dyskietki. Zero wypełniania długich wniosków, sprawdzania papierów, wszystko miała w komputerze. W szoku byłam, tż też.
My w tym roku byliśmy tam z tż i dla niego dyskietkę załatwialiśmy, bo on z woj.małopolskiego, więc nie miał i też byłam w szoku, jak zapytałam babeczki, czy dyskietka przyjdzie pocztą, czy będzie trzeba przyjechać odebrać, a ona mi mówi, że za chwilkę będzie gotowa
A ze mnie głupia torba, bo 7 lat temu za mąż wyszłam i nazwisko zmieniłam, ale że mieszkałam w krk, to nie miałam potrzeby zmieniać nazwisko na dyskietce... w BB mieszkam od 2011 i jakoś na to nie wpadłam. Dopiero jak mamie mówiłam, że tż ma w końcu dyskietkę, to mnie uświadomiła, że ja swoją powinnam zmienić i no cóż... muszę tam znowu podjechać.

A ta dyskietka jest potrzebna w szpitalu???
Stary 2015-12-14, 19:01   #3826
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
ooo fajny pomysł kiedyś nakładałam oliwę z oliwek na noc... ale włosy po tym domyć, to był hardcore
A ty jak nakładasz olejek, to na skórę głowy, czy na całej długości?

Moje włosy im dłuższe, tym mniej się kręcą niestety.
tak im dłuższe tym gorzej ze skrętem ale oleje ładnie je pokręcą tylko po jakimś czasie i wydobędą skręt włosa smaruje włosy...na skórę głowy nakładam też, ale ja miałam tam AZS i mi się przesuszała skóra i dlatego a tak normalnie to tylko na długość najczęściej może za dużo nałożyłaś?

Stary 2015-12-14, 19:01   #3827
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytałam ze to niby w razie bakterii ktorymi podczas porodu sn mogłyby się zarazić maleństwo. Pewnie to indywidualna kwestia lekarza tak jak z liczenie ruchów ja juz 3 tyg liczę (i chyba z naszego wątku póki co tylko ja) jutro karteczkę będzie polozna sprawdzać
Mi gin nic nie mówił o liczeniu ruchów, ale np. moja koleżanka, która ma podobny termin i chodzi do tego samego lekarza co ja, musi liczyć i spisywac na kartce a potem gin to sprawdza nie mam pojęcia od czego to zależy.
Stary 2015-12-14, 19:05   #3828
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
tak im dłuższe tym gorzej ze skrętem ale oleje ładnie je pokręcą tylko po jakimś czasie i wydobędą skręt włosa smaruje włosy...na skórę głowy nakładam też, ale ja miałam tam AZS i mi się przesuszała skóra i dlatego a tak normalnie to tylko na długość najczęściej może za dużo nałożyłaś?
a jak często nakładasz olejki?
Może faktycznie ja za dużo nałożyłam, ale po takim olejowaniu, to i tak włosy do mycia. Ja musiałam 2 razy szamponem myć, żeby zeszło
Stary 2015-12-14, 19:06   #3829
marciar7
Zakorzenienie

Ja musze w koncu sie do swojej gin zglosic i zalatwic endo. Gin sie przerazi jak moja morfologie zobaczy :-\ ale coz zrobic biore zelazo i jakies witaminy dla mam bo niestety mus ze szybko wyniki nadrobić
Stary 2015-12-14, 19:06   #3830
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
My w tym roku byliśmy tam z tż i dla niego dyskietkę załatwialiśmy, bo on z woj.małopolskiego, więc nie miał i też byłam w szoku, jak zapytałam babeczki, czy dyskietka przyjdzie pocztą, czy będzie trzeba przyjechać odebrać, a ona mi mówi, że za chwilkę będzie gotowa
A ze mnie głupia torba, bo 7 lat temu za mąż wyszłam i nazwisko zmieniłam, ale że mieszkałam w krk, to nie miałam potrzeby zmieniać nazwisko na dyskietce... w BB mieszkam od 2011 i jakoś na to nie wpadłam. Dopiero jak mamie mówiłam, że tż ma w końcu dyskietkę, to mnie uświadomiła, że ja swoją powinnam zmienić i no cóż... muszę tam znowu podjechać.

A ta dyskietka jest potrzebna w szpitalu???
Co to za dyskietka?
Stary 2015-12-14, 19:10   #3831
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
a jak często nakładasz olejki?
Może faktycznie ja za dużo nałożyłam, ale po takim olejowaniu, to i tak włosy do mycia. Ja musiałam 2 razy szamponem myć, żeby zeszło
a jakimi szamponami myjesz? ja czasem takim z SLS a tak to łagodne z Alterry prawie za każdym razem nakładam ale czasem robię przerwę z jednym myciem lub nakładam na krótko np na godzinę ja kombinuję i mieszam olejki też...np rycynowy plus kokos, sam kokos oj różnie niektóre łatwo zmyć inne gorzej ale robię dużo piany i jakoś problemu nie ma do tego odżywka na końce no i koniecznie czesanie tą słynną szczotką TT nie ciągnie włosów

Stary 2015-12-14, 19:12   #3832
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
a jakimi szamponami myjesz? ja czasem takim z SLS a tak to łagodne z Alterry prawie za każdym razem nakładam ale czasem robię przerwę z jednym myciem lub nakładam na krótko np na godzinę ja kombinuję i mieszam olejki też...np rycynowy plus kokos, sam kokos oj różnie niektóre łatwo zmyć inne gorzej ale robię dużo piany i jakoś problemu nie ma do tego odżywka na końce no i koniecznie czesanie tą słynną szczotką TT nie ciągnie włosów
Patrze ktos tu tez sie interesowal dbaniem o wloski:-D ja swojego czasu tez stosowalam to wszystkoo i w ogle szalalam ;-)
Stary 2015-12-14, 19:15   #3833
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Patrze ktos tu tez sie interesowal dbaniem o wloski:-D ja swojego czasu tez stosowalam to wszystkoo i w ogle szalalam ;-)
Marta buraki jedz teraz najszybciej poprawisz wyniki zobaczysz oj tak mam jeszcze mnóstwo tych olejków najbardziej pomagały i najszybciej widziałam efekt Włosomaniaczko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 19:17   #3834
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marta buraki jedz teraz najszybciej poprawisz wyniki zobaczysz oj tak mam jeszcze mnóstwo tych olejków najbardziej pomagały i najszybciej widziałam efekt Włosomaniaczko
No to piona ja tez Wlosomaniaczka z krwi i kosci tylko potem czasu malo bylo
Buraki jem na potege
Stary 2015-12-14, 19:20   #3835
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja kiedys miałam ladne włosy...grube, długie, lśniące...nic z nimi nie trzeba było robic...jutro Wam pokaze zdjęcie z liceum w k.

Edit. No myc trzeba było jedynie 😉
Stary 2015-12-14, 19:35   #3836
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki wkład miała Pola ?

wiecie co nie rozumiem jednej rzeczy....nie wiem może w swoim otoczeniu nie miałam zbyt dużo kobiet w ciąży...i jakoś dużo uwag nie słyszałam od nich że żaliły się że teściowa powiedziała to czy tamto o wyglądzie jak kobieta w ciąży...ale do jasnej ch.....ciąża to specyficzny stan....wiadomo rośniemy tu i tam....niby wszyscy dookoła się pytają jak się czujemy...to po co tego uwagi...że gruba chuda...brzuch za mały czy za duży? chyba to normalne że się zmieniamy ja nie wiem o ile faceci są w miarę kulturalni o tyle inne kobiety czują jakąś głupią satysfakcję nam docinając na temat wyglądu? nie kumam tego niech mi ktoś wyjaśni ot życie się przegrało niby...ja czuję się wygrana na całej linii i sądzę że każda z nas tak się czuje tylko no wiadomo czasem jest ciężej z humorem czy zwykłymi czynnościami ale czy któraś z nas żałuje? wątpię
Amen

A Pola wyjadala czekolade i orzechy jak siedziala na blacie. O taki pomocnik

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny zmienię temat troszkę, ale mam pytanie, czy Wam też tak wypadają włosy
Ja fakt faktem mam długie, więc już samo to je obciąża i zawsze cosik mi tam wypadało... ale teraz mam wrażenie, że jak w takim tempie będę je gubić, to zaraz wyłysieję

Ja znalazłam coś takiego, ale cena nie jest mała (chociaż z drugiej strony opakowanie 500 ml, więc duże) i sama nie wiem, czy to nie nabijanie klienta w butelkę. Czy któraś z Was słyszała o kosmetykach z tej firmy ?

Nie znam się też na tych nazwach składników i nie potrafię rozszyfrować tego składu, co naprawdę jej w tym produkcie.

Mi teraz w ogole nie wypadaja, w poprzedniej ciazy tez nic. Za to z 4 miechy po ciazy jak zaczely leciec to myslalam ze olysieje a mam ich naprawde duzo. I pozniej cala masa baby hair w okol glowy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
spróbuj z indywidualnym tokiem nauczania to by było chyba lepsze niż dziekanka na ten semestr bo część już chodziłaś

no właśnie nie wypadają przed ciążą wypadały a teraz nic
Jesli nie brak witamin etc to zazwyczaj wlasnie w ciazy nie wypadaja. Tylko sie zbieraja i te co normalnie czlowiek traci kazdego dnia to sobie siedza na glowie grzecznie. Za to kilka miechow po porodzie zaczyna wypadac wszystko to co nie wypadalo w ciazy i wtedy jest harcore

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Mam wyniki, mocz i morf o dziwo ok. Jeszcze tylko Odczyn Coombsa, ake to w czwartek wyniki dopiero:/
No i super
A ten odczyn to musisz robic jakos od czasu do czasu ze wzgledu na rozna grupe krwi?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 19:37   #3837
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kiedys miałam ladne włosy...grube, długie, lśniące...nic z nimi nie trzeba było robic...jutro Wam pokaze zdjęcie z liceum w k.

Edit. No myc trzeba było jedynie 😉
: hahaha:

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Amen

A Pola wyjadala czekolade i orzechy jak siedziala na blacie. O taki pomocnik

-
Lepszy taki pomocnik, niz zaden
Stary 2015-12-14, 19:37   #3838
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm, ja jeszcze nie mialam ale w pierwszej ciazy pod koniec (chyba jakos po 36 tyg) na gbs pobierali mi z obu otworow a feee (nie boli )
Stary 2015-12-14, 19:38   #3839
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie wszystkie te kuracje to są o kant tyłka rozbić, odkąd znalazłam kozieradkę. Koszt 3 zł w zielarskim, robisz napar i smarujesz w skórę głowy. Zapach specyficzny -> rosół, ale efekt? Po tygodniu włosy nie leca, po 2 tygodniach pełno nowych baby hair.
Już nigdy nie wydam kasy na cuda wianki apteczne, ile ja się tego nakupowałam Po 2 lata starań, stresów, leków, hormonów już byłam załamana tym wypadaniem.
Teraz w ciąży nie leci mi zupełnie NIC.
Tylko oczywiście nie wiem, czy na wszystkich podziała ona tak samo dobrze. Na pewno działa na wiele osób.

Cytat:
1A dziczyzny powiedzcie mi czy też mialyscie czy macie mieć wymaz z odbytu? Jutro idę do położnej i mnie uprzedziła, że będę mieć tzn z pochwy 2 razy już miałam a teraz tez z odbytu a np moja koleżanka nie miała wcale.
To wymaz na paciorkowca. Będę mieć zaraz po świętach, mam się zgłosić do szpitala do gina, wtedy mam 35 tydzień i to będzie czas na ten wymaz. Już mam do tego próbówkę w domu, dał mi. Jaki długi badyl Mam z tym przyjść, a potem zostawić to w labie. Na skierowaniu napisał: wymaz z pochwy i odbytu.
Stary 2015-12-14, 19:44   #3840
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
tak, dobrze pamiętasz- brzuszek był mniejszy, to zaniepokoiło lekarza, robił kilkakrotnie pomiary i wciąż mniejszy, dlatego chce jeszcze sprawdzić po 2 tyg. staram sie nie stresowac, ale wiadomo- różnie bywa . Gdyby było 100% ok, że tylko dziecko szczupłe, to nie kazałby nam się znowu stawić na usg i od razu powiedziałby, ze jest dobrze. no nic, zobaczymy.

Jeśli chodzi o stres, to mi lekarze powiedzieli, że w ciązy to chyba najgorsze zło , u mnie też były problemy, skurcze, krwawienia itd. i kategorycznie zakazali mi się denerwować, jakby to było tak łatwe do wykonania
Dla mnie to swiadczy ze to po prostu dobry lekarz i chce sie upewnic ze niczego nie przeoczyl. I dobrze
A stres dokladnie - to jest najgorsze zlo w ciazy ( i nie tylko )

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Tak tak buraki! popieram.
Super jest kwas z burakow, siwetnie dziala na krew podobno. Moj sie wlasnie kisi, jutro powinien yc gotowy
I przy okazji przyda sie na wigilie pod barszczyk

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
: hahaha:

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Lepszy taki pomocnik, niz zaden
Co racja to racja

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wszystkie te kuracje to są o kant tyłka rozbić, odkąd znalazłam kozieradkę. Koszt 3 zł w zielarskim, robisz napar i smarujesz w skórę głowy. Zapach specyficzny -> rosół, ale efekt? Po tygodniu włosy nie leca, po 2 tygodniach pełno nowych baby hair.
Już nigdy nie wydam kasy na cuda wianki apteczne, ile ja się tego nakupowałam Po 2 lata starań, stresów, leków, hormonów już byłam załamana tym wypadaniem.
Teraz w ciąży nie leci mi zupełnie NIC.
Tylko oczywiście nie wiem, czy na wszystkich podziała ona tak samo dobrze. Na pewno działa na wiele osób.

To wymaz na paciorkowca. Będę mieć zaraz po świętach, mam się zgłosić do szpitala do gina, wtedy mam 35 tydzień i to będzie czas na ten wymaz. Już mam do tego próbówkę w domu, dał mi. Jaki długi badyl Mam z tym przyjść, a potem zostawić to w labie. Na skierowaniu napisał: wymaz z pochwy i odbytu.
Musze zapisac - kozieradka - przyda si epo ciazy

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Dobra, nadrobilam to lece na homelanda

Jeju ja wizyte mam dopiero 8 stycznia.. Strasznie dlugo, umre z ciekawosci czy ten gagatek maly sie obrocil glowa czy nie..

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A no i po nastepnej wizycie juz wizyty co tydzien. A dokladnie to w rozkladzie:
- wizyta + ktg
- ktg
- wizyta + ktg
...

czyli w sumie wizyta co 2 tyg a w miedczyczasie ktg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości