Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 15:39   #991
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Odmeldowuje się,bez odbioru 😊 proszę o magiczne kciuki 😘
Szerokiej drogi z mała ilością postojow

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 15:52   #992
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

Czy jest jeszcze jakieś dziecko, które zęba nie ma? czy moja Psota sama została?
My jeszcze nie mamy ząbków

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie cierpi banana tatus rano pojechał po zakupy do lidla kupił bio bananki i tak się Macko krzywi..natomiast moja kanapkę mi wyrwać chciał i zjadl pół buly
On potrzebuje pojeść a nie tam jakieś banany
A tak serio, spróbuj jutro, dzieci mają różne zachcianki;-)

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Uuu gwiazdo Ty nasza!

Bo się zawstydzę
Nie no...przynajmniej sama się czegoś nauczę a dodatkowo będzie to super rozrywka;-)

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

no proszę nasza gwiazdka

My już w domu, fajnie się spacerowało, ciepło dostałam tel z pracy czeka na mnie karta z 200zł miło zostawię już na wyprzedaże

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

daj znać jak będziecie na miejscu

To super taka kasa na zakupy!;-)Takie niespodzianki to i ja lubię;-))
Stary 2015-12-18, 15:58   #993
violka848
Zakorzenienie

A moja Ada co raz lepiej siedzi dziś na spacerze z półleżącej pierwszy raz sama siadała i tak jechala sobie trzymając się jedną ręką parasolki , tylko musiałam wolno wózek prowadzić.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

Zaciśnięte ✊🏻✊🏻

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Tak pomyslałam że jakbyśmy wszystkie na raz przeszły na mm to żadna by wyrzutów nie miała hehe To jutro ??? 😜😜😜😜
Stary 2015-12-18, 16:19   #994
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używa któraś Bebiko pro + ??? Bo koleżanka mi poleca, to jakaś nowość chyba, pomaga przy wprowadzeniu do normalnego mleka. Ona właśnie zaczęła synkowi na noc to podawać.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Hmm no niby tak ale Ada jje ok 17-18 owoce i na kolacje cycka. A tak by butla była i to w większej ilości. Zosia na kolacje pewnie coś innego jje- bo ona chyba mm nie??
Aaa o kolację chodzi! Myślałam, że chcesz dawać mm w nocy, przepraszam, chyba nie doczytalam 😉

Zosia na kolacje je kaszkę 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 16:23   #995
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53845552]

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

ale milo no bo masz mega fajną urode faktycznie! jak dasz sie nagrac do teledysku to się nam pokaz

VIOLKA, to co, robisz eksperyment z mm? ja bym zrobiła, no ale moja butli nie chce dzis w pracy taka starsza koleżanka z niedowierzaniem sie pytała czy ja jeszcze karmie piersią (..?...). no ale fakt, tak mi sie kojarzy, że pokolenie naszych mam to po 3 m-cu stale pokarmy i szybko na butle chyba przechodzilo, bo do pracy trzeba bylo wracać. w ogole to niezbyt tam bylam koleżnkom potrzebna do jakiegos "szkolenia", bo wszystko wiedza, tylko dyrektorka paniki narobila, bo jak ja pracowalam to było ok, a po mnie zastepczyni pierwsza takiego bajzlu narobila, że ona teraz pupą trzęsie. Pośmiałam sie troche z ich 'problemow' pracowych teraz to mi się takie błache wydają

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Hanka ciągnie drzemke od 14:15, sie zastanawiam czy ja ok 16tej obudzic... ???[/QUOTE]

Dziękuje Kochana jesteś;-)Oczywiście się pokaże, ale to dopiero jak wypali to po nowym roku;-)
Przynajmniej jesteś doceniana przez dyrektorkę ;-)

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
A moja Ada co raz lepiej siedzi dziś na spacerze z półleżącej pierwszy raz sama siadała i tak jechala sobie trzymając się jedną ręką parasolki , tylko musiałam wolno wózek prowadzić.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Zaciśnięte ✊��✊��

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Tak pomyslałam że jakbyśmy wszystkie na raz przeszły na mm to żadna by wyrzutów nie miała hehe To jutro ??? ��������
To super, z dnia na dzień będzie coraz więcej nowych umiejętności;-)
Ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na mm ale na noc jak najbardziej...albo kaszka;-)
Stary 2015-12-18, 17:03   #996
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dziękuje Kochana jesteś;-)Oczywiście się pokaże, ale to dopiero jak wypali to po nowym roku;-)
Przynajmniej jesteś doceniana przez dyrektorkę ;-)

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

To super, z dnia na dzień będzie coraz więcej nowych umiejętności;-)
Ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na mm ale na noc jak najbardziej...albo kaszka;-)

Ja właśnie na noc tylko narazie rozważam. Ale dobra spróbuje chyba dziś kaszkę za jakieś pół godzinki Tylko kaszka wieczorem średnio mi odpowiada, bo ja niechce jej tuczyć a rano kaszka mi pasuje, bo jest potem długa przerwa i spokojnie na spacer można iść.
Próbowałam któregoś dnia płatki jaglana Adce dać, zjadła kilka lyzeczek, ale z obrzydzeniem i potem płacz.
Teraz dałam banana w siatce, o mamo jaki szał, jak chciałam jej podsunąć żeby łatwiej gruźć miała, to taki bunt że szok i dIki szał w oczach okrutnie jej smakowało

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Aaa o kolację chodzi! Myślałam, że chcesz dawać mm w nocy, przepraszam, chyba nie doczytalam 😉

Zosia na kolacje je kaszkę 😉

Spoko narazie kolację tylko rozważam.
Stary 2015-12-18, 17:21   #997
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

Zaciśnięte ✊🏻✊🏻

Tak pomyslałam że jakbyśmy wszystkie na raz przeszły na mm to żadna by wyrzutów nie miała hehe To jutro ??? 😜😜😜😜
no i widzisz, Adka podsłuchala, ze na nią tu nadajesz i usiadła ja juz bebiko mojej próbowalam podawać, z butli, z niekapka, ale cóż z tego...a dzis mam tak cycki nabombane, chyba przez ta noc,ze zaraz mi wybuchną. nie chce mi sie odciagac, bo jeszcze napędze niepotrzebnie, a i tak do zlewu pewnie bym wylać musiała moja kaszke je na kolacje, ok 19:30 i zaraz potem ma kąpiel. tuczący sinlac je. i w dodatku ostatnio właśnie kolacje zjada przyzwoicie (!) moze kurka za dużo i dlatego sie budzi? :| ja juz nieee wieeeem
a i zaczęła po ociupince jesc owocki, te 30-40 gram... taaa wiem, zastraszająca ilośc tak w porównaniu do waszych
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 17:27   #998
gosiak0512
Zakorzenienie

GOSIP szerokosci!

CASH gratki!

VIOLKA ja mam nadal wyrzuty ale coraz mniejsze

My po rekolekcjach. Ide ogarnac kolacje

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 18:11   #999
niezawsze
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53844073]O super ze klaskac umie
😀 dlugo go uczylas?

fajnie,ze tylko kilka wyjątków mieliscie.
Moja ma rytual, a ostatnio kąpiel traktuje chyba jako sygnal do zabawy. Niestety proby kladzenia ja wczesniej na drugą drzemke sa bezowocne,na sile jej nie uspie,jak nie śpiąca. Dzis pierwsza mialamoze z pol godziny,to moze sie uda wczesniej ja uspic na drugą... wczoraj pierwsza 2,5h prawie i ta driga chyba jej niepotrzebna była,no ale przysnela przy kp.[/QUOTE]
W sumie to nie uczyłam, tylko jak coś zrobił np. Stał bez trzymanki to brawo bilam.
Natomiast buziaka go ciągle uczę i nic

Każdy kapie jak uważa, Maciek uwielbia się kąpać i mu tego nie odbiorę.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Myślisz??? 10h jazdy w tym ze dwa przystanki na pewno będą ze względu na młoda...

2 myślę, że wystarcza, a jak będzie spala to nie bądźcie specjalnie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
U nas kapiel codziennie ale bez spiny. Jak pozno wrocimy, albo Bi nie w humorze, to odpuszczamy bez wyrzutow.

Bo to facet, myc sie nie lubi

Wiecznie sobie te skarpety sciaga i z golymi gania, to nie dziwne, ze zimne. Ale do pediatry przyjechala w dwoch parach skarpet i zimowym spiworku a stopy sinofioletowe i zimne jak nie wiem co. W domu juz miala tylko chlodnawe. Moze ze stresu jej lodowacieja
Tez widze, ze Dziewczyny napisały co ja chciałam. W domu nawet Maciek popyla w rajstopach, bo zdejmować i memlal skarpete

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Jak podalas awokado? W formie pasty?

tez się dowiem i złapie, może posmakuje

Cytat:
Brawo dla Alizgaz

Ja już wróciłam od kosmetyczki;-)fajnie było sobie poplotkować;-) złożyła mi propozycje..zapytała czy mogłaby mnie zaprosić do jakiegoś teledysku albo makijażu pokazowego bo jak ona to stwierdziła,mam fajną urodę.. miło mi się zrobiło tym bardziej że pięknie maluje i zjeżdżają się do niej klientki z innych miast
A teraz wróciliśmy ze spacerku;-) zimno..
O świetnie, zgodz sie

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Szerokiej drogi!

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
eee to na pewno nic takiego, ja np od zawsze mam zimne dłonie, nawet latem w upały
co do neurologa to nie polecę bo nie interesowałam się tematem ale jeśli Ci zależy mogę podpytać babcię

no proszę nasza gwiazdka

całujemy Was też nie zapominaj o nas

My już w domu, fajnie się spacerowało, ciepło dostałam tel z pracy czeka na mnie karta z 200zł miło zostawię już na wyprzedaże

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

daj znać jak będziecie na miejscu

Super, właśnie do mnie dotarło, że przez 10lat i ja dostawalam kasę na swieta...Teraz jestem bezrobotna..
Cytat:
Wacham się mam wyrzuty jakbym jej dobre odbierała, a truciznę chciała podać.. I dylematy a moze kaszka, a moze to mleko a moze to a moze jeszcze nie teraz...
Ada jak do 16 mi sie nie budzi to zapalam np lampkę, jak po chwili to nie pomaga to światłem mignę hehe

Tż ma dziś w firmie wigilie, wiec do wieczora same, a on pewnie sobie tam pociągnie. Siostra z mężem mają wpaść to mi ponianczą Bubcię
Te same uczucia miałam jak Maje przestawałam karmić.
Maćka ja nie wiem kiedy przestanę, bo on kocha cycusia, a butli nie łapie..

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
My jeszcze nie mamy ząbków

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

On potrzebuje pojeść a nie tam jakieś banany
A tak serio, spróbuj jutro, dzieci mają różne zachcianki;-)

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Bo się zawstydzę
Nie no...przynajmniej sama się czegoś nauczę a dodatkowo będzie to super rozrywka;-)

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

To super taka kasa na zakupy!;-)Takie niespodzianki to i ja lubię;-))
To już kolejne podejście u nas, trudno zostajemy przy sloiczkach z babydream

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 18:49   #1000
Hanka20
Zakorzenienie

poczytałam Was, odpisalam, ale mam dość nie chce mi dodawać postów juz czwarty raz pisze wrrrr

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 18:52   #1001
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
poczytałam Was, odpisalam, ale mam dość nie chce mi dodawać postów juz czwarty raz pisze wrrrr
Teraz ci dodalo

Maz mi dal cynk ze przyznali mi w robocie 200zl dla chlopcow na ksiazki super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 18:58   #1002
violka848
Zakorzenienie

Nafutrowałam (spodobało mi się to hasło ) Adriankę kaszką tak z pół godz przed spaniem - 150 ml zjadła aż musiałam dorabiać. Na noc cyc, ale niemogla zasnąć i drugi raz dałam, potrzymać w buziaku i śpi. Zobaczymy co dalej mi zagunduje. Miałam w salonie trochę kurze ogarnąć, ale jakoś bez energii jestem, niechce siè
Stary 2015-12-18, 19:05   #1003
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
GOCZEK kurcze ja od dwóch dni tez znów kicham chyba się zastrzele... to już trzeci raz w sezonie no masakra! Zdrówka dla Ciebie!

MADELINEM jutro będzie lepszy dzień! A z tym chwaleniem miałaś rację pochwalilam drzemki w dzień i noc była tragiczna hehe, no ale mamy winowajce - dziś popołudniu dojrzalam dwójkę wyrznieta na dole wiec mamy 5 zebulka
Zdrowka, gratki zeba

Dlatego ja nie chwale

Cytat:
MADELINEM przykro ze sytuacja z Tz u Was taka. Trzymaj się kochana!

AMETTY wyrazy współczucia daj znać po wizycie jutro!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53838417]Dzięki
też humoru nie mam,ale tak zdechlakowato.a w dodatku wymyslilam w tym roku wigilie u nas,co mnie opetalo?!

ej! podziel sie zapalem i tą euforia Hanka spac poszla o 21:40,godzine po kąpieli się chichrala, pol godziny ja wyciszalam. I pogniotla mi książkę z Tuwimem i pewnie jak zwykle obudzi sie o 23... 😒[/QUOTE]

mi sie marzy taka spokojna rodzinna wigilia...
Takie u nas zawsze byly

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53838601]Moje kondolencje. Szkoda ze tak mlodo umarla, prawnuczka jej nie pozna cos mi mowi,ze mimo ze nietypowe to nic chorobowego to trzęsienie,moja np. się tak ostatnio czasem wzdraga bo tak mocno zęby zaciska, widac ja swedza lub bolą.

Oj Filipek fan mleczka, ale przynajmniej o jego wagę się nie masz co martwic. moja do wczoraj tez czesto kp zamiast posiłku,dzis sie odblokowala od rana,pewnie na chwilę. Ja porządki to w sobote moze...pogonie TZta Hanka, no zdrowiejmy!

Madelinem, przytulam Cie wirtualnie,dzieci masz fajowe i kochane,olej tzta poki co na razie i sie nie przejmuj 😚

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Mozna w sklepie zwrocic

Moja znajoma narzekala,ze raz w nocy sie budził jej synek jak zabkowal, że to taka masakra byla ze lohoho. Jak sie dopytalam jej meza o szczegoly to dwie noce mieli takie ze godzine czy dwie nie spal. Pierwsze dziecko miala takie spokojne i spiace,ze nie pamieta żeby w nocy sie budzil czy plakal. Z tym ze pozniej mial troche opoznien rozwojowych, b. pozno mowil, klopoty z uczeniem i terapie jakies.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

No i juz piersza pobudka byla... to dobranoc, moze z godzinke sie przespie[/QUOTE]

olalam go i daje rade jakos

Cytat:
Juz powróciłam i pobudek kilka było, ale Tż dał radę. U mnie Ada wstała przed 17 i dopiero o 20.30 zasnęła. 3,5 -4 h przerwy przed nocnym spaniem mysi być. O której usnęła?

Hehe )

Oj przykro że taka słaba atmosfera...

Przykro z powodu babci
wspolczuje.
Trzymam kciuki oby to nic poważnego ✊🏻✊🏻

Bo Ada taka jakaś krótka jest na szerokość poszła o miałam dziś ją zmierzyć.

Ale super noc zazdroszczę. Ja normalnej od 3 miesięcy nie miałam
Z rehabilitacja masakra brak słów. I co zrobicie- prywatnie?

Gratulacje!! 👏🏻

Cytat:
A mój jakoś nie przesada za batatami, o wiele bardziej mu dyniowa i kalafiorowa pasuje. Z czym robisz?

Ojej przykro mi, 70lat to Bardzo mało, mój tata ma 71, a babcia 96

Madelinem tez bym dzieciom Noe pozwoliła w dymie siedzieć. Przykre to z Twoim Tżtem.

Pochlastam się, Maciek zasnął po 19 i znów potraktował to jako drzemke, przyszła Mają o go zbudzila po 20min, do teraz mi nie
Śpi

no przykre...ale moze cos kiedys dotrze do tego lba...

Cytat:
Dlatego ja staram się żeby druga drzemka kończyła się ok,16 wtedy uśnie ok.18;30 jak jest wszystko ok;-)

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

...no to rzeczywiście, wcale Ci się nie dziwię że nie masz ochoty..takie akcje potrafią skutecznie odebrać zapał..
Ale mimo wszystko mam nadzieję że spędzicie cudownie te święta, bez kłótni i nieporozumień w końcu macie dla kogo się starać aby takie były

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Współczuję:-( akurat przed świętami taka wiadomość...
No to sprawdź u pediatry i daj znać co Ci powiedziała, pewnie to nic takiego

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Gratuluje ząbka już ich tyle macie!
No i super że coraz więcej nowych umiejętności
A z tymi terminami to jakaś masakra...:/

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Jest winowajca to i jest szansa że noc będzie lepsza!;-)
Gratulujemy Filipkowi

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

I Ja !;-))

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Też to oglądałam ze łzami w oczach :-( powysyłaliśmy z Tż smsy, cóż więcej można zrobić :-(
Cudownie że pomagacie w ten sposób..rodzina na pewno będzie szczęśliwa..a radość chłopca bezcenna

Filipek też tak się na mnie wspina jak coś jem;-)

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Dobranoc dziewczyny też idę spać co by jutro normalnie funkcjonować
Filipek już kilka pobudek miał, coś się wierci strasznie;-)

no wiem

U nas tez ostatnia drzemka max do 16.30, bo pozniej masakra wieczorna.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A jak
robisz te zupke?

smutne to. Ale pewnie będą spokojne. Tz pojedzie i będziecie miały święty spokój.
Olej go i zajmij się dziewczynkami.
A rodzina Twoja nie mogła by pomóc Ci w odseparowaniu od niego?

strasznie mi przykro.

gratuluję zęba-jak burza idzie Julek

Ale bywają takie przeblyski wspomnień.
Rzadko Ale mozliwe

gratuluję zęba! I zdrowiej!

Ja mam. 80mam.Ala teraz nosi 80 a kombiak za duży tak o rozmiar,więc może będzie dobry

Będą lepsze,zobaczysz. Już niedługo.
U mnie druga pobudka.chyba zasnela-ide jej zgasić światło.
Dobranoc kobietki.
A i Alicja moich zupek nie chce jeść a kupnej zjadła dziś 220(na2razy) i deser też 180wrabala. Albo się nauczę smaczniejsze gotować albo się bd musiała przerzucić na kupne,bu
Mogliby, tylko to juz w skrajnej sytuacji. Moja mama ma ciezki charakter i dluga tak bym nie dala rady.

Nadrabiam dalej malo zostalo. Dziewczyny spia tz próbuje gadac ze mna...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:10   #1004
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Tez czasami tak mam, już później nie cytuje tylko odpisze co pamiętam...A czasami nie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Zdrowka, gratki zeba

Dlatego ja nie chwale

mi sie marzy taka spokojna rodzinna wigilia...
Takie u nas zawsze byly

olalam go i daje rade jakos

no przykre...ale moze cos kiedys dotrze do tego lba...

no wiem

U nas tez ostatnia drzemka max do 16.30, bo pozniej masakra wieczorna.

Mogliby, tylko to juz w skrajnej sytuacji. Moja mama ma ciezki charakter i dluga tak bym nie dala rady.

Nadrabiam dalej malo zostalo. Dziewczyny spia tz próbuje gadac ze mna...
Może się dogadacie

Maciuś
Stary 2015-12-18, 19:45   #1005
violka848
Zakorzenienie

U nas już po 40 minutach pobudeczka na smoka była standardowo..
Stary 2015-12-18, 19:46   #1006
niezawsze
Zakorzenienie

Maciek miał dziś 3 drzemki i zasypia teraz dopiero, zobaczymy czy na noc...

Maciuś
Stary 2015-12-18, 19:51   #1007
Hanka20
Zakorzenienie

No wiec pisze na szybko ostatni raz - u nas noc była fajna tym razem. Dwie pobudki na cyca, i jedna nad ranem usypialam suszarką

GOSSIP szerokiej drogi!

GOCZEK, VIOLKA kciuki za dzisiejsza noc oby dziś nie mialyscie tylu pobudek!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

MADZIXX gratki zebulka!

CASH super ze Szymek juz siada! Ale jakoś tak mi się wydaje ze juz jakiś czas temu wklejalas foto ze Szymek siedzi czy się mylę?

AMETTY na pewno wszystko jest ok z Twoja Bibs! Zimne stopki to chyba nic poważnego nie znaczą, a resztę wyjasnisz u neurologa i będziesz spokojna

NIEZAWSZE gratki klaskania brawo Maciuś

Stary 2015-12-18, 19:53   #1008
blackberry89
Zakorzenienie

Pawel juz idzie spac wlasnie.
Poszlam mu umyc pupsko, buzie o raczki i wsadzilam go calego namydlilam i prysznic szybki. Tak zescie pisaly ze wyszlam na brudaske he he

Ogolnie dzien wporzo. Lubie wieczory bo sie wyglupiamy i jest fajnie. Tz dzis zdychal to sami z pawciem szlelismy.
Wydaje mi sie ze teraz nie gorne jedynki a dolne dwojki beda pierwsze bo napuchniete ma.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 19:59   #1009
gosiak0512
Zakorzenienie

Moja trojca jeszcze kica po podlodze. Jutro maja wolne to niech maja labe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 20:00   #1010
Hanka20
Zakorzenienie

A właśnie Black! Zdrówka dla Pawcia kurcze ze tez musiał się zarazić no! :/

Ja dziś porządki trochę porobilam ale dużo nie dałam rady przy Filipku. Wszędzie za mną łazi i wchodzi tam gdzie mu nie wolno i wciąż trzeba go wyciągać z zakazanych zakamarkow

Dalej nie mam dla siebie kolczyków i się tak zastanawiam może w necie zamówię? Zamawiala któraś złoto przez neta? I może polecić adres sklepu?

Stary 2015-12-18, 20:00   #1011
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Mala juz na drzemce ja kawkuje i uzupelnial malej ksiazeczke

KANA dzieki

MADELINEM nawet jak sie nie chce to warto swieta robic dla dzieci to one sa teraz twoja rodzina! Ja do swoich rodzicow nie jade bo u nich alko najwazniejsze a i pretensje nie wiadomo o co.

AMETTY przykro mi

MAJKA ja nie mam kombi ale mam ciuchy z c&a i one maja numeracje zanizona jak dla mnie.. w sensie ze 68 to 74. Gratki zabka.

BLACK dobrze ze z mlody wsio ok

MADZIX mam nadzieje ze chlopiec bedzie zadowolony my mamy 4 komplety i zabawa na cale dnie fajnie ze pomagacie my szlachetna pake w tamtym roku robilismy.
No wiem, juz mi minal ten paskudny humor wczorajszy, kolacje wigilijna robie, nieduzo, ale.coś bedzie.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840600]Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔 na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒
VIOLKA,tez takie nocki mam chyba od października,chociaz przed 2-3tyg bylo tylko 4-5pobudek. Probowalam dzis lulac,przytulac zamiast kp i tylko dluzszy ryk

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺[/QUOTE]

wspolczuje, trzymam kciuki za lepsza nastepna.

Cytat:
Wyjazd dziś, już mam sraczke na sama myśl 😭

spokojnej podrozy

Cytat:
Goczek współczuję nocki

Madzix gratuluję zeboli u nas 2 nadal

Majka właśnie jak mało śpi tzn nie ma 3 drzemek, bo to pójście na sen o 19-20 traktuje jako trzecia drzemke, może jakby Mają nie budziła to by ok było, nie wiem, bo Wchodzi do pokoju, bo sama nie chce siedzieć wieczorem, a tz w pracy

Maciek się klaskac nauczył

brawo ;*

Milena tez mi czesto budzi Agate, albo gadaniem, a ona to glosna, albo krzykiem.itp. czy wlasnie jak ja uslyszy to zaraz.przylatuje.i gada do niej
I wtedy pospane

Cytat:
Dzień dobry!

Ale mieliśmy dziś super nocke! Młody spał od 19 do 7. Bylam mocno zdziwiona jak spojrzalam na zegarek Obudził się o 3.30,ale bez płaczu, a wręcz się smial jak zobaczył życie u nas w łóżku bo na początku udawalam że spie i go nie widzę Udało mi się go zaglaskac jakoś

GOCZEK biedna, tyle pobudek co mialas to koszmar

MAJKA, MADZIXX, HANKA gratuluje nowych zeboli!

AMETTY bardzo mi przykro z powodu babci

MADELINEM oj mi też by się pewnie odechcialo świat po takiej kłótni.. Oby jednak upłynęły w spokojnej atmosferze. Tego zycze!

GOSSIP a czemu tak nagle wyjezdzacie? A jeszcze wczoraj pisałas że TZ ma tyle roboty i nie wiadomo kiedy pojedziecie . Amelka porządnie przetestuje nowy fotelik

Cytat:
Chwale się, Szymi dziś sam pierwszy raz usiadł miał za plecami nieduża poduszkę, ale i tak jestem z niego mega dumna!

gratulacje

Cytat:
Byla listonoszka z paka od hipa. Dostalysmy 2 kaszki i 2 lyzeczki
Byl tez kurier z moim prezentem Mikolajkowym

Ja kapie codziennie. Teraz jak chora to co drugi dzien.

Wyciagnelam malej numerek na poniedzialek bo dalej jej furczy :/

te do testowania?
Bo dostalam info, ze sie zalapalam, ale nie.wiem, co wysylaja,
I z.nestle.tez.cos dostane.

Cytat:
Czytam was od rana, ale nic do mnie nie dociera. Poszlam do pediatry z lista pytan i wlasnie sie zorientowalam, ze nie zadalam wszystkich...

Mamy skierowanie do neurologa. Polecacie jakiegos w Warszawie lub okolicach?

Pediatra zwrocila uwage na cos, z czym w ogole do niej nie przyszlam, tj na lodowate stopki. Faktycznie czesto ma zimne, ale nie zwracalam na to uwagi. Mam sie nie gnebic przez swieta i w styczniu przyjsc po skierowanie na morfo, a do teraz prowadzic dzienniczek stopek do okazania na nastepnej wizycie. Nie bede o tym czytac, nie straszcie mnie jesli znacie tragiczne historie z zimnymi stopkami

na pewno to nic.strasznego.

Ja caly czas.mam.zimne.stopy i dlonie, to niby przez niskie.cisnienie, zyje i zdrowa (???) jestem

Cytat:
To skierowanie do neurologa to takie na moje zyczenie bardziej niz z jakichs konkretnych podejrzen pani doktor. Tez mysle, ze te stopy to nic strasznego. Z reszta nie chce nic przypuszczac, ostatnio mam po wyzej uszu chorob w rodzinie, sama czekam na wyniku badan i wszystko tak elegencko na swieta mi wypadlo :P

Wasze dzieci tez szoruja zebami po drewnianych meblach?
Moja po gorze od.lozeczka szoruje
Az.sie.czasami boje, ze.sobie wybije uszkodzi czy cos...
Stary 2015-12-18, 20:01   #1012
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Maciek miał dziś 3 drzemki i zasypia teraz dopiero, zobaczymy czy na noc...
Kciuki, by tym razem pospal do rana!

Oj Zofia dziś zmęczona była... Z ostatniej drzemki wstala o 15, wiec tym razem zasnęła godzinę wcześniej. Czekam na męża, ciekawe czy się doczekam... Wczoraj wrócił do domu przed 1. Przed świętami mają nawał pracy, ledwie żywy ostatnio chodzi.
Stary 2015-12-18, 20:06   #1013
Hanka20
Zakorzenienie

AMETTY mój też obgryza wszystko co się da, a łóżeczko mamy juz tak obgryzione i podrapane z przewijaka ze brzydko to wygląda aż.

GOSIAK ale fajnie z ta Wasza trojca macie

KANA no tak przed świętami kurierzy mają chyba dość swojej pracy...

Stary 2015-12-18, 20:09   #1014
madelinem
Zadomowienie

Niezawsze, mam nadzieje, bo mimo wszystko szkoda tego co bylo, troche pogadalismy, zobaczymy co to da...

Black, zdrowka, oby to tylko katar, i szybko minal

Obie spia, Milena wybrala Agacie mosia w pepco, spi teraz z nim, chociaz i tak najlepiej sie nim macha i rzuca.
I kupilam te butki renifery, co niektore z.was maja, Milena mnie namowila

Agata juz kombinuje cs z chodzeniem, kroczki w bok robi przy lozku i ku mojemu przerazeniu puszcza sie i trzyma tylko jedna reka. .juz nie raz rypnela, na szczescie nie groznie i guzow nie ma.

Najbardziej mi sie podoba jak gdzies raczkuje, ja ja wolam to odwraca sie i pedzie do mnie, potem wyciaga rece zeby ja wziąć slodka taka...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
AMETTY mój też obgryza wszystko co się da, a łóżeczko mamy juz tak obgryzione i podrapane z przewijaka ze brzydko to wygląda aż.

Wczoraj do mnie.dzwonil kurier czy czasem nie bede w miescie obok, bo by paczke mi dal, ha na.to ze nie, w domu jestem caly czas. A on ze by sie zamienil, jak otworzylam mu z agata na rękach i milena.za.plecami to juz taki chetny na zamiane nie byl. Ale.jaki przystojny
Stary 2015-12-18, 20:09   #1015
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Maż nie kurier 😉 ale w firmie kurierskiej pracuje, wiec roboty mają masę.
Stary 2015-12-18, 20:12   #1016
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie Black! Zdrówka dla Pawcia kurcze ze tez musiał się zarazić no! :/

Ja dziś porządki trochę porobilam ale dużo nie dałam rady przy Filipku. Wszędzie za mną łazi i wchodzi tam gdzie mu nie wolno i wciąż trzeba go wyciągać z zakazanych zakamarkow

Dalej nie mam dla siebie kolczyków i się tak zastanawiam może w necie zamówię? Zamawiala któraś złoto przez neta? I może polecić adres sklepu?

daj mu scierke niech od razu w tych zakamarkach wyciera

Cytat:
No wiem, juz mi minal ten paskudny humor wczorajszy, kolacje wigilijna robie, nieduzo, ale.coś bedzie.

wspolczuje, trzymam kciuki za lepsza nastepna.

spokojnej podrozy

brawo ;*

Milena tez mi czesto budzi Agate, albo gadaniem, a ona to glosna, albo krzykiem.itp. czy wlasnie jak ja uslyszy to zaraz.przylatuje.i gada do niej
I wtedy pospane

gratulacje

te do testowania?
Bo dostalam info, ze sie zalapalam, ale nie.wiem, co wysylaja,
I z.nestle.tez.cos dostane.

na pewno to nic.strasznego.

Ja caly czas.mam.zimne.stopy i dlonie, to niby przez niskie.cisnienie, zyje i zdrowa (???) jestem

Moja po gorze od.lozeczka szoruje
Az.sie.czasami boje, ze.sobie wybije uszkodzi czy cos...

Z hippa co dostaniesz to sie dowiesz jak paka dojdzie. Lada dzien pewnien bo juz nas pare dostalo. Z nestle to ja juz dostalam puszke mleka nan pro 2, teraz czekam na jogolino razy 2 i mleko nan pro 3 razy dwa bo na siebie i na meza bralam

Cytat:

Oj fajnie cudni sa czasem daja w palnik ale za nic w swiecie bym ich nie zmienila

Stary 2015-12-18, 20:15   #1017
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Niezawsze, mam nadzieje, bo mimo wszystko szkoda tego co bylo, troche pogadalismy, zobaczymy co to da...

Black, zdrowka, oby to tylko katar, i szybko minal

Obie spia, Milena wybrala Agacie mosia w pepco, spi teraz z nim, chociaz i tak najlepiej sie nim macha i rzuca.
I kupilam te butki renifery, co niektore z.was maja, Milena mnie namowila

Agata juz kombinuje cs z chodzeniem, kroczki w bok robi przy lozku i ku mojemu przerazeniu puszcza sie i trzyma tylko jedna reka. .juz nie raz rypnela, na szczescie nie groznie i guzow nie ma.

Najbardziej mi sie podoba jak gdzies raczkuje, ja ja wolam to odwraca sie i pedzie do mnie, potem wyciaga rece zeby ja wziąć slodka taka...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Wczoraj do mnie.dzwonil kurier czy czasem nie bede w miescie obok, bo by paczke mi dal, ha na.to ze nie, w domu jestem caly czas. A on ze by sie zamienil, jak otworzylam mu z agata na rękach i milena.za.plecami to juz taki chetny na zamiane nie byl. Ale.jaki przystojny
Mnie dziś GLS wkurzył, bo moja paczka dojechala do oddziału i nie została wydana kurierowi. Jednak najbardziej lubię jak coś do mnie idzie firmą męża, bo wtedy nie ma problemu z odbiorem, nawet w sobotę dowiozą i jeszcze jak sama w domu jestem i paczka ciężka to z donosem do pokoju, lizusy kurierowe 😜
Stary 2015-12-18, 20:21   #1018
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
daj mu scierke niech od razu w tych zakamarkach wyciera

Z hippa co dostaniesz to sie dowiesz jak paka dojdzie. Lada dzien pewnien bo juz nas pare dostalo. Z nestle to ja juz dostalam puszke mleka nan pro 2, teraz czekam na jogolino razy 2 i mleko nan pro 3 razy dwa bo na siebie i na meza bralam

Oj fajnie cudni sa czasem daja w palnik ale za nic w swiecie bym ich nie zmienila
O to bedzie.niespodzianka, nie.pomyslalam, zeby na tz tez zglsic.

Cytat:
Mnie dziś GLS wkurzył, bo moja paczka dojechala do oddziału i nie została wydana kurierowi. Jednak najbardziej lubię jak coś do mnie idzie firmą męża, bo wtedy nie ma problemu z odbiorem, nawet w sobotę dowiozą i jeszcze jak sama w domu jestem i paczka ciężka to z donosem do pokoju, lizusy kurierowe 😜
Fajnie masz
Stary 2015-12-18, 20:25   #1019
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Moja miala opoznienie jednodniowe bo sie auto rzekomo popsulo i nie dotarl na ten moj koniec swiata za to jak wczoraj przyjechal to pol wsi slyszalo bo burak trabi juz od wjazdu na wies! Po czym czekal z petem w zebach az do niego zejde bo nawet nie wysiadl.. gh..

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
O to bedzie.niespodzianka, nie.pomyslalam, zeby na tz tez zglsic.

Fajnie masz
Nie wszedzie to przechodzi bo na hipie zastrzegaja ze tylko jedna paka na ten sam adres. Ale bobovita i nestle sla

Stary 2015-12-18, 20:29   #1020
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Moja miala opoznienie jednodniowe bo sie auto rzekomo popsulo i nie dotarl na ten moj koniec swiata za to jak wczoraj przyjechal to pol wsi slyszalo bo burak trabi juz od wjazdu na wies! Po czym czekal z petem w zebach az do niego zejde bo nawet nie wysiadl.. gh..
Mi się śmiać chciało jak kiedyś czekaliśmy na paczkę dla Małej, kurier z firmy męża podjechał pod bramkę, nawet nie zadzwonił, akurat zauważyłam samochód przez okno, mąż wyjść z domu nie zdążył a ten odjechał. Nowy jakiś był, miał dużo paczek i jakimś dziwnym sposobem chciał sobie odjąć pracy, pecha miał chłopak, mąż zadzwonił do kolegi, żeby dowiedzieć się o co chodzi, a tu już dobite, że nie ma takiego adresu 😉 kurier jak szybko odjechał od nas to tak szybko się wracał 😉
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości