Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 21:47   #871
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Czytam Was, ale jakoś wbić się nie mogę
obejrzałam Sprawę dla reportera i była tam taka mała 6 miesięczna dziewczynka bez ręki, prawie popłakałam się jak się bawiła butelką tą jedną rączką

my jutro jedziemy na ostatnie zakupy i w sobotę zawiozimy paczkę dla rodziny cieszę się a jednocześnie tego boję
nie pisałam Wam, ale już mamy prezenty, chłopiec dostanie garaż Wadera, coś w stylu co Gosiak polecała i autko sterowane, mam nadzieję, że te Święta będą dla niego miłe już popakowałam i czekają

mam odpalony filmik z ćwiczeniami i zaraz zaczynam..
Alunka dziś trzy drzemki miała, na czworakach cały czas coś kombinowała, jadłam kanapkę z dzemem to się wspinała na mnie i chciała zabrać
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:49   #872
Majka232
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2015-12-17, 21:51   #873
Hanka20
Zakorzenienie

Ja tez idę spać dobrej nocki bez rykowiska i imprez życzę wszystkim

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:55   #874
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53837378]Ale masz fajosko,ze na chalupki idziesz. Moja umprezowiczka bawisie w Olafa, troche weselsza moze wersje,bo stoi w łóżeczku i sie chichra,skrzeczy,gaduli. Wczoraj przed 22ga zasnela,chyba powtorka z rozrywki sie szykuje. Może nie powinnam jej pozwalac na druga drzemke?dzis skonczyla o 17:30 i zywczyk funkiel nie smigana. Tez nie raczkowalam i tez sie wszedziw gubie kierunkowo
Ja odnalazlamspodnice elegancka czarną ani razu niezalozona,ktora się nie dopina,kupiona kiedyś,kiedy stress w pracy mnie strasznie wychudzil. Tez idealna na święta eh.[/QUOTE]

Juz powróciłam i pobudek kilka było, ale Tż dał radę. U mnie Ada wstała przed 17 i dopiero o 20.30 zasnęła. 3,5 -4 h przerwy przed nocnym spaniem mysi być. O której usnęła?

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ależ ciszaaa.. Majka odcięta od świata, Violka się szlaja, Mała pewnie Jasia ściąga z mebli lub kopie Tż po nodze, Domima walczy z Olafem... O kimś zapomniałam? 😉

Hehe )

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Kana, oj tak, za dobrze...

Ale jak.jednej nie ma to spokojniej

Ja o swietach nawet nie mysle, nie chce mi sie nic robic. Bede miala.pierogi od cioci, Mila chce ciasto ze slonecznikiem, a reszte mam w nosie...nic mnie nie cieszy po prostu...

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

W ogole u mnie 11 stopni i pada deszcz.

Oj przykro że taka słaba atmosfera...

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj u znajomej, co ma synka trzy miesiace mlodszego od Bi. Bal sie jej Ale duzy chlopak, moja niunka to przy nim malenstwo.

Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja babcia zmarla. A byla ledwo po 70 Nie chce mi sie swiat. Odwoluje swieta :P

Jutro wbije do pediatry z ta moja osika. Dzisiaj malo spala, to nie mialam jak poobserwowac, ale po drzemce w samochodzie, jak ja zanioslam do domu, rozebralam z kurtki i posadzilam na podlodze, to sie trzesla. Na bank nie z zimna, bo cieplutka byla.

Przykro z powodu babci
wspolczuje.
Trzymam kciuki oby to nic poważnego ✊🏻✊🏻

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Black - nic sie Pawełkowi nie stało od upadku?
Kciuki żeby się nie zaraził

Violka - waga Ady nie tyle mała co Ada taka pyzata i wydawaloby się że z 9 wazy

Goczek - brawi dla Hani za obiadek!

Madelinem - ściskam Cię mocno :-*

Ametty - może córcia tak sie wzdryga? To chyba normalne. Dorosłym tez się zdarza.
Przykro mi z powodu babci

Ja miałam tylko 1 okres i mega lekki bo trwal tylko 2 dni

Bo Ada taka jakaś krótka jest na szerokość poszła o miałam dziś ją zmierzyć.

Cytat:
Net nie działa bo cos z routerem i trzeba wymienić a on na strychu i Tz ma to gdzieś bo ma net w kompie a w komórce bez limitu

U nas dzis była cudna noc. Usnal po 19. Żadnej pobudki. Wstal o 6.30.
7 ząbek jest już faktem 8 w drodze
Dzwonilam zapisać na rehabilitację - uwaga termin do lekarza na maj a rehabilitacja od wizyty jeszczecza jakiś czas. Nie pytałam za jaki i nie zapisywałam. Dzis Julo podtrzymywany pod paszki pięknie stał na prostych nóżkach. Jak pelza to dupke tak śmiesznie podrzuca

Ale super noc zazdroszczę. Ja normalnej od 3 miesięcy nie miałam
Z rehabilitacja masakra brak słów. I co zrobicie- prywatnie?

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
GOCZEK kurcze ja od dwóch dni tez znów kicham chyba się zastrzele... to już trzeci raz w sezonie no masakra! Zdrówka dla Ciebie!

MADELINEM jutro będzie lepszy dzień! A z tym chwaleniem miałaś rację pochwalilam drzemki w dzień i noc była tragiczna hehe, no ale mamy winowajce - dziś popołudniu dojrzalam dwójkę wyrznieta na dole wiec mamy 5 zebulka
Gratulacje!! 👏🏻
Stary 2015-12-17, 22:00   #875
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, jak dawałaś białko to próbuj jajecznice, ale jeśli nie to zacznij od jajka na miękko i daj troszkę białka, później trochę więcej itd.
Zosia dostała trochę tylko jajecznicy (mojej), jajecznica solo, na maselku. Nic jej nie było, więc jutro powtórka i dostanie większą porcje niż ostatnio 😉 takie nowinki wprowadzam stopniowo, aby obserwować reakcje, chociaż czasem jak posmakuje to ciężko oderwać dziecko od miseczki. Ostatnio tak było z kaki, jadła aż jej się uszy trzęsły! Ale też pierwszy raz jadła i tez tyłko trochę, następnym razem dam jej już całe, jeśli tak smakuje 😉

W ogóle ostatnio ulubioną zupą Zosi jest zupka z batatow! Zresztą mamy juz dość zróżnicowany jadłospis 😉

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Za dobrze by było!

A mój jakoś nie przesada za batatami, o wiele bardziej mu dyniowa i kalafiorowa pasuje. Z czym robisz?

Cytat:
Bylam dzisiaj u znajomej, co ma synka trzy miesiace mlodszego od Bi. Bal sie jej Ale duzy chlopak, moja niunka to przy nim malenstwo.

Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja babcia zmarla. A byla ledwo po 70 Nie chce mi sie swiat. Odwoluje swieta :P

Jutro wbije do pediatry z ta moja osika. Dzisiaj malo spala, to nie mialam jak poobserwowac, ale po drzemce w samochodzie, jak ja zanioslam do domu, rozebralam z kurtki i posadzilam na podlodze, to sie trzesla. Na bank nie z zimna, bo cieplutka byla.
Ojej przykro mi, 70lat to Bardzo mało, mój tata ma 71, a babcia 96

Madelinem tez bym dzieciom Noe pozwoliła w dymie siedzieć. Przykre to z Twoim Tżtem.

Pochlastam się, Maciek zasnął po 19 i znów potraktował to jako drzemke, przyszła Mają o go zbudzila po 20min, do teraz mi nie
Śpi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:06   #876
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53838417]Dzięki
też humoru nie mam,ale tak zdechlakowato.a w dodatku wymyslilam w tym roku wigilie u nas,co mnie opetalo?!

ej! podziel sie zapalem i tą euforia Hanka spac poszla o 21:40,godzine po kąpieli się chichrala, pol godziny ja wyciszalam. I pogniotla mi książkę z Tuwimem i pewnie jak zwykle obudzi sie o 23... 😒[/QUOTE]

Uuu to sobie zwaliłas na glowe obie rodzinki będą?
To godzinę pózniej od mojej, ale i godzinę prawie dłużej spała. Także podobnie wychodzi.
Stary 2015-12-17, 22:07   #877
siempre
Wtajemniczenie

KANA - mały u mnie tez uwielbia Kaki jak gdzieś dopadne bataty to tez dam mu do jedzenia.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 22:08   #878
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Wstawilam Kurde zła troche jestem bo w ciąży kupiłam spódnice i niemoge jej znaleźć ani razu nie chodziłam, wszystko odszukane. Może przy przeprowadzkach gdzieś przepadła buu a byłaby idealna na święta.
To super że tak mu fajnie weszła Ile czasu rozszerzacie dietę?

Znajdzie się jak nie będziesz jej tak bardzo potrzebować ja tak często mamTak w ogóle też chciałam kupić coś na święta, muszę gdzieś się jeszcze wybrać, spódnica mile widziana
Nooo my już długo, od połowy września jakoś Na szczęście Filipek jest złote dziecko do jedzenia;-) wszystko mu smakuje i nic się nie dzieje;-) ODPUKAĆ!
Stary 2015-12-17, 22:08   #879
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A mój jakoś nie przesada za batatami, o wiele bardziej mu dyniowa i kalafiorowa pasuje. Z czym robisz?

Ojej przykro mi, 70lat to Bardzo mało, mój tata ma 71, a babcia 96

Madelinem tez bym dzieciom Noe pozwoliła w dymie siedzieć. Przykre to z Twoim Tżtem.

Pochlastam się, Maciek zasnął po 19 i znów potraktował to jako drzemke, przyszła Mają o go zbudzila po 20min, do teraz mi nie
Śpi

Ehh wspolczuje Nocny Maciek
Stary 2015-12-17, 22:32   #880
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53837378]Ale masz fajosko,ze na chalupki idziesz. Moja umprezowiczka bawisie w Olafa, troche weselsza moze wersje,bo stoi w łóżeczku i sie chichra,skrzeczy,gaduli. Wczoraj przed 22ga zasnela,chyba powtorka z rozrywki sie szykuje. Może nie powinnam jej pozwalac na druga drzemke?dzis skonczyla o 17:30 i zywczyk funkiel nie smigana. Tez nie raczkowalam i tez sie wszedziw gubie kierunkowo
Ja odnalazlamspodnice elegancka czarną ani razu niezalozona,ktora się nie dopina,kupiona kiedyś,kiedy stress w pracy mnie strasznie wychudzil. Tez idealna na święta eh.[/QUOTE]

Dlatego ja staram się żeby druga drzemka kończyła się ok,16 wtedy uśnie ok.18;30 jak jest wszystko ok;-)

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
No w czworke pierwsze. Ale mnie swieta nigdy jakos nie ciesza. U nas jest ten problem, ze zawsze wszyscy chcą zebysmy gdzies chodzili, rodzice tz, do mojego dziadka bo moi przyjezdzaja itp. Sami do nas nie.przyjda a my musimy. Poza tym nie.lubie.chodzic do tesciow, bo tam alko strumieniami i fajki przy dzieciach. A tz nie.lubi chodzic do moich, bo nie ma.o czym z nimi gadac. I co roku to samo. Mamy zostac np w domu, a on i tak do nich pojdzie. Chcialabym sie wyprowadzic daleko stad, moze byloby miedzy nami lepiej, ale nie ma.na to szans jak na razie.
Mualam zapal, ale.po ostatniej klotni z tz o swieta i rodziny mi sie odechcialo.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Rany, az mi sie ryczec zachcialo jak przeczytałam to, co napisalam.

Zawsze.mowie, ze najlepiej jakbysmy mieszkali na.drugim kocu polski, w naszym przypadku gdzies w.gorach...
...no to rzeczywiście, wcale Ci się nie dziwię że nie masz ochoty..takie akcje potrafią skutecznie odebrać zapał..
Ale mimo wszystko mam nadzieję że spędzicie cudownie te święta, bez kłótni i nieporozumień w końcu macie dla kogo się starać aby takie były

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:

Współczuję:-( akurat przed świętami taka wiadomość...
No to sprawdź u pediatry i daj znać co Ci powiedziała, pewnie to nic takiego

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Net nie działa bo cos z routerem i trzeba wymienić a on na strychu i Tz ma to gdzieś bo ma net w kompie a w komórce bez limitu

Dzwonilam zapisać na rehabilitację - uwaga termin do lekarza na maj a rehabilitacja od wizyty jeszczecza jakiś czas. Nie pytałam za jaki i nie zapisywałam. Dzis Julo podtrzymywany pod paszki pięknie stał na prostych nóżkach. Jak pelza to dupke tak śmiesznie podrzuca
Gratuluje ząbka już ich tyle macie!
No i super że coraz więcej nowych umiejętności
A z tymi terminami to jakaś masakra...:/

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
GOCZEK kurcze ja od dwóch dni tez znów kicham chyba się zastrzele... to już trzeci raz w sezonie no masakra! Zdrówka dla Ciebie!

MADELINEM jutro będzie lepszy dzień! A z tym chwaleniem miałaś rację pochwalilam drzemki w dzień i noc była tragiczna hehe, no ale mamy winowajce - dziś popołudniu dojrzalam dwójkę wyrznieta na dole wiec mamy 5 zebulka
Jest winowajca to i jest szansa że noc będzie lepsza!;-)
Gratulujemy Filipkowi

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kana ja tez sie ciesze na te swieta, pierwsze jako prawdziwa rodzina w komplecie. Do zapamietania na cale zycie

I Ja !;-))

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czytam Was, ale jakoś wbić się nie mogę
obejrzałam Sprawę dla reportera i była tam taka mała 6 miesięczna dziewczynka bez ręki, prawie popłakałam się jak się bawiła butelką tą jedną rączką

my jutro jedziemy na ostatnie zakupy i w sobotę zawiozimy paczkę dla rodziny cieszę się a jednocześnie tego boję
nie pisałam Wam, ale już mamy prezenty, chłopiec dostanie garaż Wadera, coś w stylu co Gosiak polecała i autko sterowane, mam nadzieję, że te Święta będą dla niego miłe już popakowałam i czekają

mam odpalony filmik z ćwiczeniami i zaraz zaczynam..
Alunka dziś trzy drzemki miała, na czworakach cały czas coś kombinowała, jadłam kanapkę z dzemem to się wspinała na mnie i chciała zabrać

Też to oglądałam ze łzami w oczach :-( powysyłaliśmy z Tż smsy, cóż więcej można zrobić :-(
Cudownie że pomagacie w ten sposób..rodzina na pewno będzie szczęśliwa..a radość chłopca bezcenna

Filipek też tak się na mnie wspina jak coś jem;-)

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Dobranoc dziewczyny też idę spać co by jutro normalnie funkcjonować
Filipek już kilka pobudek miał, coś się wierci strasznie;-)
Stary 2015-12-17, 22:38   #881
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
No widzisz pięknie wstrzelilas w czas z wyjściem 😉 a my się zebralysmy i poszlysmy na spacer 😊 jak imprezka?

O i kolejny ząbek super 😃

Super było, w ogóle jestem zadowolona ze szkoly

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-17, 22:48   #882
violka848
Zakorzenienie

Niezawsze jak są przeceny w Zarze stacjonarnej to online takie same ceny ?? Spodobała mi się jedna kurtka, będę na nią polować

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Znajdzie się jak nie będziesz jej tak bardzo potrzebować ja tak często mamTak w ogóle też chciałam kupić coś na święta, muszę gdzieś się jeszcze wybrać, spódnica mile widziana
Nooo my już długo, od połowy września jakoś Na szczęście Filipek jest złote dziecko do jedzenia;-) wszystko mu smakuje i nic się nie dzieje;-) ODPUKAĆ!

Też tak zwykle miałam, ale juz wydaje mi się ze wszystko przeszperalam
To super że rak ładnie jje
A na zakupy leć, przeciez nie masz w co się ubrać )
Stary 2015-12-17, 23:00   #883
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Niezawsze jak są przeceny w Zarze stacjonarnej to online takie same ceny ?? Spodobała mi się jedna kurtka, będę na nią polować

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Też tak zwykle miałam, ale juz wydaje mi się ze wszystko przeszperalam
To super że rak ładnie jje
A na zakupy leć, przeciez nie masz w co się ubrać )
Tak, przeceny zaczną się z nocy na noc i nie wiem, chyba z 26 na 27 z Kamilove o tym rozmawialiśmy najlepiej w zakładkach zapisz co chcesz i klikaj od razu, bo jest szał..

Maciuś
Stary 2015-12-18, 03:54   #884
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, jak dawałaś białko to próbuj jajecznice, ale jeśli nie to zacznij od jajka na miękko i daj troszkę białka, później trochę więcej itd.
Zosia dostała trochę tylko jajecznicy (mojej), jajecznica solo, na maselku. Nic jej nie było, więc jutro powtórka i dostanie większą porcje niż ostatnio 😉 takie nowinki wprowadzam stopniowo, aby obserwować reakcje, chociaż czasem jak posmakuje to ciężko oderwać dziecko od miseczki. Ostatnio tak było z kaki, jadła aż jej się uszy trzęsły! Ale też pierwszy raz jadła i tez tyłko trochę, następnym razem dam jej już całe, jeśli tak smakuje 😉

W ogóle ostatnio ulubioną zupą Zosi jest zupka z batatow! Zresztą mamy juz dość zróżnicowany jadłospis 😉

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Za dobrze by było!
A jak
robisz te zupke?
Cytat:
No w czworke pierwsze. Ale mnie swieta nigdy jakos nie ciesza. U nas jest ten problem, ze zawsze wszyscy chcą zebysmy gdzies chodzili, rodzice tz, do mojego dziadka bo moi przyjezdzaja itp. Sami do nas nie.przyjda a my musimy. Poza tym nie.lubie.chodzic do tesciow, bo tam alko strumieniami i fajki przy dzieciach. A tz nie.lubi chodzic do moich, bo nie ma.o czym z nimi gadac. I co roku to samo. Mamy zostac np w domu, a on i tak do nich pojdzie. Chcialabym sie wyprowadzic daleko stad, moze byloby miedzy nami lepiej, ale nie ma.na to szans jak na razie.
Mualam zapal, ale.po ostatniej klotni z tz o swieta i rodziny mi sie odechcialo.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Rany, az mi sie ryczec zachcialo jak przeczytałam to, co napisalam.

Zawsze.mowie, ze najlepiej jakbysmy mieszkali na.drugim kocu polski, w naszym przypadku gdzies w.gorach...

smutne to. Ale pewnie będą spokojne. Tz pojedzie i będziecie miały święty spokój.
Olej go i zajmij się dziewczynkami.
A rodzina Twoja nie mogła by pomóc Ci w odseparowaniu od niego?

Cytat:

strasznie mi przykro.

Cytat:

gratuluję zęba-jak burza idzie Julek

Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu babci... 70 lat to naprawdę bardzo wcześnie. Dziadkowie Tż mają po 85 i śmigają jak młodziki. Moja babcia miała 46 lat... Dziś nawet rozmawiałam z mamą na jej temat, jak zmarła miałam 18miesiecy, a mam z nią parę wspomnień, m.in. wracała do szpitala po przepustce, to był ostatni raz jak była w domu... Wszyscy mówią, że to niesamowite, że pamiętam coś z tamtego okresu.
Ale bywają takie przeblyski wspomnień.
Rzadko Ale mozliwe

Cytat:

gratuluję zęba! I zdrowiej!

Cytat:
Hanka - gratulujemy ząbka!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Zamowilam dziś 2 pościele dla Jula i szlafrok dla starszego jako prezenty od teściowej. Wzięłam tez w ca (jest wyprzedaż) kombinezon ale był tylko r.74 i pewnie bedzie zwrot (zamówione online można zwrócić sklepie?) Ma któraś z Was kombi z ca?
Musze rodzicom i teściowej prezenty kupić

Ja mam. 80mam.Ala teraz nosi 80 a kombiak za duży tak o rozmiar,więc może będzie dobry

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ametty przykro mi z powodu babci

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Pisalam wlasnie z kuzynka, zalamuje mnie to jak pisze ze jest taaka zmeczona bo jej corka od miesiaca budzi sie w nocy. To co ja mam powiedziec? Juz sie przyzwyczailam do tego i poprostu zyje z dnia na dzien z nadzieja ze kiedys sie wyspie.
Pawel znow je 2 razy dzis dostanie wode bo sie wykoncze. Zeby juz ma w koncu prochnicy dostanie.
Będą lepsze,zobaczysz. Już niedługo.
U mnie druga pobudka.chyba zasnela-ide jej zgasić światło.
Dobranoc kobietki.
A i Alicja moich zupek nie chce jeść a kupnej zjadła dziś 220(na2razy) i deser też 180wrabala. Albo się nauczę smaczniejsze gotować albo się bd musiała przerzucić na kupne,bu
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 06:44   #885
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dzień dobry...
Dziś już pasuje się pakować...
Choć data wyjazdu nieznana, ale jest prawdopodobieństwo że to dziś na noc pojedziemy 😊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:14   #886
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A jak
robisz te zupke?

smutne to. Ale pewnie będą spokojne. Tz pojedzie i będziecie miały święty spokój.
Olej go i zajmij się dziewczynkami.
A rodzina Twoja nie mogła by pomóc Ci w odseparowaniu od niego?

strasznie mi przykro.

gratuluję zęba-jak burza idzie Julek

Ale bywają takie przeblyski wspomnień.
Rzadko Ale mozliwe

gratuluję zęba! I zdrowiej!

Ja mam. 80mam.Ala teraz nosi 80 a kombiak za duży tak o rozmiar,więc może będzie dobry

Będą lepsze,zobaczysz. Już niedługo.
U mnie druga pobudka.chyba zasnela-ide jej zgasić światło.
Dobranoc kobietki.
A i Alicja moich zupek nie chce jeść a kupnej zjadła dziś 220(na2razy) i deser też 180wrabala. Albo się nauczę smaczniejsze gotować albo się bd musiała przerzucić na kupne,bu
To odwrotnie niż u nas 😉 kupnymi pluje, a moje ze smakiem wcina.

Daję batata ok.5cm, do tego 1/2 marchewki, plasterek cebuli, 1/2 czosnku, kawalek dyni, łyżka kaszki manny. Nic skaplikowanego. Myślę, że zamiast kaszki można też zrobić lane kluski. U nas pomidorowa lepiej smakuje z lanymi kluskami niż z ryżem...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Siempre, ja babaty w biedrze kupuje 😉 ok.8 zł/kg więc całkiem dobra cena.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Gossip, trzymam kciuki aby dziś udało się wyruszyć!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:22   #887
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Dzien dobry
U nas pierwsza drzemka wlasnie leci a ja siadam zaraz i robię plan zakupowy, potem za świąteczne porządki trzeba sie brać
Miałam sen, ze corcia powiedziała 'mama' poki co całymi dniami gada 'tata' i nie ukrywam, ze mnie z zazdrości ściska hehe, nie dosc, ze podobna do tatusia to jesacze to

Nie pocwiczylam w koncu wczoraj, musze rano sie zabierać, bo juz powera brak..
Ale zapisałam sie na trening fitness z Anna Lewandowska, bedzie w marcu u nas w hali sportowej mam motywacje, zeby nie dac ciała na drugim ćwiczeniu przy takiej publice

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Daje cynk-w SP kosmetyki Bourjois 1+1 za grosz

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-12-18 o 07:19
Stary 2015-12-18, 07:23   #888
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Mala juz na drzemce ja kawkuje i uzupelnial malej ksiazeczke

KANA dzieki

MADELINEM nawet jak sie nie chce to warto swieta robic dla dzieci to one sa teraz twoja rodzina! Ja do swoich rodzicow nie jade bo u nich alko najwazniejsze a i pretensje nie wiadomo o co.

AMETTY przykro mi

MAJKA ja nie mam kombi ale mam ciuchy z c&a i one maja numeracje zanizona jak dla mnie.. w sensie ze 68 to 74. Gratki zabka.

BLACK dobrze ze z mlody wsio ok

MADZIX mam nadzieje ze chlopiec bedzie zadowolony my mamy 4 komplety i zabawa na cale dnie fajnie ze pomagacie my szlachetna pake w tamtym roku robilismy.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:33   #889
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔
Cytat:
Uuu to sobie zwaliłas na glowe obie rodzinki będą?
To godzinę pózniej od mojej, ale i godzinę prawie dłużej spała. Także podobnie wychodzi.
na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒
VIOLKA,tez takie nocki mam chyba od października,chociaz przed 2-3tyg bylo tylko 4-5pobudek. Probowalam dzis lulac,przytulac zamiast kp i tylko dluzszy ryk

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 07:34   #890
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK łojej wspolczuje

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:46   #891
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
Choć data wyjazdu nieznana, ale jest prawdopodobieństwo że to dziś na noc pojedziemy 😊
Moja przyjaciolka tez dzis lub jutro wyjezdza tylko do niemiec na swieta do siostry.

Cytat:
Dzien dobry
U nas pierwsza drzemka wlasnie leci a ja siadam zaraz i robię plan zakupowy, potem za świąteczne porządki trzeba sie brać
Miałam sen, ze corcia powiedziała 'mama' poki co całymi dniami gada 'tata' i nie ukrywam, ze mnie z zazdrości ściska hehe, nie dosc, ze podobna do tatusia to jesacze to

Ale zapisałam sie na trening fitness z Anna Lewandowska, bedzie w marcu u nas w hali sportowej mam motywacje, zeby nie dac ciała na drugim ćwiczeniu przy takiej publice

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Ciesz sie drugiego synka bedziesz miala

Dziewczyny cos sie do kciukow nie przylozylyscie, pawel w nocy juz zbudzil sie z katarem ;(
Jestem wsciekla. Na siebie i na tz najbardziej bo to przez niego sie rozchorowalam i wszystkich zarazam jak glupia.

Jak do swiat nie wyzdrowieje pawel to chyba sobie palne w leb
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:59   #892
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry...
Kciuki,ze sie udalo i bezpiecznej podroży życzę. Nie zazdroszczę pakowania...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:59   #893
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry...
Ooo tu u Was tak migusiem decyzję😊

Cytat:
To odwrotnie niż u nas 😉 kupnymi pluje, a moje ze smakiem wcina.

Daję batata ok.5cm, do tego 1/2 marchewki, plasterek cebuli, 1/2 czosnku, kawalek dyni, łyżka kaszki manny. Nic skaplikowanego. Myślę, że zamiast kaszki można też zrobić lane kluski. U nas pomidorowa lepiej smakuje z lanymi kluskami niż z ryżem...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Siempre, ja babaty w biedrze kupuje 😉 ok.8 zł/kg więc całkiem dobra cena.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Gossip, trzymam kciuki aby dziś udało się wyruszyć!

no może nie pluje,ale ze smakiem nie je,choć chciałabym.
Dzięki za przepis,za jakiś czas spróbuję,bo nie odpuszczam tego gotowania.

Cytat:
Dzien dobry

Kurde czemu sp tak daleko?mogłabym wieczorem zajechac Ale to może być już too late😜

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840600]Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔 na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒
VIOLKA,tez takie nocki mam chyba od października,chociaz przed 2-3tyg bylo tylko 4-5pobudek. Probowalam dzis lulac,przytulac zamiast kp i tylko dluzszy ryk

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺[/QUOTE]

Matko kochana ile pobudek,a to ja narzekam ze się nie wyspalam a miałam tylko 2.
Jak Ty dajesz radę?kula nocy dla Ciebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 08:00   #894
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak, przeceny zaczną się z nocy na noc i nie wiem, chyba z 26 na 27 z Kamilove o tym rozmawialiśmy najlepiej w zakładkach zapisz co chcesz i klikaj od razu, bo jest szał..

O dzięki za podpowiedź, nigdy w Zarze nic nie zamawiałam

Cytat:
Dzień dobry...
To ja bym wolała dzien odczekać i na spokojnie się spakować, jak wszystko będzie wiadomo.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840600]Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔 na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺[/QUOTE]

Ahh masakrę masz, u nas aż tak tylu pobudek chyba niema. Policzyłam 5 razy cycek i do polnocy chyba z 3 pobudki smokowe... U nas na rekach też się niechce uspokoić..

Hej!

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-12-18 o 08:05
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:02   #895
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nie dziękuję 😉 póki co siedzę i mi się nie chce, strach i niepokój mnie ogarnia na sama myśl o podróży, ale tak się dzieje jak się rzadko jeździ

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 08:04   #896
madzixx88
Zakorzenienie

Gosiak-mam nadzieję wygląda fajnie jeszcze dzieci szwagra zdecydowały, że pare zabawek swoich oddadzą, więc się cieszę

Black-ojej!! zdrówka dla Pawełka i dla Was ofc

Dziewczyny, co z postem z przepisami na fb??
Stary 2015-12-18, 08:08   #897
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ooo tu u Was tak migusiem decyzję😊

no może nie pluje,ale ze smakiem nie je,choć chciałabym.
Dzięki za przepis,za jakiś czas spróbuję,bo nie odpuszczam tego gotowania.

Kurde czemu sp tak daleko?mogłabym wieczorem zajechac Ale to może być już too late😜

Matko kochana ile pobudek,a to ja narzekam ze się nie wyspalam a miałam tylko 2.
Jak Ty dajesz radę?kula nocy dla Ciebie
Spie z młodą razem. Oczy z piaskiem pod powiekami,bo dzis to zasnac nie moglam z nerwow po tych pobudkach 😔 martwie,czy corka jest zdrowa,jakiejs nerwicy nie ma 😞,ale w dzien sie normalnie zachowuje,zadowolona.bucz y tylko jak czegos jej nie pozwalam lyb czasem jak z oczu znikam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 08:10   #898
gossip_girl21
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840981]Spie z młodą razem. Oczy z piaskiem pod powiekami,bo dzis to zasnac nie moglam z nerwow po tych pobudkach 😔 martwie,czy corka jest zdrowa,jakiejs nerwicy nie ma 😞,ale w dzien sie normalnie zachowuje,zadowolona.bucz y tylko jak czegos jej nie pozwalam lyb czasem jak z oczu znikam[/QUOTE]

Biedna śpij odpoczywaj, może taki ma etap...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 08:16   #899
madzixx88
Zakorzenienie

Gossip-udanej i szybkiej podróży !
Stary 2015-12-18, 08:21   #900
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840981]Spie z młodą razem. Oczy z piaskiem pod powiekami,bo dzis to zasnac nie moglam z nerwow po tych pobudkach 😔 martwie,czy corka jest zdrowa,jakiejs nerwicy nie ma 😞,ale w dzien sie normalnie zachowuje,zadowolona.bucz y tylko jak czegos jej nie pozwalam lyb czasem jak z oczu znikam[/QUOTE]
To pewnie nic jej nie jest. Jakby miała nerwicę to w dzień też a nie tylko nocą. Pewnie coś jej się poprzestawialo. Buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości