|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
ja miałam po 2 miesiącach a po 5 załozyła mi na maxa gruby łuk.
|
|
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
a jaki jest najgrubszy luk? Bo mi jak orto zakladala aparat to dala drucik 14 i nie wiem co to znaczy
|
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
Nic z tych rzeczy, żadnych szczękościsków. Tylko dość duża dziura po niej została i krew nie chciała skrzepnąć, tak naprawdę to było paskudne uczucie, ale nie bolało... W czwartek wyrwałam, we wtorek juz zapomniałam o wszystkich nieprzyjemnych historiach
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Moja orto wymienia śrebnio łuk co dwa miesiące, ale ten kolejny jest minimalnie grubszy ja właściwie nie widziałam różnicy....
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
emeczko! witaj kochana nasza
i jak bylo? zazdroszczze ci, ale u nas tez cieplo ostatnio jest![]() iseniu to mnie pocieszylas ja planuje wyrwanie gdzies w okolicach listopada bo nie spieszy mi sie bodol zakaldam gdzies w grudniu..
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nom jeszcze własnych gumek nie zanosiłam, bo narazie byłam na jednej wizycie, ale juz 12-stego bede wiedziała co moja orto na to ![]() A jesli chodzi o dół, to mam nadzieje ze 12 zrobi mi odlew nom i tydzień później załozy, tylko musze sie szybko wybrac do dentystki zeby mi zrobiła przeglad dolnych zabków- tak na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak najlepiej pozbyć się osadu na zębach? Szoruję je mocno szczotką, czyszczę nitką, płuczę płynem, ale i tak osad pozostaje... Aparat przeszkadza mi w dotarciu do wszystkich miejsc. Męczę się z tym niemiłosiernie!
|
|
#2018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do stomatologa na usuwanie kamienia,bądź osadu
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż się nie chciało wracać... u mnie nie jest ciepłoShazney piaskowanie pomaga tyle że za miesiąc masz powtórkę z rozrywki, a piaskowanie można powtarzać co pół roku bodajże. spytaj orto czy ten osad może szkodzić Twoim zębom (orto mi mówiła że taki twardy nie szkodzi zębom). I co ona Ci radzi z tym zrobić, i czy w ogóle coś z tym robić czy się przyzwyczaić do tego dziadostwa... ja się próbuję przyzwyczaić...
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2007-09-28 o 16:50 |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to najwidoczniej jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę Poza tym nie mam czasu ganiać do orto z odpadającymi zamkami więc wolę nie ryzykować za to dzisiaj będzie colunia mniam
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja wlasnie wczoraj sobie kupilam pepsiaka
) mniam...ja probuje sie dodzwonic do orto i nikt nie odbiera;/ ja nie wiem kurcze no..chyba bede musiala jednak na miacho pojechac i osobiscie 'wpasc' czy ktos zna dobry sposob na zapuchniete oczy?wczoraj caly wieczor ryczalam i dzis wygladam jak Zombii (
|
#2023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nom mnie troche pomaga zaparzony rumianek w torebce, z którego sobie robiłam okłady na oczka. Tylko sie nim nie poparz nom i przykładaj taki letni ale nie znowu zimny mam nadzieje ze choć troszeńke pomoze
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
o a takie sobie gumeczki kupiłam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d1f3c2897.htmla tu widac jak 2 kolorki sie w ciemniości świeca http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...990ab7159.html |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
podmalowałam sie i zaraz mykam na praktyke do dzieciaczkow
oczka jakos mniej sa zapuchniete ale klamajko kochan dziekuje za rade wyprobuje kiedys )milego dnia kochani ![]() ps klamaja fajne kolorki bedziesz swiecila;D ciekawe jakiej jakosci sa te gumaski...ja jakos wole te u ortodontki przynajmniej mampewnosci ze sie nie odbarwiaja i nie pękną bo i takie moga one byc..
|
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
Niedawno jakas dziewczyna sie pytała jak pozbyc sie osadu z zabków,
ja z tego powodu myslałam o kupnie szczoteczki elektrycznej (poniewaz jedna z aparatek tez miała taki problem i jak ja kupiła to napisała ze jest poprawa) ale mama kochanego chłopaka i mi sprezentował tu jest fotka jak wygladały okropnie zabki przed jeje uzywaniem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4827ec43a.html dolne zeby sa bleeeeeeee!!!!!!!! a tak po kilku myciach http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4055d6367.html efekty sa powalajace hehe w prawdzie mam jeszce osad ale w porównaniu ztym co było jest super
|
|
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
klamaja ale masz kleju dziwnie wkoło zamków tak nie zbyt ładnie
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
klamaja rzeczywiście różnica duża. Chyba sobie też kupie elektryczną. Rzeczywiscie tego kleju masz sporo
skiepściła Ci troche orto przy zakładaniu
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znalazłam kolejny minus noszenia aparatów : zmarszczki od rozdziawiania buzi
Po jedej stronie widze ze zaczyna mi sie rysować krecha od płatka nosa ku ustom. Kurde musze bardziej nawilżać teraz twarz ale właśnie tak sobie pomyślałam że przez częste wizyty u orto, dentystów, szerokie rozdziawianie buzi do lusterka jesteśmy narażone bardziej na zmarchy
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie myślę, że to minie jak już przestane walczyć z wyciągami i jak zdejmą mi aparat... tzn. mam taka nadzieje
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smaruj kremem nawilżającym te miejsca żeby skóra była bardziej elastyczna i wtedy nie będzie sie tak "łamać"
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
nom wiem ze mam go sporo i ze nieładnie wyglada z reszta kiedys juz sie zaliłma na jego temat, ale w przyszłym tyg mam wizyte u orto i sie jej zapytam czy moze mi cos z tym fantem zrobic
|
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
ano pierwszy raz widze zeby klej tak mocno poza zamki wystawal.
A co do osadu na dolnych ja mialam tylko bialy kamien z przodu, na dolnych jedynkach i dwojkach, ale dlatego ze mam aparat na dolnych zebach rowniez i nie wszedzie mozna sie dostac szczoteczka. ale osadu nie mam ciemnego, pewnie palisz papierosy/ pijesz duzo kawy? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Oj tam z daleka i tak tego nie widać, ale to fakt, że to niezbyt świadczy o orto...
|
|
|
|
#2035 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 17 lat i 22 października pierwsza wizyta u ort. Kurcze nie moge sie doczekać, długo czekałam aż rodzice się zdecydują założyć mi aparat i wkoncu to sie stanie, chodź jak mówią inni nie mam dużej wady (przerwa i skrzywiona 2 cos typu tego jak 'frytka' miała i przerwa między jedynkami, wszystko na górnej i koniec reszte mam prostą, dół idealny jak po aparacie ;d)
|
|
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam pojecia.
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm , ja mam podobnie. Nie miałam problemu z osadem z kamieniem , dopóki nie miałam aparatu. Teraz co raz się gdzieś osadza. Byłam u dentysty na przeglądzie i stwierdził "Jesteś uzależniona od coca coli " ![]() i zapisał mnie szybciuśko na piaskowanie , bo gdzie nie gdzie nie widać czy ząbki sie psują
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzis bylam na drugiej wizycie u orto i powiedziala ze aparat zalozymy 30 listopada i musze wyrwac dolna 6 i gorna 4 i jeszcze sie zastanawia nad jedna 5 u gory ale powiedziala ze narazie ja zostawimy bo przeciez zawsze mozna ja wyrwac. ona mi chce z dwojki zrobic jedynke
, ze niby ja podbuduje jak juz zabki beda proste i bedzie wygladala dokladnie jak 1 jakos mi sie ten pomysl nie podoba, no ale to nie ja jestem specjalistka...powiedzial a ze mam jej przywiezc jeszcze jedno zdjecie RTG i jeszcze sie zastanowi czy sciagac moja druga 1 bo jest w bardzo niekorzystnym polozeniu:/ sama nie wiem co o tym myslec
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() rozumem zeby wyrwac np 4rke i 5tke do góry mimo ze moja orto takiego czegos nie uznaje niby, ale zeby tylko jeden zab rwac to jedna z 1dynek ma byc 2jka i ma byc spiłowana
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

(
ale właśnie tak sobie pomyślałam że przez częste wizyty u orto, dentystów, szerokie rozdziawianie buzi do lusterka
nie mam pojecia.
jakos mi sie ten pomysl nie podoba, no ale to nie ja jestem specjalistka...powiedzial a ze mam jej przywiezc jeszcze jedno zdjecie RTG i jeszcze sie zastanowi czy sciagac moja druga 1 bo jest w bardzo niekorzystnym polozeniu:/ sama nie wiem co o tym myslec