Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-27, 16:07   #2011
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po ilu miesiącach miałyście pierwszą zmiane łuku na grubszy?
Ja mam teraz cienki na początku i wolałabym żeby do grudnia tak zostało bo zależy mi żeby aparat był wtedy jak najmniej widoczny. Jak myslicie? do grudnia jest szansa że nie zmieni mi na gruby/?
ja miałam po 2 miesiącach a po 5 załozyła mi na maxa gruby łuk.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 16:59   #2012
~Gonia~
Rozeznanie

a jaki jest najgrubszy luk? Bo mi jak orto zakladala aparat to dala drucik 14 i nie wiem co to znaczy

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 18:22   #2013
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
iseniu a bolala cie szczeka po wyrwanej 6???
Nic z tych rzeczy, żadnych szczękościsków. Tylko dość duża dziura po niej została i krew nie chciała skrzepnąć, tak naprawdę to było paskudne uczucie, ale nie bolało... W czwartek wyrwałam, we wtorek juz zapomniałam o wszystkich nieprzyjemnych historiach
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 18:25   #2014
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, po ilu miesiącach miałyście pierwszą zmiane łuku na grubszy?
Ja mam teraz cienki na początku i wolałabym żeby do grudnia tak zostało bo zależy mi żeby aparat był wtedy jak najmniej widoczny. Jak myslicie? do grudnia jest szansa że nie zmieni mi na gruby/?
Moja orto wymienia śrebnio łuk co dwa miesiące, ale ten kolejny jest minimalnie grubszy ja właściwie nie widziałam różnicy....
Stary 2007-09-27, 18:26   #2015
smv
Zakorzenienie

emeczko! witaj kochana nasza i jak bylo? zazdroszczze ci, ale u nas tez cieplo ostatnio jest

iseniu to mnie pocieszylas ja planuje wyrwanie gdzies w okolicach listopada bo nie spieszy mi sie bodol zakaldam gdzies w grudniu..
Stary 2007-09-27, 20:34   #2016
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Klamaja ładnie Ci się zobki prostują, kiedy idziesz teraz na wizytę ? Napisz czy nie było problemu z przyniesieniem własnych gumek. Kiedy planujesz załozyć dół?
Zapomiałam wczoraj odpisac heh

Nom jeszcze własnych gumek nie zanosiłam, bo narazie byłam na jednej wizycie, ale juz 12-stego bede wiedziała co moja orto na to
A jesli chodzi o dół, to mam nadzieje ze 12 zrobi mi odlew nom i tydzień później załozy, tylko musze sie szybko wybrac do dentystki zeby mi zrobiła przeglad dolnych zabków- tak na wszelki wypadek
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 21:05   #2017
Shazney
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak najlepiej pozbyć się osadu na zębach? Szoruję je mocno szczotką, czyszczę nitką, płuczę płynem, ale i tak osad pozostaje... Aparat przeszkadza mi w dotarciu do wszystkich miejsc. Męczę się z tym niemiłosiernie!

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 21:16   #2018
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak najlepiej pozbyć się osadu na zębach? Szoruję je mocno szczotką, czyszczę nitką, płuczę płynem, ale i tak osad pozostaje... Aparat przeszkadza mi w dotarciu do wszystkich miejsc. Męczę się z tym niemiłosiernie!

do stomatologa na usuwanie kamienia,bądź osadu
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 21:44   #2019
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
emeczko! witaj kochana nasza i jak bylo? zazdroszczze ci, ale u nas tez cieplo ostatnio jest
ojjj było cudownie aż się nie chciało wracać... u mnie nie jest ciepło jest brzydko i pada...

Shazney piaskowanie pomaga tyle że za miesiąc masz powtórkę z rozrywki, a piaskowanie można powtarzać co pół roku bodajże. spytaj orto czy ten osad może szkodzić Twoim zębom (orto mi mówiła że taki twardy nie szkodzi zębom). I co ona Ci radzi z tym zrobić, i czy w ogóle coś z tym robić czy się przyzwyczaić do tego dziadostwa... ja się próbuję przyzwyczaić...

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 06:23   #2020
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klamaja Pokaż wiadomość
Zapomiałam wczoraj odpisac heh

Nom jeszcze własnych gumek nie zanosiłam, bo narazie byłam na jednej wizycie, ale juz 12-stego bede wiedziała co moja orto na to
A jesli chodzi o dół, to mam nadzieje ze 12 zrobi mi odlew nom i tydzień później załozy, tylko musze sie szybko wybrac do dentystki zeby mi zrobiła przeglad dolnych zabków- tak na wszelki wypadek
No to jak zaniesiesz to napisz czy nie było problemu. Dziwnie że Twoja orto nie zrobiła Ci odrazu odlewu dołu mi robiła jednocześnie...

Edytowane przez Isenia
Czas edycji: 2007-09-28 o 15:50
Stary 2007-09-28, 06:48   #2021
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
wróciłam mrr dwa tygodnie wygrzewania się w słoneczkuuu a tu tak zimno, pewnie od razu złapię katar ehh mam tu takie zaległości że chyba ich nie nadrobię

rzucił mi się w oczy temat coli ja piję często, nawet bardzo często i od roku nic mi nie odpadło i w sumie orto też mi nie zabraniała jej pić, mówiła tylko o twardych rzeczach, typu orzechy. ciekawa sprawa z tymi odpadającymi zamkami.. moje już dawno powinny się poodklejać biorąc pod uwagę co jem i piję, a siedzą grzecznie na swoim miejscu

no to najwidoczniej jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę . Ja na własne oczy widziałam tego chłopaka i jeszcze musiałam czekać 40 minut na swoją wizytę bo mu przecież te zamki musieli dokleić. Może to też zależy od wady bo jeśli się ma strasznie krzywe zęby to wtedy łatwiej o to że coś odpadnie bo różne siły do różnych zębów są nakładane. Ja mam w miarę proste zęby (tylko zgryz krzywy) więc liczę że mnie nie dopadnie.
Poza tym nie mam czasu ganiać do orto z odpadającymi zamkami więc wolę nie ryzykować

za to dzisiaj będzie colunia mniam
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 07:19   #2022
smv
Zakorzenienie

hehe ja wlasnie wczoraj sobie kupilam pepsiaka) mniam...
ja probuje sie dodzwonic do orto i nikt nie odbiera;/ ja nie wiem kurcze no..chyba bede musiala jednak na miacho pojechac i osobiscie 'wpasc'

czy ktos zna dobry sposob na zapuchniete oczy?wczoraj caly wieczor ryczalam i dzis wygladam jak Zombii(
Stary 2007-09-28, 09:38   #2023
klamaja
Rozeznanie

Cytat:

czy ktos zna dobry sposob na zapuchniete oczy?wczoraj caly wieczor ryczalam i dzis wygladam jak Zombii(
He he znam to nom mnie troche pomaga zaparzony rumianek w torebce, z którego sobie robiłam okłady na oczka. Tylko sie nim nie poparz nom i przykładaj taki letni ale nie znowu zimny mam nadzieje ze choć troszeńke pomoze
Stary 2007-09-28, 10:57   #2024
klamaja
Rozeznanie

o a takie sobie gumeczki kupiłam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d1f3c2897.html

a tu widac jak 2 kolorki sie w ciemniości świeca

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...990ab7159.html
Stary 2007-09-28, 11:41   #2025
smv
Zakorzenienie

podmalowałam sie i zaraz mykam na praktyke do dzieciaczkow oczka jakos mniej sa zapuchniete ale klamajko kochan dziekuje za rade wyprobuje kiedys)

milego dnia kochani

ps klamaja fajne kolorki bedziesz swiecila;D ciekawe jakiej jakosci sa te gumaski...ja jakos wole te u ortodontki przynajmniej mampewnosci ze sie nie odbarwiaja i nie pękną bo i takie moga one byc..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-28, 11:59   #2026
klamaja
Rozeznanie

Niedawno jakas dziewczyna sie pytała jak pozbyc sie osadu z zabków,
ja z tego powodu myslałam o kupnie szczoteczki elektrycznej (poniewaz jedna z aparatek tez miała taki problem i jak ja kupiła to napisała ze jest poprawa) ale mama kochanego chłopaka i mi sprezentował i rzeczywiscie sa efekty a szczotką elektryczna myje dopiero od środy

tu jest fotka jak wygladały okropnie zabki przed jeje uzywaniem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4827ec43a.html

dolne zeby sa bleeeeeeee!!!!!!!!

a tak po kilku myciach
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4055d6367.html

efekty sa powalajace hehe w prawdzie mam jeszce osad ale w porównaniu ztym co było jest super .... czyz nie
Stary 2007-09-28, 12:34   #2027
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

klamaja ale masz kleju dziwnie wkoło zamków tak nie zbyt ładnie
Stary 2007-09-28, 12:45   #2028
Ahtaga
Wtajemniczenie

klamaja rzeczywiście różnica duża. Chyba sobie też kupie elektryczną. Rzeczywiscie tego kleju masz sporo skiepściła Ci troche orto przy zakładaniu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 12:49   #2029
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dziewczyny znalazłam kolejny minus noszenia aparatów : zmarszczki od rozdziawiania buzi Po jedej stronie widze ze zaczyna mi sie rysować krecha od płatka nosa ku ustom. Kurde musze bardziej nawilżać teraz twarz ale właśnie tak sobie pomyślałam że przez częste wizyty u orto, dentystów, szerokie rozdziawianie buzi do lusterka jesteśmy narażone bardziej na zmarchy

Stary 2007-09-28, 12:53   #2030
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znalazłam kolejny minus noszenia aparatów : zmarszczki od rozdziawiania buzi Po jedej stronie widze ze zaczyna mi sie rysować krecha od płatka nosa ku ustom. Kurde musze bardziej nawilżać teraz twarz ale właśnie tak sobie pomyślałam że przez częste wizyty u orto, dentystów, szerokie rozdziawianie buzi do lusterka jesteśmy narażone bardziej na zmarchy

ja pamiętam jak kumpela się pytała jak mi się nosi aparat (gdzieś tak około tydzień po założeniu) i ja powiedziałam jej, że z twarzy wyglądam jak małpa, bo one mają takie zmarszczki i tak sobie myślę, że to minie jak już przestane walczyć z wyciągami i jak zdejmą mi aparat... tzn. mam taka nadzieje
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 13:00   #2031
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja pamiętam jak kumpela się pytała jak mi się nosi aparat (gdzieś tak około tydzień po założeniu) i ja powiedziałam jej, że z twarzy wyglądam jak małpa, bo one mają takie zmarszczki i tak sobie myślę, że to minie jak już przestane walczyć z wyciągami i jak zdejmą mi aparat... tzn. mam taka nadzieje
hehe no wiesz, ale porównanie smaruj kremem nawilżającym te miejsca żeby skóra była bardziej elastyczna i wtedy nie będzie sie tak "łamać"

Stary 2007-09-28, 13:27   #2032
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
klamaja rzeczywiście różnica duża. Chyba sobie też kupie elektryczną. Rzeczywiscie tego kleju masz sporo skiepściła Ci troche orto przy zakładaniu
nom wiem ze mam go sporo i ze nieładnie wyglada z reszta kiedys juz sie zaliłma na jego temat, ale w przyszłym tyg mam wizyte u orto i sie jej zapytam czy moze mi cos z tym fantem zrobic
Stary 2007-09-28, 15:57   #2033
tulipek
Raczkowanie

ano pierwszy raz widze zeby klej tak mocno poza zamki wystawal.
A co do osadu na dolnych ja mialam tylko bialy kamien z przodu, na dolnych jedynkach i dwojkach, ale dlatego ze mam aparat na dolnych zebach rowniez i nie wszedzie mozna sie dostac szczoteczka. ale osadu nie mam ciemnego, pewnie palisz papierosy/ pijesz duzo kawy?
tulipek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 16:00   #2034
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
nom wiem ze mam go sporo i ze nieładnie wyglada z reszta kiedys juz sie zaliłma na jego temat, ale w przyszłym tyg mam wizyte u orto i sie jej zapytam czy moze mi cos z tym fantem zrobic
Oj tam z daleka i tak tego nie widać, ale to fakt, że to niezbyt świadczy o orto...
Stary 2007-09-28, 16:17   #2035
kudi
Przyczajenie

Ja mam 17 lat i 22 października pierwsza wizyta u ort. Kurcze nie moge sie doczekać, długo czekałam aż rodzice się zdecydują założyć mi aparat i wkoncu to sie stanie, chodź jak mówią inni nie mam dużej wady (przerwa i skrzywiona 2 cos typu tego jak 'frytka' miała i przerwa między jedynkami, wszystko na górnej i koniec reszte mam prostą, dół idealny jak po aparacie ;d)
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 16:58   #2036
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipek Pokaż wiadomość
ano pierwszy raz widze zeby klej tak mocno poza zamki wystawal.
A co do osadu na dolnych ja mialam tylko bialy kamien z przodu, na dolnych jedynkach i dwojkach, ale dlatego ze mam aparat na dolnych zebach rowniez i nie wszedzie mozna sie dostac szczoteczka. ale osadu nie mam ciemnego, pewnie palisz papierosy/ pijesz duzo kawy?
nie pale a kawe pije raz dziennie , a osad mi sie zaczoł robic jak załozyłam aparacik na góre a dalaczego nie mam pojecia.
Stary 2007-09-28, 17:16   #2037
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Cytat:
nie pale a kawe pije raz dziennie , a osad mi sie zaczoł robic jak załozyłam aparacik na góre a dalaczego nie mam pojecia.

hm , ja mam podobnie. Nie miałam problemu z osadem z kamieniem , dopóki nie miałam aparatu. Teraz co raz się gdzieś osadza.
Byłam u dentysty na przeglądzie i stwierdził
"Jesteś uzależniona od coca coli "
i zapisał mnie szybciuśko na piaskowanie , bo gdzie nie gdzie nie widać czy ząbki sie psują
Stary 2007-09-28, 17:23   #2038
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Dziewczyny dzis bylam na drugiej wizycie u orto i powiedziala ze aparat zalozymy 30 listopada i musze wyrwac dolna 6 i gorna 4 i jeszcze sie zastanawia nad jedna 5 u gory ale powiedziala ze narazie ja zostawimy bo przeciez zawsze mozna ja wyrwac. ona mi chce z dwojki zrobic jedynke, ze niby ja podbuduje jak juz zabki beda proste i bedzie wygladala dokladnie jak 1 jakos mi sie ten pomysl nie podoba, no ale to nie ja jestem specjalistka...powiedzial a ze mam jej przywiezc jeszcze jedno zdjecie RTG i jeszcze sie zastanowi czy sciagac moja druga 1 bo jest w bardzo niekorzystnym polozeniu:/ sama nie wiem co o tym myslec
Stary 2007-09-28, 17:29   #2039
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis bylam na drugiej wizycie u orto i powiedziala ze aparat zalozymy 30 listopada i musze wyrwac dolna 6 i gorna 4 i jeszcze sie zastanawia nad jedna 5 u gory ale powiedziala ze narazie ja zostawimy bo przeciez zawsze mozna ja wyrwac. ona mi chce z dwojki zrobic jedynke, ze niby ja podbuduje jak juz zabki beda proste i bedzie wygladala dokladnie jak 1 jakos mi sie ten pomysl nie podoba, no ale to nie ja jestem specjalistka...powiedzial a ze mam jej przywiezc jeszcze jedno zdjecie RTG i jeszcze sie zastanowi czy sciagac moja druga 1 bo jest w bardzo niekorzystnym polozeniu:/ sama nie wiem co o tym myslec
ale dziwnie że masz rwane tylko po jednym zebie z kazdego łuku i z 2jki jedynke robic przeciez 2jka jest owiele mniejsza hmmm dziwne

rozumem zeby wyrwac np 4rke i 5tke do góry mimo ze moja orto takiego czegos nie uznaje niby, ale zeby tylko jeden zab rwac to jedna z 1dynek ma byc 2jka i ma byc spiłowana
Stary 2007-09-28, 17:32   #2040
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
Ja bym sie skonsultowała z innym orto

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości