|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
patulinka mam świadomość, że doradzanie na odległość nie jest żadną pomocą, ale ...ja to przechodziłam i nadal przechodzę mimo, że brat nie mieszka już w rodzinnym mieście. Teoretycznie nie ćpa, ale dla mnie wystarczy, że pije. Nie ważnie, nie o mnie tu.
Wasi rodzice chcą dobrze, ale nie są świadomi zagrożenia. Nie życzę, żeby Was to spotkało, ale jeśli to pójdzie w złą stronę to na ogarnięcie się będzie już zdecydowanie za późno. To co ja mogę Ci doradzić to kupienie narkotestu w aptece, one nie są drogie. Jakiś tam skutek (o ile nie jest za późno- mam taką nadzieję!) przyniesie położenie tego narkotestu w widocznym miejscu w domu. I jeśli rodzice Ci powiedzą, że wyolbrzymiasz, przesadzasz to powiedz, że jeśli chcą go stracić to niech zachowują tak dalej. Jeśli nie chcą współpracować niech chociaż nie utrudniają. U mnie tak było z ojcem, nie mógł się długo pogodzić. Mój brat ma 32 lata w tym roku, a narkotest w szufladzie mamy leży...gotowy na Jego powrót- bo z Nim jak z bumerangiem. Jeśli chodzi o komputer to też sprawdzaj, na luzie..bo to jest ten wiek, że czasu spędza się dużo przed kompem. Wszystko jest dla ludzi, ale jeśli człowiek przestaje spać, jeść, wychodzić z pokoju do ludzi to wiesz...krótka droga... Druga sprawa. Masz swoje życie, swoją rodzinę. Musisz najbardziej dbać o siebie fizycznie i psychicznie. Nie ma teraz nic ważniejszego, a sama wiem, że przejmować się będziesz. Mój jest prawie dwa razy starszy od Twojego a mnie nadal męczą Jego wyskoki. Więc jeśli Twój brat ma problem i nie chcesz być współuzależniona jak ja, moja mama i ojciec to musisz zadziałać z głową, żebyś za 10 lat nie miała zszarganych nerwów. I nie nastawiaj się na najgorsze, ale bądź świadoma najgorszego. To duża różnica MaLoS ja bym na Twoim miejscu do lekarza poszła, bo to chyba nie jest normalne, żeby w ciąży o kuli chodzić? Mnie cholernie boli kość ogonowa po całym dniu, wieczorem nie ogarniam
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-01-02 o 10:20 |
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brat to mądry chłopak dlatego mam nadzieję że do najgorszego nie dojdzie. Przeprowadziłam z nim poważna rozmowe. Myślę ze zrozumiał. Ale test i tak kupimy. Dzięki za wsparcie i rady Przejmuje się tym ale sama za wiele nie zdzialam. Mieszkamy 200 km stąd więc w domu rodzinnym jesteśmy na święta czy weekendy raz w miesiącu. Za dużej kontroli nad tym wszystkim mieć nie będę. Poza tym też mam własną rodzinę i muszę pomyśleć o mojej kruszynce. |
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka w zupełności masz rację, że Wy jesteście najważniejsi. Ale...jeśli przeprowadziłaś z Nim rozmowę to przynajmniej wie, że nie jesteś ślepa i głupia a jak będzie trzeba to zrobisz z Nim porządek. Jeśli jest mądrym chłopakiem to duża szansa jest na to, że nie doświadczycie niczego złego...
Wsparcie tutaj zawsze, każda z Nas ma jakieś doświadczenia które mogą pomóc drugiej
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodatkowo magnezu nie biore.
Mam w witaminach, które biorę raz dziennie. Skurczy łydek nie mam i póki co nic sie nie dzieje na szczęście
|
|
|
|
#3485 |
|
Mama Land
|
Patulinka: U nas sytuacja podobna. Rodzice też ciągle w pracy, ja 5 lat nie mieszkam z nimi i w dodatku również 200 km mam do domu rodzinnego.
Niestety mój brat jest głupi, więc rozmowy z nim nic nie dały, bo przecież: "jego geniusz zostanie zrozumiany dopiero po jego śmierci, gdyż wyprzedza naszą epokę" (jego słowa) W końcu rodzice wyrzucili go z domu, więc stracił grunt pod nogami, jedyną stałą, którą miał. Musiał w końcu stawić czoła swoim problemom. To było w sierpniu. Młody wydaje się, że dopiero się ogarnął (ponad 2 lata to wszystko trwało), bo od 12 dni mamy z nim normalny kontakt... Mam szczerą nadzieję, że to faktycznie koniec jego problemów, bo o tyle co ja tego nie odczuwam na codzień, tak moi rodzice już niestety mięli ten obraz nędzy non stop. Tak jak Kejka mówi: dosypuje się dziewczynom w oczywistym celu, a jak wziął raz, to weźmie i drugi, a pamiętajmy, że to kosztuje kupę kasy. No i Kejka jest lepiej doinformowana w tej kwestii, bo z tym żyła, ja miałam to tylko na odległość i z relacji telefonicznych. MAGNEZ: Ja nie biorę żadnych witamin/suplementów. Tylko że u mnie nic się nie dzieje. Miałam chwilę problemy skórne, więc brałam wapno, ale już przeszło, więc odstawiłam. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Poli: Piękna zasada chyba muszę ją zastosować, bo moje metody nie działają
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie biorę ani witamin ani magnezu. Moj gin powiedział, ze nie trzeba. Ale chyba cos kupie innego niz te co mam bo je trzeba brać dwa razy dziennie i zapominam, a jak pytałam gina to mowil, ze nie musze nic brać. Tylko ze mi sie zeby psują i ogólnie ciagle cos mnie boki wiec moze jednak bede brała. Ale nie mam skurczy łydek (a poprzednio miałam masakryczne) ani innych (poza brzuchem jak poszaleje)
|
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaminy biore falvit mama nie wiem czy tam jest magnez. Tylko tych wit też często zapominam wziasc ale morfologie mam zawsze super
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Kajaja -17? O kurde to ja nie wychodzę
mógłby śnieg spaść. .Ta noc była masakryczna... nie mogliśmy zasnąć zasnelismy o 5 rano brzuch mnie coś delikatnie pobolewa i plecy bolą strasznie. . No i Domi się dzisiaj nie rusza... i ja juz paranoje mam.. .
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę od miesiąca 2x1 MagneB6 ze względu na skurcze łydek które pojawiają się nad ranem oprócz tego łykam Pregna Plus i DHA oraz euthyrox na tarczyce.
Czy Wy też tak macie że są dni kiedy ruchy czujecie mocno, a czasami ledwo co ?????
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-01-02 o 12:16 |
|
|
|
#3492 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na tym etapie ciązy to może się nie ruszać nawet cały dzień - śpi, coś się bawi pępowiną, swoimi dłońmi, ale nie wierzga tak byś czuła ![]() ot bardziej relaksacyjny dzień Cytat:
ale w tym tyg mam krzywą + morfologie to się zobaczy jakie mam wyniki.
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka mnie nie ma w Waszym kalendarzu.
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Niulka jakim waszym
Naszym naszym! Dawaj dane i Cię dodaję
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania, 30 lat; pierwsza ciąża; tp 25.04.2016 Miłosz
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Piękne imię
![]() Jestem w takim razie spokojniejsza, że nie tylko ja tak mam z tymi ruchami - raz mocniej innym razem słabiej.
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Ja biore żelazo na czczo do tego magnez wczesniej 1x neomag teraz chela mag b6 poza tym 4x luteine i pregneplus
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michałka innego Michałka jakiegoś innego czekoladka A kawa z tym syropem barmańskim waniliowym mrmrmrmr KSIĄŻKI czytała któraś tą książkę coś tam z paryżem? Ah nie pamiętam tytułu. Właśnie czytam i bym chętnie skonsultowała moje przemyślenia po przeczytaniu z kimś kto czytał może być nawet na priv co by nie zaśmiecać postami naszego wątku hehe
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Każde dziecko rusza sie raz intensywniej raz ledwo co w brzuszku
Ja właśnie stałam i jak mnie pierdyknął w szyjke tak mocno aż mnie zapikało jakby mnie ktoś wielką szpilą od dołu zakuł. Szczerze to bardzo niefajne uczucie i musze sobie poleżeć pupą w górę żeby troche sie mały przesunął chociaż i zaczął kopać wyżej. Nie lubie tak nisko bo sie o szyjke potem boje żeby dała rade. Teraz mały ma czkawkę brzuch rytmicznie skacze
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-01-02 o 12:51 |
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka Ineso wiem wiem ale ja to panikara jestem. .
Poli wczoraj słabo (tzn nie tak jak zawsze) a dzisiaj jeszcze ani razu. .
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam z przodu nisko łozysko, a dziecko kopie mnie w strone pleców, mam takie dni, ze nie czuje nic
|
|
|
|
#3505 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny spokojnie moja mała w wigilie i pierwszy dzien świat tez mało co sie ruszała prawie wcale ... Chyba za dużo pracy i wrażeń miałam. A wczoraj tz przyłożył głowę do brzucha i dostawał kopniak za kopniakiem
w końcu udało mu sie trafić na bardziej aktywne chwile. Teraz tez siedzę i mała podskakuje
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze ze nie tylko laczy nas termin porodu ale w tym samym czasie slabna/wzmagaja sie ruchy naszych chlopakow od wczoraj mam ten sam problem i paranoja![]() Poliii w poniedzialek fryzjer ![]() pamietam bo mam wizyte u lekarza
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
My zaraz jedziemy juz w podroz powrotna do UK... Ale ten czas zlecial. Jestem bogatsza o kolejny worek ciuszkow, tym razem po siostrzencu meza. Chyba juz nic nie musze kupowac
odezwe sie juz z domu. Zycze Wam udanego weekendu
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
To jest nas więcej
![]() Myśmy już dziś zaliczyli basen z Emilką, a reszta dnia na luzie, bo u nas okropna pogoda- ledwo na plusie i mżawka, brrrr. Leon chyba lubi basen, bo od razu sie rusza i czuje go nawet na stojąco. Z uzależnieniami jest zawsze ciężko. Terapia jest ważna, wsparcie rodziny też, ale jak piszecie- przede wszystkim zauważenie problemu, a nie udawanie, że nic się nie dzieje. Dla mnie tż przesadzający non stop na imprezach to też sygnał alarmowy. U nas było bezalkoholowo, bo tż chory Z ekstra rzeczy biorę witaminę D 1000-1500 IU, omega 3, żelazo jeszcze do następnej wizyty i tyle.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

chyba muszę ją zastosować, bo moje metody nie działają

mógłby śnieg spaść. .

brzuch rytmicznie skacze
w końcu udało mu sie trafić na bardziej aktywne chwile. Teraz tez siedzę i mała podskakuje 
pamietam bo mam wizyte u lekarza
odezwe sie juz z domu. Zycze Wam udanego weekendu