![]() |
#4771 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- no Zosia Byou już chyba na rolkach śmiga ![]() Julka pierwszy raz na łyżwach była w tamtyk roku - 5 lat, ale podejrzewam że mozna i wcześniej oby tylko małe łyżwy/rolki znaleźć ![]() Wojtek ma dziś dzień śpiocha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Małpko, własnie wysypało go po antybiotyku Ospamox. We wtorek bylismy na kontroli, a w srode go wysypało
![]() ![]() Ma całe nogi, dziś doszły ręce i uszy, ech. Od wczoraj daje wapno, nadal 1x probiotyk Acodilac. Nie mam dziś jak z nim isc do lekarza. Co pomogło u Ciebie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Malpko, poprosze o przepos na roladki z kurczaka i mięsA mielonego oraz te z sera żółtego.
Demeter, Filipa wysypalo po augmentinie tak, że płakałam nad nim. Wrzuce do klubu zdj. Otarlismy się o szpital nawet. Pomógł czas i clemastinum. Nie swedzialo go na szczęście.
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
demeter ojejjj
![]() czy wszystkie dzieci tak reagguja na ta amoksycyline? ![]() Ja pamietam, ze jako dziecko tez po antybiotyku mialam wysypke, od tamtej pory mama informowala lekarzy i dostawalam antybiotyki inne niz penicylinowe. (o dziwo, dwa lata temu robilam testy i nie wyszla mi alergia na penicyline) |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zgadnijcie co własnie zamówiłam? Zestaw lekarza na baterie, najprostszy, najtańszy, żeby te wizyty u lekarza nam lepiej szły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Sorce a F dlugo to schodzilo? Bo w środę maja bal karnawalowy I mam nadzieje ze mu przejdzie
![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Bo juz 2 tygodnie K w domu. Juz ma zaswiadczenie ale ta wysypka to wiadomo ze nie chodzi ech Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
BYou- mozesz podać, chętnie zobaczę
![]() Boże jest u nas poprawa! (tfu tfu zeby magia wizażu nie zadziałała) Olaf super, gładziutki jasny, bez mocnych zmian. Nie pamietam kiedy ostatnio tulilam jego tak delikatna buźkę ![]() Winowajca jak dobrze przypuszczam jest gluten.. Wszystkie produkty jakie mi podpadaly maja w składzie mąkę pszenna.. za bardzo chyba skupiłam sie na laktozie i w niej szukałam winy.. No i cethapil wielbię ponad wszystko i polecam na sucha skore. Jak tylko Olaf zaczyna sie łuszczyć to zaraz krem i jest super. Zauważyłam tez ze wysypuje go lekko po gruszce wiec musze odstawić lub spróbować bio. Demeter- jeju ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- pokażę Wam w klubie zdjęcie dzis znalazlam na kompie tata z Olafem- na którym mały wygląda jakby w brzuszku (tzn. jak czesto mozna zobaczyc etapy zycia plodowego- to tak światło zagrało, że ma się takie złudzenie- you know what i mean ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Jola, baardzo się cieszę!
![]() Demeter, moze opisz syt. w aptece to coś doradzą... Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
Jola, suuuper!
Demeter, conajmniej tydzień mu schodzilo ale wyglądał strasznie. Pijawka zje to wrzuce te fotki.
![]() |
#4781 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Wtajemniczenie
|
na chwilke wrzucilam foty Fi z alergia do klubu.
![]() |
#4783 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
Filipek tylko na brzuchu miał mało. Najgorzej buzia. Potem mu sie ztobilo jeszcze takie krwisto czerwone. Balam się żeby blizn nie miał mimo, że skórę mial w dotyku o dziwo gładką.
W szpitalu chcieli nas zatrzymać wiec jsk nie będzie slablo u Was to wybierz się do lekarza na kontrolę czy tylko skorna reakcja.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-21 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Bylismy na spotkaniu informacyjnym w tym przedszkolu waldorfskim i mam bardzo dobre odczucia
![]() Koncepcja tego przedszkola rozni sie od zwyklego, stawia przede wszystkim na naturalna zabawe, duzo zabaw recznych, przebieranek, teatr itp. - tam nie ma plastikowych kolorowych zabawek - a drewniane czy z naturalnych materialow - fajny byl stolik majsterkowicza, jest kuchnia, taka jak w domu - i tam dzeici razem z opiekunami przygotowuja sniadanie (kroja, mieszaja, gotuja, pieka chleb i bulki itp.), jedzenie biologiczne i wegetarianskie, codzienne zabawy na dworze ![]() Jeedyny minus dojazd - 30 minut autobusem, ale bezposredni, bez przesiadek, od centrum, gdybym wrocila do swojej pracy bede miala ok. 15 minut dojazdu na odebranie dziecka. Koszty te same, co zwykle przedszkole, bo tez nalezy do stawki miejskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ----- A jak tam po Dniu Babci? My dopiero w weekend udamy się do babci i dziadków, bo dziadków nie ma dziś w domu. K lepi laurkę no i damy wspólne zdjecie dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
widziałam buźkę Fifiego i nic nie wiem o alergii.
to moje dzieci widocznie wrażliwe na mróz i kaloryfery.... Sorce, a to było jednorazowe? ![]() Moderna, świetne przedszkole ![]() BYou, poczytałam o agawie :/ akurat nie było w sklepie i kupiłam syrop daktylowy ![]() ![]() w ogóle ja mam jakąś zakłamaną rzeczywistość i inne wyobrażenie o świecie... dziś ciocie tak wychwalały Michała do babci, że aż mi głupio. nie doceniam własnego dziecka? nie widzę, że taki idealny? rannnyyyy, aż tak inaczej zachowuje się wśród ludzi????? (hehe, ale ten najmONdrzyjszy, z najlepsze pamięcią i w ogóle och-ach, jak mnie zobaczył na widowni, to spierdzielił ze "sceny" i się popłakał, bo nie widział babci ![]() ![]() Przebrałam go za panterę. ale T. był tygrysem ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a! i byliśmy dziś z projektantką w Ikei. nawet mój chłop (raczej ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-01-21 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
Pani, tak jednorazowa taka reakcja na lek. Dostal jeszcze z tej grupy inny antybiotyk i było dobrze. Możliwe, żeby była to jakaś reakcja krzyżowa.
Jak to nie doceniasz? Serio nie masz z tyłu głowy myśli, że jest genialny? Filip dziś zebrał ochrzan. Nie słuchał się cioci aż się poskarżyły ![]() ![]() Kiedy rudzacie z robotą i remontem? Moderna, fajne przedszkole ![]()
![]() |
#4790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ma dobrą pamięć ![]() nie no jeszcze to potrwa. teraz robi (trzeci) projekt ![]() Cytat:
![]() ![]() a Fifi jak skomentował żłobową akcję?
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
U nas po augmentinie ER tez masakryczna reakcja była, cała w krostki, pekała skóra, straszne to było
#4792 |
Zadomowienie
|
Jola bardzo sie ciesze
![]() U nas tez poprawa (tfu tfu klątwa wizażu ![]() No i Zuzia zaczęła lepiej spać w nocy. Budzi się 3-4 razy a nie 10 i nie wierci się tak. Tu tez albo przez uczulenie to było albo skok rozwojowy bo od środy gada sobie bababa i papapa. Wczoraj przykozaczyla babciom z okazji ich święta ![]() Moderna fajne przedszkole. Bylas z Marcelkiem? Jak mu sie podobało? Pani a jak Ci mówiłam, ze geniusz to się smialas ![]() K. cały tydzień siedzi w domu, bo zakatarzony i kaszle ale byliśmy z dwójką u lekarza i nawet gardła nie ma zaczerwienionego. Zielone, sluzowate kupki Zuzi są ok jeśli jest tylko kp. Na odparzenie mamy tormentiol. Wiedzialyscie, ze u dziewczynek trzeba bardzo uważać z sudocremem, żeby nie dostał się tam gdzie nie trzeba, bo może sklejac wargi sromowe mniejsze i potem ginekolog to musi rozklejac? W szoku byłam. Do tej pory cały czas lecialysmy na linomagu ale przy tak mocnym odparzeniu 2 razy posmarowalam. Na szczescie tylko posladki Mamusie kp. Jak dawalyscie kaszki przy rozszerzaniu diety? Gotowe mleczne czy czyste na wodzie czy mieszalyscie z jakims mlekiem? Bo nie wiem jak to ugryzc Lekarz kazał na razie odpuścić marchew a dac zmiksowanego ziemniaka z ryzem na początek a potem do tego dodawać warzywa po kolei. Dziwnie
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-22 o 03:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja rozszerzalam zwyklymi kaszkami bezmlecznymi gotowanymi na mleku krowim (u nas tak sie rozszerza i ja sie tez z takim modelem zgadzam - ale M. jesat zdrowy, gdyby mial alergie czy inne nietolerancje na pewno postepowalabym inaczej). Natomiast przy dziecku alergicznym mysle, ze juz trzeba zachowac ostroznosc - pewnie robilabym kaszki na MM, tylko pytanie ktorym? czy tym specjalnym dla dzieci z alergia na bialko krowie czy zwykle mm? albo na wodzie lub mlelku roslinnym? a moze bez kaszek? ) kiedys polecalam tu juz storne organicznych www.organiczni.eu , ta autorka ma dzieci z alergiami i AZS, moze tam ktorys artykul Ci pomoze? np. http://baranowscy.eu/wordpress/rozsz...w-i-nie-tylko/ a tu wszystkie artykuly dotyczace alergii http://baranowscy.eu/wordpress/tag/alergia/ ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- trzeci? to jakies poprawki wprowadzacie czy calkiem nowy inny pomysl? ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- czyli zdrowo sie rozwija ![]() Cytat:
![]() ![]() jestem pewna, ze doceniasz syna! ![]() masz zdjecie pantery? ![]() wybraliscie juz cos w ikei? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-22 o 07:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
Dzięki Moderna a można bez kaszek?
Ja się właśnie zastanawiam jak to ugryźć pod względem alergii. Jakby wszystko było ok, to bym kupiła mleczną holle albo brzmleczna i na mm zrobiła i nie byłoby problemu ale nie jest więc już dumam Z tym baniem się wszystkiego to i Lolek tak ma. Dodatkowo wszystko go boli (nawet czasem ja go bole ![]() Wczoraj pisałam K. na tablicy jakieś proste wyrazy i literowalam a potem cały wieczór on pisał po swojemu i tak fajnie literowal i na koniec wykrzykiwal z radością wyraz, który napisał np Pisał same pionowe kreski i literowal my-a-my-a-my-a tatuuus! ![]()
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O znalazlam u hafiji, ze kaszki przy KP wystarcza na wodzie, ewentualnie mozna dodac jogurt naturalny (ale to w przypadku, gdy nie ma alergii na bialko krowie) http://www.hafija.pl/2014/07/na-jaki...ic-kaszke.html Przy KP i tak mleko mamy w pierwszym roku zycia jest podstawa, a nawet i troche dluzej (u mnie tak naprawde dziecko zaczelo sporo jesc dopiero po 1,5 r.z, wczesniej bylo skubanie, probowanie), wiec mysle, ze o bialko nie musisz sie martwic, powinno zapotrzebowanie byc pokryte ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() fajnie z literowaniem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, u nas były albo na wodzie albo bezmleczne z bebilonem pepti robiłam.
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() owoce dawaj tylko gotowane, po obrobce, surowych bym na razie nie wprowadzala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
MBZ♥
|
Jola bardzo się cieszę
![]() Kwiatuszku oby u Zuuu też się uspokoilo ![]() A K ma dobrą wymowke ![]() Sorce wiesz co ja przeczytałam? Fifi żebral o chrzan - i myślę sobie o mamy coś wspólnego bo ja też lubię np do mięsa czy do jajek. Dopiero potem zatrybilam ![]() Demeter jak u Was ![]() Pani ja nigdy nie watpilam, że Torres jest wybitny ![]() Moderna z opisu świetne to przedszkole ![]() ![]() ![]() U nas dzień babci i dziadka na skypie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, czy dostaniemy miejsce w tym przedszkolu (koncem marca maja dac decyzje) ![]() a Zosia kiedy startuje? jakie wierszyki mowila? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
MBZ♥
|
Moderna, jeśli będą miejsca to chciałabym od września
![]() ![]() ![]() ![]() W tamtym roku nie chciała powiedzieć do końca tego: Babcu?Dziadziu co Ci dam, jedno serce-bo jak da to ona nie będzie miała ![]() Kochana Babciu w dniu twojego święta, życzę byś była zawszę uśmiechnięta i Ty kochany Dziadziu miej uśmiech na twarzy, niech Ci się spełni wszystko o czym marzysz. I swoje ukochane dla pochwałki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.