![]() |
#4711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
O widzisz nie przypuszczałabym Ale Olafa nie uczula bo wczoraj tez miał i było ok Ja wszystkie warzywA gotuje, marchewki surowej nie daje. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
O widzisz nie przypuszczałabym Ale Olafa nie uczula bo wczoraj tez miał i było ok Ja wszystkie warzywA gotuje, marchewki surowej nie daje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
Jola, współczuję alergii Olafa. To musi być bardzo deprymujące
![]() Demeter, jako kozaczki.. fiu fiu... ale totalnie nie moja bajka ![]() Byou, takie? http://runcolors.pl/product_picture/...nd_8226a_1.jpg bo ja takie mam w planach za becikowe ![]()
![]() |
#4713 |
Wtajemniczenie
|
Sorce to mamy inny gust
![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Dziewczyny czy są jeszcze gdzieś jakieś wyprzedaze? H&M? Smyk może? Bo jedziemy do Wro w czwartek i mysle gdzie jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ufff dobrze, ze nas ten etap ominal ![]() Cytat:
![]() tez by mi sie takie przydaly ![]() mam na spacery Lowa, ale Timberlandy takie miastowe , ladne ![]() czyli jakie menu? ![]() Cytat:
![]() ![]() oprocz tego Tannolact, mozna dodac do kapieli, albo zrobic mokre oklady http://www.medpex.de/juckreiz-ekzeme...odWN0Heg#ai300 nie pamietam od jakiego wieku mozna stosowac, dopytaj lekarza jak bedziesz, bo naprawde lagodzi ![]() Ja mojemu M. robilam oklady jak mial wysypke swedzaca po trzydniowce i pomagalo ![]() Cytat:
![]() ahh ja tez nie lubie swojego glosu ![]() ojejj, az tak zle? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() takie buty mozna tez swietnie wkomponowac w styl kobiecy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Ja bym takie przygarnela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Dzwonila pani z jednego przedszkola i w czwartek ide naspotkanie informacyjne - jestem ciekawa tego przedszkola, bo to waldorfskie
![]() Chyba sie poloze juz spac, M. spi od godziny, a ja czuje sie taaak chora, nie wiedzialam, ze zatoki moga tak dac popalic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi te wpadły w oko - choć nie wiem czy to to dokładnie ![]() Ale cholercia TZ nie przepada za takimi butami. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- No nie powiem, te super i na promocji a Pani tez ladnie wyglada ![]() http://deezee.pl/obuwie_damskie/botk...ery_heidi.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
MBZ♥
|
Moderna jesteś skarbnicą wiedzy
![]() ![]() ![]() Demeter te też fajne ![]() ![]() ![]() Rodzinna współpraca: Piękne grafiki dzięki: http://mrspolka-dot.com/ ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2016-01-19 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Byou, to szukaj promocji i kupujemy 2pary.
Demeter, takie butki to klasyka ![]() ![]() ![]() Moderna, zatoki to przekleństwo!
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
byou my takie laurki robiliśmy w tamtym roku...w tym nie mam na nic czasu i pomysłu...w przedszkolu robia jakies swieczniki z masy solnej., wiec my kupimy pewnie jakies kwiaty itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
MBZ♥
|
Sorce jak coś wynajde to dam znać
![]() Klementyna my w tamtym roku tylko kalendarze i kwiatki. Fajna zabawa była jak się chichrala, że laskocze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Demeter , róznica miedzy tymi co pokazujesz a Timberlandami jest taka, ze te drugie mają dożywotnią gwarancje nieprzemakalności.
Sorce w krakowskiej byly za 499 zł w okolicach poświatecznych
#4725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te ropiejące oczy u J. jak się okazało zaraźliwe były, bo później i D., ale nie byłam z nią u lekarza, przecierałam świetlikiem i solą fizjologiczną i przeszło, jej mniej ropiały niż J. A po nich moja mama miała to samo, tylko dużo bardziej (plus inne objawy) i te same krople dostała co J. A ja czystka piję i nie choruję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Despa wierze. Weszlam na sklep I to jednak nie moja polka
![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Despa wierze. Weszlam na sklep I to nie moja polka cenowa jednak. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
Jola, a selera dałas dopiero dwa razy i dopiero po drugim wysypało Olafa?
Pamiętam, że mi alegrolog mówiła, że reakcja uczuleniowa nie musi pokazać się natychmiast/następnego dnia. Czasem może wystąpić nawet po kilku dniach. I bądź tu mądry :/ Dlatego też zalecała podawanie nowych pokarmów z dwutygodniową przerwą. Monika, dzieciom dawaj czystek. Mój Wo pije chętnie z miodem. Tylko Dominika chyba za mała?
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-01-19 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Jola mi lekarz powiedzial, ze uczulenie raczej nie na marchewke skoro tylko raz dostala. On twierdzi, ze dopiero za drugim razem organizm reaguje na alergen. Dlatego kazal nam odczekac az Zuzi skora sie unormuje (przynajmniej 2 tyg bo tyle po krwi krąży alergen) i wtedy jeszcze raz sorobowac dac marchewke. No ale wiadomo z tymi alergiami nic nigdy nie jest pewne
Czyli u Was to moze byc ten seler, bo często uczula
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
cuda! Babcie i dziadki padna z zachwytu
![]() Cytat:
![]() ja teraz glownie chodze we flanelowych lub jeansowych koszulach, jeansy i wygodne buty ![]() oj tak, okropienstwo - dzien ok, ale na wieczor czuje sie zle, dostalam spray obkurczajacy sluzowke, niby wtedy wydzielina lepiej splywa ![]() mam robic tez plukanie nosa, ale zapodzialam ta specjlana butelke wrr.. tzn. Marccello zapodzial, bo sie kiedys tym bawil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() musze sie rozgladnac u nas za tym czystkiem - podobno jest kilka odmian, i kazda ma inne wlasciwosci (nie pamietam szczegolow) - jaki masz? ja pije od czasu mieszanke zasadowa, kupilam pojedyncze ziola i sama zmieszalam na podstawie jednej recepty - pije nieregularnie, ale odkad pije to mam sporo mniejsze problemy z AZS ![]() chetnie pije? moj M. nie chce zadnych herbatek ziolowych czy owocowych.. ale moze z miodem by wypil, to dobry pomysl ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Czy moge troche posmamowac o jezyku zyrafy? ![]() http://przyjacielezyrafy.blogspot.de...kraczanie.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny'
Spróbuje odstawić ten seler. Bo jemy czesto a moze daje objawy pózniej ![]() Tz pojechał do alergologa wczoraj i termin na 8marca! Jak poprosił czy jest możliwe szybciej bo niemowlę, silna alergia.. znalazła termin pod koniec lutego :/ Pojechał jeszcze u nas w mieście i przyjęła nas wieczorem. Mamy odstawić cały nabiał, jabłka. Kapać w samej wodzie. Dostał cethapil i steryd w razie większych zmian. Za 10 dni do kontroli. Eh Olaf suchy jak papier, cały sie łuszczy. Cała noc sie drapał i budził. Jestem bezsilna. Kupiłam mu owsiankę i wcina. Moderna- Olaf ma mniej więcej ok 60-70% zajęte ciałko ![]() Najgorsza buzka.. Trudno znaleźć miejsce gdzie skóra byłaby normalna.. Na pewno tez zeby nasilają alergie. Dlatego tak szybko chce działać a nie czekać. Mimo tego cierpienia i tak jest pogodny i żywy. W nocy robię mu zimne okłady i bardzo mu pomagają. Zapytam lekarki o ta sól. |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tannolact to nie jest sol, to garbniki (taniny) syntetyczne - podobne dzialanie maja tez garbniki naturalne (wystepuje np. w czarnej herbacie, stad robi sie na stany zapalne oklady z herbaty, albo ziele swietlika), syntetyczne pewnie sa mocniejsze. Dajesz probiotyki? Wedlug mnie to wazne ![]() A masz ten mediderm? (moge dac Ci recepte na wlasno-robiony, moze w niemieckiej aptece ci wymieszaja?) Zaraz Ci jeszcze przesle diete niepodrazniajaca (moj lekarz mowi na nia bez pseudo-alergenow) ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Przepis na herbatke kwiatowa Herbata kwiatowa: 25g dzika roza, 24g kwiat wrzosu, 16g kwiat czarnego bzu, 10g kwiatu wiązówki, 10g kwiat pierwiosnka, 8g kwiatu lawendy, 7g kwiatu hibiskusa po niemiecku 100g enthalten: 25g Hagebutten, 24g Heidekrautblüten, 16g Holunderblüten, 10g Ulmenspierkrautblüten, 10g Schlüsselblumenblätter, 8g Lavendelblüten, 7g Hibiskusblüten albo gotowa Michael Droste-Laux (ja chcialam zaoszczedzic i sama mieszam): https://www.douglas.de/douglas/Wohne...eRef=4VlASPhTD _________________ Dieta niedrażniąca na zielono- to co mozna na czerwono - to czego nie wolno (tego trzeba unikac, produkty te nie powinny regularnie pojawiac sie w diecie, najwazniejsze, by odzywiac sie swiadomie) calkowicie zakazane - produkty z konserwantami, sztucznymi barwnikami i przeciwutlaniaczami. Napoje â kawa, herbata, woda mineralna - lemoniady, soki owocowe, alkohol, herbaty ziolowe i owocowe Warzywa â wszystkie, poza zakazanymi, uczuleni na pylki marchew tylko w stanie ugotowanym â seler, pomidory i produkty pomidorowe, kapusta kiszona, kiszone warzywa i warzywa w occie, soja, karczochy, groszek, grzyby, rabarber,szpinak, oliwki, papryka Owoce â banany, winogrona, melony,uczuleni na pylki owoce pestkowe w stanie ugotowanym â brzoskwinia, wisnia, nektarynka, morela, sliwka, mirabelka oraz jablko, gruszka, pigwa, nieszpulka, jarzebina â owoce cytrusowe, orzechy (wszystkie), owoce suszone Ziemniaki â wszystkie produkty przygotowane samemu â produkty gotowe Ziarna, chleb, produkty pieczone, ciasta â pelne ziarno i bulki bez ulepszaczy, ryz, makaron z grysiku z pszenicy twardej, kasza jaglana â chleb z ulepszaczami, gotowe musli, gotowe ciasta i ciasteczka, gotowe produkty makaronowe jak np. Ravioli Mleko i produkty mleczne â mleko swieze, maslanka, smietana, jogurt czysty, ser bialy, mozarella, serek wiejski,ser mloda gouda, ser edamski â serek ziolowy, ser topiony, ser plesniowy, stare sery jak np. Parmezan, ser gorski Mieso i produkty miesne â swieze i mrozone mieso wolowe, wieprzowe i drobiowe przygotowane samemu, szynka gotowana, filet indyczy, pieczen jak np. Roastbeef â produkty przetworzone jak np. Pasztet, salatki, mieso wedzone, mieso gotowe, szynki i kielbasy ulepszane Ryby â swieze i mrozone ryby przygotowane samemu, sledzie maties â gotowe produkty rybne, salatka rybna, ryby wedzone, ryby w occie Jajka -2-3 w tygodniu Tluszcze i oleje â maslo, oleje roslinne, najlepiej oliwa z oliwek i olej rzepakowy â inne produkty jak np., margaryna, maslo z obnizona wartoscia tluszczu Slodycze â najlepiej zadnych slodyczy, ciasta i ciasteczka wykonane samemu, cukier i miod â slodzik, dzem, czekolada, gumy do zucia itp. Przyprawy â sol, szczypiorek, malo pieprzu, szafran, lisc laurowy, kielki, kurkuma, balsamico â gotowe przyprawy, rosolki, GLUTAMAT, gotowe produkty jak np. Pizza, sosy, chipsy Reakcje krzyzowe: Pylki drzew (wierzba, leszczyna, olsza) â orzechy, owoce pestkowe (brzoskwinia, wisnia, nektarynka, morela, sliwka, mirabelka oraz jablko, gruszka, pigwa, nieszpulka, jarzebina), kiwi, seler, surowa marchew i surowy ziemniak (juz przy kontacie skornym). Trawy i zboza â malo przetworzone produkty zbozowe jak np. Musli, soja, orzech ziemny Pylki ziol â bylica pospolita, seler (rowniez ugotowany), rumianek, kminek, papryka, anyz Latex â banan, avocado, figa, kasztan jadalny, kiwi, mango, melon, ananas, pomarancza, brzoskwinia ______________________ Przepis na krem UEA w zalaczniku: UEA Unguentum emulsificans aquosum (łacina) 1 Alkohol 2 parafina płynna 3 wazelina 4 woda 5 skl. konserwujący Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-19 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze namiar na kosmetyki zasadowe Siriderma
https://www.siriderma.de/pflegeserie...med/index.html sa drogie, ale duzo zachwytow, na male cialko az tak drogo nie bedzie. Ja uzywalam kosmetykow zasadowych z Michael Droste-Laux i bylam bardzo zadowolona (gdybym nie wyszla wtedy z ciezkiej erytrodermii, to bym uderzyla w serie Siridermy), do tego kapiele zasadowe, Basiches Badesalz (najtaniej kupisz w DM ![]() Do tego zachecam do wlaczenia probiotykow ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-19 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Duzo sił ![]() Byou, piekny ten prezent. Sciagnełam sobie tą grafike. A powiedz Ty to dałas do ramki tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
MBZ♥
|
Dziękuję
![]() Jola, ![]() ![]() ![]() Demeter, wydrukowałam na A5 i z drugiej strony dołożyłam rysunek Zosi i zalaminowałam ![]() ![]() CR też daję Zosi czystka z miodkiem. Czasem mam wrażenie, że Ona wszystko wypije, taka motopompa ![]() Nie miałam dziś pierwszy raz od długiego okresu II dania. Roszpunka zjadła zupę i w porze na II danie mówi mi, że jest bardzo głodna. Pytam co zrobić: naleśniki, jajko sadzone, a Ona: taki obiadek jak z tatusiem jemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
JolaT, matusiu... biedadaczyny jesteście z tą alergią. Trzymam kciuki, żeby się polepszyło!
Moderna, z Twojej listy zaskoczyło mnie, że alergenem jest szpinak. A styl casual country gdzieś mi w głowie widocznie siedział ![]()
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byc moze chodzi o kwas szczawiowy, ktory jest tez w rabarbarze i moze powodowac zaostrzenia w stanie skory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
No tak, pseudo... to zmienia postać rzeczy
![]() Filip stwierdził że zwroty KURDE i JEZUS MARIA są brzydkie i można mówić zamiast nich: O KURCZACZEK albo ZIEMNKAK (?!?) ![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.