|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
O to to to ![]() Kocham te bajkę ![]() Ok idę oglądać film ![]() Dobrego wieczoru dziewczynki ![]()
![]() |
#2012 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I absolutnie w takich sytuacjach nie stosuję żadnych kar, żadnego odsyłania do pokoju itp. bo moim zdaniem tu chodzi o emocje, z którymi dzieciak sobie nie radzi, moim zdaniem ma prawo je okazać. No ale, jak już gryzie i bije to inna sprawa, próbowałam jedynie tłumaczenia, bo cóż więcej mogłam? ![]() ech ciężkie to wychowywanie...człowiek chciałby jak najlepiej, a tak naprawdę ciągle się czuje jak dziecko we mgle i nie wie, czy to co robi przyniesie dobry efekt,czy wręcz odwrotnie... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze człowiek czyta te różne książki, portale o wychowaniu, stara się te wszystkie rady zapamiętać, potem stosować, wbija sobie do głowy jak mantrę różne sformułowania jak wolno się zwracać do dziecka, a jak nie... i co? No i właśnie nie wiem co. Ale to potęguje jakąś tam wewnętrzną presję...
#2015 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() Moja M jak poszla do przedszkola to sie nauczyla glupich tekstow, min i roznych durnych zachowan ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tam mamuski, rozwiaze ktoras ten worek czy nie? ![]() Zgaga mnie wykonczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() jeszcze nie rozwiązujemy, w końcu mamy terminy na luty ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja też w którymś momencie byłą mną znudzona a jak tata się pojawiał na horyzoncie to leciała do niego. My tak z pół roku temu daliśmy Małej komórkę do oglądania bajek. Taaaacy byliśmy dumni jak to dziecko sobie radzi na ekranie dotykowym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do lekarzy- trafiłaś na kolejną wróżbitkę. Naprawdę niektórzy jakoś nie czują odpowiedzialności za drugiego człowieka ![]() U mnie cały czas nie ma mocy. Czuję się jakbym wcale nie spała- cały dzień za zmuleniu. Przyszedł ten stanik z allesa- ten mama taki beżowy. I wydaje się naprawdę solidny. Rozmiar chyba dobrze dobrałam chociaż na ten nawał to nie wiem czy tak do końca da radę i może warto było miseczkę więcej zamówić. Ale to kilka dni to i na sportowym przeżyję. Jest fajny, mięciutki i chyba dobry do spania.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam zgagę, witaj w klubiku żałości ![]() Cytat:
![]() Też mam ciągłe wyrzuty. Ja wiem doskonale na jakich ludzi chciałabym wychować moje córki, ale coś mam wrażenie,że to nie jest takie łatwe...i mówiąc szczerze - to jest zupełnie coś innego niż to, jak ja zostałam wychowana...
![]() |
#2019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakiś czas temu w biedronce mimo, że nie brakowało tam zabawek stała tylko przy książkach i swoje własne pieniądze przeznaczyła na zakup książki ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- idę spać, bo bardzo ziewam i skupić się nie mogę. dobranoc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też nie jest naprawdę różowo- właśnie teraz TŻ do mnie przyszedł, że Małą się napiła herbaty z kubka po czym ją po prostu przed siebie wylała. Ma szczęście, że jestem przy kompie bo znów bym zaczęła. No ale skąd się jej to wzięło? Przecież jak nas obserwuje to my nie wylewamy na podłogę picia... Patrzy co może, czego nie... I zmyyyyśla.... A z gryzieniem to jest osobny temat.. U nas to z radości i uwielbienia gryzie ![]() Ale ja to się pocieszam "ten stan nie będzie trwał wiecznie". A jakie książki u Was są na topie?
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Motyl a jakie ksiazko czytacie z Tusia?
#2023 |
Raczkowanie
|
Mi się strasznie podoba jak dzieci czytają książki A nie tylko zabawki tv. Ale jak to zrobić.. Ja dopiero na studiach zaczęłam czytać książki a tak to tylko lektury.. A teraz czytacie coś brzuszkom?
A zaczęłam robić okłady z kawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Tz codziennie od kilku lat czyta młodej na dobranoc, to teraz ona sama zaczyna. A jak będzie dalej to się zobaczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No z tego stanu przejdziemy do następnego i ciągle będą jakieś problemy hehe ![]() Nie ma żadnych konkretnych, raz chce taką, raz inną... Na pewno lubi serię o Zuzi (wyd. mądra mysz czy coś takiego), o Kici Koci, o Elmerze, Bardzo lubi Naciśnij mnie Tulleta, ulica Czereśniowa też fajna, ale do opowiadania (a teraz chcę zamówić Rok w lesie i Rok w mieście, piękne ilustracje),mamy też takie wierszyki-rymowanki logopedyczne i fajnie zapamiętuje te wiersze,o króliczce Miffy też są takie proste i rymowane książeczki, Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham, O misiu uszatku, O Wróbelku Elemelku, Moja siostra Klara... Cytat:
Noo mój brzuszek dostaje codzienną porcję lektury, śpiewów i wierszyków jak jestem z Tusią ![]() Ale będą z Tusią w ciąży też czytałam do brzuszka ![]()
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Przeraża mnie wizja wychowywania dziecka po takich postach wspolczuje i dużo siły wysylam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Siasia pisalas że kupowalas lewatywe ![]()
#2027 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale macie ładne brzuszki ![]() Powiem Wam że już mam takie myśli że chciałabym żeby to się już stało tz. rozwiązanie ![]() ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Motyl to super ze tak duzo czytacie
![]() ![]()
#2029 |
Zadomowienie
|
Marta dzieci w brzuszku ciekawia obce języki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Mnie mama nie czytała ale opowiadała i też dużo pamiętam np o Tadku niejadku ![]()
#2030 |
Zakorzenienie
|
Tak zawsze w szkole jak ktos mowil po hiszp to czulam.mocne ruchy :-P
#2031 |
Zadomowienie
|
Miałam podobnie ale tu angielski ciągle słucha
![]()
#2032 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale mialas dzien ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A z tymi jezykami obcymi to wlasnie mi sie przypomnialo cos. Ja ogolnie mowie do M tylko po polsku, angielskiego niech sie od angoli uczy. Ale jak mila kolo 8 miesiecy to ktoregos dnia prasowalam a ona przede mna na macie sie bawila. Tak sie zamyslilam, ze niechcacy powiedzialam cos do niej po angielsku a M dostala wtedy takiego ataku smiechu ze jej uspokoic nie moglam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedyne co, to po iluś takich mocniejszych i po gorącym prysznicu na rozluznienie poszedł dalej czop ![]() Dziś był tu taki dzień, że lepiej było nie rodzić. Rano 5 ginów na raz ratowało na bloku jakąś kobietę..nie wiem co z nią. A potem był jakiś nagły skrajny wcześniak, szybkie ratowanie, a potem transport śmigłowcem do Wawy. Matka została i leży nieprzytomna. Nie wiem co się stało. Ehh przykre to. Cieszmy się i doceniajmy że te nasze dzieci tak ładnie w środku siedzą ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2034 |
Zadomowienie
|
Ha ha dobre
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Lucy co za historię ![]() ![]()
#2035 |
Zakorzenienie
|
Matko Lucy ze tez ty sie naczekasz tyle. Moglabys urodzic i juz bys miala z glowy i po sprawie. Podziwiam za cierpliwosc :-*
#2036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym bardzo nie chciała w weekend bo ja będę rodzić z asystą kardiologa, a z tym to w weekend ciężko ![]() Marzy mi się ten, co mnie konsultował podczas mojego ostatniego pobytu tu, a jego do poniedziałku tu nie uraczysz. W weekend to tylko taki jeden dyżurny na cały szpital, taki z łapanki. Lipa tak.. Wysłane przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Ale ja tego tak szczerze to nie kumam, bo przecie termin to ja mam na 1 luty, no na 30 stycznia z usg. A przecież tyle leżałam plackiem żeby dotrwać do tego terminu ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]()
#2039 |
Raczkowanie
|
Marcina to pewnie twój babasek będzie miał zdolności do nauki języków, tyle słuchał.
Ja troszkę czytam, wypożyczyła bajki Ale jakoś dziwnie napisane inaczej je pamiętam z dzieciństwa, Muszę z domu pozbierać nasze książeczki mama nam tego sporo kupowała... ostatnio czytałam dzidzi alchemika, a teraz jakiś kryminał i się zastanawiam czy się nie będzie bać. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Lucy ja podobnie myślę jak ty i tez chce zeby bejbi urodzilo sie w terminie. Jesli wsztstko jest ok, to po co to przyspieszać. Wiadomo, że ty się nameczylas strasznie, to leżenie, szpital, stres, przypadki tych kobiet które pewnie przezywasz. I wszyscy chcą ci ulżyć. A my kochany te maleństwa najmocniej na świecie i dla nich to wszystko wytrzymamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Rozeznanie
|
Lactulose syrup - mialam go w pierwszej ciazy, dziala ale jest strasznie slodki. Ochyda ale w akcie desperacji i to poszlo
![]() Albo sprobuj kupic Enema jutro w aptece, to jest lewatywa ktora podobno mozna normalnie kupic. Jak mozesz to wyslij tz, bo wiesz angole maja nawalone i jak cie zobacza z brzuchem to moga ci tej enemy nie zechciec sprzedac ![]() Ja wypijam rano sok z jednej cytryny z bardzo ciepla, przegotowana woda, okolo pol szklaki lub wiecej na pusty zoladek i to tez nawet niezle dziala, probowalas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.