|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z szacunkiem dla jej profesorskiego tytułu... Ja idę jutro, ciekawe czego się dowiem ![]()
![]() |
#4323 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Rozeznanie
|
A ja mam dzisiaj troszkę lepszy humor bo moja przyjaciółka stwierdziła że poprawiły mi sie włosy a nie widziała mnie 2 m-ce więc miała co porównywać
![]() Ostatnio mówił mi to też mój TŻ ale nie wydawał mi się obiektywny bo widzi mnie codziennie ![]()
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam sobie kilka dni temu aloes do picia
http://www.laboratorianatury.pl/produkt.php?id=17 cena 39 zł za 1000ml Ktoś kiedyś pisał o aloesie jezeli dobrze pamiętam i cena była grubo ponad 1000 zł ![]() Byłam dzisiaj u gina na cytologi wynik za 2 tygodnie. Na wcześniejszej wizycie rozmawiałam z nim na temat wypadających włosów i hormonów ale nie jest kompetentny w tym temacie bo powiedział mi, że wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z zaburzeniem hormonalnymi ![]() ![]() hm trzeba by zmienić ginekologa |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Rozeznanie
|
Zrozpaczona 77 daj znać jak aloesowa kuracja,czy faktycznie wzmacnia organizm.
![]() Ja coraz bardziej jestem załamana ilością wypadających włosów, każde mycie głowy to coraz większy stres. Dziewczyny jakiś czas temu któraś z Was stosowała ampułki z vichy, prosze o info czy pomogły chociaż w jakimś stopniu. Dzięki bardzo.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Raczkowanie
|
wlasnie jestem po umyciu glowy i normalnie szok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ta pani "doktor" za dużo przyjmowała w swoim życiu witamin skoro za 150 zł daje takie porady. Żeby tak zdzierać z ludzi za taką poradę to naprawdę wstyd. Cytat:
Dzisiaj wypadło mi tylko 7 włosków przy rannym czesaniu, a wczoraj przy myciu na pewno było ich poniżej 100. Ostatnimi czasy było grubo ponad 100. Dodatkowo biorę 2 tabletki dziennie Skrzypovity. Zobaczymy jak będzie. Grunt to się nie łamać, bo ...stres też szkodzi włosom niestety.
![]() |
#4331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
jezeli twoje włosy nie rosna i wypadaja garsiami to mozesz miec włosy martwe nap ze sa zniszczone farbowaniem rozjasniasz je a np nie zauwazyłas ze ci sie włosy krusza?? do tego wypadaja garsciami moga byc bardzo zniszczone moze powinnas udac sie do fryzjera moze on cos poradzi
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
w olejku amla jaki ja nabylam w UK jest nafta, ale i opakowanie jest inne niz to ktore mzna zobaczyc na kafeterii, wiec moze producent zmienil sklad, zapach ladny, dobrze sie zmywa, nie weim od czego jest zapach jest tam jeszcze olej palmowy moze to tak pachnie nafta nie ma tej wlasciwosci, nadal goraco polecam, po wszystkim mialam to co pisaly dziewczyny efekt odbicia a najgorszy po tabletkach Vichy INNEOV, to co sie zaczelo jak je odstawilam to byla rozpacz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Raczkowanie
|
ja kiedys bedac u dermatologa doprowadzilam do do momentu kiedy powiedzial, ze nic mi nie pomoze, bo medycyna nie zna przyczyny a leki jesli wogole to trzeba stosowac ciagle gdyz zbijaja tylko objawy, odstawisz i od nowa Polska ludowa, byl to pan z tyt doktora, pomogla mi jedynie Dabur Amla olejek indyjski do kupienia w Polsce ponoc wysylaja z warszawy, ja kupuje w UK
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Ewa, to nie ty oferowałaś pomoc w sprowadzeniu tego Dabur Amla czy jak ze Stanów?
Ja zażywałam Inneov i trochę mi pomógł w połączeniu z Waxem, nie uwierzę, że jak go brałaś przez tydzień i odstawiłaś, to nagle zaczęłaś łysieć.
#4337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile ten olejek kosztuje w UK? Ja stosuję go dość regularnie, ale żeby miał pomagać na wypadanie włosów na tle PCO...Jakoś nie chce mi się wierzyć ![]() Wiem jedno, włosy super błyszczą, są miękkie i fajnie się układają.
![]() |
#4339 |
Raczkowanie
|
bralam inneov przez 3 miesiace i po odstawiniu zaczal sie dramat, Inneov pomogl mi po 2 tyg, Amli nie mozna sprowadzic ze stanow, nie nadasz plynu na poczcie w USA, mozna to kupic w warszaiwe, jak wpiszesz na google Dabur Amla to znajdziesz
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
ja mam PCO i pomoglo, moze zbieg okolicznosci, jutro wkleje Ci sklad, musze spisac w domu, biore tez vitapil i myje wlosy tylko delikatnymi szamponami, przywoze sobie z polski hurtowo seboradin i jego odmiany no naphea i tym myje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Raczkowanie
|
wybacz nie doczytalam w UK 3£
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
szczerze przyznam, ze nie odstawilam go calkiem miesiac stosowalam co 2 dni a teraz raz w tyg i efekty sie utrzymuja, boje sie odstawic calkowicie, jego uzywanie jest natomiast przyjemne wiec stosuje, uzywa go moja mama (menopauza) i tez bardzo sobie chwali
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Ewa, w jednym z postow pisałąś, że środka nie ma w Polsce, jest do nabycia w UK, w sklepach arabskich i indyjskich. Czy Ty jesteś dystrybutorką tego produktu, bo piszesz tylko i wyłącznie o nim?
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Ewa, może zaczniesz używać opcji wielocytuj lub po prostu edytuj
![]()
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Przyczajenie
|
witam mam takie pytanie odnośnie wypadających włosow-co mam zrobic aby temu zapobiec, czego uzywac, dodam ,ze problem sie pojawił od jakiegos roku. Mam w domu dziecko cięzko chore-mało wychodze na świerze powietrze i podejrzewam, ze to jest głowny problem, ale boje sie poniewaz podczas mycia czu czesania bardzpo duzo trace wlosow, co mi ozecie poradzic?
#4347 |
Raczkowanie
|
tak pisalam, bo nie wiedzialam, ze go mozna kupic w Polsce, ale juz wiem bo dziewczyny na forum znalazly, nie sprzedaje tego, pisze doktorat o patenatch na leki, moglabym wyslac olejek jesli ktoras by chciala, ale skoro mozna go kupic w Polsce to nie ma takiej potrzeby, pisze o tym bo to jedyna rzecz jaka mi pomogla, nie mam sily pisac o tym co nie pomoglo, walczylam dlugo, wydalam bardzo duzo, po co sie powtarzac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani doktor się bardzo spieszyła i wizyta przebiegła niemalże w biegu... Po opisaniu problemu, pierwsze pytanie zabrzmiało, czy w ostatnim czasie był jakiś silny stres, kolejne czy wypada więcej włosów niż 100 i czy widzę wyraźne zmniejszenie ilości włosów (na wszystkie pytanie pada odpowiedź tak). Pani doktor tylko kiwa głową... Więc jej mówię, że słyszałam, że łojotok może być za to odpowiedzialny a mnie się bardzo przetłuszczają włosy, na drugi dzień po umyciu włosy są tłuste, nadal kiwa głową...(już myślałam, że ma taki tik... ![]() Zapisała na kartce i mówi, że mam zażywać revalid 3x1 (wcześniej powiedziałam jej, że zażywam Vitapil), rano kazała wcierać Loxon 5%, a na noc dała do wcierania Spirytus Valtera (do zrobienia, na przetłuszczanie). Koniec (dla niej). Pytam czy mam ten Vitapil odstawić, skoro zapisała mi Revalid (powiedziała, że skoro już kupiłam Vitapil to mam go skończyć, a później kupić Revalid...i tak nie kupię, ale spytałam z ciekawości ![]() ![]() Na zakończenie, z ciekawości jeszcze zapytałam co sądzi, czy poleca o stosowania domowych środków, takich jak nafta lub sok z pokrzywy, powiedziała, że nie (do tego kiwnęła głową...na nie, tak dla odmiany ![]() Po takich "rzetelnych" informacjach, stwierdziłam, że odpuszczam i poszukam innego dermatologa ![]() Jak same widzicie, nic konkretnego. Oczywiście przeanalizuję stosowanie Loxonu i tego spirytusu Valtera, ale najpierw poczytam jakieś opinie. Rozpisałam się, ale chciałam Wam oddać atmosferę tej "wspaniałej" wizyty. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.