Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 19:12   #4321
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
kosmita77 - jak dlugo bierzesz anty? Ja pewnie sie tez bez nich nie obejde, ale zobacze po wynikach skad ten moj podwyzszony testosteron ( z jajnikow, czy nadnerczy, jak z nadnerczy anty nie wystarczy...)
dopiero jeden cykl zamkne
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 22:00   #4322
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
Ja musze sie z wami podzielic smutna(dla mnie) wiadomoscia....Otoz po wizycie u kolejnej dermatolog(tym razem prof.-wiec przypuszczam,ze jakas wiedze z tego zakresu posiada-powiedziala mi,ze wlosy leczy sie JEDYNIE tabletkami (tzn witaminami).A ze ja juz chyba wszystkie bralam to mam sobie sprowadzic z niemec(za 500zl) tabletki.Jesli one nie pomoga to juz nic(tak przynajmniej powiedziala...).No i ze wszystkie wcierki sa nic niewarte-bo jedyne leki zewnetrzne to loxon i alpicort.A z szamponow to ewentualnie dermena i vichy...No i za te wiadomosci zaplacilam 150 zl za wizyte...wiec docencie to,ze napisalam o tym
Aczkolwiek jakos trudno mi uwierzyc,ze tylko tabletki sa skuteczne...z drugiej strony moze tylko ona byl uczciwa i pozbawila mnie nadziei
Szczerze powiedziawszy, nie brzmi to dla mnie za bardzo wiarygodnie...
Z szacunkiem dla jej profesorskiego tytułu...

Ja idę jutro, ciekawe czego się dowiem

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 22:06   #4323
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
dopiero jeden cykl zamkne
kosmitko - zycze powodzenia, na pewno sie uda, jeden cykl to calkiem malutko, pewnie ze trzy co najmniej trzeba czekac na efekty albo i dluzej nawet..
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 22:45   #4324
jusii
Rozeznanie

A ja mam dzisiaj troszkę lepszy humor bo moja przyjaciółka stwierdziła że poprawiły mi sie włosy a nie widziała mnie 2 m-ce więc miała co porównywać
Ostatnio mówił mi to też mój TŻ ale nie wydawał mi się obiektywny bo widzi mnie codziennie
Stary 2007-10-04, 05:29   #4325
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

A przetłuszczają ci się włosy? jeśli tak to spytaj się czy to już łojotok i co wtedy trzeba robić
Stary 2007-10-04, 06:34   #4326
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
kosmitko - zycze powodzenia, na pewno sie uda, jeden cykl to calkiem malutko, pewnie ze trzy co najmniej trzeba czekac na efekty albo i dluzej nawet..
po dwoch bede miala kontrole i wtedy przedluzy albo zmieni tabletki. mam nadzieje ze beda te same, bo dobrze sie po nich czuje
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 10:34   #4327
zrozpaczona77
Przyczajenie

Ja kupiłam sobie kilka dni temu aloes do picia
http://www.laboratorianatury.pl/produkt.php?id=17

cena 39 zł za 1000ml
Ktoś kiedyś pisał o aloesie jezeli dobrze pamiętam i cena była grubo ponad 1000 zł więc można się zaopatrzyć w coś tanszego i o tych samych właściwościach.

Byłam dzisiaj u gina na cytologi wynik za 2 tygodnie.

Na wcześniejszej wizycie rozmawiałam z nim na temat wypadających włosów i hormonów ale nie jest kompetentny w tym temacie bo powiedział mi, że wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z zaburzeniem hormonalnymi a na pytanie o badanie odpowiedział, że mogę sobie zrobić odpłatnie

hm trzeba by zmienić ginekologa
zrozpaczona77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 11:08   #4328
Wiolka525
Rozeznanie

Zrozpaczona 77 daj znać jak aloesowa kuracja,czy faktycznie wzmacnia organizm.
Ja coraz bardziej jestem załamana ilością wypadających włosów, każde mycie głowy to coraz większy stres. Dziewczyny jakiś czas temu któraś z Was stosowała ampułki z vichy, prosze o info czy pomogły chociaż w jakimś stopniu. Dzięki bardzo.Pozdrawiam
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 11:56   #4329
IWoOnA18
Raczkowanie

wlasnie jestem po umyciu glowy i normalnie szok wydaje mi sie ze wlosy jak mi wypadaly od dawno to i beda wypadac a jak juz to nie wiem co bym musiala robic zeby zahamowac to wypadanie przykre to...Moze jednak ten Wax duzo pomoze jak myslicie?
ACHTUNG!
15.08.08
IWoOnA18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 11:59   #4330
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:

Również jestem przekonana, że ta dermatolog nie ma kompletnie racji. Już sam fakt, że mówi iż tylko witaminy moga pomóc włosom o tym świadczy, bo skoro jest lekarzem to powinna wiedzieć, że przyczyn wypadania włosów jest wiele i witaminy na to nie pomogą, a konkretne leczenie lub leki na daną przypadłość, skutkiem której jest właśnie wypadanie włosów.
Chyba ta pani "doktor" za dużo przyjmowała w swoim życiu witamin skoro za 150 zł daje takie porady. Żeby tak zdzierać z ludzi za taką poradę to naprawdę wstyd.

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Zrozpaczona 77 daj znać jak aloesowa kuracja,czy faktycznie wzmacnia organizm.
Ja coraz bardziej jestem załamana ilością wypadających włosów, każde mycie głowy to coraz większy stres. Dziewczyny jakiś czas temu któraś z Was stosowała ampułki z vichy, prosze o info czy pomogły chociaż w jakimś stopniu. Dzięki bardzo.Pozdrawiam
Ja wczoraj rozpoczęłam kurację ampułkami Subrina. 4 ampułki po 10 ml.
Dzisiaj wypadło mi tylko 7 włosków przy rannym czesaniu, a wczoraj przy myciu na pewno było ich poniżej 100. Ostatnimi czasy było grubo ponad 100. Dodatkowo biorę 2 tabletki dziennie Skrzypovity.
Zobaczymy jak będzie. Grunt to się nie łamać, bo ...stres też szkodzi włosom niestety.
Stary 2007-10-04, 12:19   #4331
agusiaAA 19
Rozeznanie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

jezeli twoje włosy nie rosna i wypadaja garsiami to mozesz miec włosy martwe nap ze sa zniszczone farbowaniem rozjasniasz je a np nie zauwazyłas ze ci sie włosy krusza?? do tego wypadaja garsciami moga byc bardzo zniszczone moze powinnas udac sie do fryzjera moze on cos poradzi
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 12:48   #4332
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Masz rację . Olej mineralny i nafta to produkty destylacji ropy naftowej.
w olejku amla jaki ja nabylam w UK jest nafta, ale i opakowanie jest inne niz to ktore mzna zobaczyc na kafeterii, wiec moze producent zmienil sklad, zapach ladny, dobrze sie zmywa, nie weim od czego jest zapach jest tam jeszcze olej palmowy moze to tak pachnie nafta nie ma tej wlasciwosci, nadal goraco polecam, po wszystkim mialam to co pisaly dziewczyny efekt odbicia a najgorszy po tabletkach Vichy INNEOV, to co sie zaczelo jak je odstawilam to byla rozpacz
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 12:50   #4333
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie kilka dni temu aloes do picia
http://www.laboratorianatury.pl/produkt.php?id=17

cena 39 zł za 1000ml
Ktoś kiedyś pisał o aloesie jezeli dobrze pamiętam i cena była grubo ponad 1000 zł więc można się zaopatrzyć w coś tanszego i o tych samych właściwościach.

Byłam dzisiaj u gina na cytologi wynik za 2 tygodnie.

Na wcześniejszej wizycie rozmawiałam z nim na temat wypadających włosów i hormonów ale nie jest kompetentny w tym temacie bo powiedział mi, że wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z zaburzeniem hormonalnymi a na pytanie o badanie odpowiedział, że mogę sobie zrobić odpłatnie

hm trzeba by zmienić ginekologa
tez pilam aloes firmy alveo, moze troszke pomoglo, jeden z dermatologow kazal mi wcierac w glowe wyciag z aloesu BIOSTYMINA, wraz z lekiem robionym, owszem wlosy mniej wypadaly ale lek bym na bardzo mocnym alkoholu i bardzo zle dziala na te wlosy ktroe byly, masakrycznie je wysuszal, po 1 butelce przestalam
Stary 2007-10-04, 12:53   #4334
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:

ja kiedys bedac u dermatologa doprowadzilam do do momentu kiedy powiedzial, ze nic mi nie pomoze, bo medycyna nie zna przyczyny a leki jesli wogole to trzeba stosowac ciagle gdyz zbijaja tylko objawy, odstawisz i od nowa Polska ludowa, byl to pan z tyt doktora, pomogla mi jedynie Dabur Amla olejek indyjski do kupienia w Polsce ponoc wysylaja z warszawy, ja kupuje w UK
Stary 2007-10-04, 12:56   #4335
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
To pewnie to co sie obserwuje po odstawieniu Loxonu
i nie tylko ja najgorszy mialam po INNEOV, niech was reka boska przed tym broni, zadzialal juz po tyg, jak odstawialm wszylo tyle ze wylam w lazience z kazdym myciem glowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 12:59   #4336
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ewa, to nie ty oferowałaś pomoc w sprowadzeniu tego Dabur Amla czy jak ze Stanów?
Ja zażywałam Inneov i trochę mi pomógł w połączeniu z Waxem, nie uwierzę, że jak go brałaś przez tydzień i odstawiłaś, to nagle zaczęłaś łysieć.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 13:09   #4337
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk Pokaż wiadomość
ja kiedys bedac u dermatologa doprowadzilam do do momentu kiedy powiedzial, ze nic mi nie pomoze, bo medycyna nie zna przyczyny a leki jesli wogole to trzeba stosowac ciagle gdyz zbijaja tylko objawy, odstawisz i od nowa Polska ludowa, byl to pan z tyt doktora, pomogla mi jedynie Dabur Amla olejek indyjski do kupienia w Polsce ponoc wysylaja z warszawy, ja kupuje w UK
Czy ten olejek pomogl Ci na stale. tzn. czy wypadanie po jakims czasie nie powrocilo?
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 13:55   #4338
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
w olejku amla jaki ja nabylam w UK jest nafta, ale i opakowanie jest inne niz to ktore mzna zobaczyc na kafeterii, wiec moze producent zmienil sklad, zapach ladny, dobrze sie zmywa, nie weim od czego jest zapach jest tam jeszcze olej palmowy moze to tak pachnie nafta nie ma tej wlasciwosci, nadal goraco polecam, po wszystkim mialam to co pisaly dziewczyny efekt odbicia a najgorszy po tabletkach Vichy INNEOV, to co sie zaczelo jak je odstawilam to byla rozpacz
Serio? Możesz wkleić skład?

Ile ten olejek kosztuje w UK?

Ja stosuję go dość regularnie, ale żeby miał pomagać na wypadanie włosów na tle PCO...Jakoś nie chce mi się wierzyć .
Wiem jedno, włosy super błyszczą, są miękkie i fajnie się układają.
Stary 2007-10-04, 14:19   #4339
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ewa, to nie ty oferowałaś pomoc w sprowadzeniu tego Dabur Amla czy jak ze Stanów?
Ja zażywałam Inneov i trochę mi pomógł w połączeniu z Waxem, nie uwierzę, że jak go brałaś przez tydzień i odstawiłaś, to nagle zaczęłaś łysieć.
bralam inneov przez 3 miesiace i po odstawiniu zaczal sie dramat, Inneov pomogl mi po 2 tyg, Amli nie mozna sprowadzic ze stanow, nie nadasz plynu na poczcie w USA, mozna to kupic w warszaiwe, jak wpiszesz na google Dabur Amla to znajdziesz
Stary 2007-10-04, 14:21   #4340
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:

Ja stosuję go dość regularnie, ale żeby miał pomagać na wypadanie włosów na tle PCO...Jakoś nie chce mi się wierzyć .
ja mam PCO i pomoglo, moze zbieg okolicznosci, jutro wkleje Ci sklad, musze spisac w domu, biore tez vitapil i myje wlosy tylko delikatnymi szamponami, przywoze sobie z polski hurtowo seboradin i jego odmiany no naphea i tym myje
Stary 2007-10-04, 14:22   #4341
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:

wybacz nie doczytalam w UK 3£
Stary 2007-10-04, 14:23   #4342
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Czy ten olejek pomogl Ci na stale. tzn. czy wypadanie po jakims czasie nie powrocilo?
szczerze przyznam, ze nie odstawilam go calkiem miesiac stosowalam co 2 dni a teraz raz w tyg i efekty sie utrzymuja, boje sie odstawic calkowicie, jego uzywanie jest natomiast przyjemne wiec stosuje, uzywa go moja mama (menopauza) i tez bardzo sobie chwali
Stary 2007-10-04, 14:25   #4343
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ewa, w jednym z postow pisałąś, że środka nie ma w Polsce, jest do nabycia w UK, w sklepach arabskich i indyjskich. Czy Ty jesteś dystrybutorką tego produktu, bo piszesz tylko i wyłącznie o nim?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 14:41   #4344
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ewa, może zaczniesz używać opcji wielocytuj lub po prostu edytuj
Stary 2007-10-04, 14:52   #4345
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam to pisac
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 15:16   #4346
moniq33
Przyczajenie

witam mam takie pytanie odnośnie wypadających włosow-co mam zrobic aby temu zapobiec, czego uzywac, dodam ,ze problem sie pojawił od jakiegos roku. Mam w domu dziecko cięzko chore-mało wychodze na świerze powietrze i podejrzewam, ze to jest głowny problem, ale boje sie poniewaz podczas mycia czu czesania bardzpo duzo trace wlosow, co mi ozecie poradzic?
moniq33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 15:22   #4347
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ewa, w jednym z postow pisałąś, że środka nie ma w Polsce, jest do nabycia w UK, w sklepach arabskich i indyjskich. Czy Ty jesteś dystrybutorką tego produktu, bo piszesz tylko i wyłącznie o nim?
tak pisalam, bo nie wiedzialam, ze go mozna kupic w Polsce, ale juz wiem bo dziewczyny na forum znalazly, nie sprzedaje tego, pisze doktorat o patenatch na leki, moglabym wyslac olejek jesli ktoras by chciala, ale skoro mozna go kupic w Polsce to nie ma takiej potrzeby, pisze o tym bo to jedyna rzecz jaka mi pomogla, nie mam sily pisac o tym co nie pomoglo, walczylam dlugo, wydalam bardzo duzo, po co sie powtarzac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 15:24   #4348
ewakowalczyk
Raczkowanie

Cytat:
wiem wiem, czytam posty za szybko i czesto nie doczytam, dlatego odpowiadam 8 razy, poprawie sie, a co do Lodzkiego to polecam, skonczylam prawo i dostalam stypendium doktoranckie w UK
Stary 2007-10-04, 16:03   #4349
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
wiem wiem, czytam posty za szybko i czesto nie doczytam, dlatego odpowiadam 8 razy, poprawie sie, a co do Lodzkiego to polecam, skonczylam prawo i dostalam stypendium doktoranckie w UK
Więc zacznij stosować to wielocytowanie, bo mam wrażenie że chcesz sobie postów nabić i pewnie inne dziewczyny które czytają ten wątek też mają takie wrażenie. Po prostu naciśnij przy wszystkich postach na który chcesz odpowiedzieć przycisk "+ a następnie przycisk Odpowiedz i wtedy problmeu nie będzie. A takto naprawdę trochę podejrzanie to wygląda
Stary 2007-10-04, 16:13   #4350
virka
Zakorzenienie

Cytat:
A przetłuszczają ci się włosy? jeśli tak to spytaj się czy to już łojotok i co wtedy trzeba robić
Ja już po wizycie i jestem bardzo rozczarowana
Pani doktor się bardzo spieszyła i wizyta przebiegła niemalże w biegu...
Po opisaniu problemu, pierwsze pytanie zabrzmiało, czy w ostatnim czasie był jakiś silny stres, kolejne czy wypada więcej włosów niż 100 i czy widzę wyraźne zmniejszenie ilości włosów (na wszystkie pytanie pada odpowiedź tak).
Pani doktor tylko kiwa głową...
Więc jej mówię, że słyszałam, że łojotok może być za to odpowiedzialny a mnie się bardzo przetłuszczają włosy, na drugi dzień po umyciu włosy są tłuste, nadal kiwa głową...(już myślałam, że ma taki tik...) Pytam czy to może być łojotok, nadal kiwa głową... Zapisała skierowanie na badania (morfologia+płytki, żelazo i tarczyca), pytałam jeszcze o hormony, to powiedziała, że to później, najpierw te podstawowe, bo zazwyczaj tam leży problem. Jak przyjdą wyniki i będzie coś źle, to zadzwoni, a jak nie to mam przyjść za miesiąc.
Zapisała na kartce i mówi, że mam zażywać revalid 3x1 (wcześniej powiedziałam jej, że zażywam Vitapil), rano kazała wcierać Loxon 5%, a na noc dała do wcierania Spirytus Valtera (do zrobienia, na przetłuszczanie). Koniec (dla niej). Pytam czy mam ten Vitapil odstawić, skoro zapisała mi Revalid (powiedziała, że skoro już kupiłam Vitapil to mam go skończyć, a później kupić Revalid...i tak nie kupię, ale spytałam z ciekawości ). Wracam do tego łojotoku, czy sam fakt przetłuszczonych włosów na drugi dzień wystarczy do zdiagnozowania łojotoku (tradycyjnie kiwa głową i dodaje, że przetłuszczanie włosów też sprzyja wypadaniu).
Na zakończenie, z ciekawości jeszcze zapytałam co sądzi, czy poleca o stosowania domowych środków, takich jak nafta lub sok z pokrzywy, powiedziała, że nie (do tego kiwnęła głową...na nie, tak dla odmiany ) i stwierdziła, że to co przepisała wystarczy...
Po takich "rzetelnych" informacjach, stwierdziłam, że odpuszczam i poszukam innego dermatologa
Jak same widzicie, nic konkretnego.
Oczywiście przeanalizuję stosowanie Loxonu i tego spirytusu Valtera, ale najpierw poczytam jakieś opinie.

Rozpisałam się, ale chciałam Wam oddać atmosferę tej "wspaniałej" wizyty.

Cytat:
Napisane przez moniq33 Pokaż wiadomość
witam mam takie pytanie odnośnie wypadających włosow-co mam zrobic aby temu zapobiec, czego uzywac, dodam ,ze problem sie pojawił od jakiegos roku. Mam w domu dziecko cięzko chore-mało wychodze na świerze powietrze i podejrzewam, ze to jest głowny problem, ale boje sie poniewaz podczas mycia czu czesania bardzpo duzo trace wlosow, co mi ozecie poradzic?
Poczytaj, cały wątek jest o metodach do stosowania na wypadające włosy, w razie pytań, pomożemy

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości