|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Mi też pani doktor mowila że lepiej trochę później bo to wszystko jest większe i lepiej wszystko widać. Ale pewnie tak na prawdę to wszystko jedno
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo oczywiście ja niecierpliwa najchętniej na połówkowe juz bym pobiegła, a właśnie w 18 tyg jestem.
Olutka gratulacje synka, fotek na Tel nie widzę 😐 Ciuszki zatem trafione masz! Zdrówka!
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przytyłam już 6,2kg, kto mnie przebije?
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Yousthyna, a jak -siusior!
MuniaMusia -imię bardzo popularne bo Staś. Tż bardzo, bardzo, bardzo takie chce. A że z 2 powodów dziecko będzie miało moje nazwisko, to nie upieram się co do imienia. Chciałam Jan Antoni, po 2-óch pradziadkach, ale Staś też jest ok. Dziękuję Wam za kciuki w dzień i za gratulacje
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno w kolejnych tygodniach wszystko jest większe = wyraźniejsze, więc na pewno łatwiej to oglądać. Ale mój doktor mówi, że ze spokojem wszystko jest już idealnie widoczne
![]() Nawet móżdżek się mierzy :p |
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mam ciekawy artykuł w pdfie nt rekomendacji ptd w badaniach prenatalnych - czyli co powinno być uwidocznione, zbadane, zmierzone podczas tych 3,najważniejszych usg. Obwody czaszki, brzucha, struktury mozgu, serce, przeplywy, zoladek, nerki, pluca, kosci czaszki, usta 😊, kosci konczyn itd.
Tylko nie wiem czy można to załączyć na forum. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- PTG miało być 😉
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraziłam sobie siebie u gina z taką listą i jedziemy doktorze, po kolei!! ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Oby i mój dołączył do tego grona ![]() Wiesz kochana, że poczta sobie w kulki leci? Tak czekam na paczusię od Ciebie a oni mi jej nie przywożą ;( i jeszcze 2-óch z h&m, i listu z kadr... ;( |
||
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahahaha a jak! Każdego fachowca trzeba rozliczyć z jego pracy. Ale tak na serio to poprostu warto być świadomym czego dotyczą te badania i żeby lekarz nie przeoczyl czegos ważnego
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na mnie widocznie działa ![]() dzisiaj czuję się jak nowo narodzona! nic mnie nie boli, nie ciągnie.. rano trochę pachwiny ale przeszło chyba przemarzłam stąd te bóle wczorja jak się kładłam spać to jęczałam jakbym grypę miała.. tyle cytowałam i zniknęło ![]() Olutka super, że połówkowe dobrze poszło, 1,5 kg na +... kobieto co to jest Elfka a jeeeedz, niech Ci w cycki pójdzie ![]() Arida dobrze, że się zbadałaś i że wszystko w porządku ![]() ja dzisiaj byłam z córką u nowej Pani stomatolog 2 poprzednie bez przerwy lapisowały zęby, a tam dwie czwórki z próchnicą, nie czekałam dłużej mimo, że obie zaawansowane no to plombka, wierciła, jedna jej trzymała głowe, ja rece, a ta jedzie młoda wrzeszczy, ale pozniej juz przeszlo zatrula teraz cora chodzi dumna jak paw ze za 2 tygodnie pani jej zalozy fioletowa plombke ale co ie nawrzeszczala i napłakała to jej no i moje, spocona z nerwow jak mysz wyszłam ![]() __________________ |
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest święta prawda. Ja zawsze muszę wiedzieć co mi robią, po co to robią i co się dzieje... ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Jeju, nie zazdroszczę dzisiejszych doświadczeń... Ale dobrze, że najgorsze już za Wami!! |
||
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mysle nad taka :P I co do wagi, boje sie na nia wchodzić :P |
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Olutka chłop jak się patrzy
![]() Co do hemoglobiny to ja miesiąc temu miałam 13,2 a teraz mam 11,6 i zaczęłam dziś suplementację żelazem - jako że ja z tych niełykających tabletek większych niż no spa to mam Ferrum czyli tabletki do żucia/gryzienia ![]() Jednak z ciekawostek to hemoglobina bada w sumie tylko to co przyswajamy na codzień..a takim magazynem żelaza w organiźmie jest ferrytyna, którą ja mam poniżej normy już od dawna jako że mam anemię chorób przewlekłych bardzo charakterystyczną dla Hashimoto, które mam.. A nie przytyłam w sumie nic i oby jak najdłużej tak zostało ![]() Mój brzuchol z dziś: 16 t 6 d wg om |
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą zawsze u gina w poczekalni widzę dużo siatek z różnymi próbkami i zawsze zapominam go spytać co tam ciekawego jest i się poczęstować. Skleroza nie boli ;(
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Ciąży się już nijak nie wyprzesz ![]() Zazdroszczę, że waga jest dla Ciebie taka łaskawa... |
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Flowerbombka ładny kształtny brzucho 😊
Ja dzis pól dnia paradowałam z brzuchem, ale chyba nie jest na tyle widoczny, bo nikt mnie nie potraktował ulgowo 😁
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja po wizycie i dalej nie wiem kto tam siedzi 🙈 ale grunt że zdrowy Bąbel! Choć uparty! :-D
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba zacznę kurierami wysyłać, choć u mnie oddziału nie ma.
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Nie dałam rady wszystkiego nadrobić, lecicie do przodu tak szybko!!!
Katoo, wszystkiego najlepszego! U mnie dużo się dzieje, remont, remont, remont... Nawet nie mam czasu myśleć o jakiejkolwiek wyprawce. Myślę o płytkach i kuchniach. Maskara! Jeszcze tylko 4 dni do pracy i idę na L4, więc mam nadzieję wtedy uda mi się więcej rzeczy ogarnąć
|
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
cześć czwartkowo! Jakieś rekordy w jedzeniu pączków? Ja aż/tylko dwa
![]() słuchajcie jak się wkurzyłam dziś! Zaniosłam l4 pracodawcy. A wiecie co on na to? Zaproponował żebym najbliższe 2 tygodnie popracowała z domu no bo przecież nie mają oddać moich obowiązków. No kuuurde po pierwsze powiedziałam w pracy o ciązy w listopadzie żeby mieli czas na znalezienie zastępstwa, po drugie pracowanie w czasie lekarskiego jest nielegalne, a po trzecie skoro źle się czuję i mam l4 to nawet nie wypada proponować czegoś takiego! Jakiegoś zaćmienia umysłowego dostałam bo wstępnie się zgodziłam (no bo biedne nieboraczki nie poradzą sobie beze mnie...). Ale jak to na chłodno przemyślałam to sama na siebie wkurzyłam się jaka jestem głupia i mało asertywna! |
|
|
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mojego lekarza nie informują o niczym, wczoraj jak wyszłam patrzę do tego Mutterpass a tam wyniki badań krwi na HIV, przeciwciała itp. Ale żadnych wyników np jakie żelazo, hemoglobiny nic tylko gin. Powiedział że wszystko ok. A ja tego na oczy nie widziałam 😕 I dowiedziałam się że jak nie załatwię sobie położnej to do mnie nie przyjdzie. Ogólnie jest ciężko z położnymi, a że mieszkam na wsi to nie wiadomo czy z Hamburga któraś do mnie przyjedzie 😡 także tego 😬 ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Eh moje dziecię też uparte 😌 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem mega ciekawa!
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie po prostu poczta nie lubi ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Aj... Niefajne sytuacja. Domyślam się, że niezręcznie Ci się teraz będzie z tego wycofać, ale czy masz chociaż pewność, że jeśli to zrobisz, taka 'wyjątkowa sytuacja' się nie powtórzy? szefostwo genialne ;(
|
||
|
|
|
#2098 | ||
|
Zadomowienie
|
Zobaczymy czy Tżt ma racje :P Ja czuje ze dziewucha :P
Cytat:
Musze sobie fote pyknac kiedyś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w walce remontowej! To jest mega absorbujące... Ja muszę już wybrać lampy do salonu (na razie mam żarówki na kablach ) a nic mi się nie podoba!! A prawdopodobnie już w czw za tydzień wejdzie ekipa, która ma poprawić parę rzeczy, to i to by powiesili...---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Dzięki ![]() Masz jeszcze sporo czasu, więc koniecznie dowiedź się jak to z położnymi wygląda. Ja np nie mieszkam w Poznaniu, a położną chciałam właśnie stamtąd. Zadzwoniłam czy dojadą do mnie na wieś i na luzie, bo jest to poniżej 20 km, a to podobno akurat u nich granica. Warto pytać
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Marta spróbuj załatwić położna już teraz moze. Jakaś powinna dojechac. Przecież Ci się nalezy!
Ja też nie widzę wynikow. Tylko to co w mutterpass. Strasznie mnie to wkurza!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

[od 10.09.2011]
, kosci konczyn itd. 
i jedziemy doktorze, po kolei!! 

ale grunt że zdrowy Bąbel! Choć uparty! :-D
Chyba zacznę kurierami wysyłać, choć u mnie oddziału nie ma.

także tego