|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
mamaNiny ja listę też mam ale co rusz coś nowego, zupełnie niezbędnego wpada mi w oko i po prostu czuję, ze muszę to mieć
My kącik maluszka zrobimy u nas w pokoju więc raczej szaleć nie będę ale jak już będę przeprowadzać dzieciątko do wspólnego pokoju z Matim to już pomysły mam na zagospodarowanie przestrzeni
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie w moim obecnym wózku mam kieszonkę na telefon, pomadkę, drobne, uchwyt na kubek, więc nic więcej nie trzeba A zobaczę jaki będzie ten wózek dla noworodka, to może wtedy pomyślę
|
|
#2043 | |||||||
|
Zadomowienie
|
super mój będzie robił dzisiaj gołąbki, bo się żonce zachciało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wkurza mnie, że wszystko baby w koło ciągle mi gadają, że teraz to jeszcze luz, a potem to po omacku trzeba. Ku wa mać, a co ich moja picza obchodzi. Jak sobie radzić nie będę to pójdę na wosk. No!Cytat:
ja po dwóch tygodniach miałam mały efekt odstawienia, ale szybko mi przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja wczoraj u dentysty jak byłam, to jej powiedziałam, że wylazla mi ósemka i kawałek dziąsła mi tak dynda i denerwuje, czy mogłaby to uciąć czy coś z tym zrobić... NEVER AGAIN!!! koszmar jakiś, mrożenie wypalanie przez 15 minut na przemian Cytat:
a badania jak najszybciej wszystko będzie ok na pewnoCytat:
u nas chyba ciśnienie rośnie, bo ja już kuchnię posprzątałam i zaraz idę do łazienki, a na wieczór prasowanko ![]() Jeszcze raz zapytam o DHA, kupujecie osobno? bo mi się Pregna kończy, a ona droga dość, a muszę kupić, bo w witaminach nie nie ma w ogóle... Wyniki mi Małż przywiózł z krwii i moczu... z tego moczu jakoś zadowolona nie jestem, ktoś się zna??
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś wie coś o wózku Inglesina Magnum Bike? Wiem, że ma nie skrętne koła, ale opinie są świetne i ponoć mimo to super się prowadzi...
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już odliczam do wiosny i generalnego remontu całego mieszkania Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A zobacze co dostane w spadku, albo kupie (nie potrzebuje takiej duzej torby) byle mi sie zmiesciły pieluchy, pampersy ubranko na zmiane, grzechotka , ksiazeczka i ksiazeczka zdrowia :PMam nadzieje, że dostane jutro powera,, bo czeka na mnie szuflada z ubraniami i trzeba ogaranc burdel :P Edytowane przez BlueSky14 Czas edycji: 2016-02-04 o 17:00 |
||
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a makaron wersja light, ale jaka pyszka 😊😊 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaką macie hemoglobinę? Wystarcza Wam suplementacja żelazem z preparatów muliwitaminowych?
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Ja póki co mam od miesiąca stale 12,1 - więc tak na granicy. Trzymam się chyba głównie dzięki zapasom sprzed ciąży, bo miałam wtedy 13,5
nie biorę na razie zestawów witamin (łykam kwas foliowy, DHA, jod i wit. D, wszystko osobno) ale zajadam sporo cytrusów (podobno witamina C polepsza wchłanianie żelaza z potraw).
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam 13.5, teraz nie wiem..badania mialam raz, za tydzień mam dostac na badania 2 trymestru..
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli tak to jeszcze Szkocja i Anglia conajmniej
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Robiłam dziś morfologię i hemoglobinę mam 11,6. Miesiąc temu miałam >13, wiec spadło. Tragedii nie ma, bo norma dla kobiet w ciąży jest od 11, ale widać że u mnie tendencja malejąca. W sumie to dość normalne, że w ciąży spada hemoglobina, czerwone krwinki i hematokryt, bo zwiększa się objętość krwi, ale niedaleko mi do <11.
Ciekawe co powie dr w poniedziałek. Aaaa i TSH mi podskoczyło, już było tak ładnie 1,2 a dziś 2,8 i endokrynolog kazała przez 2 dni w tygodniu łykać 1,5 dawki. Miała któraś z Was taki schemat dawkowania? Mocz w normie. ASPAT, ALAT i jonogram w normie. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Elrosa ja łykam to co Ty, też osobno wszystko. I żelazo jakbym miała dostać to też wolę łykać lek niż suplement.
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- CWK, ja mam Hashimoto, ale w ciąży mam o dziwo wyniki idealne. Muszę przeciw ciała grupy krwi zrobić, bo mam 0 RH-. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z połówkowego
![]() Wszystko jest idealnie! Syn jest dalej synem wszystko ma na miejscu oglądałam nawet takie rzeczy jak oczka, usta itd odruchy neurologiczne prawidłowe, przepływy krwi ok. Jest super ![]() Zdjęcia pamiątkowe mam z siusiaka z buźki i całościowy portrecik Zrobię sobie też 3d/4d ale doktor mówił, że najlepiej zaczekać do nowego ułożenia dzidziusia, bo że te z tej pierwszej pozycji nie są takie piękne. A z gorszych rzeczy poczta polska doprowadza mnie do szału, czekam na 3 paczki i 1 list i NIC nie dochodzi ;( ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A, zjadłam 2 pączki i faworki i szału nie było ;( tyle kalorii na darmo ;( |
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
pH mam 7,0 krwinki białe 7-8 wpw i nieliczne bakterie
![]() Cytat:
przy max 46,6 jak wynika z zakresu referencyjnego Jak ja nie lubię się nie znać na takich rzeczach
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
cwk ja mam 10,3 i powinnam suplementować, ale póki co staram się dietą z tego wyjść
jutro mam wizytę u endo to się dowiem jak tam wyniki, bo to 10,3 to sprzed 3 tygodni
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam w styczniu z nimi przygodę i chyba tylko dzięki moim mailom i telefonom ta paczka doszła, bo jakbym temat olała i napisała tylko reklamację to przesyłkę (a niej perfumy Chanel) wzięłaby sobie pani z poczty
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dla mnie w ogóle magia ile z takiego usg można wyczytać...
Pytałam mojego gina jakie jest ryzyko, że za jakiś czas okaże się, że coś co wzięliśmy za siusiaka jednak nim nie będzie, a on się tak roześmiał powiedział, że ryzyko jest zerowe, więc mogę dalej bawić się w shopping
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że też tym razem trafię na lekarza, który coś konkretnego powie Znów mam zgagę, ale udało mi się porządek zrobić w jednej szafie i mam wrażenie, że brzuch mi się zmienił. Niby na wadze tyle samo (chociaż ważyłam się przed paczkami), to taki bardziej ciążowy jest. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1454610093.226448.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1454610113.461504.jpg I w końcu już wiem, który to tydzień Jak doktor powiedział 17+2, wystraszyłam się czy to nie za wcześnie na połówkowe, ale doktor mówił, że odchodzi się od robienia w 22-23 tyg na rzecz ok 18-ego. |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już na wadze mam + 1,5 kg to za moje grzechy, nie mogę powiedzieć, że nie wiem skąd...Dobry lekarz (tj taki który i się zna i jest komunikatywny) to podstawa. Ja dlatego ze wszystkim chodzę do 1-ego. Jak już trafiłam do takiego, któremu ufam, to go nie zdradzę i na wszystko do niego jeżdżę. |
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, świetne zdjęcia
nie mogę się napatrzeć Znacie te stronę? https://m.facebook.com/Beztrosko/ Też fajne torby. Ciekawe jak w środku... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Moja lekarka ma słabe usg. Teraz na połówkowe idę do sprawdzonego lekarza. Bardzo rozczarowana byłam tym z prenatalnego usg. Siedziałam tam 40 czy 50 minut i dowiedziałam się, że ręce i nogi są. No super po prostu Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę zdjęć ale gratuluję zdrowego synka!
![]() Ja się dowiedzialam, że mój brat prawdopodobnie spodziewa sie dziecka że swoją dziewczyną! Szok
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję potwierdzenia Synusia! Czyli jakie imie?? Ale Ci zazdroszczę, że już wszystko wiesz
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domyślam się, że na 2 zdjęciu siusior w całej okazałości ![]() Ja zjadłam jednego pączka i też bez szału - zaraz się kładę do łóżka przed tv, żeby go spalić. |
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kolei ja usłyszałam od lekarki zeby połówkowe robic bliżej 21-22 tygodnia, bo jest wyraźniejsze i wiarygodniejsze do oceny. Co lekarz to inna opinia 😏
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajne te rzeczy ![]() A zdjęcia to powiedziałam, że muszą być fajne, żebym do albumu miała że doktor ma się starać fotografując młodego ![]() A z lekarzami masakra... Mój mi wszystko opowiada, po kolei, że podniebienie twarde nierozszczepione, że to że rączki są w piąstkach znaczy, że jest prawidłowe napięcie w mięśniach itd. I to mówi tak, żebym rozumiała. Nie wiem, czy te badania w Luxmedzie robi też tak dokładnie, ale w swoim gabinecie jest naprawdę boski
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

My kącik maluszka zrobimy u nas w pokoju więc raczej szaleć nie będę ale jak już będę przeprowadzać dzieciątko do wspólnego pokoju z Matim to już pomysły mam na zagospodarowanie przestrzeni 

W sumie w moim obecnym wózku mam kieszonkę na telefon, pomadkę, drobne, uchwyt na kubek, więc nic więcej nie trzeba
super 
wa mać, a co ich moja picza obchodzi. Jak sobie radzić nie będę to pójdę na wosk. No!
Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

przy max 46,6 jak wynika z zakresu referencyjnego 
[od 10.09.2011]