![]() |
#391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Test ciążowy pozytywny czy negatywny?
No przecież pozytywne jak byk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Zgadza się test był odczytany zgodnie z instrukcją
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Kolejny test teraz to już chyba nie ma wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Wyraźna fotka.
Gratulacje ![]()
![]() |
#396 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blada druga kreseczka- niejasny wynik testu ciążowego
Drogie Panie,
Jestem w czasie spodziewanego okresu. Pobolewa mnie brzuch, ale nie do końca tak jak zwykle przed okresem. Jest to taki skurczowy ból, powiedzmy raz, dwa razy na dzień... Dzisiaj rano zrobiłam test z pierwszego moczu. Są dwie kreski, ale ta druga jest bledsza, niemniej jednak widoczna. Nie chcę się cieszyć na przód jeszcze, dlatego na piątek umówiłam się do lekarza+hcg. Czy Waszym zdaniem widoczność drugiej kreski jest na tyle dobra, by sądzić, że jest to ciąża? ![]() Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-02-02 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Akurat ten test już bardziej ciążowy być nie może
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Tak sobie czytam i czytam te wszystkie wypowiedzi ale żadnej nie mogę przypisać sobie! A więc może zacznę od początku.. Nie chodzi mi tutaj o stwierdzenie "Tak, jesteś w ciąży" bądź "To chyba jednak nie ciąża" .. a o obiektywne spojrzenie na moją historię, która może jednym się wyda normą, a dla drugich będzie zaskoczeniem.. ...około 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne... do czasu gdy w mojej piersi pojawił się guz wielkości 4cm. Gdzieś w trakcie żmudnych badań pod kątem usunięcia tego guza dowiedziałam się, że to za sprawą tabsów.. Zmiana hormonów, obciążony organizm, z jednej strony wszystko ładnie pięknie bo mamy stałe zabezpieczenie ale z drugiej strony organizm dostaje po dupie. Po usunięciu guza (lipiec 2014) pojechałam jeszcze z narzeczonym na wakacje, dobrałam ostatni listek do końca i powiedziałam DOSC! Ta decyzja była przemyślana bo niedługo i tak chcieliśmy starac się o dzieciątko więc w sumie wszystko dobrze się ułożyło. Jednak gdy odstawiłam tabletki mój organizm doznał SZOKU! Najbardziej dotknęło mnie to, że mój okres się nie uregulował, a wręcz przeciwnie. Miesiączka robiła ze mną co chciała. W ciągu następnego roku miałam ją tylko 3 razy! W grudniu 2015 roku postanowiliśmy starać się o maleństwo! Jednak jak tu się starać jak ja nie wiem nawet czy mam owulację!? No ale cóz.. Zaczęły się starania, testy, paranoje.. Z nowym rokiem 2016, postanowiłam zakupić test owulacyjny (mikroskop). I tu się zaczęło.. 10 stycznia.. Dostałam OKRES! Prawdziwy! 7dniowy. 16 stycznia.. koniec okresu.. Moje myśli: Aaa, pewnie znowu nie będzie owulacji, nie ma co się nakręcać! 23 stycznia.. Użyłam mikroskopu, a tam piękne paprotki! Niewiele, ale jednak zawsze cos.. 24 stycznia.. Godz. 9 rano.. ból jak ..!! Zgięta w pół.. Sięgam po mikroskop.. Cały ekran paprotek !! A więc mówię OWULACJA!! Więc szybko przytulanko (już) z mężusiem.. Bół potworny! Mężuś wysłany do apteki po paskowe testy owulacyjne (dla potwierdzenia)! Tak, to była owulacja.. A teraz.. czekanie.. to żmudne czekanie.. jeden dzień.. drugi.. 1 luty.. godzina 5.. Obudziłam się rano za potrzebą.. Jednak siadając na toaletę tak bardzo zgięło mnie w pół że nie mogłam ani zrobić siusiu ani wstać.. Bół w podbrzuszu/macicy.. sama nie wiem.. Wieczorem.. lekko różowy strzępek śluzu.. Ja jestem sceptycznie nastawiona na te wszystkie objawy zagnieżdżenia zarodka, bo przecież to nie jest igła która krąży w nas.. Jednak opisuję to co wydarzyło się u mnie.. Dziś.. Zrobiłam test.. Ale chyba z czystej głupoty! Bo widzicie.. człowiek wie, że coś zle robi.. ale robi. No i takie zaskoczenie.. Jedna ładna krecha.. A druga... Taka blaaaaada.. cienkaaaa... Ale jest! Robię testy allegrowe, jednak nigdy tej drugiej kreski nie było! Nawet takiej bladej.. ale nie było ![]() Ja tylko dzielę się z Wami moje drogie swoimi doświadczeniami.. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi, te miłe oraz te mniej miłe ![]() Za pare dni powtórzę test. Zobaczymy jaki będzie wynik.. To moja historia i moje ciało. Pamiętajmy, że każda z nas jest inna i nie mierzy się wszystkich jedną miarą. Pozdrawiam Was cieplutko!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
eeendzi91 Ehhh. Prawdopodobienstwo ciazy jest zawsze. Moze zrob zdjecie tego testu zeby ktos ocenil co tam widac. Generalnie test ok 7 dni po owu to troche za wczesnie. No ale roznie bywa. Dla pewnosci mozesz zrobic badanie krwi i to bedzie jedyna prawidlowa odpowiedz. Natomiast co do odstawienia tabletek, to niestety ''normalne'', ze wszystko sie rozkrecilo. Czasem potrzeba czasu, a innym razem pomocy lekarza. Daj znac jaki bedzie wyniki za kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Jak już pisałam, nie nakręcam się by nie popaść w paranoje. Nie tędy droga..
Ciekawi mnie tylko czy kobieta jest w stanie czuć te wszystkie zmiany i na końcu potwierdzić je testem? Wiem, ze tyle ile kobiet tyle przypadków.. Testy są produkowane masowo, a zawsze znajdzie się jakiś wyjątek od reguły, który potwierdzi lub zaprzeczy naszym przypuszczeniom. Jeżeli za kilka dni wynik się potwierdzi, będę z czystym sumieniem mogła napisać, że to wszystko co się ze mną działo.. że wszystkiego byłam po prostu świadoma! ![]() Czekamy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Test ciążowy-źle odczytany wynik?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
yssmay .. ja żadnych objawów u siebie nie zauważyłam.. jedynie co to bolą mnie plecy i mam apetyt! Mimo, że ogolnie jestem niejadkiem od urodzenia.. Test powtórzę w piątek..
Mimo, iż robiłam już tej firmy testy to nigdy się nie pojawiła ta blada kreska.. Nawet gdy je wyrzuciłam do śmietnika to po czasie też nic się nie pojawiało.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczymy.. Mój mąż już popadł w paranoje i cieszy się jak dziecko! ![]() Jedyna rzecz, którą zaobserwowałam to moja szyjka jest bardzo rozpulchniona. Z ciekawości zmierzyłam sobie tam tempke (zaznaczam, że nigdy dotąd jej nie mierzyłam) to w poniedziałek miałam 37,2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczęta, mam dosyc nietypową prośbe.
czy jest tu jakas dziewczyna która mogłaby podzielić się ze mną zdjęciem / skanem wyników : hcg / bhcg z pierszych tygodni swojej ciąży? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
Dot.: pierwsze tygodnie ciaży hcg
W 5 tygodniu miałam chyba koło 1150-80.
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
a to nie jest czasem tak, ze jedna kobieta moze miec wynik hcg w np 3 tyg (strzelam przykladowo) 20 , a inna bedzie miec 100 tylko dlatego, ze robily badanie w innym laboratorium i zakresy kazdego z nich sa inne?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
To raczej idzie w setki i tysiące
![]()
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Wynik w ręce, Beta 373,4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Dziewczynkiii.. u mnie NIC : (
Jedna kreska! Nic więcej.. ale... Zrobiłam dziś test owulacyjny Afrodyta (tak w sumie bez celu, chyba tylko po to by sprawdzić jak się zachowuje gdy nie ma owulacji).. i pokazał piękne paprotki! ;/ Jestem tym faktem zniesmaczona bo owulację miałam w 15 dc i to bardzo bolesną więc nie rozumiem skąd te paprotki? Zaraz zrobiłam test owulacyjny paskowy i tam dwie soczyste krechy! O co chodzi? Zgłupiałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Niestety nie.
Jak już wcześniej opisywałam, po odstawieniu tabletek mam po prostu burze w organizmie i okres mam raz na 3-4 miesiące, czasami nawet pol roku okres się nie pojawia. Sama nie wiem.. może to spowodowane jest hormonami? Jednak owulację miałam 15 dc ! I to taką dość objawową.. Potwierdzoną mikroskopem i paskami owu. (objawy też dały o sobie znać) Dzis jest 28 dc. Kupiłam właśnie w aptece Bobo test czy jakoś tak, o większej czułości. Zrobię go 14 lutego ![]() Zazwyczaj jestem cierpliwa i wogole, jednak teraz to wszystko daje mi do myślenia. A może to dzidzia? Może to moja Stefania właśnie się zagnieździła i próbuje o sobie dać znać? Hmm.. jak myślisz yssmay? Przeczytałam chyba wszystko na ten temat co było w internecie.. Każde forum, każdą wypowiedź.. Sama nie wiem.. Gdzieś pisało, że niby testy owulacyjne są czulsze i to krzyżujące się hormony HCG i LH dają taki wynik.. Wiele dziewczyn tak miało, jednak podkreślam, że każda z nas jest inna.. Jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
eeendzi A przed tabletkami miałaś regularne cykle? Jest jedna możliwość. Jeśli masz PCO, to testy owulacyjne możesz wyrzucić, bo cały czas będą pozytywne. Okres będzie pojawiał się rzadko i nieregularnie. Dochodzi do tego jeszcze wiele innych symptomów. Moim zdaniem przydała by się wizyta u dobrego ginekologa aby to wykluczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Szczerze juz nie pamiętam jak dokładnie było z tymi cyklami kiedyś. Jednak wiem, że co miesiąc miesiączka się pojawiała. Z poślizgiem w jedna stronę albo w drugą ale była. Testy owulacyjne robione kilka tyg temu miały te kreski czasem bledsze od testowej. Widać, że ta kreska się zmienia. Teraz była np. Soczysta. Tak samo wyglądała jak testowa. A jakiś czas temu była blada.
Juz sama wątpię w to wszystko Kupiłam dziś strumieniowy bobo test oraz plytkowy pink test. Ostatni raz zrobię 14 lutego. Wizytę u lekarza mam na 27 lutego wiec zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w 23dc miałam bete 25,7 ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj drugi wynik hcg, 3675,8.
5 lutego było 373,4. Jestem umówiona do lekarza na piątek. Czy do terminu wizyty powinnam jeszcze powtórzyć badanie, czy niekoniecznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.