Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 12:00   #631
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Babcia ma 92lata 1gr -sama jej załatwiałam , zresztą nie wiem po co do niczego sie nie przydała... Nie ma czegoś takiego jak zatrudnić do opieki u nas , kto ma za to płacić ? Babcia ma mega emeryture az 1117 zł po ,, podwyżce,, . Jest coś takiego jak zasiłek opiekuńczy specjalny- dla os. , która sprawuje opiekę nad członkiem rodziny ( najcześciej w pierwszsj gr. pokrewieństwa) ale trzeba spełniać pewne warunki, w ustawie jest zapis ,, świadczenie przysługuje os., która świadomie REZYGNUJE z zatrudnienia na poczet opieki nad członkiem rodziny,, . Rezygnuje tu jest słowem kluczem. Ja zajmuje się babcią praktycznie codziennie od 2000r (jak byłam chora to mama jezdziła)w tym czasie zdiagnozowano u babci schizofrenie , trzeba było podawać lekarstwa . Babcia sama brać ich nie chciała, bo wiecie jak ktoś jest chory psychicznie a nie fizycznie to nie odczuwa potrzeby zażywania tabletek. Jezdziłam do niej codziennie po szkole żeby podawać jej tabletki i pomagać w domu , sprzatanie przynoszenie wegla itd. Jak skończyłam szkołe poszszłam zaocznie dalej do szkoły i dalej do babci chodziłam z tabletkami ale miała jeszcze opiekunke z mopsu, ktora robiła jej zakupy i palila w piecu oraz wychodziła na spacer.W 2008 zamieniłam babci mieszkanie małą rudere w oficynie bez ciepłej wody na wieksze mieszkanie, rodzice zapłacili za wykup remont i od tamtej pory babcia mieszka ze mna. . Wcześniej u nas w mieście było tak że można było załatwić przez mops opieke za darmo dla os powyżej 75r.ż. w 2008r to wycofali . Miałam więc taką możliwość żeby iść do pracy a w tym czasie ktoś obcy bedzie zajmował sie babcią albo zostać w domu. Problem z tym, że babci chroba kwalifikuje ja do tzw. usług specjalnych a godzina takiej opieki kosztowała by mnie wiecej niż ja bym zarobiła w tym czasie pracując. Wyszło by na to że poszła bym do pracy a musiała bym za opieke płacić wiecej niż bym zarabiała . Postanowiłam dlatego zostać w domu. Z punktu widzenia urzedu nie pracowałam wiec nie zrezygnowałam z pracy - nie spełniam warunków. Byłam z mama w mopsie wykłucałam sie tam z nimi mama nawet zapytała a co by było gdybym np na jakiś krótki okres czasu poszła gdzieś do pracy, to pani z szyderczym uśmiechem powiedziała , że w takim wypadku bardzo dokładnie ,, mnie prześwietlą,, bo skoro w tym czasie ktoś inny zajmuje sie babcia to na stałe może sie nią zajmować a nie ja wymigiwać sie od pracy i wymyślać ,, jak za darmo dostawać kase,, .

Wiesz co, nie wiem dokładnie, na czym to polega, moja babcia bardzo chciała nam to załatwić, ale nie zdążyla. Ja byłam wtedy na studiach, ale dowiadywała się i spełniałam warunki. Może zamiast do mopsu warto uderzyć do zusu? Moja babcia miała 1.gr ale była super mobilna i ona ogarniała takie sprawy, więc szczegółów nie znam.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:05   #632
zonamojegomeza
Zakorzenienie

1000 jest dla osób które pracują ale nie należy in się zasiłek macierzyński. Czyli umowy o dzieło i autorskie, rolnicy, studenci. Ci co nie mają opłacanej składki chorobowej od umów dostaną. Trzeba sprawdzić dokladnie, bo jeśli ojcu dziecka coś się należy to matka może nie dostać.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:10   #633
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
to tym bardziej pozytywne nastawienie jest Ci potrzebne

tak jest

11.03 mam połówkowe ( czyli za miesiąc) i to na NFZ nie wierzyłam w to, że się uda. Mam nadzieje, że lekarz wizytę potraktuje poważnie

kciuki za wszystkie wizyt dzisiejsze, nie stresujcie się na pewno będzie wszystko ok
Wiem jedno napewno przed porodem udam sie do maca albo kfc sie najesc
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:14   #634
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
I teraz mi sie zachcialo KFC Twoja wina

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:18   #635
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Chciałam się umówić na 4d na 20-22 tydzień (czyli mniej więcej od połowy do końca marca), a tu lekarz jeszcze nie ma grafiku na marzec
Oby tylko miejsca szybko nie zeszły.

A' propos ''kosiniakowego'', akurat wczoraj czytałam o tym, bo myślałam, że to o becikowym :P Macie lynka

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2015620.html
Stary 2016-02-11, 12:19   #636
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Szczerze? Ja bym budowała. Nawet cos małego narazie i po kosztach. My tez byśmy chcieli i gdybyśmy mieli taka możliwość a mianowicie działkę... Bo jest to juz 70% sukcesu. Niestety tu w Poznaniu a nawet w okolicach ceny działek sa bardzo wysokie. Myślimy cały czas nad tym intensywnie bo TZ pracuje w budowlance i beton i inne materiały miałby w bardzo niskich cenach i moglibyśmy postawić domek na początku nawet zwykła parterowe bardzo niewielkim kosztem. Myśleliśmy nawet nad jakimś drewnianym małym. No ale u nas kwestia tej działki nie wiem tez sama co robic po pchać sie w kredyty na mieszkanie a mieszkanie teraz juz warto kupic większe sceny tez sa wysokie tak... Wiec mam dylemat tak samo jak Ty aczkolwiek jeśli byłabym na Twoim miejscu i miała działkę to bym sie budowała bez dwóch zdań. Pomału nie musisz przecież wykańczać odrazu Wszystkeigo. Mozna mieszkać w dwóch pokojach i na spokojnie robic pozniej za gotówkę czy wziąć jakiś mały kredyt...
My chcemy coś prostego, kształt prostokąta bez żadnych udziwnień w bryle bo to generuje koszty. Dach zwykły 2spadowy bez wykuszy , lurkan i innych tego typu rzeczy. Ogólnie to myślimy max 100m po podłodze parter, musimy mieć 3sypialnie salon kuchnia z małą spiżarnią, kotłownia wc i łazienka osobno (babcia potrafi blokować wc i na godzine wiec potrzeba nam 2kibelków). wszystko na jednym poziomie a strych rozbudować może kiedyś jak by była kasa, narazie to nawet żadnych schodów na góre bym mie robiła. Pierwsze co to zrobić babci pok i wc, łazienkę to konieczne . Kuchnie zabiore z mieszkania jest zwykła ale funkcjonalna a agd mam nowe. My możemy mieszkać w salonie nawet czy gdzieś obojetnie byle by było gdzie spać. Zrobimy ogrzewanie podłogowe i pewnie damy na to narazie najtansze panele żeby dziecko na betonie sie nie bawiło a za pare lat wymienimy na mój upragniony parkiet , albo spieki kwarcowe.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:24   #637
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
haha dokładnie miałam ten sam plan niestety rodziłam w środku nocy a dwa dokładnie na skrzyżowaniu szpital- najbliższy mac dostałam skurczy partych a tak marzyłam, żeby choćby frytki zjeść

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:27   #638
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U mnie 20+0 wypada ok 25 marca (jak dobrze liczne). Fajnie byłoby mieć dobre wieści przed świętami.
Stary 2016-02-11, 12:41   #639
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Chciałam się umówić na 4d na 20-22 tydzień (czyli mniej więcej od połowy do końca marca), a tu lekarz jeszcze nie ma grafiku na marzec
Oby tylko miejsca szybko nie zeszły.

A' propos ''kosiniakowego'', akurat wczoraj czytałam o tym, bo myślałam, że to o becikowym :P Macie lynka

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2015620.html
Przeczytałam ten artykuł bo już sie przestraszyłam że jako bezrobotna nic nie dostane a jednak przysługuje , żeby dostać te tysiąc miesiecznie po prostu nie można pobierać macierzyńskiego - w moim wypadku nie przysługuje wiec nie bede go miała, oraz nie korzystać z innych świadczeń - też spełniam nic nie pobieram z zusu , mopsu itd...
Stary 2016-02-11, 12:55   #640
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

W C&A -50% na przecenione rzeczy, trąbią w radio.
Jutro może się wybiorę, ale jakby ktoś był zainteresowany:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...stkie-produkty
Stary 2016-02-11, 12:59   #641
Aniol1985
Zadomowienie

Wow piszecie już o badaniach połówkowych, ja tydzień temu dopiero pierwsze usg robiłam pędzicie jak szalone. W sumie super dzieciaczki już sie duże robią . Ja dzisiaj 13t5d do połówkowego jeszcze sporo czasu. Kiedy jest optymalny termin na to badanie 20tydzien??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 13:01   #642
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Wow piszecie już o badaniach połówkowych, ja tydzień temu dopiero pierwsze usg robiłam pędzicie jak szalone. W sumie super dzieciaczki już sie duże robią . Ja dzisiaj 13t5d do połówkowego jeszcze sporo czasu. Kiedy jest optymalny termin na to badanie 20tydzien??
Pisała chyba tija, 18-22 tydzień
Stary 2016-02-11, 13:01   #643
TinkerrBell
Zadomowienie

Ehhhh, nie pocieszyla mnie dzisiaj Pani ginekolog

Jest jeden marker który w PL się wykonuje w badaniu gen a którego się nje wykonuje w UK. Przepływy - dlatego, że w UK dopplera włączają dop na Usg polowkowym.
I okazało się że fala przepływu zwrotna, ujemna fala a. Marker, który zwiększa moje ryzyko. Nie wiem o ile, bo nje mam swoich badań.
Na inne markery już za późna ciąża. Wyszła nawet trochę starsza niż wcześniej. Prawdopodobnie SYN 8,6 cm
Już chciałam zrezygnować z amniopunkcji, ale teraz to już umrę że stresu. Jeszcze jak na złość zadzwoniła położna i przesunięto mi wizytę z 16 na 22(((
Stary 2016-02-11, 13:03   #644
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
My chcemy coś prostego, kształt prostokąta bez żadnych udziwnień w bryle bo to generuje koszty. Dach zwykły 2spadowy bez wykuszy , lurkan i innych tego typu rzeczy. Ogólnie to myślimy max 100m po podłodze parter, musimy mieć 3sypialnie salon kuchnia z małą spiżarnią, kotłownia wc i łazienka osobno (babcia potrafi blokować wc i na godzine wiec potrzeba nam 2kibelków). wszystko na jednym poziomie a strych rozbudować może kiedyś jak by była kasa, narazie to nawet żadnych schodów na góre bym mie robiła. Pierwsze co to zrobić babci pok i wc, łazienkę to konieczne . Kuchnie zabiore z mieszkania jest zwykła ale funkcjonalna a agd mam nowe. My możemy mieszkać w salonie nawet czy gdzieś obojetnie byle by było gdzie spać. Zrobimy ogrzewanie podłogowe i pewnie damy na to narazie najtansze panele żeby dziecko na betonie sie nie bawiło a za pare lat wymienimy na mój upragniony parkiet , albo spieki kwarcowe.
My też planujemy budowę. Ale myślę że za jakiś rok półtora. Mam takie same wymagania jak Ty z tym że powierzchnia ciut większą i 4 pokoje plus salon. Teraz jestem w drugiej ciąży ale nie wykluczamy że za 4-5 lat będziemy się starać o trzecie. Dlatego dodatkowy pokój się przyda. Na szczęście działkę mamy więc jeden wielki wydatek mniej.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Jest jeden marker który w PL się wykonuje w badaniu gen a którego się nje wykonuje w UK. Przepływy - dlatego, że w UK dopplera włączają dop na Usg polowkowym.
I okazało się że fala przepływu zwrotna, ujemna fala a. Marker, który zwiększa moje ryzyko. Nie wiem o ile, bo nje mam swoich badań.
Na inne markery już za późna ciąża. Wyszła nawet trochę starsza niż wcześniej. Prawdopodobnie SYN 8,6 cm
Już chciałam zrezygnować z amniopunkcji, ale teraz to już umrę że stresu. Jeszcze jak na złość zadzwoniła położna i przesunięto mi wizytę z 16 na 22(((
A w Polsce dałabym rade zrobić jakieś dodatkowe badania?
Następny chłopiec

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:05   #645
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
My też planujemy budowę. Ale myślę że za jakiś rok półtora. Mam takie same wymagania jak Ty z tym że powierzchnia ciut większą i 4 pokoje plus salon. Teraz jestem w drugiej ciąży ale nie wykluczamy że za 4-5 lat będziemy się starać o trzecie. Dlatego dodatkowy pokój się przyda. Na szczęście działkę mamy więc jeden wielki wydatek mniej.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A w Polsce dałabym rade zrobić jakieś dodatkowe badania?
Następny chłopiec
Już nie zdążę, w sobotę wracam do domu. Zresztą na tym etapie już tylko amnio może potwierdzić/wykluczyć.
Stary 2016-02-11, 13:10   #646
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Nie znam się na tym ale mam nadzieje, ze jednak wszystko skonczy sie dobrze
Gratuluje chłopca, kolejny. Wy tu zaraz wojsko stworzycie

Stary 2016-02-11, 13:13   #647
asiulek8
Wtajemniczenie

Miałam właśnie pisać że do wieczora limit chłopców zostanie wyczerpany hahaha

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Już nie zdążę, w sobotę wracam do domu. Zresztą na tym etapie już tylko amnio może potwierdzić/wykluczyć.
To mam nadzieje, że jednak okaże się że wszystko jest dobrze

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 13:32   #648
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Kurde przykro mi że masz teraz stresy... Mam nadzieje że wszystko jednak wyjdzie na dobre. 3mam za was kciuki. Badź dobrej myśli i koniecznie pisz jak będziesz coś wiecej wiedzieć.
Stary 2016-02-11, 13:46   #649
LunaLov
Raczkowanie

Hej dziewczyny, melduje sie po USG
Oczywiście nie było mnie od wczoraj od 16 i do nadrobienia kilka stron - czytam od rana
Po wizycie wszystko ok, ta nieszczęsna kosmówka przesunęła się bardzo i pani gin była bardzo zadowolona - ja zresztą też odetchnęłam z ulgą. Moje wyniki są o dziwo bardzo dobre (dziwię się bo mam dużą nadwagę i nie jem jakoś restrykcyjnie, jem to na co mam ochotę).
Niestety nadal nie znam płci Od czego zależy to że niektóre z was już wiedzą? Myślicie, że to może być kiepski sprzęt w gabinecie?
Gin pokazywała mi pupcie ale mówi, że nic nie widzi Troszke mi smutno, bo miałam nadzieję na jakieś wieści w tym temacie.
Teraz muszę się umówić na połówkowe - 12 marca będzie 20 tyg wiec w tej okolicy będę chciała się umówić. Widzę, że piszecie o 4d - warto? ktoś ma jakieś doświadczenia?
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:48   #650
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, melduje sie po USG
Oczywiście nie było mnie od wczoraj od 16 i do nadrobienia kilka stron - czytam od rana
Po wizycie wszystko ok, ta nieszczęsna kosmówka przesunęła się bardzo i pani gin była bardzo zadowolona - ja zresztą też odetchnęłam z ulgą. Moje wyniki są o dziwo bardzo dobre (dziwię się bo mam dużą nadwagę i nie jem jakoś restrykcyjnie, jem to na co mam ochotę).
Niestety nadal nie znam płci Od czego zależy to że niektóre z was już wiedzą? Myślicie, że to może być kiepski sprzęt w gabinecie?
Gin pokazywała mi pupcie ale mówi, że nic nie widzi Troszke mi smutno, bo miałam nadzieję na jakieś wieści w tym temacie.
Teraz muszę się umówić na połówkowe - 12 marca będzie 20 tyg wiec w tej okolicy będę chciała się umówić. Widzę, że piszecie o 4d - warto? ktoś ma jakieś doświadczenia?
Od ułożenia dziecka, sprzętu i sprawnego oka lekarza hehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 13:51   #651
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Trzymamy za Ciebie i maleństwo kciuki !!
Bardzo Ci współczuję tego napięcia

Swoją drogą ciekawe ile tych facetów będzie faktycznie facetami bo jak potwierdzą się przypuszczenia to kto będzie rodził naszym synom dzieci? ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:53   #652
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba zostane przy jednym maluchu , boje sie kosztów , do tego dojdzie ten kredyt budowlany i nie wiem co jeszcze. Wiem, że mój partner chciał by jeszcze jedno dziecko ale zobaczymy. Narazie zaplanowaliśmy sypialnie, pok dziecka i babci. Życze babci jak najlepiej ale wiadomo wiecznie nikt nie żyje , wiec prędzej czy później pok. sie zwolni. Jeszcze zostaje cała góra wiec w razie czego jest możliwość rozbudowy, zawsze my możemy iść na betony albo spać w salonie a dziecku sypialnie udostępnić jak bedzie taka potrzeba. Narazie musze walczyc z zakładem energetycznym u nas w mieście. Wyobraźcie sobie , że kupiłam działke bez obciążeń zero wpisów w księdze, a jak napisałam o wydanie warunków zabudowy to mi napisali w warunkach ze w obrebie mojej działki istnie infrastruktura - sieć średniego napięcia w ziemi i energetyka nie pozwala mi nic tam robić aż sieć nie przeniose na swoj koszt! Najlepsze jest to ze ta siec jest praktycznie w granicy działki a warunki zabudowy mówią ze dom moge postawić z jednej str ulicy 8m z drugiej 6m i wiadomo tył 4m od płotu . Nie ma możliwości żebym w jaki kolwiek sposób tej sieci dotykała czy ja uszkodziła przy budowie. Przeszkadza im to że jak postawie sobie garaż to bedę jeździć autem po ich drogocennej sieci , która nawiasem mówiąc musi być na wys min 1,5m niżej niż wysokość ulicy i chodnika a moja działka jest lekko na wzniesieniu wiec mam ponad 2m do niej. Tak z innej str ja nie pozwoliłam nikomu takiej sieci robić w mojej działce , musiała powstać tam szybciej a nie ma o niej zapisu w mojej ksiedze wieczystej - nawet nie ma żadnej służebności chociaż powinni mi płacić bo prowadzą dystrybucje prądu przez moją nieruchomość. Nie mam pomysłu jak sie im do dupy dobrać...
Stary 2016-02-11, 14:02   #653
superhuman
Zadomowienie

U nas na pewno 2 i jeśli wszystko pojdzie dobrze to ja bym nawet chciała jedno po drugim albo maks zeby było 2 lata roznicy...

LunaLov fajnie, Że wszystko w porzadku i wyniki dobre. Tez zazdroszcE dziewczyna ze juz wiedza jaka płeć ale faktycznie ciekawe ile chłopców chłopcami pozostanie choc mysle ze gorzej jest w druga strone bo ptaszek chyba cieżko zeby sie wchłonął ale urosnąć jak najbardziej moze
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:05   #654
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba zostane przy jednym maluchu , boje sie kosztów , do tego dojdzie ten kredyt budowlany i nie wiem co jeszcze. Wiem, że mój partner chciał by jeszcze jedno dziecko ale zobaczymy. Narazie zaplanowaliśmy sypialnie, pok dziecka i babci. Życze babci jak najlepiej ale wiadomo wiecznie nikt nie żyje , wiec prędzej czy później pok. sie zwolni. Jeszcze zostaje cała góra wiec w razie czego jest możliwość rozbudowy, zawsze my możemy iść na betony albo spać w salonie a dziecku sypialnie udostępnić jak bedzie taka potrzeba. Narazie musze walczyc z zakładem energetycznym u nas w mieście. Wyobraźcie sobie , że kupiłam działke bez obciążeń zero wpisów w księdze, a jak napisałam o wydanie warunków zabudowy to mi napisali w warunkach ze w obrebie mojej działki istnie infrastruktura - sieć średniego napięcia w ziemi i energetyka nie pozwala mi nic tam robić aż sieć nie przeniose na swoj koszt! Najlepsze jest to ze ta siec jest praktycznie w granicy działki a warunki zabudowy mówią ze dom moge postawić z jednej str ulicy 8m z drugiej 6m i wiadomo tył 4m od płotu . Nie ma możliwości żebym w jaki kolwiek sposób tej sieci dotykała czy ja uszkodziła przy budowie. Przeszkadza im to że jak postawie sobie garaż to bedę jeździć autem po ich drogocennej sieci , która nawiasem mówiąc musi być na wys min 1,5m niżej niż wysokość ulicy i chodnika a moja działka jest lekko na wzniesieniu wiec mam ponad 2m do niej. Tak z innej str ja nie pozwoliłam nikomu takiej sieci robić w mojej działce , musiała powstać tam szybciej a nie ma o niej zapisu w mojej ksiedze wieczystej - nawet nie ma żadnej służebności chociaż powinni mi płacić bo prowadzą dystrybucje prądu przez moją nieruchomość. Nie mam pomysłu jak sie im do dupy dobrać...
Bo oni mają burdel w tych mapach. U mnie w miejscowości są naniesione jeszcze stare budynki których już kilkanaście lat nie ma. Mój wujek chciał dom stawiać w miejscu starych zabudowań które zostały wyburzanie jakieś 10 lat temu. Oczywiście zezwolenia nie dostał bo..... w tym miejscu przecież stoi już budynek. A pozwolenie na robiurke te 10 lat temu przecież wydali i dokumenty były dostarczone bo wujek ma je z pieczatkami ze przyjęli.
Także wytrwałości i walcz. Może znaleźć jakąś kompetentna osobę która może to za was załatwić?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
U nas na pewno 2 i jeśli wszystko pojdzie dobrze to ja bym nawet chciała jedno po drugim albo maks zeby było 2 lata roznicy...

LunaLov fajnie, Że wszystko w porzadku i wyniki dobre. Tez zazdroszcE dziewczyna ze juz wiedza jaka płeć ale faktycznie ciekawe ile chłopców chłopcami pozostanie choc mysle ze gorzej jest w druga strone bo ptaszek chyba cieżko zeby sie wchłonął ale urosnąć jak najbardziej moze
A to nie jest tak ze najpierw wszyscy maja takie jakby siusiorki? A potem dziewczynom się to jakoś chowa? Może coś pokręciłam. Musze poszukać

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 14:10   #655
superhuman
Zadomowienie

Aaaaa to moze i Ty masz racje, ja nie wiem nie znam sie szczerze mówiąc nie słyszałam
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:14   #656
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:

Może się okazać, ze to ułożenie pępowiny imituje męskie przyrodzenie.

Tak mi się skojarzyło, że babcię mówiły, że jak się tylu chłopów rodzi to wojna będzie.
Stary 2016-02-11, 14:20   #657
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie jest tak ze najpierw wszyscy maja takie jakby siusiorki? A potem dziewczynom się to jakoś chowa? Może coś pokręciłam. Musze poszukać
Tez wlasnie o tym czytalam kiedys.

Stary 2016-02-11, 14:21   #658
asiulek8
Wtajemniczenie

Może Tija się wypowie o tych siusiakach

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 14:44   #659
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mój gin mówił we wtorek, że płeć wykształca się do 14 tygodnia (w sensie te zewnętrzne narządy do podejrzenia), bo ja zobacxyłam siurka, a on na to, że z takich siurków na tym etapie bardzo często potem wychodzą dziewczyny. Mój gin ma super oko do tego, jak czytam w necie, to same dobre typy, więc czekam, bo obiecał, że na następnej wizycie zobaczy już na pewno

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 14:45   #660
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Tez wlasnie o tym czytalam kiedys.
Mi dziś powiedziała, że równie dobrze to może być przerosnieta lechtaczka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości