restauracja na przyjęcie weselne wrocław - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 11:36   #1
ysia
Zadomowienie

restauracja na przyjęcie weselne wrocław

Witam

Mam w planie organizacje małej imprezy weselnej (ok. 30 osób, sami dorośli), we Wrocławiu. Zależałoby mi na małej sali lub restauracji , możliwe jak najbliżej Urzędu Stanu Cywilnego. Mam niewiele czasu , bo ślub planujemy na kwiecień 2014. Czy macie jakieś doświadczenia z organizacją małego wesela we Wrocławiu? Godne polecenia miejsca i średni koszt? Byłabym szalenie wdzięczna za wszystkie sugestie

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 13:53   #2
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Dot.: restauracja na przyjęcie weselne wrocław

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Witam

Mam w planie organizacje małej imprezy weselnej (ok. 30 osób, sami dorośli), we Wrocławiu. Zależałoby mi na małej sali lub restauracji , możliwe jak najbliżej Urzędu Stanu Cywilnego. Mam niewiele czasu , bo ślub planujemy na kwiecień 2014. Czy macie jakieś doświadczenia z organizacją małego wesela we Wrocławiu? Godne polecenia miejsca i średni koszt? Byłabym szalenie wdzięczna za wszystkie sugestie
We Wrocławiu niestety taki koszt to około 120zl/osobę. Czasem w cenie masz tort i szmpana/wino na toast. Czasem i za to musisz zapłaciś. Plus ciasta i napoje we własnym zakresie.
Zależy czy zależy Ci na samym obiedzie (toast na wejście, obiad 2 daniowy, tort) ok 3-4 godziny, czy na dłuższej imprezie z przystawkami, sałatkami itp.
W okolicach USC na Włodkowica jest masa restauracji, myślę, ze powinnać pochodzić i popytać. Przy Rynku jest również dośc fajne Oregano, które organizuje takie imprezy (sama rozważałam).
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 15:18   #3
ysia
Zadomowienie

Zależy mi właśnie na 3-4 godzinach czyli obiedzie dla gości , toaście i deserze to będzie bardzo rodzinna uroczystość (rodzice, dziadkowie i przyjaciele) . Moje pytanie bierze się stąd że na stałe mieszkam w Warszawie(stąd jest mój przyszły mąż i tu planujemy ślub kościelny) ale w rodzinnym Wrocławiu chciałam chociaż skromną uroczystość,a nie mam kiedy przyjechać do dłużej i zrobić porządnego rozeznania

Oregano na pewno sobie sprawdzę , byłam tam kiedyś i pamiętam że to klimatyczne miejsce

Oglądałam też restauracje teatru lalek i skłaniam się też ku temu. Macie może jakieś doświadczenia z tym miejscem?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 17:22   #4
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Restauracja faktycznie fajna, ale nie wiem jak cenowo. No i poczytaj sobie opinie na gastronautach, bo słyszałam, że ostatnio zaczęli kombinowac z jakością. Szukając knajpy koniecznie zaznaczaj, że ma być sam obiad (3-4 godziny) i pytaj co wchodzi w skład.

My robimy w Obornikach Śl. i mamy 85 zl/os w tym:
- zupa serwowana,
- drugie danie (patera mięs 1,5 porcji na osobę) kluski śląskie/ziemniaki/frytki surówki
- wino na toast
- kawa i herbata do ciasta

We własnym zakresie:
- ciasta
- napoje
- tort

dodatkowo wykupujemy:
- 2 butelki wina,
- pogrzewacze z grzańcem

Kurcze szkoda, że pokasowalam moje zbiory, bo miałam pozapisywane knajpy we Wrocławiu.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 15:22   #5
Karolina_a90
Raczkowanie

Bardzo ładna i niewielka jest Rezydencja Parkowa - warto sobie ten obiekt sprawdzić Tutaj masz ich filmik
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 11:49   #6
Glodomorek
Zakorzenienie

Podbijam temat. Szukam przyjemnej restauracji dla 20-25 osób na obiad+tort, czyli te 3-4h to maks. Niezbyt daleko od centrum.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 11:38   #7
NoemiSui
Raczkowanie

GG do NoemiSui

Przecież w centrum to jest tam tuzin tych restauracji. Na takiej małej imprezie miałam okazję być w P2 na Placu Solnym - xxx tyko czy komuś będzie odpowiadać czy nie to najlepiej pójść sobie szybciej prywatnie zjeść i ocenić. Co ważne też warto dogadać wszystkie szczegóły, bo swego czasu koleżanka robiła w jednym lokalu chrzest i np. nie dogadali kwestii alkoholu i potem był problem w czasie imprezy.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-11-05 o 14:23 Powód: Link.
NoemiSui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 17:25   #8
Glodomorek
Zakorzenienie

Nie stac mnie, żeby oblatać tuzin restauracji. Jeśli masz sprawdzona to poleć

z telefonu
Stary 2016-02-16, 11:46   #9
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Nie stac mnie, żeby oblatać tuzin restauracji. Jeśli masz sprawdzona to poleć

z telefonu
Głodomorek, na czym stanęło?

Może ktoś ma coś nowego godnego polecenia? Na ok. 20 osób. Lokalizacja bez znaczenia, ale mile widziane coś z ogródkiem.
Stary 2016-02-16, 12:01   #10
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
Głodomorek, na czym stanęło?

Może ktoś ma coś nowego godnego polecenia? Na ok. 20 osób. Lokalizacja bez znaczenia, ale mile widziane coś z ogródkiem.
Pieprz i Wanilia, Park Południowy. Jeśli interesuje ciebie lato to goście mogą wyjść na zewnątrz na krótki spacer, jeśli dobrze kojarzę to z tyłu restauracji jest mały plan zabaw (zjeżdzalnia i huśtawka chyba) dla dzieci. Jest kącik zabaw dla dzieci, jakieś kredki, kartki, zabawki. W weekendy jest animatorka i bawi się z dzieciakami. Obsługa bez zarzutu. Mieliśmy kącik wydzielony parawanem od innej imprezy, własne przejście, także nikt nie zaglądał poza obsługą. Jedzenie wszystkim smakowało, sporo zostało, więc mięsa i dodatki spakowali. Kilka opcji menu do wyboru w zależności ile godzin chcesz przyjęcie.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Aha i tort zamawiałam u nich, mieli z cukierni Wolak i był przepyszny: Czekoladowy z malinami dekoracja wg mojej inspiracji.
Zerknij tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=945

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2016-02-16 o 12:13
Stary 2016-02-16, 20:50   #11
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Pieprz i Wanilia, Park Południowy. Jeśli interesuje ciebie lato to goście mogą wyjść na zewnątrz na krótki spacer, jeśli dobrze kojarzę to z tyłu restauracji jest mały plan zabaw (zjeżdzalnia i huśtawka chyba) dla dzieci. Jest kącik zabaw dla dzieci, jakieś kredki, kartki, zabawki. W weekendy jest animatorka i bawi się z dzieciakami. Obsługa bez zarzutu. Mieliśmy kącik wydzielony parawanem od innej imprezy, własne przejście, także nikt nie zaglądał poza obsługą. Jedzenie wszystkim smakowało, sporo zostało, więc mięsa i dodatki spakowali. Kilka opcji menu do wyboru w zależności ile godzin chcesz przyjęcie.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Aha i tort zamawiałam u nich, mieli z cukierni Wolak i był przepyszny: Czekoladowy z malinami dekoracja wg mojej inspiracji.
Zerknij tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=945
Pewnie lato, ale dzieciaków żadnych nie przewiduję. Obczaję, dzięki.

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości