|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
restauracja na przyjęcie weselne wrocław
Witam
![]() Mam w planie organizacje małej imprezy weselnej (ok. 30 osób, sami dorośli), we Wrocławiu. Zależałoby mi na małej sali lub restauracji , możliwe jak najbliżej Urzędu Stanu Cywilnego. Mam niewiele czasu , bo ślub planujemy na kwiecień 2014. Czy macie jakieś doświadczenia z organizacją małego wesela we Wrocławiu? Godne polecenia miejsca i średni koszt? Byłabym szalenie wdzięczna za wszystkie sugestie ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: restauracja na przyjęcie weselne wrocław
Cytat:
Zależy czy zależy Ci na samym obiedzie (toast na wejście, obiad 2 daniowy, tort) ok 3-4 godziny, czy na dłuższej imprezie z przystawkami, sałatkami itp. W okolicach USC na Włodkowica jest masa restauracji, myślę, ze powinnać pochodzić i popytać. Przy Rynku jest również dośc fajne Oregano, które organizuje takie imprezy (sama rozważałam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zależy mi właśnie na 3-4 godzinach czyli obiedzie dla gości , toaście i deserze to będzie bardzo rodzinna uroczystość (rodzice, dziadkowie i przyjaciele) . Moje pytanie bierze się stąd że na stałe mieszkam w Warszawie(stąd jest mój przyszły mąż i tu planujemy ślub kościelny) ale w rodzinnym Wrocławiu chciałam chociaż skromną uroczystość,a nie mam kiedy przyjechać do dłużej i zrobić porządnego rozeznania
![]() Oregano na pewno sobie sprawdzę , byłam tam kiedyś i pamiętam że to klimatyczne miejsce ![]() Oglądałam też restauracje teatru lalek i skłaniam się też ku temu. Macie może jakieś doświadczenia z tym miejscem?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Restauracja faktycznie fajna, ale nie wiem jak cenowo. No i poczytaj sobie opinie na gastronautach, bo słyszałam, że ostatnio zaczęli kombinowac z jakością. Szukając knajpy koniecznie zaznaczaj, że ma być sam obiad (3-4 godziny) i pytaj co wchodzi w skład.
My robimy w Obornikach Śl. i mamy 85 zl/os w tym: - zupa serwowana, - drugie danie (patera mięs 1,5 porcji na osobę) kluski śląskie/ziemniaki/frytki surówki - wino na toast - kawa i herbata do ciasta We własnym zakresie: - ciasta - napoje - tort dodatkowo wykupujemy: - 2 butelki wina, - pogrzewacze z grzańcem Kurcze szkoda, że pokasowalam moje zbiory, bo miałam pozapisywane knajpy we Wrocławiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładna i niewielka jest Rezydencja Parkowa - warto sobie ten obiekt sprawdzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podbijam temat. Szukam przyjemnej restauracji dla 20-25 osób na obiad+tort, czyli te 3-4h to maks. Niezbyt daleko od centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przecież w centrum to jest tam tuzin tych restauracji. Na takiej małej imprezie miałam okazję być w P2 na Placu Solnym - xxx tyko czy komuś będzie odpowiadać czy nie to najlepiej pójść sobie szybciej prywatnie zjeść i ocenić. Co ważne też warto dogadać wszystkie szczegóły, bo swego czasu koleżanka robiła w jednym lokalu chrzest i np. nie dogadali kwestii alkoholu i potem był problem w czasie imprezy.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-05 o 14:23 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie stac mnie, żeby oblatać tuzin restauracji. Jeśli masz sprawdzona to poleć
![]() z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może ktoś ma coś nowego godnego polecenia? Na ok. 20 osób. Lokalizacja bez znaczenia, ale mile widziane coś z ogródkiem.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Aha i tort zamawiałam u nich, mieli z cukierni Wolak i był przepyszny: Czekoladowy z malinami ![]() Zerknij tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=945 Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2016-02-16 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.