|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
widze że ostatnia wiadomość z 1 lutego mam nadzieje ze wszystko u nich ok
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole dzis widzialam ze podczytuja dziewczyny co sie we wczesniejszych watkach meldowaly, napisaly ze 2-3 wiadomosci i cisza. Szkoda...
![]() Zawsze bylam wielkim Spiochem a od czasu jak mnie boli spojenie to kazdy wieczor klade sie ze strachem czy uda mi sie choc teoche przespac
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 24 mm miałam z małą w 29 tyg i tez chcieli mi krążek wsadzić. Gdyby nie zagraniczny poród, załozyliby pewnie. Dociągnęłm prawie do terminu ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- sorry 29 mm w 29 tyg a w 32 coś koło 2 cm |
|
|
|
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj dobrze ze z malutka wszystko dobrze. Ja nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale jak dziewczyny mówią, ze nie taki diabeł straszny to tak jest! Bedzie dobrze!Ja po wizycie. Kamień z serca. Wszystko w porządku. Mam 32t3d Mały wazy 1687g. Nos w tatusia nie wiem jak to gin zauwazyl mozna isc spokojnie spac. Zabulilam za wizytę,ale za to nabrałam darmowych probek
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Jejuniiuuu poważne sprawy dzisiaj wyszły
Patulinka oszczędzaj sie koniecznie, w szpitalu na pewno fachowo sie Toba zajmą ![]() To dotyczy nas wszystkie właściwie, nie możemy dać d**y na końcówce, oszczędzamy sie i dbamy żeby donosić nasze brzuszki chociaż do 36 tyg! Jutro mam wizytę i wyjątkowo sie boje przez te wszystkie wiadomości CICHE PODCZYTYWACZKI nieładnie tak sie nie odezywać... Zapraszamy Kejka----> nie moge znaleźć Twojego przepisu szpinkakowego napiszesz jeszcze raz proszę? ![]() Placki ziemniaczane----> muszę je zjeść narobiłyscie mi mega smaka! W poznańskim sie mówi Plendze
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Większośc nas do klubu należy, nie lepiej przepisy wrzucac właśnie tam? Wszystko byłoby ładnie posortowane a na forum ciężko odszukac później, co Wy na to?
|
|
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chciała iść spać ale mały oczywiście się rozpycha w najlepsze coby nie spać
Jutro rano teściowa ma przyjść bedzie prasowaac ubranka małego będzie jedno z głowy
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teściowa... Kurczę moja to jest u mnie jak ją zaproszę np na urodziny tż i to tez nie zawsze przyjedzie. Co dopiero wpaść tak po prostu i to jeszcze pomoc.. Zazdroszczę! |
|
|
|
|
#1901 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć ja też boję się mojej czwartkowej wizyty, skoro tyle się dzieje tu ostatnio u nas |
||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt.
Patulinka, kurcze mam nadzieję, że krążek pomoże. Placki ziemniaczane kocham Gazowane Woda obowiązkowo gazowana, chociaż lekko, niegazowana mi nie smakuje. Na słodkie napoje gazowane mam co jakiś czas szał ale przeważnie woda mi wystarcza. Ostatnio mam szał na słodkie, no tak mnie ciągnie do ciast i pączków, ze nie daję rady. Na szczęście jeden kawałek sziennie mi wystarcza. Kupiliśmy pralkę (mamy wspólną razem z mamą) i mama wygląda jakby miała focha o to, bo myślała, że inną kupimy (mniejszą) |
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi..i maluszkowi tez
![]() ale mama po prostu jak moj ojciec...czepia sie wszystkiego bez powodu widze. Mok stary ostatnio mial focha, bo sobie kupilismy xboxa...a konsola jest dla dzieci a nie dla doroslych!! Malos jutro napisze dobra? ️Plendze...jakbym mojego meza slyszala ![]() Spoko Smarrita, masz racje wrzuce na klub jutro
|
#1904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taaa nadrabianie was jest kosmiczne
![]() dlatego! dajcie spokój podczytującym wątek zanim przeczytają to co dziś do nich napisałyście to może byc tak, że skończymy ten wątek ehhehe ![]() Po za tym czasem ciężko się znów wbić ale fajnie, że podczytują bo to znaczy, że wszystko u nich dobrze (tak to sobie tłumaczę) bo ja to się tak czasem zastanawiam co tam u niektórych co już od pewnego czasu umilkły Cytat:
A co do 15 min na prawym boku - Twoje dziecie się nie przekłada z lewa na prawo? Moja raz ma dupkę i plecki po lewej, i wtedy wygodniej mi na lewo, a raz się przesunie na prawo i wtedy znów śpimy na prawym boku ![]() W sumie nie moge wyczaić jak jest dziś, ale spoko - położę się źle to zacznie się takie "tupanie", że od razu wyczaję Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochany mężuś ![]() RUCHY No ja w sumie czuje po całym brzuchu, ale najbardziej: ucisk na pęcherz co jakiś czas, ostatnio ucisk na szyjkę łapki i jakieś przesunięcia tak bardzo nisko dużą część ciała po lewej lub prawej stronie pępka - czyli pupcie i plecki stopeczki kopiące po przeciwnej stronie - zazwyczaj bok brzucha, czasem gdzieś wyżej WODA GAZOWANA No cóż... ja wiem, że zdrowa nie jest ale piję butelke na dzień: żywiec zdrój bardzo mocno gazowana. Jak mi się robi niedobrze (tak jak teraz mi jakoś niedobrze) to wypiję nawet całą butelkę w ciągu godziny. Chodzi o to, że to jest najbardziej gazowana woda jaką znalazłam, i tylko po niej mi się odbija - a jak mi niedobrze to potrzebuję by mi się poodbijało. I tak no koniecznie musi być w domu.Jak mam ochotkę na słodkie to piję ją z soczkiem od dziadzia malinowym ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Kabriela Ty nadal płci nie znasz? ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------
|
|
|
#1905 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tez chcialabym juz polowe marca ![]() Cytat:
na kwiaty szkoda mi kase wydawac ;pCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
Płakać mi się chce.... krece się w prawo i w lewo jakbym owsiki miała i nie mogę spać aż się boję że małemu coś zrobię. W ciągu godziny przekrecalam się już z milion razy. Aż maly czkawki dostał...
Nie wiem czemu tak jest... będę jak zombie chodzić
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Obudził mnie tak silny ból głowy, że mam ochotę gryźć ściany
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu po to jest to zrobione..---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Współczuję. A ciśnienie ok?
|
|
#1909 | |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie ajakie masz ciśnienie? Moze cos nie teges? Jedz sniadanie i na spacer! Dotlenić sie
![]() Cytat:
Mam nadzieje ze udało Ci sie przysnąć Miałam wstać rano i tżtowi zrobic kanapki do pracy ale nie dałam rady tak mnie ciągnie więzadło ze zaraz oszaleje wiec leżę grzecznie i czekam az przejdzie![]() Zapowiada sie u mnie cudny dzien a mały ma mega czkawkę, az brzuch mi skacze![]() ![]() Dziewczyny o jakim klubie piszecie? Czy ja tam moge tez? ️
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie jestem w drodze do szpitala. Spać za bardzo nie mogłam no bo ciągle zle myśli. Wiem że sytuacja nie jest tragiczna, ale to chyba zrozumiałe że martwię się o naszą córkę.... Dodatkowo muszę być na czczo więc czuje się okropnie. |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki...jak będziesz miała neta to daj znac jak tam...zakładanie nie jest przyjemne ale idzie przeżyć. A tak w ogóle to hellou. Wstałam o 5.45 i sie kładę znow, maz Sis Kuba zajął. Wczoraj przyszła ta moja kosmetyczka beaba. Troche inaczej ja sobie wyobrażałam, nie wiem czemu. Fajna jest, faktycznie duO mieści. Kropcia ty ja bierzesz do szpitala? Będziesz ja podpisywać jakoś, zeby nikt nie buchnął? Ja dałam tam rzeczy dla małego-kremy, 6 pampersow, chusteczki, smoczek, laktator, herbatkę laktacyjna i tyle...co wsadziłas lub planujesz dac do swojej? |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie, przecież mamy tam miejsce WIZYTA----> szykuje sie, mam na 10, wczoraj było golenie Bożeny na ślepo ![]() Ciekawa jestem co u naszego Skarba i ile urósł... Dam Wam znać i postaram sie nie przynosić niepokojących wieści Dzien dobry
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Winter is coming
|
witam się z rana
Malos powodzenia na wizycie patulinkadaj znać jak tam w szpitalu ![]() moja mała dzisiaj szalała w nocy, obudziła mnie, rozpychała się jak nie wiem. Ale od rana już jest normalna
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Velika, Patulinka dzieki
![]() ![]() Wrzucam brzuchol przed wizyta 32+5, jakoś tak mi sie utarło ze 17 robię foty brzucha... Wiec jest - 17 grudnia - 17 stycznia - 17 lutego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rośniemy!!! ImageUploadedByWizaz Forum1455695096.510045.jpg
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana, po PRZESPANEJ NOCY!!!
![]() Poli, moje dziecie sie nie przeklada z lewa na prawo lezy caly czas tak samo, na 100% jedynie glowa, nozki i raczki wedruja...reszta nie-ee.Podziwiam ze pijecie gazowana wode...dla mnie to nierealne. Nie napije sie tym no i przeszkadza mi to "odbijanie". Ja wypijam zywca niegaz.- 1,5 butelki dziennie od prawie roku kiedys nie pilam w ogole a teraz juz sobie nie wyobrazam![]() Agnesssa wiem o czym mowisz...ostatni miesiac minimum mialam to samo. Dzis pierwsza noc normalna.. Madziara biedactwo ![]() Malos kciuki za wizyte ![]() zdjecie zobacze na kompie![]() Patulinka bedzie okej. Swoja droga wg mnie ciezarne nie powinny przechodzic przez izbe przyjec. U nas od razu na oddzial i oddzial zalatwia formalnosci te co na iP.
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Kejka gratuluję przespanej nocy. W końcu ci się należało!
Niestety tutaj się czeka. Zastanawia mnie jak to wygląda kiedy kobieta przyjeżdża rodzic, też się czeka?
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze przed ciążą doprowadziłam mój organizm do wspaniałego stanu, bez cukru, oczyszczałam się, piłam dużo zielonych koktajli, jadłam kasze, na parze warzywa, czasem mięso ryby, dużo owoców i warzyw surowo.
No a potem w ciąży coś się popitoliło. W każdym razie, czytam i ubolewam nad moim ponownym uzależnieniem od słodkiego, które wyrobiłam w ciąży: http://www.akademiawitalnosci.pl/cuk...ia-jak-silnie/ Ja jestem za tym by nie tłumaczyć się ciążą i wziąć się w garść i pożegnać ze słodyczami, ale to nie tylko słodycze bym musiała pożegnać (Bo takie gadanie: teraz mogę jeść, bo ciąża, potem będę karmić to będę bardziej dbać jakoś mnie nie przekonuje, ba wręcz się boję nawrotów moich problemów zdrowotnych z przed ciąży, które znikły za sprawą odstawienia cukru na dodatek po porodzie hormony się wysypią lawinowo i różnie to może być Przed ciążą ograniczyłam cukier z wszystkiego tylko naturalny z owoców zostawiłam no i czasem ksylitol. Czyli jogurciki, jakieś te płatki różne, gotowe jedzenie prawie wszędzie tam jest cukier. W ogóle jak szłam na zakupy to na samym początku nie wiedziałam co kupować - wszędzie w składzie znajdywałam cukier. Ale za to po paru miesiącach bez cukrowej diety zmniejszyło mi się łojotokowe zapalenie skóry głowy Grzybice nie wracały. Ale do tego to muszę się znowu bardzo bardzo bardzo mocno zmotywować, bo czuję, że się po prostu uzależniłam RUCHY DZIECKA o to mi córeczka zrobiła leniwą noc + leniwy poranek No nie ładnie! W nocy w ogóle nie czułam ruchów - starałam się nie panikować, po prostu zasnąć. Rano też jakaś lipa, teraz coś tam lekko zabulgotała ale to nie jej normalne ruchy Za chwile to chyba będę potrząsać brzusiem ![]() Napisz do Lulki ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
patulinka94 a będziesz musiała po założeniu passera czy krążka leżeć czy można normalnie funkcjonować do końca ciąży ?
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
U mnie w szpitalu są sale 2-osobowe wiec bedzie tylko jedna podejrzana zreszta chciałabym wykupić sale VIP jeśli bedzie wolna. Ma super łóżko TV bez opłat osobna łazienkę ręczniki fotel do karmienia/dla gości i rodzina może Cie w tym pokoju odwiedzać a nie na korytarzu jak jest w przypadku innych pokoi. Włożyłam do niej pampersy, tetry, kosmetyki do kąpieli smoczek, ręcznik kąpielowy i mokre chusteczki ![]() Szykuje sie na sesje brzuszkowa
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-17 o 09:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

dobrze ze z malutka wszystko dobrze. Ja nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale jak dziewczyny mówią, ze nie taki diabeł straszny to tak jest! Bedzie dobrze!
mozna isc spokojnie spac. Zabulilam za wizytę,ale za to nabrałam darmowych probek

napiszesz jeszcze raz proszę?

dla teściowej!

️
na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać
a mały ma mega czkawkę, az brzuch mi skacze
️