Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 22:08   #1891
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a cos Nie_Idealna nie odzywała sie dawno...w nowym wątku chyba nawet nie...
tez o niej myślałam ostatnio, fakt, ze coś dawno jej nie bylo
widze że ostatnia wiadomość z 1 lutego
mam nadzieje ze wszystko u nich ok
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:12   #1892
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

W ogole dzis widzialam ze podczytuja dziewczyny co sie we wczesniejszych watkach meldowaly, napisaly ze 2-3 wiadomosci i cisza. Szkoda...

Zawsze bylam wielkim Spiochem a od czasu jak mnie boli spojenie to kazdy wieczor klade sie ze strachem czy uda mi sie choc teoche przespac

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:19   #1893
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem. Nie znam się na tym, lekarz tak zlecił i tak robię. Wszystko dla mojej córci. Gin mówił ze 2 tyg przed terminem ściągają ten krążek.

To kladz się i odpoczywaj
To pessar czy krążek zakładają?? To są 2 różne rzeczy
24 mm miałam z małą w 29 tyg i tez chcieli mi krążek wsadzić. Gdyby nie zagraniczny poród, załozyliby pewnie. Dociągnęłm prawie do terminu

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

sorry 29 mm w 29 tyg a w 32 coś koło 2 cm

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:38   #1894
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Melduję się po wizycie...
:ryczy:
Ostatnio mówiłam wam że czuje jak młoda ciśnie się główką w dół. Szyjka skrócona! Ma 23 mm, dodatkowo robi się rozwarcie od wewnątrz w kształcie litery Y!! :ryczy:
Mam kupić sobie passar i gin dał skierowanie do szpitala. Jutro będą mi zakładać i zostawia na parę dni. Dozylnie mam mieć podawane coś na rozwój płuc i ktg bo to spinanie się i twardnienie brzucha w dole to skurcze....
Jedyne pocieszenie że córcia ma się dobrze.
Mała waży 1470g. Mamy 30tc, serduszko i wszystko inne prawidłowo.

Ważne że szyjka zamknięta.

Oj dobrze ze z malutka wszystko dobrze. Ja nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale jak dziewczyny mówią, ze nie taki diabeł straszny to tak jest! Bedzie dobrze!

Ja po wizycie. Kamień z serca. Wszystko w porządku. Mam 32t3d Mały wazy 1687g. Nos w tatusia nie wiem jak to gin zauwazyl mozna isc spokojnie spac. Zabulilam za wizytę,ale za to nabrałam darmowych probek
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:45   #1895
MaLoS
Rozeznanie

Jejuniiuuu poważne sprawy dzisiaj wyszły Patulinka oszczędzaj sie koniecznie, w szpitalu na pewno fachowo sie Toba zajmą

To dotyczy nas wszystkie właściwie, nie możemy dać d**y na końcówce, oszczędzamy sie i dbamy żeby donosić nasze brzuszki chociaż do 36 tyg!

Jutro mam wizytę i wyjątkowo sie boje przez te wszystkie wiadomości

CICHE PODCZYTYWACZKI nieładnie tak sie nie odezywać... Zapraszamy

Kejka----> nie moge znaleźć Twojego przepisu szpinkakowego napiszesz jeszcze raz proszę?

Placki ziemniaczane----> muszę je zjeść narobiłyscie mi mega smaka! W poznańskim sie mówi Plendze

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:48   #1896
Smarrita
Wtajemniczenie

Większośc nas do klubu należy, nie lepiej przepisy wrzucac właśnie tam? Wszystko byłoby ładnie posortowane a na forum ciężko odszukac później, co Wy na to?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:49   #1897
Agnessssa
Rozeznanie

Ja bym chciała iść spać ale mały oczywiście się rozpycha w najlepsze coby nie spać

Jutro rano teściowa ma przyjść bedzie prasowaac ubranka małego będzie jedno z głowy
Stary 2016-02-16, 22:58   #1898
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Większośc nas do klubu należy, nie lepiej przepisy wrzucac właśnie tam? Wszystko byłoby ładnie posortowane a na forum ciężko odszukac później, co Wy na to?

Też jestem za tym, bo nie nadążam z zakładkami. I w klubie jest już wątek na to przygotowany
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 23:08   #1899
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja bym chciała iść spać ale mały oczywiście się rozpycha w najlepsze coby nie spać

Jutro rano teściowa ma przyjść bedzie prasowaac ubranka małego będzie jedno z głowy
dla teściowej!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 23:14   #1900
kopycio
Rozeznanie

Cytat:

Teściowa... Kurczę moja to jest u mnie jak ją zaproszę np na urodziny tż i to tez nie zawsze przyjedzie. Co dopiero wpaść tak po prostu i to jeszcze pomoc.. Zazdroszczę!
Stary 2016-02-16, 23:18   #1901
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

ale super, że bedziesz miała pomoc
Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Jejuniiuuu poważne sprawy dzisiaj wyszły Patulinka oszczędzaj sie koniecznie, w szpitalu na pewno fachowo sie Toba zajmą

To dotyczy nas wszystkie właściwie, nie możemy dać d**y na końcówce, oszczędzamy sie i dbamy żeby donosić nasze brzuszki chociaż do 36 tyg!

Jutro mam wizytę i wyjątkowo sie boje przez te wszystkie wiadomości

CICHE PODCZYTYWACZKI nieładnie tak sie nie odezywać... Zapraszamy

Kejka----> nie moge znaleźć Twojego przepisu szpinkakowego napiszesz jeszcze raz proszę?

Placki ziemniaczane----> muszę je zjeść narobiłyscie mi mega smaka! W poznańskim sie mówi Plendze
będzie dobrze
choć ja też boję się mojej czwartkowej wizyty, skoro tyle się dzieje tu ostatnio u nas
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 23:25   #1902
madziara889
Zakorzenienie

Gratuluję wizyt.

Patulinka, kurcze mam nadzieję, że krążek pomoże.

Placki ziemniaczane kocham najbardziej z cukrem albo z gulaszem. Z tarciem ziemniaków nie ma problemu, bo wrzucam je do robota.

Gazowane
Woda obowiązkowo gazowana, chociaż lekko, niegazowana mi nie smakuje. Na słodkie napoje gazowane mam co jakiś czas szał ale przeważnie woda mi wystarcza.

Ostatnio mam szał na słodkie, no tak mnie ciągnie do ciast i pączków, ze nie daję rady. Na szczęście jeden kawałek sziennie mi wystarcza.

Kupiliśmy pralkę (mamy wspólną razem z mamą) i mama wygląda jakby miała focha o to, bo myślała, że inną kupimy (mniejszą) Nie no, pewnie lepiej kolejny miesiąc wozić pranie do siostry. Tak mnie zdenerwowala, że nie mogłam się uspokoić. Nie dość, ze unikała tematu jakby pealka była fanaberią, jak mówilam jakie oglądaliśmy to zero zainteresowania, to teraz źle, bo przywiozą w poniedziałek, a przecież mogłam zagadać z kuzynem to może by przywiózł (ostatnio o cokolwiek bym nie prosiła go to nigdy mu nie pasuje). Jeszcze się obraziła, że wróciła przed nami i musiała sama napalić w piecu Jej menopauza mnie wykończy.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 23:32   #1903
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Madziara nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi..i maluszkowi tez ale mama po prostu jak moj ojciec...czepia sie wszystkiego bez powodu widze. Mok stary ostatnio mial focha, bo sobie kupilismy xboxa...a konsola jest dla dzieci a nie dla doroslych!!

Malos jutro napisze dobra?
Plendze...jakbym mojego meza slyszala

Spoko Smarrita, masz racjewrzuce na klub jutro

Mikołaj <3
Stary 2016-02-17, 00:10   #1904
Polinezyjka
Zakorzenienie

Taaa nadrabianie was jest kosmiczne
dlatego!
dajcie spokój podczytującym wątek jak są daleko w tyle to nie dziwne, że wchodzą i powoli nadrabiają zanim przeczytają to co dziś do nich napisałyście to może byc tak, że skończymy ten wątek ehhehe

Po za tym czasem ciężko się znów wbić ale fajnie, że podczytują bo to znaczy, że wszystko u nich dobrze (tak to sobie tłumaczę) bo ja to się tak czasem zastanawiam co tam u niektórych co już od pewnego czasu umilkły
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
u mnie też na prawo nóżki, ale tak bardziej na dole jakby w pachwinie na prawym boku to sobie ewentualnie mogę poleżeć max 15 minut bo mu się zdecydowanie nie podoba i głową zaczyna wierzgać także wiem o czym mówisz...

tak mi się tęskni za leżeniem w wygodnej DLA MNIE pozycji
O TAK! tęsknię za wygodnym spaniem

A co do 15 min na prawym boku - Twoje dziecie się nie przekłada z lewa na prawo? Moja raz ma dupkę i plecki po lewej, i wtedy wygodniej mi na lewo, a raz się przesunie na prawo i wtedy znów śpimy na prawym boku

W sumie nie moge wyczaić jak jest dziś, ale spoko - położę się źle to zacznie się takie "tupanie", że od razu wyczaję
Cytat:
Melduję się po wizycie...
:ryczy:
Ostatnio mówiłam wam że czuje jak młoda ciśnie się główką w dół. Szyjka skrócona! Ma 23 mm, dodatkowo robi się rozwarcie od wewnątrz w kształcie litery Y!! :ryczy:
Mam kupić sobie passar i gin dał skierowanie do szpitala. Jutro będą mi zakładać i zostawia na parę dni. Dozylnie mam mieć podawane coś na rozwój płuc i ktg bo to spinanie się i twardnienie brzucha w dole to skurcze....
Jedyne pocieszenie że córcia ma się dobrze.
Mała waży 1470g. Mamy 30tc, serduszko i wszystko inne prawidłowo.

Ważne że szyjka zamknięta.
Och Kochana ! To daj znać po szpitalu co CI tam jeszcze powiedzą! Bądź dobrej myśli Na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kejka jestes moja boginia moj maz pierwszy raz w zyciu powiedzial " kochanie to bylo naprawde dobre i nie musialem doprawiac"
no i takim tez cudem dostalam od niego blender blendowalam smietane z serkami i mi sie spalil... wiec moj maz mowi ooo nie juz mnie nie bedzie w☠☠☠☠ial i pojechal i przywiozl mi nowiuski blender zelmera mowi ze to na walentynki
O jak super

Kochany mężuś

RUCHY
No ja w sumie czuje po całym brzuchu, ale najbardziej:
ucisk na pęcherz co jakiś czas,
ostatnio ucisk na szyjkę
łapki i jakieś przesunięcia tak bardzo nisko
dużą część ciała po lewej lub prawej stronie pępka - czyli pupcie i plecki
stopeczki kopiące po przeciwnej stronie - zazwyczaj bok brzucha, czasem gdzieś wyżej

WODA GAZOWANA

No cóż... ja wiem, że zdrowa nie jest ale piję butelke na dzień: żywiec zdrój bardzo mocno gazowana.
Jak mi się robi niedobrze (tak jak teraz mi jakoś niedobrze) to wypiję nawet całą butelkę w ciągu godziny.
Chodzi o to, że to jest najbardziej gazowana woda jaką znalazłam, i tylko po niej mi się odbija - a jak mi niedobrze to potrzebuję by mi się poodbijało.
I tak no koniecznie musi być w domu.

Jak mam ochotkę na słodkie to piję ją z soczkiem od dziadzia malinowym : love::l ove:

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Kabriela Ty nadal płci nie znasz?

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 01:32   #1905
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
jaki romantyk, blender na walentynki ale w sumie fajnie, ze coś przydatnego
Mogłaby już być chociaz połowa marca...

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
blender na walentyki, dobre patryska chociaż ja też wolę takie prezenty niż np. kwiaty
do gazowanego mnie specjalnie nie ciągnie, ale jak chłop sobie kupi pepsi to nie odmówię
wole dostac cos przydatnego nic cos zbednego co tylko bedzie zawadzac ;p a teraz Domis bedzie wiec akurat sie przyda..
tez chcialabym juz polowe marca

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja lubię praktyczne prezenty, w tym roku dostalam na walentynki bukiet róż, mieliśmy inaczej spędzić ten weekend ale wyszlo jak wyszlo, ze tż sie rozchorowal.
tez lubie praktyczne na kwiaty szkoda mi kase wydawac ;p
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Patryska ciesze sie!! Tak sie balam ze moze nie posmakowac gratki za blenderpewnie byl juz na wykonczeniu? Bo troche sie obwiniam
smakowalo i to jak a blender byl juz stary
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Jak lubisz pora to polecam moja ulubiona sałatkę

Składniki
Por
Papryka czerwona i zielona
Kukurydza
Pierś z kurczaka
Makaron muszelki małe/kokardki
Przyprawa gyros
2 łyżki majonezu

Pierś z kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki i wrzucamy na patelnie z olejem( troszkę musi go być) i smażymy posypując całym opakowaniem przyprawy gyros + szczypta chilli pieprz cayene. Makaron gotujemy. Studzimy kurę i makaron. W międzyczasie kroimy pora na plasterki papryki w kosteczki. Wrzucamy warzywa pokrojone do dużej miski i dodajemy kukurydze wystudzony makaron i kurczaka z całym olejem z patelni. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i znów mieszamy. Gotowe i pyszne!
jutro robie
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Kamień z serca. Wszystko w porządku. Mam 32t3d Mały wazy 1687g. Nos w tatusia nie wiem jak to gin zauwazyl mozna isc spokojnie spac. Zabulilam za wizytę,ale za to nabrałam darmowych probek

Cytat:
bardzo dobry pomysl

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 01:56   #1906
Agnessssa
Rozeznanie

Płakać mi się chce.... krece się w prawo i w lewo jakbym owsiki miała i nie mogę spać aż się boję że małemu coś zrobię. W ciągu godziny przekrecalam się już z milion razy. Aż maly czkawki dostał...

Nie wiem czemu tak jest... będę jak zombie chodzić
Stary 2016-02-17, 05:14   #1907
madziara889
Zakorzenienie

Obudził mnie tak silny ból głowy, że mam ochotę gryźć ściany
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 05:45   #1908
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej w końcu po to jest to zrobione..

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Współczuję. A ciśnienie ok?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 07:13   #1909
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wlasnie ajakie masz ciśnienie? Moze cos nie teges? Jedz sniadanie i na spacer! Dotlenić sie

Cytat:
Płakać mi się chce.... krece się w prawo i w lewo jakbym owsiki miała i nie mogę spać aż się boję że małemu coś zrobię. W ciągu godziny przekrecalam się już z milion razy. Aż maly czkawki dostał...

Nie wiem czemu tak jest... będę jak zombie chodzić

Mam nadzieje ze udało Ci sie przysnąć

Miałam wstać rano i tżtowi zrobic kanapki do pracy ale nie dałam rady tak mnie ciągnie więzadło ze zaraz oszaleje wiec leżę grzecznie i czekam az przejdzie

Zapowiada sie u mnie cudny dzien a mały ma mega czkawkę, az brzuch mi skacze

Dziewczyny o jakim klubie piszecie? Czy ja tam moge tez?
Stary 2016-02-17, 07:39   #1910
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
To pessar czy krążek zakładają?? To są 2 różne rzeczy
24 mm miałam z małą w 29 tyg i tez chcieli mi krążek wsadzić. Gdyby nie zagraniczny poród, załozyliby pewnie. Dociągnęłm prawie do terminu

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

sorry 29 mm w 29 tyg a w 32 coś koło 2 cm
Nie wiem kochana czy to pessar czy ten krążek bo się na tym nie znam. Gin kazał kupić pessar kolnierzowy szyjki macicy i ma zakładać w szpitalu.
Właśnie jestem w drodze do szpitala. Spać za bardzo nie mogłam no bo ciągle zle myśli. Wiem że sytuacja nie jest tragiczna, ale to chyba zrozumiałe że martwię się o naszą córkę....
Dodatkowo muszę być na czczo więc czuje się okropnie.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 07:54   #1911
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kochana czy to pessar czy ten krążek bo się na tym nie znam. Gin kazał kupić pessar kolnierzowy szyjki macicy i ma zakładać w szpitalu.
Właśnie jestem w drodze do szpitala. Spać za bardzo nie mogłam no bo ciągle zle myśli. Wiem że sytuacja nie jest tragiczna, ale to chyba zrozumiałe że martwię się o naszą córkę....
Dodatkowo muszę być na czczo więc czuje się okropnie.
Ja na pessar mowilam krążek
Trzymam kciuki...jak będziesz miała neta to daj znac jak tam...zakładanie nie jest przyjemne ale idzie przeżyć.

A tak w ogóle to hellou. Wstałam o 5.45 i sie kładę znow, maz Sis Kuba zajął.
Wczoraj przyszła ta moja kosmetyczka beaba. Troche inaczej ja sobie wyobrażałam, nie wiem czemu. Fajna jest, faktycznie duO mieści.
Kropcia ty ja bierzesz do szpitala? Będziesz ja podpisywać jakoś, zeby nikt nie buchnął? Ja dałam tam rzeczy dla małego-kremy, 6 pampersow, chusteczki, smoczek, laktator, herbatkę laktacyjna i tyle...co wsadziłas lub planujesz dac do swojej?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:14   #1912
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie, przecież mamy tam miejsce

WIZYTA----> szykuje sie, mam na 10, wczoraj było golenie Bożeny na ślepo
Ciekawa jestem co u naszego Skarba i ile urósł... Dam Wam znać i postaram sie nie przynosić niepokojących wieści

Dzien dobry

Zmiany? Zawsze na lepsze
Stary 2016-02-17, 08:31   #1913
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
WIZYTA----> szykuje sie, mam na 10, wczoraj było golenie Bożeny na ślepo
Ciekawa jestem co u naszego Skarba i ile urósł... Dam Wam znać i postaram sie nie przynosić niepokojących wieści

Dzien dobry
To czekamy na dobre wieści
Ja czekam w kolejce na izbie przyjęć.
Stary 2016-02-17, 08:39   #1914
velika
Winter is coming

witam się z rana zaczynam 33 tydzień
Malos powodzenia na wizycie mi się dzisiaj śniło, że miałam rodzić i ogarniałam bożenę
patulinkadaj znać jak tam w szpitalu
moja mała dzisiaj szalała w nocy, obudziła mnie, rozpychała się jak nie wiem. Ale od rana już jest normalna

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:45   #1915
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Velika, Patulinka dzieki

Wrzucam brzuchol przed wizyta 32+5, jakoś tak mi sie utarło ze 17 robię foty brzucha...
Wiec jest
- 17 grudnia
- 17 stycznia
- 17 lutego

Rośniemy!!!

ImageUploadedByWizaz Forum1455695096.510045.jpg

Zmiany? Zawsze na lepsze
Stary 2016-02-17, 09:05   #1916
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam z rana, po PRZESPANEJ NOCY!!!

Poli, moje dziecie sie nie przeklada z lewa na prawo lezy caly czas tak samo, na 100% jedynie glowa, nozki i raczki wedruja...reszta nie-ee.

Podziwiam ze pijecie gazowana wode...dla mnie to nierealne. Nie napije sie tym no i przeszkadza mi to "odbijanie". Ja wypijam zywca niegaz.- 1,5 butelki dziennie od prawie roku kiedys nie pilam w ogole a teraz juz sobie nie wyobrazam

Agnesssa wiem o czym mowisz...ostatni miesiac minimum mialam to samo. Dzis pierwsza noc normalna..

Madziara biedactwo

Malos kciuki za wizytezdjecie zobacze na kompie

Patulinka bedzie okej. Swoja droga wg mnie ciezarne nie powinny przechodzic przez izbe przyjec. U nas od razu na oddzial i oddzial zalatwia formalnosci te co na iP.

Mikołaj <3
Stary 2016-02-17, 09:10   #1917
patulinka94
Zadomowienie

Kejka gratuluję przespanej nocy. W końcu ci się należało!
Niestety tutaj się czeka. Zastanawia mnie jak to wygląda kiedy kobieta przyjeżdża rodzic, też się czeka?
Stary 2016-02-17, 09:13   #1918
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kurcze przed ciążą doprowadziłam mój organizm do wspaniałego stanu, bez cukru, oczyszczałam się, piłam dużo zielonych koktajli, jadłam kasze, na parze warzywa, czasem mięso ryby, dużo owoców i warzyw surowo.
No a potem w ciąży coś się popitoliło.

W każdym razie, czytam i ubolewam nad moim ponownym uzależnieniem od słodkiego, które wyrobiłam w ciąży:
http://www.akademiawitalnosci.pl/cuk...ia-jak-silnie/

Ja jestem za tym by nie tłumaczyć się ciążą i wziąć się w garść i pożegnać ze słodyczami, ale to nie tylko słodycze bym musiała pożegnać
(Bo takie gadanie: teraz mogę jeść, bo ciąża, potem będę karmić to będę bardziej dbać jakoś mnie nie przekonuje, ba wręcz się boję nawrotów moich problemów zdrowotnych z przed ciąży, które znikły za sprawą odstawienia cukru na dodatek po porodzie hormony się wysypią lawinowo i różnie to może być)
Przed ciążą ograniczyłam cukier z wszystkiego tylko naturalny z owoców zostawiłam no i czasem ksylitol.
Czyli jogurciki, jakieś te płatki różne, gotowe jedzenie prawie wszędzie tam jest cukier. W ogóle jak szłam na zakupy to na samym początku nie wiedziałam co kupować - wszędzie w składzie znajdywałam cukier.
Ale za to po paru miesiącach bez cukrowej diety zmniejszyło mi się łojotokowe zapalenie skóry głowy
Grzybice nie wracały.

Ale do tego to muszę się znowu bardzo bardzo bardzo mocno zmotywować, bo czuję, że się po prostu uzależniłam To troszkę jak rzucanie palenia - jak rzucić gdy się lubi jeść słodycze/palić. Na szczęście palenie rzuciłam dawno temu.

RUCHY DZIECKA
o to mi córeczka zrobiła leniwą noc + leniwy poranek
No nie ładnie!
W nocy w ogóle nie czułam ruchów - starałam się nie panikować, po prostu zasnąć.
Rano też jakaś lipa, teraz coś tam lekko zabulgotała ale to nie jej normalne ruchy

Za chwile to chyba będę potrząsać brzusiem

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Dziewczyny o jakim klubie piszecie? Czy ja tam moge tez?
Napisz do Lulki
Cytat:
Wiec jest
- 17 grudnia
- 17 stycznia
- 17 lutego

Rośniemy!!!

Załącznik 6202941
O jesu! Ale za☠☠☠iste zestawienie i jakie fajne majteczki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:30   #1919
renata3_
Rozeznanie

patulinka94 a będziesz musiała po założeniu passera czy krążka leżeć czy można normalnie funkcjonować do końca ciąży ?
Stary 2016-02-17, 09:31   #1920
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja na pessar mowilam krążek

Trzymam kciuki...jak będziesz miała neta to daj znac jak tam...zakładanie nie jest przyjemne ale idzie przeżyć.

A tak w ogóle to hellou. Wstałam o 5.45 i sie kładę znow, maz Sis Kuba zajął.

Wczoraj przyszła ta moja kosmetyczka beaba. Troche inaczej ja sobie wyobrażałam, nie wiem czemu. Fajna jest, faktycznie duO mieści.

Kropcia ty ja bierzesz do szpitala? Będziesz ja podpisywać jakoś, zeby nikt nie buchnął? Ja dałam tam rzeczy dla małego-kremy, 6 pampersow, chusteczki, smoczek, laktator, herbatkę laktacyjna i tyle...co wsadziłas lub planujesz dac do swojej?

U mnie w szpitalu są sale 2-osobowe wiec bedzie tylko jedna podejrzana zreszta chciałabym wykupić sale VIP jeśli bedzie wolna. Ma super łóżko TV bez opłat osobna łazienkę ręczniki fotel do karmienia/dla gości i rodzina może Cie w tym pokoju odwiedzać a nie na korytarzu jak jest w przypadku innych pokoi. Włożyłam do niej pampersy, tetry, kosmetyki do kąpieli smoczek, ręcznik kąpielowy i mokre chusteczki

Szykuje sie na sesje brzuszkowa

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-17 o 09:33
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości