I jak po wyborach? Wrażenia. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-22, 09:24   #691
Nadin
Zakorzenienie

Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Pani Beger ma swój sklep spożywczy

Ona tak nisko nie upada, żeby marchewką się zajmować
Oj to powstanie sieć sklepów spożywczych Renatki

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:25   #692
beti33
Raczkowanie

Red face Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

Cytat:
Napisane przez funky_girl Pokaż wiadomość

A współpracę z USA to tak SLD wzięło sobie do serca, że w yniku tego większość państw europejskich się na nas zezłościła, a w satyrach robimy za drugiego pieska wujka Sama tuż obok Wielkiej Brytani. Rzeczywiście - trzeba być dumnym z tego, że jesteśmy na każde zawołanie USA - jest raczej nad czym zapłakać.
Właśnie za rządów Millera byliśmy traktowani jak sojusznicy, kiedy wspólnie z USA wysyłaliśmy ludzi na wojne z terroryzmem- a nie tak jak to zrobił PIS Polska zaczęła być traktowana jako chłopcy na posyłki. Dochodziło do komicznych sytuacji jak to samolot z Kaczyńskim został nie wpuszczony do USA, jak to Kaczyński gdy już przyjechał do USA był mylony z wieloma osobami i potrzeba było sporo czasu zanim zorientowali się z kim mają do czynienia...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
a to fakt
I za rządów Millera było także najwięcej afer korupcyjnych oraz przekrętów. Ale kto o tym pamięta - tak to się dobrze wiodło Polsce.
Odnośnie PISu to mam nadzieje, że sprawy telegrafu i pc zostaną mam nadzieję rozliczone w tej kadencji... Lipiec z PISu wyrzucony za korupcje, inny za handlowanie narkotykami, kolejny okazał się agentem z układu... paranoja szkoda gadać,

A co do PO to nawet nie musi rządzić by "przekręty szły" i uwłaszczać się na majątku tak ważnym dla Polski i Polaków czyli szpitalach - jak to z ostatnią sprawą Sawickiej

Ale oczywiście przekręty to tylko SLD haha

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
to nie ma nic do rzeczy - bo na to pracowały i poprzednie rządy.
Cytat:
Napisane przez @marta@ Pokaż wiadomość
To ma dużo do rzeczy bo gdyby prezydentem wówczas był Pan Kaczyński to byśmy do NATO ani UE nie wstąpili mimo, że pracowały na to poprzednie rządy.
Oczywiście jak to w życiu SUKCES MA WIELU OJCÓW a wszystkiemu co złe to winne tylko SLD

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i powiedzieć, że za rządów Kaczyńskiego w życiu nie bylibyśmy przyjęci do UE
Stary 2007-10-22, 09:26   #693
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to będziesz się zastanawiać? TO NIE ZAPAMIĘTAŁAŚ?

No wiesz, ale jednak część na PO głosowała nie?

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:27   #694
megi.3
Zadomowienie

Wynik wyborów jest super : jupi:

pewnie że mogłoby byc jeszcze lepiej, ale dobrze że PO wygrało

Teraz tylko obawiam się dwóch rzeczy : że z jakiegoś powodu unieważnią wybory - niewiarygodne, ale możliwe biorąc pod uwagę ostatnie dwa lata rządów .... i druga rzecz - prezydent będzie im przeszkadzał w skutecznym rządzeniu.
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:28   #695
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
O właśnie. Jutro do roboty - chowam szampana do lodówki i grzecznie idę nabierać sił przed pracowitym dniem

A propos wyborów - dla mnie był to wybór pomiędzy krajem demokratycznym a policją polityczną pukającą do drzwi nieprawomyślnych. Cieszę się z wyboru PO, ale nie zamierzam ukrywać, że po ostatnich 3.000.000 mieszkań budowanych w koalicji z Samozgrozą moje zaufanie do polityków mierzy się w miligramach
Pamiętam też klęskę AWS-u. Oby to była przeszłość.

Zasypiając w nadziei na normalny kraj pracowitych ludzi, bez konferencji CBA, z miłym i uczynnym urzędnikiem oraz poszanowaniem prawa oskarżonych do obrony życzę wam i sobie przebudzenia w lepszym kraju

zgadzam się w 100% , mogliby chociaż dać te mierne 1,5 mln mieszkań.... a dali zero i zbudowali o ile pamiętam 8 km autostrad, w tym w moim Gdańsku 500 m

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:31   #696
funky_girl
Raczkowanie

chodziło mi o to, ze wszyscy uwaliliście sie na PiS jakby reszta była święta. Taka radośc że PO wygrało a i tak bedzie to samo co było wcześniej - nie czarujmy się. Jedyną zmianą będzie to że przedstawiciel Polskiego rządu będzie sie prezentował i ładnie wypowiadał (co prawda bedzie seplenił, ale taki mały szczegół niekomu nie przeszkdza :P )

www.missaliciakeys.net
funky_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:32   #697
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to, ze wszyscy uwaliliście sie na PiS jakby reszta była święta. Taka radośc że PO wygrało a i tak bedzie to samo co było wcześniej - nie czarujmy się. Jedyną zmianą będzie to że przedstawiciel Polskiego rządu będzie sie prezentował i ładnie wypowiadał (co prawda bedzie seplenił, ale taki mały szczegół niekomu nie przeszkdza :P )
W sumie, chyba lepiej żeby seplenił niż gdyby mu stołek musieli podstawiać bo do mikrofonu nie sięga

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 09:34   #698
Gonia
Zakorzenienie

wiecie czego nabardziej się boję? że PO zachłyśnie się władzą i nie sprostuje wielkim wymaganiom i nadziejom Polaków....

Ale trzymam za nich mocno kciuki i życzę PO i nam wszystkiego najlepszego i spełnienia chociaż połowy zobowiązań. I w końcu spokoju, radości ale oczywiście bez ,,układu" ;-) i bez korupcji. I oczywiście odbudowania naszego miernego od 2 lat wizerunku na świecie.

Stary 2007-10-22, 09:37   #699
funky_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość
Właśnie za rządów Millera byliśmy traktowani jak sojusznicy, kiedy wspólnie z USA wysyłaliśmy ludzi na wojne z terroryzmem- a nie tak jak to zrobił PIS Polska zaczęła być traktowana jako chłopcy na posyłki.
chyba tylko USA traktowało nsa jako sojuszników, przecież cała Europa była oburzona kiedy wysłaliśmy wojska do Iraku. Zarzucano Polsce że jest zbyt proamerykańska. I to właśnie wtedy Polska była chłopcem na posyłki dla USA.

z tym terroryzmem Iraku to też jest wątpliwa sprawa....ale to inan bajka....

www.missaliciakeys.net
funky_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:38   #700
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wygrał PiSD to też szły dziękczynne msze i radość była nie z tej ziemi, tylko, że wtedy inni ludzie się cieszyli.

Nikt nie jest dokonały.

A tak na powaznie: może nie wyciągajmy spraw "urody", bo o nia najmniej u polityka chodzi. To taki apel ogólny.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:41   #701
kasiag-01
Wtajemniczenie

Ogromnie się cieszę z wyników wyborów
Oczywiście Kaczka z tego co donosi portal TVN 24 chce mieć udział w doborze głownych posad w Ministerstwach
Aby tylko nie psuli!!!!
Mieli swoje 5 minut i tylko sie kompromitowali w Polsce i na świecie,
Polska była jedynem ktrajem na świecie ktora nie odróżniała swego Prezydenta od Premiera!!!!
tworzyli Państwo policyjne!!!!
Ach długo by wymieniać , ale po co!!!

PIW PAW I PO PTAKACH !!!
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:41   #702
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba

A tak na powaznie: może nie wyciągajmy spraw "urody", bo o nia najmniej u polityka chodzi. To taki apel ogólny.
Jak nie jak tak

A te niebieskie koszule podkreślające niebieskie oczęta ?

I tak się wygrywa wybory

201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:43   #703
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
Ogromnie się cieszę z wyników wyborów
Oczywiście Kaczka z tego co donosi portal TVN 24 chce mieć udział w doborze głownych posad w Ministerstwach
Aby tylko nie psuli!!!!
Mieli swoje 5 minut i tylko sie kompromitowali w Polsce i na świecie,
Polska była jedynem ktrajem na świecie ktora nie odróżniała swego Prezydenta od Premiera!!!!
tworzyli Państwo policyjne!!!!
Ach długo by wymieniać , ale po co!!!

PIW PAW I PO PTAKACH !!!

Kaczor może sobie chcieć..... szefem rządu będzie Tusk i to on bedzie dobierał sobie ministrów. Kaczor ma g.... do gadania.....

Stary 2007-10-22, 09:45   #704
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Jak nie jak tak

I tak się wygrywa wybory

to fakt... pamiętacie Kwacha jak wygrał prezydenturę? Na bilbordach pięknie opalony, odchudzony z niebieskimi szkłami kontaktowymi i oczywiście niebieściutka koszula.... mysle, że wygrał głónie dzieki kobietom

Stary 2007-10-22, 09:45   #705
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:

I tak się wygrywa wybory

niebieskie koszule to zaczął A. Kwaśniewski
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:46   #706
beti33
Raczkowanie

Cytat:
chyba tylko USA traktowało nsa jako sojuszników, przecież cała Europa była oburzona kiedy wysłaliśmy wojska do Iraku. Zarzucano Polsce że jest zbyt proamerykańska. I to właśnie wtedy Polska była chłopcem na posyłki dla USA..
Ok może się coś zmieniło geograficznie i m.in. Wielka Brytania, Dania i Hiszpania - które brały udział w misji stabilizacyjnej w Iraku - nie należa do EUROPY
Stary 2007-10-22, 09:46   #707
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Z tym, że cała Europa miała nam za złe wysłanie wojsk do Iraku to ja bym dyskutowała, no chyba, że Wielka Brytania nie jest w Europie, a to przecież jeden z największych sojuszników USA w Iraku.

I tez apeluję byśmy powstrzymały sie od przytyków na temat urody, chociaz korci... oj korci... taka babska złośliwość.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:47   #708
Aaś
Zakorzenienie

A ja się cieszę i wierzę w PO. Oczywiście beda wpadki, będzie rozlokowywanie swoim w ministerstwach ale na miłość boską bez tej wrogości, zawiści i zaściankowości

A najbardziej cieszę się z nieobecności w nowym Sejmie panów Giertycha, Leppera, Wierzejskiego, Maksymiuka i spółki. O!

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
I tez apeluję byśmy powstrzymały sie od przytyków na temat urody, chociaz korci... oj korci... taka babska złośliwość.
Nie babska złośliwośc tylko samo życie Ktoś tu przywołał Kwaśniewskiego i te jego piękniuśkie koszule. A piekna opalenizna Leppera i cała zmiana jego wizerunku? Niby nie powinno się patrzeć na urodę i ubiór ale zawsze naszą sympatię budzą ludzie ubrani przynajmniej schludnie A to w polityce miedzynarodowej jest dość ważne - zaskarbić sobie sympatię. Pamiętacie spotkanie Kaczyński-Bush? Bush rozluźniony, ładny garnitur, Kaczyński spięty, za krótki krawat, za ciasna marynarka...-> temat numer jeden w prasie amerykańskiej. Takie życie.

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2007-10-22 o 09:56 Powód: dopisek
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:49   #709
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie jak tak

I tak się wygrywa wybory

Nie, nie, to całkiem co innego, jak polityk chce sobie poprawic wyniki i robi co może żeby się upiekszyć. To ludzkie w koncu. Każdy chce byc jak najpiekniejszy.
Kwestia tylko tego, czy wyborca da się na to nabrać

A całkiem inna sprawą jest wyciąganie przez wyborców takich rzeczy jako ważne. Bo wzrost, kolor włosów, kształt uszu nie powinny miec wpływu na nasze wybory. Nooo, chyba ze to konkurs piękności.

Polityk może sobie pozwalac na to, zeby wydać się pięknym. A wyborca nie powinien się tym kierować.

Bo mnie np podoba się Olejniczak. (Dobra, może mam spaczony gust ) I co, mam na niego głosowac, bo uważam, że miło mi będzie na niego popatrzeć w telewizji? Albo, że bedzie pięknie wygladał na spotkaniach międzynarodowych?
To były pytania retoryczne.

Stary 2007-10-22, 09:56   #710
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A całkiem inna sprawą jest wyciąganie przez wyborców takich rzeczy jako ważne. Bo wzrost, kolor włosów, kształt uszu nie powinny miec wpływu na nasze wybory. Nooo, chyba ze to konkurs piękności.

Polityk może sobie pozwalac na to, zeby wydać się pięknym. A wyborca nie powinien się tym kierować.
.
Nie powinny mieć - ale mają wpływ. I to OGROMNY. Możemy podyskutować o marketingu politycznym, bardzo proszę.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:56   #711
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Bo mnie np podoba się Olejniczak. (Dobra, może mam spaczony gust ) I co, mam na niego głosowac, bo uważam, że miło mi będzie na niego popatrzeć w telewizji? Albo, że bedzie pięknie wygladał na spotkaniach międzynarodowych?
No OCZYWIŚCIE!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 09:57   #712
201710120930
Konto usunięte

Moim zdaniem polityk powienien mieć przede wszystkim / no może nie przede wszystkim/ poczucie humoru ..na swój temat
Ostatnio fajny czytałam artykuł o amerykańskich prezydentach .
Ci co go mieli potrafili swe wady czy charakteru czy urody przekuć na zalety .I w ten sposób nawet ..wygrać wybory .

Kaczyńscy chyba go nie mają/tzn prywatnie czytałam,że mają ale publicznie masakra/ i każdy żart odbierają jako atak w swoim kierunku
Może to wynika z kompleksów?
Mniejsza z tym
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:00   #713
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Nie wdając sie w szczegóły dyskusji, które się wywiązały na wątku...Jestem diabelnie szczęśliwa, że wygrało PO, swego czasu miałam jeszcze nadzieję, że PiS faktycznie chce dobrze, ale przeszło mi i to dość szybko. Cieszę się, że w tych wyborach uczestniczyłam, jak pewnie większość Wizażanek.

Łajka, taak, oni chyba mają jakiś kompleks...niską samoocenę chyba
Stary 2007-10-22, 10:02   #714
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem polityk powienien mieć przede wszystkim / no może nie przede wszystkim/ poczucie humoru ..na swój temat
Ci co go mieli potrafili swe wady czy charakteru czy urody przekuć na zalety .I w ten sposób nawet ..wygrać wybory .

Kaczyńscy chyba go nie mają/tzn prywatnie czytałam,że mają ale publicznie masakra/ i każdy żart odbierają jako atak w swoim kierunku
Mniejsza z tym
Z tymi kompleksami to masz rację.
Stary 2007-10-22, 10:03   #715
beti33
Raczkowanie

PIS nie może pogodzić się z porażką :

"Piotr Gursztyn pisze też, że w Prawie i Sprawiedliwości rozważany jest wniosek o unieważnienie wyborów z powodu przedłużającej się ciszy wyborczej. Dodaje, że konstytucjonaliści uważają, że nie jest on pozbawiony podstaw.

Gursztyn podsumowuje, że Państwowa Komisja Wyborcza swoją bezradnością może doprowadzić do tego, że pod znakiem zapytania znajdzie się legalność decyzji wyborczej kilkunastu milionów Polaków. (IAR) "

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...8&ticaid=14af2
Stary 2007-10-22, 10:04   #716
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie, to całkiem co innego, jak polityk chce sobie poprawic wyniki i robi co może żeby się upiekszyć. To ludzkie w koncu. Każdy chce byc jak najpiekniejszy.
Kwestia tylko tego, czy wyborca da się na to nabrać

No smaczny kąsek z niego, owszem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:04   #717
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinny mieć - ale mają wpływ. I to OGROMNY. Możemy podyskutować o marketingu politycznym, bardzo proszę.

Nie, nie możemy, bo mnie temat marketingu mierzi

Nie wierzę w olbrzymią siłe reklamy, nie wierzę, ze na dłuszą metę to cos daje. Nie bardzo lubię wciskanie mi jaki to marketin jest wszechmocny. Może jest. Raz.
A potem jak produkt okazuje się słaby, to cały marketing można sobie potłuc o ... cokolwiek. Bo drugi raz nikt bele czego nie kupi.

Tak mysle i nic więcej ode mnie na ten temyt nikt nie wyciśnie
Tak, tak, nie znam się I chcę taka pozostać. Proszę mi tu marketingiem oczu nie mydlić, bo to temat dla mnie nieistniejący

Najchętniej cały tekst bym sobie wytłusciła, napisała na czerwono i każdy wyraz podkresliła wykrzyknikiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 10:09   #718
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
No OCZYWIŚCIE!
Dopiero teraz mi to mówisz?

Cytat:

Mniejsza z tym
Łajko masz racje. I dotyczy to nie tylko polityków. Wszystkich innych ludzi także.
Jesli ktos nie ma dystansu, do siebie, swojego spojrzenia na świat (pomijam marketing ) i swojej cielesności ten jest człowiekeim skłonnym do przekonywania na siłe do tego co on uważa za stosowne.

Stary 2007-10-22, 10:11   #719
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość
PIS nie może pogodzić się z porażką :

"Piotr Gursztyn pisze też, że w Prawie i Sprawiedliwości rozważany jest wniosek o unieważnienie wyborów z powodu przedłużającej się ciszy wyborczej. Dodaje, że konstytucjonaliści uważają, że nie jest on pozbawiony podstaw.

Gursztyn podsumowuje, że Państwowa Komisja Wyborcza swoją bezradnością może doprowadzić do tego, że pod znakiem zapytania znajdzie się legalność decyzji wyborczej kilkunastu milionów Polaków. (IAR) "

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...8&ticaid=14af2
Haha!! Wczoraj jak przedłużali tę cisze w nieskończoność dokładnie to samo powiedziałam siostrze! Cyt. "Zobaczysz. PiS jutro będzie składać protest wyborczy, że jakieś przekręty były"
A to ci "niespodzianka"
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:13   #720
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

jestem zawiedziona że wygrało PO... chociaz było to do przewidzenia ale miałam jesczez nadzieję...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości