I jak po wyborach? Wrażenia. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-21, 23:53   #601
funky_girl
Raczkowanie

Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
dostałam dziś coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v= ExKWyLATNz0
nie moge oglądać - co tam jest ?

www.missaliciakeys.net
funky_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 23:55   #602
Angel@
Zakorzenienie

Ale tu mi nie chodzi o wygląd zewnętrzy, tylko o to że nie potrafi reprezentowć kraju.
W ubiegłych wyborach głosowałam na niego. Ale po tych wszystkich aferach, prowokacjach, oszustwach, niespełnionych obietnicach i chwaleniu się nie swoimi zasługami nie mogę na niego patrzeć.
Z pewnością PO też nie spełni w pełni swoich obietnic wyborczych ale aż tak źle na pewno nie będzie. Wierzę w to.

Dobranoc. Fajnie będzie mi się dzisiaj zasypiało
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 23:55   #603
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky_girl Pokaż wiadomość
nie moge oglądać - co tam jest ?
http://pl.youtube.com/watch?v=%20ExKWyLATNz0
Stary 2007-10-22, 00:09   #604
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Ale super! Głosowałam na PO, po to by nie wygrał PiS i myślę, że wielu Polaków tak zrobiło. W sumie nawet nie chodzi o program, nie chodzi o to kto łądniejszy i lepiej wygadany, tylko chodzi o to by wybrać mniejsze zło. Bo ja nie mam już zadnych idoli w polskiej polityce. Nie chciałam żeby PiS wygrał i ciesze sie, że teraz kto inny ma szansę zmienić nasz kraj. A co z tego wyjdzie zobaczymy.

I tak jak napisała juz wześniej jedna z wizażanek... będę teraz chetniej oglądac tv publiczną.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 00:10   #605
funky_girl
Raczkowanie

a jak można wypełniać swoje obietnice skoro drugia partia ciągle przeszkadza w wykonywaniu zadania?
Wiecie co, chciałabym jak najlepiej dla Polski, ale zobaczycie że wszssycy przejedzimy się na tym PO.
A potem zagłosujecie na LiD - bo oni jeszcze u władzy nie byli.
Smieszy mnie też to, ze LiD znalazł sie w parlamencie. Dobrze wiemy co się działo za ich rządów, takiego złodziejstwa i takich przekrętów jak w tej partii jeszcze świat nie widział - jednak znalazłą się "inteligencja" która wierzy w patriotyzm tej partii. Czy ludzie nie mają mózgów?

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 00:20   #606
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
a jak można wypełniać swoje obietnice skoro drugia partia ciągle przeszkadza w wykonywaniu zadania?
Wiecie co, chciałabym jak najlepiej dla Polski, ale zobaczycie że wszssycy przejedzimy się na tym PO.
Smieszy mnie też to, ze LiD znalazł sie w parlamencie. Dobrze wiemy co się działo za ich rządów, takiego złodziejstwa i takich przekrętów jak w tej partii jeszcze świat nie widział - jednak znalazłą się "inteligencja" która wierzy w patriotyzm tej partii. Czy ludzie nie mają mózgów?
chyba przesadziłaś
Stary 2007-10-22, 00:22   #607
carolinascotties
Zakorzenienie

czy ja wiem... wyrazila pytajaco swoja opinie...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 00:24   #608
Shemreolin
Zakorzenienie

Wiesz co funky... prawda jest taka, że politycy zmieniaja partie jak rękawiczki, poza nielicznymi przypadkami fanatyzmu partyjnego jak Romek czy Lepper i im poodbni. Taka jest rawda, że w każdej partii sa złodzieje, a jak trzeba to sobie przejdą do innej byle by tylko móc dalej obrabiać państwo. Kiedys tez tak myślałam, że jedno to tacy wspaniali a inni to sami złodzieje. Ale rzeczywistosc jest taka, że większosć z poslów, którzy przed kamerami skaczą sobie do oczu, potem idzie do stołówki i gada przy kotlecie o zeszłotygodniowej imprezie. Dlatego nie można powiedzieć, że ci to super, a tamci be.

Stary 2007-10-22, 00:26   #609
funky_girl
Raczkowanie

dlaczego przesadziłam? jesli któraś z Was ma trochę więce lat i głosowała w wyborach które doprowadziły do rządów (wtedy) SLD - niech sie przyzna teraz.
Tak się bronicie przed prawicą, a co lewica zrobiła dla Was wtedy ?

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 00:33   #610
Shemreolin
Zakorzenienie

funky, ja mam 26 lat a nie pamiętam dokładnie tamtego czasu, bo polityka nie interesowała mnie aż w tak dużym stopniu. Mam w zwiazku z tym pytanie do ciebie jako do osoby młodszej ode mnie. Jaka jest Twoja znajomość tamtego okresu w polityce? Czy powtarzasz tylko to co mówią u ciebie w rodzinie, czy swoje zarzuty opierasz na własnych obserwacjach? To nie jest złosliwe pytanie, bo zakłądam, że sa ludzie, którzy w wieku nastoletnim interesują sie polityką (znam takich). Być może jestes jedna z nich i wiesz o czym piszesz...

Od razu uprzedzam, że ja specjalnie za lewicą nie jestem i nie byłam. Tym bardziej za prawicą nie jestem, jako antyklerykał zdecydowany (a nic mnie nie wnerwia bardziej w prawcy niż sztama z czarnymi szeregami).

Stary 2007-10-22, 00:37   #611
funky_girl
Raczkowanie

to co moja rodzina ma do powiedzenia w sprawie polityki nie interesuje mnie zbytnio. Właściwie nie rozmawiam z nimi na ten temat bo mają ważniejsze sprawy na głowie niz oglądanie tych bdur w tv.
A tak sie skałada że tamten żenujący okres SLD-owskich rządów pamiętam doskonale.

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 00:46   #612
Shemreolin
Zakorzenienie

No dobrze, ale w takim razie powiedz mi proszę, czy znasz taką partię, która by była czysta jak łza. Bo ja nie znam... Dlatego, że każda partia składa sie wielu ludzi, a nie każdy z nich musi byc zaraz uczciwy. Zawsze i wszędzie znajdą się jacyś złodzieje i krętacze, a jak wyjdzie na jaw ich uczynek, to oskarżana jest cała partia. Chciałabym podkreślić, że piszę o wszystkich partiach a nie tylko o SLD. Tak naprawde każde wybory to loteria. 2 lata temu wyborcy uwierzyli PiS-owi, że zmieni kraj, że korupcji nie bedzie.A korupcja jak była tak jest i będzie. ZAWSZE! Tak samo jak zawsze ludzie będa kradli, zabijali, gwałcili i robili wiele innych rzeczy. Oczywiście można ograniczyć taki proceder, starać sie znaleźć najlepszy system by z tym walczyć, ale nigdy nie wypleni się z ludzi zła raz na zawsze. Politycy to też ludzie, tym bardziej narażeni na "kuszenie", że maja ogromną władzę. A wiadomo jak to działa na człowieka, jak jest słabego charakteru, a mu kaska płynie przed nosem.

Nie chce by mój post został odebrany jako usprawiedliwianie. Chodzi i raczej o to, że bez sensu jest sie kłocic o to kto kradnie, jaka partia jest super, a jaka nie. Przez tych kilkanaście lat mogliśmy sie już nauczyć, że nie ma ideałów. Co najwyżej możemy miec nadzieję,że jedni okłamia nas mniej od innych.

A co zrobi PO, to zobaczymy. Dałam im kredyt zaufania, ale to nie znaczy, że ociekam głupotą.

Stary 2007-10-22, 00:59   #613
funky_girl
Raczkowanie

nigdy nie napisałam że Ci, którzy głosowali na PO to głupcy.
Oczywiscie ze zgadzam się z Toba - nie ma partii nieskazitelnej. PiS nawet nie zdążył do końca sprzątnąć syfu po SLD.
Zadziwia mnie jednak łatwowierność ludzi w moim wieku, którzy cieszą się "bo teraz nam będzie lepiej". Troche to naiwne, nie sadzicie?
hasła typu: "teraz bedzie nam lepiej", "w końci nie bedziemy się wstydzić", "polacy wracajcie do Polski" są co najmniej żenujące. Zwłaszcza to ostatnie.
Tusk nie jest czarodziejką która wyczaruje obiecane "nowoczesne szkoły i baseny przy autostradach".
Po prostu chciałabym, żeby ktoś coś w końcu zaczął robić z Polską.

ale na dzień dzisiejszy (albo wczorajszy) wpisze sobie w kalendarz - 21.10.07 - IV rozbiór Polski

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 01:02   #614
natkaa
Zadomowienie

"jesli któraś z Was ma trochę więce lat i głosowała w wyborach które doprowadziły do rządów (wtedy) SLD - niech sie przyzna teraz"

Pani funky girl troszkę nie przesadzasz? Przystopuj proszę z tym rozliczaniem innych "innym" wyborcom głosujacych inaczej niż Ty sama. Bo takie rządy juz mielismy i dzięki Bogu i mądrym wyborcom się własnie kończą. Nie zachowuj sie tak, jak Ci którzy własnie przegrali. Ja jestem "trochę" starszą 30-letnią kobietą i od zawsze głosuję na lewicę. Bo równowaga jest potrzebna. I nie zamierzam Ci się tłumaczyć z tego.
Pozdrawiam, własnie wrócilam ze świetowania zwyciestwa, hehe
Stary 2007-10-22, 01:10   #615
Shemreolin
Zakorzenienie

Mnie sie bardzo podoba jedna scena w "Dzień świra". Scena, gdy "partie" krzyczą "ja mam racje!", "moja racja" itd. a potem rozrywaja flagę. Bardzo wymowna i prawdziwa scena. Tak naprawdę to nie będziemy mieć nigdy dobrego kraju dopóki partie nie zaczną sie ze sobadogadywać, a nie ciągnąc każdy w swoją stronę. Czasami boleje nad tym że nie mamy jakiegos cesarza czy króla, który by sam decydował, chociaż to raczej taka wizja dobrego króla z bajki. Bo niby demokracja demokracja, ale każdy chce swoje przecisnąć i tak naprawdę istota sprawy zostaje nierozwiązana.

Moim zdaniem wszystkim partiom by sie przydała terapia małżeńska.

To ja już ide spąc i mam nadzieję, że jednak będzie lepiej.

Acha... i taka mała uszczypliwosć na koniec... Tusk przynajmniej dobrze zaśpiewał hymn.

Stary 2007-10-22, 01:12   #616
funky_girl
Raczkowanie

nie o to mi chodziło....
SLD LiD czy jak tam kto woli to razem z PO jeden PieS.
Więc nie wiem jak można było popełnić 2 razy ten sam błąd.
Nikgo nie rozliczam.
Piszesz że od zawsze głosowałaś na lewice (osrry ze jade na "Ty"). I jesteś dumna z rządów SLD, uważasz że to co zrobili dla Polski było dobre ? Takiego skorumpowanego rządu w historii Polski jeszcze nie było. To smieszne że Polacy raz oszukani dali sie oszukać drugi raz.

I szczerze mówiąc to nie chce mi sie juz o tym pisać, bo ja wiem swoje, Wy wiecie swoje. Obyśmy tylko tego nie żałowali.
Co więcej - nawet chciałąbym powiedzieć że się pomyliłam - i jesli tak będzie to rzczywiście przyjdę tutaj i napisze że byłam w błędzie. Bo jeśli przyznam sie do tego tutaj, tzn że PO jednak zrobiło coś dobrego dla Polski.
Oby.

i tym optymistycznym akcentem kończę swoje wywody tutaj
"Shemreolin" - nie jestem w temacie jeśli chodzi o hymn, nie oglądałam dzisiaj TV, cały czas siedze na necie

dobranoc kochane

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 01:15   #617
funky_girl
Raczkowanie

post na poprzedniej - nie wiem jak usuwac
sorry

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 01:21   #618
natkaa
Zadomowienie

Oczywiscie ze mozemy przejsc na Ty, bo taka jest netykieta. ;-)
Na forach mówimy sobie na Ty.
Tak uważam ze lewcia zrobila dużo dobrego dla Polski, na czym jechał obecny rząd, bo zbierał tego plony.
Korupcja, syf...hmm, jak dla mnie, to gorszego bagna od tego, w którym toniemy od miesiecy dzięki braciakom kurduplom, to coś nie do opisania.
Oddycham z ulga dzisiejszego wieczoru bo to się kończy, a co się zacznie? Czas okaże.
Każdy pragnie poprawy, spokoju głównie.
I tego nam wszystkim życzę idąc spać;-)
Dobranioc pięknym Paniom Wizażankom życząc ;-)
Stary 2007-10-22, 01:35   #619
beti33
Raczkowanie

Talking Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
donald chce podatku liniowego - czyli jednej stawki dla wszystkich. ja jestem za. juz dwa alta temu bylamz a. bo dlaczego, keidy mi sie w zyciu udalo i zarabiam duzo, mam placic wieksze podatki? dyskryminacja

wierze w donalda. swoj chlop
Pokaż mi kraj Europy Zachodniej, który ma podatek liniowy. Poza tym kwestia jest tego typu, że prawdziwi bogacze obecnie nie rozliczają się z podatków w Polsce i dla nich nie ma znaczenia czy podatek będzie 70% czy 50%. Rozliczają się w państwach, które mają bardzo niskiepodatki... taka rzeczywistość

Cytat:
Mają - i właśnie dlatego w Sejmie się znalazł i to z większym poparciem niż poprzednio

Cytat:
dlaczego przesadziłam? jesli któraś z Was ma trochę więce lat i głosowała w wyborach które doprowadziły do rządów (wtedy) SLD - niech sie przyzna teraz.
Niektórzy mają słabą pamięć

Chociażby ta możliwość z której korzystają miliony Polaków - wstąpienie Polski do UE i korzyści które się z tym wiążą - możliwości pracy, dofinansowanie ze środków UE -> w strefie późniejszej wstąpienie do strefy Schengen. Obecnie doszło do paradoksu - najwięksi przeciwnicy rządów SLD korzystają z sukcesu RZąDU SLD, z UE, nawet Rydzyk wystąpił o dofinansowanie ze środków UE dla swojej uczelni - to dopiero hipokryzja. A co zrobił obecny rząd? Obawiam się że gdybyśmy nie wstąpili do UE pan Kaczyński mógłby robić to samo co Łukaszenko w Białorusi ]

To za kadencji Kwaśniewskiego - wywodzącego się z tego środowiska SLDowskiego wstąpiliśmy do NATO

To za rządów Millera nastąpił w końcu duży 6% wzrost gospodarczy

To za Jego rządów zacieśniliśmy współprace z państwami zagranicznymi (np USA)

znaczne obniżył podatki – do 19 procent dla osób prawnych oraz osób prowadzących działalność gospodarczą, a także przyjął ustawę o swobodzie działalności gospodarczej, co bardzo przyczyniło się do rozwoju polskiej gospodarki

...
Stary 2007-10-22, 01:58   #620
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość
To za kadencji Kwaśniewskiego - wywodzącego się z tego środowiska SLDowskiego wstąpiliśmy do NATO

...
to nie ma nic do rzeczy - bo na to pracowały i poprzednie rządy.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 07:10   #621
isa666
Zakorzenienie

Ja się cieszę z wygranej PO Teraz tylko czekać na oficjalne wyniki
Stary 2007-10-22, 07:14   #622
cheer
Zakorzenienie

Nie ma to jak się z rana dowiedzieć w pracy, że jest się "hołotą"...
Tak na dobry początek dnia...
Stary 2007-10-22, 07:18   #623
funky_girl
Raczkowanie

dobra miałam się tu już nie wypowiadać, ale chyba nie wytrzymam.
Czegos tu nie rozumiem - piszecie że to wina PiS-u że ludzie wyjeżdżają za granicę. Nie zauważliście że nasz kraj był tak zrypany że "połowa Polski" wyjechała tuż po otwarciu granic przez SLD?
Nie macie dobrej pamięci?

A współpracę z USA to tak SLD wzięło sobie do serca, że w yniku tego większość państw europejskich się na nas zezłościła, a w satyrach robimy za drugiego pieska wujka Sama tuż obok Wielkiej Brytani. Rzeczywiście - trzeba być dumnym z tego, że jesteśmy na każde zawołanie USA - jest raczej nad czym zapłakać.

www.missaliciakeys.net

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 07:19   #624
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość

Niektórzy mają słabą pamięć
a to fakt

Cytat:
To za rządów Millera nastąpił w końcu duży 6% wzrost gospodarczy

To za Jego rządów zacieśniliśmy współprace z państwami zagranicznymi (np USA)
I za rządów Millera było także najwięcej afer korupcyjnych oraz przekrętów. Ale kto o tym pamięta - tak to się dobrze wiodło Polsce.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 07:29   #625
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość

Do ost chwili bylam przekonana ze wygra PiS ,nauczona doswiadczeniem sprzed 2 lat kiedy to sondaze tez byly korzystne dla PO
Ja też. Mama i TŻ mówili, że ten najwyższy słupek to na pewno PO ale ja do ostatniej chwili bałam się że będzie powtórka sprzed 2 lat, czyli istny matrix.
Ale ta frekwencja była obiecująca - zaglosowały gównie duże miasta. Mnóstwo ludzi za granicą też poszło głosować... To było takie optymistyczne . I jak już nawet ktoś w TV powiedział - ta frekwencja była wręcz wzruszająca

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
"21 października skończyła się IV RP" A.Kwaśniewski
I to mnie cieszy

Nie wierzę, że stanie się cud... Nie stanie się.
Ja nie licze na to, że PO odmieni wszystko i zacznie nam się żyć w tym kraju wspaniale.
Tutaj pewnych rzeczy nie da się już dokonać. Nie da się, albo potrzeba na to bardzo wiele czasu.

Ja podobnie jak Shem i pewnie wiele innych osób zagłosowałam na mniejsze zło. I nie cieszę się z wygranej Platformy, tylko z przegranej PiS-u.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 07:31   #626
funky_girl
Raczkowanie

to mogliście zrzucić woje głosy na PPP :P

www.missaliciakeys.net
Stary 2007-10-22, 07:34   #627
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
to mogliście zrzucić woje głosy na PPP :P
Bez sensu.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 07:37   #628
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I po co ta zośliwość?

Głosowałam na LiD, choć wahałam się, czy nie postawić na PO. I cieszę się z wyników wyborów.

A tak nawiasem mówiąc, co sądzicie o wystąpieniu naszego (byłego już pewnie) premiera?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 07:40   #629
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Jak można patrzeć na rządy partii, której działania ocierają się o łamanie prawa?

Cytat:
Przypominam, że LiD nie rządził. Rządziła partia SLD.
W LiD jest np. jeden z przywódców "Sierpnia '80".
Frasyniuka i Geremka trudno moim zdaniem nazwać złodziejami i przekręciarzami. Jeśli wiadomo Ci o jakimś oszustwie/przekręcie/złodziejstwie to zgłoś to do prokuratury.
I owszem - ludzie mają mózgi. Nawet ci, którzy głosują i myślą inaczej niż Ty,

Cytat:
Oczywiscie ze zgadzam się z Toba - nie ma partii nieskazitelnej. PiS nawet nie zdążył do końca sprzątnąć syfu po SLD.
A teraz należy sprzątać syf po PiS. A jest go sporo.

Cytat:
Po prostu chciałabym, żeby ktoś coś w końcu zaczął robić z Polską.
To może po prostu poczekaj. Zanim zrobisz to, o czym napisałaś poniżej...
Cytat:
ale na dzień dzisiejszy (albo wczorajszy) wpisze sobie w kalendarz - 21.10.07 - IV rozbiór Polski
Bo tu chyba przesadzasz.

Wiesz jak ja zapiszę ten dzień - jako dzień kiedy Polacy poszli tłumnie do wyborów. I dokonali wyboru zgodnie z własnym sumieniem.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5584814]
A tak nawiasem mówiąc, co sądzicie o wystąpieniu naszego (byłego już pewnie) premiera?[/quote]

Pokazał totalny brak klasy. Totalny.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 07:41   #630
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
no sorry jak mamy patrzeć na to jak wyglada polityk i po tym go wybierać....bez komentarza.
A co do podatku liniowego - ok - komuś się w życiu udało? A reszcie ktorej sie nie udało? Skoro takie kiepskie płace w polsce to skąd 70 % gorzej zarabiającego społeczeństwa ma wziąść pieniądze na podatki ?
Ja jestem zdecydowanie za tym, żeby mysleć o tym w bardziej protestanckim duchu Jesli się komus udało, to swietnie i trzeba go nagradzać a nie karać

Cytat:
No to w końcu byli już u wladzy czy nie byli?
Wybacz, ale to zdanie: "]a jak można wypełniać swoje obietnice skoro drugia partia ciągle przeszkadza w wykonywaniu zadania?" sparawiło, ze poczułam się jak dzięcię. Jakbym słuchała przemówienia przewodniczącego KC PZPR

Swiat widział już nie takie przekręty, to co sie dzieje w Polsce to jest czasami pryszczyk wobec tego co "świat widział".

Cytat:
Ja mam dosyć sporo lat i pamietam jeszcze doskonale jak Polska była jeszcze Ludowa. I co?

Tak szczerze, to ja bardzo chętnie dałam szansę PO. Nie dlatego, ze panowie Kaczyńscy nie podobaja mi się z twarzy. I nie dlatego, ze sie za granica z Polski wysmiewają, bo akurat z innych też się wysmiewaja i jakos to się kręci.

Ale dlatego, ze oni wciąż patrzą wstecz a nie przed siebie. A ja moze kiedys chcę wrócić do Polski, moje dzieci może będą tam mieszkać. I ja nie bardzo chcę, żebym ja czy oni kiedyś mieszkali w kraju, gdzie ważniejsze jest pamietanie tego co było niż budowanie czegoś nowego. Gdzie za to, że ktos osmielił się wykonywać swoją pracę można zostac wylanym, bo miało się to nieszczęście, ze osobnik z którym sie w tej pracy spotkaliśmy był ksiedzem. Jestem katoliczką ale jestem także za całkowitym rozgraniczeniem koscioła i pańswa.

Nie jestem zwolenniczką "przeginania" w żadną stronę. Tak jak uważam, że rzady SLD były zbyt nastawione na niepamiętanietegocobyło, tak uważam, że PiS za bardzo skupił się na pamiętaniuokrzywdach i węszeniuzaagentami.

I jeszcze o polityce zagranicznej.
Jedyna zwykle zasługa, jaką wyciągano jeśli była mowa o naszej polityce zagraniczej w ciągu ostatnich dwóch lat było, że "nie jest prowadzona na kolanach". I to ma być jedyna załuga?
No to ja dziekuję bardzo.

Cytat:
nie o to mi chodziło....
SLD LiD czy jak tam kto woli to razem z PO jeden PieS.
Więc nie wiem jak można było popełnić 2 razy ten sam błąd.
Nikgo nie rozliczam.
Piszesz że od zawsze głosowałaś na lewice (osrry ze jade na "Ty"). I jesteś dumna z rządów SLD, uważasz że to co zrobili dla Polski było dobre ? Takiego skorumpowanego rządu w historii Polski jeszcze nie było. To smieszne że Polacy raz oszukani dali sie oszukać drugi raz.
I dlatego nauczeni tamtym doswiadczeniem, nie zagłosowali drugi raz na PiS.

A rządy skorumowane były, były, tylko to nie wychodziło na jaw. Chyba nie wierzysz w takie "cuda", że ani przed nimi ani po nich nikt się w afrey nie wplątywał? Ja nie wierzę

Ale...
Tak szczerze mówiąć jesli mam do wyboru afery Samoobrony czy kogos innego, to jesli już naprawdę te afery musza występować, to ja wybieram "kogos innego".
Widziałam raz nagi tors pana Łyżwińskiego i wystarczy<żart>

Bardzo podoba mi sie to, co tu pisała Shemreolin

A co do PO, to z krytyką wolę poczekać aż cos pokażą (badz nie).

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości