|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Od początku odchudzania,czy ostatnio?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
i jedno i drugie
jak chcesz to może być na pw
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#244 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zycze zdrowia dla TZmi tez, mi tez wyslij prosze
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też mogę prosić?
|
||
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
M. wyjechał, wróciłam zmećzona z pracy, w domu grobowa cisza..
ehh.. niech ten dzien już się skończy...
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam odpoczywanie?
Piję sobie właśnie bułgarskie winko i mimo wszystko jakoś pozytywnie mnie ten dzień nastroił, pobyt u rodzinki robi swoje... Ludzie z popcornem na cmentarzu Masakra!
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy wieczór jest koszmarem... szkoda gadać
. Nie wiem czy kiedykolwiek dojdę ze sobą do ładu, ostatnio coraz częściej się kłócę z rodziną, jestem cholernie wybuchowa zresztą oni też niemalże latają talerze. Mimo wszystko nie lubię atmosfery święta zmarłych. Mam skłonności do stanów depresyjnych a ta otoczka + dzisiejsza pogoda dodatkowo je wzmaga.
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno już jutro inaczej spojrzysz na świat i wszysko będzie okey Wiem, ze pewnie Cię to nie pocieszy, ale kłótnie rodzinne są na porządku dziennym w prawie każdej rodzinie (w mojej też )...taki już los ludzi...jeden drugiego kocha, a zachowujemy się jakbyśmy się nienawidzili...i zawsze widzimy winę w innych a nie w sobie...i błędne koło się zamyka
|
|
#251 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kopiec pewnie już zamienił się w kopczyk albo daaawno zniknął ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś może, po redukcji...Cytat:
na pewwwwno idź do niego z serniczkiem, zrobi mu się miło ![]() Cytat:
- ja się dziś czuje jak chodzące flaczysssko - nogi bolą, głowa boli, dookoła nostalgia taka jakaś no i zmeczona jestem jak jasna choleraCytat:
jutro bedzie lepiej ![]() a ta wybuchowość to ogólna czy ostatnio się zwiększyła? heh, a ja zaryzykowałabym stwierdzenie, że na forum jestes osobą, ktora łagodzi wszelkie wybuchy,kryzysy,zwatpieni a... Ale coz, tak to bywa - ja tez na codzien jestem megachimeryczna i megacholeryczna i wku*wiam sie o byle co a tu się wyciszam bardziejEDIT: agness czy ja również mogłabym prosić o info nt Twojego schudnięcia? (wiem, wścibski babol ze mnie)
Rivers know this: there is no hurry We shall get there some day... ![]() Edytowane przez madame_apple Czas edycji: 2007-11-01 o 21:44 Powód: dopisek |
|||||||||||
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
wczoraj cały wieczór i dziś cały dzień z rodziną (stęsknili się ) nawet do kompa nie miałam czasu się zbliżyć ![]() większość dnia dziś oczywiście wycieczki po cmentarzach.. szczerze mówiąc ani mnie to grzeje ani ziębi idę, bo taka tradycja.. na rewie mody nie zwracam uwagi sama opatulona po same uszy jedynie wieczorna wycieczka z siostrą i kuzynkami na grób Babci mnie wzruszyła... to jest jedyny taki raz w roku kiedy w 4 stajemy wokół grobu i bez słowa wspominamy naszą kochaną babcię..... szkoda że na grób dziadków od strony mamy tak rzadko mam okazję pojechać ![]() Mercy witaj znowu Lolcia, Aguś, Diamentowa, nefre... i każda którą dopadły smutki ![]() i dobrej nocki
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy dzień mnie przygnębił nieziemsko
![]() 1. Miałyśmy ustalone z mamą, żeby isc na cmentarz po 7, ale jakoś się nie wybrałyśmy i wyszłyśmy z domu dopiero 8:15. Zadzwonił telefon - znajoma była już po 7 u mojej babci i... na miejscu dużego znicza który ostatnio tam stał (przy tabliczce) siedział czarny kot. Nie ruszał się mimo słynnego 'cici', ludzi zamurowało. A zaraz po tym jak wyszłam z sieni na podwórko znalazłam 2zł leżące centralnie.2. Los tak chciał, że wczoraj szłysmy drugi raz na cmentarz z kuzynką mojej mamy. Wróciły na centralną drogę by kupić znicz. W kierunku cmentarza szedł mój wielbiciel i idol jednocześnie z tamtego roku. On wtedy był dla mnie motywacją by iść do szkoły i sprawiał, że czułam się lepiej. Jednak z natury jest flirciarzem, a ja zawaliłam niedecydując się przyjść na imprezę na którą mnie zaprosił. I chyba wydałam mu się zbyt nieśmiała (zwykle tak mam na początku ;p) Wracając -idąc przyglądał się mi cały czas, ja jedynie spojrzałam ze zrezygnowaniem i odwróciłam głowę w bok. W momencie doznałam motylków w brzuchu, bólu i zawrotów głowy, skurczów itp. ![]() Pierwsza część wieczoru - ciocia mojej mamy rozpaczająca w szpitalu 2cz wieczoru - wspominanie jak zmarła moja babcia, jak była traktowana przez lekarzy i płacz... Dzień zakończył się kłótnią rodziców.
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Magolinka no to nie fajne podsumowanie dnia, to pewie wszystko przez tego czarnego kota..., mam nadzieje ze dzis bedzie juz lepiej u Ciebie
Witaj Ewusia_marchew, miło mi ze o mnie myslałas ![]() Ja juz po sniadaniu, i teraz sobie siedze i mysle co by tu robic przez reszte dnia
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam się przywitać,bo zaraz wychodzę. Muszę potem napisać do TŻ-ta,czy w końcu lepiej się poczuł ![]() Hmmm,dziewczynki w sumie to żadna tajemnica ile schudłam ... łącznie jakieś 30kg od samego początku odchudzania ![]() Wczoraj się kłóciłam z rodzicami,dzisiaj jak tylko wstałam to też musiałam się z nimi pokłócić. To zaleta tego,że mój tata ma wolne I tak do końca długiego weekendu będzie,kłótnia za kłótnią. Najlepiej ulotnić się na cały dzień,przynajmniej wtedy nie będę ojca widziała,ech![]() Minęła 10,moja mama właśnie rozpoczęła pracę Po raz pierwszy od wieeelu lat,nie pracowała odkąd mnie urodziła no i teraz stwierdziła,że ma dosyć siedzenia w domu i idzie do pracy Ciekawe czy będzie zadowolona![]() Miłego dnia dziewczynki życzę Diamentowa,Mango -
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyslesz nam zdjecie jak wygladasz teraz co?Prosze
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście ten zły dzień się już skończył.... życzę Ci kochana żeby było lepiej dzisiaj Cytat:
o matko... przepraszam, ale jestem w szoku miałam się powstrzymać od proszenia Cię o zdjęcia ale chyba ciekawość mnie zeżre (tylko mam nadzieję że to odchudzanie nie wpłynęło na Ciebie niekorzystnie.. martwię się..... )oby reszta weekendu była lepsza, na wszelki wypadek unikaj konfrontacji z tatą ![]() moi rodzice wyjechali do ciotki, wracają w niedzielę, a ja muszę "pilnować" dziadka mam nadzieję że będzie "grzeczny" bo inaczej całą resztę weekendu diabli wezmą zraz ogarnę trochę dom, pojadę na zakupy i muszę coś upichcić dobrego na obiad bo TŻ przyjeżdża
|
||
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agneees ile Ty wazyłas? ![]() Jestem pod wielkim wrażeniem
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
hej, chciałabym się Was poradzic, kiedys tutaj bywalam, ale dłuuugo mnie nie bylo
![]() Chcialabym abyscie ocenili moje dzienne menu a nie chce zakladac nowego watku ![]() Sniadanie: 8.00 1. Musli- dosc duza porcja (tak okolo 180g) zalane całym małym jogurtem naturalnym + kawa z mlekiem LUB 2. Jedna duza bułka z ziarnami lub grahamka z plasterkiem szynki pomidorami i ogorkiem i papryką + kawa z mlekiem LUB jedna duza bulka z pasta z makreli ( makrela+ ogorki kiszone + jajka+ majonez) + kawa z mlekiem II sniadanie ok 12.00 grejpfrut rozowy i banan lub pol ziarnistej bulki z szynka lub serem z pomidorem i ogorkiem, papryką Obiad: Piers z kurczaka gotowana lub smazona lub kotlet schabowy smazony lub rybka( wszytsko na oliwie!) + pol torebki ryzu i ok 30 dkg surowki Podwieczorek: platki kukurydziane na mleku lub np jakies 30 dkg surówki ( mam jedna ulubiona ktorej moge jesc tony )kolacja: bulka z ziarnami z pasta z makreli ( makrela+ ogorki kiszone+ jajka+ majonez) To takie przykladowe menu. Mam za soba rozne odchudzania. Zaczynalam kiedys od wagi 73 kg ( jeszcze w podstawowce!!!) W tej chwili w wieku 23 lat mam 60kg. 2 tygodnie temu mialam 62-63 kg. Ale ograniczam jedzenie. Zajadałam się slodyczami. Teraz je odstawiłam zupelnie. Jesli chodzi o płyny pije ok 3 szklanek dziennie zielonej herbaty i wody mineralnej. Nie pije zadnych slodzonych soków. Aha prosze uwzglednic to ze jestem przeciwna diecie scisne białkowej przy odchudzaniu i nie namawiac mnie do niej mam jakies tam doswiadczenie w stosowaniu tej diety i jest ona nie dla mnie Chcialabym docelowo schudnac jeszcze 5 kg tylko i po prostu normalnie jesc zdrowo tylko nie slodzic nic, nie jesc slodyczy. Aha jeszcze jedno :d nie uzywam masła ani zadnych margaryn do pieczywa. i moje pytanie brzmi... czy czegos w tej diecie brakuje?? czy powinnam jesc czegos wiecej lub czegos mniej? z gory przepraszam jesli moje zapytanie nie pasuje do tego watku ale nie wiedzialam gdzie mam je zadac Pozdrawiam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353716 Edytowane przez ryba_22 Czas edycji: 2007-11-02 o 11:00 Powód: korekta |
|
|
|
#260 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że się zakończył - mam nadzieję, że dziś będzie lepiej ![]() hmm...a te motylki w brzuchu no no ... może jednak nie zawaliłaś wtedy i wielbiciel nie zrezygnował ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje, bo schudnac tyyyle to niebywały sukces nie bede oryginalna i tez zapytam : Ile wazylas przed na poczatku? (Mam nadzieję, że rzeczywiście dużo, a nie np. 60-70kg... )heh, jak moj tata ma wolne to jest dokladnie to samo. Kiedy pracuje jest ok, ale jak sie z nim dluzej przebywa to niestety ciezko czasem wytrzymac ![]() Mam nadzieje, ze Twoja mama bedzie zadowolona z pracy, to duza zmiana po tak dlugim czasie... ![]() Cytat:
) i milego smcznego obiadku z TZ ![]() Cytat:
zapytaj w watku "Ile dzisiaj zjadlam", tam dziewczyny Ci na pewno doradzą, ocenią i pomogą
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
wczoraj położyłam się spać o 20 usnęłam dopiero o 22 z minutami ale przynajmniej sobie odpoczęłam ![]() ugotowałam już siostrze rosołek bo ją jakieś przeziębienie bierze i zaraz będę gotować obiad tylko jeszcze ponadrabiam zaległości na wizażu
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj kochane dzięki za miłe słówka
faktycznie, że dzisiaj już lepiej i nikt nie pamięta o wczorajszej burzy z piorunami . Madame moja wybuchowość jest od zawsze tylko że moje nerwy mają to do siebie że jak szybko wpadam w złość, krzyczę, kłócę (nie istnieje dla mnie pojęcie obrażania wszystko z siebie wyrzucam "na gorąco") tak samo szybko mi przechodzi i potem przepraszam z podkulonym ogonem .Poza tym widzę że nie tylko u mnie atmosfera wczoraj była dość napięta coś widocznie musiało być w powietrzu. A teraz wiadomość dnia (pomyślicie że jestem wariatką ale macie rację )dzisiaj mama powiedziała mi że blond włosy do mnie nie pasują bo są za mdłe do mojego typu urody i powinnam wrócić do swojego starego "latino look" więc kupiłyśmy farbę ciemny brąz i zaraz mi będzie majstrowała . Wiem że męczę włosy itd ale jedno jest życie a poza tym cieszę się że zrobimy coś razem .agness faktycznie schudłaś naprawdę sporo i myślę że już spokojnie wystarczy
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zadomowienie
|
E w sumie to nic, od rana tak sie smrodze po domu to tu to tam, od czasu do czasu pogadam sobie to z mama to z bratem, miedzyczasie rzuce okiem na wizaz albo tv i czas mi płynie a ja nic pozytecznego nie robie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diamencik podeslesz fotke jak juz bedziesz "latino look"?ładnie prosze
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś rano odezwał się do mnie mój były niedoszły który od czasu tego jak postanowił się zakochać w innej odzywa się do mnie raz na ruski rok :| ja to czułam już wczoraj że się odezwie .. tylko że wczoraj miałam taki opis że pewnie nie chciałby pytać o moje nieszczęścia a dziś Bogu dzięki miałam zaraz autobus i musiałam iść, bo po każdej rozmowie z nim na gg ja od nowa jestem jakaś taka lekko z głową w chmurach mimo tego że już co miałam przeboleć to przebolałam i finito![]() Kupiłam sobie kozaki i nowy portfelik i idę sprzątać .. mam plan poukładania ciuszków w szafie kolorami szaleństwo normalnie |
||
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
śniezko pokażesz te kozaczki
?
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam rano do miasta i.. dopiero wróciłam
![]() Nakupiłam zapachów, kolczyki ^^ Jestem mega zadowolona ; ) Diamentowa - poprosze o fotkę, gdy będzie latino ![]() Sniezko - pokaaaż kozaki ;>
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że dziś jest już lepiej pomimo okropnej pogody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam z zakupów,ale nic nie kupiłam chciałam sobie kupić kurtkę,ale nie mogłam się zdecydować .Jutr o idę do fryzjera,mam zamiar pokombinować z kolorem,jakiś baleyage, doradźcie coś dziewczynki
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

jak chcesz to może być na pw

a teraz idę na groby z mamą [bo mój tata nie jest w stanie,po powrocie z Włoch postanowił sobie 'zaszaleć',poza tym zamknął drzwi na klucz i usnął,a jak wróciłyśmy z mamą z spaceru,to nie mogłyśmy dostać się do domu,mimo tego,że dzwoniłyśmy i na dzwonek w domu i na jego telefon,cisza-mój brat musiał przyjechać wejść przez okno z piwnicy do domu i otworzyć nam drzwi,zmarzłam jak nigdy
] ale to wiadomości z cyklu,urzekła mnie Twoja historia odcinek 5556

TŻ ma gorączkę,w ogóle jakoś tak mi smutno strasznie. Byłam dzisiaj na cmentarzu,ale jak widziałam ludzi idących z popcornem w ręku,to aż mnie zatkało
Dla mnie to nie do pomyślenia

Na pewno już jutro inaczej spojrzysz na świat i wszysko będzie okey