|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.34
Hej dziewczyny! Kiedy po losowaniu OFE przez ZUS można spodziewać się jakiejś odpowiedzi?
Bo z tego co wiem, losowanie było ostatniego dnia stycznia, a od tamtej pory nie dostałam, żadnego pisma od OFE, do którego mnie przydzielono
|
|
|
|
#272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie raz z wymianki dostałam ubranie tak pięknie pachnące że głowa boli Chyba że mój nos nie wyczuwa tych zapachów? Ale znowu jak wypiorę we Frani (czasem jak mam mało np białego) to zapach czuję. Cytat:
Kiedyś EX mąż mi zasmrodził pralkę, i wywietrzało to a resztę zlikwidowałam a teraz te ciuchy po prostu nie pachną. Już staram się proszek stosować tylko do ubrań roboczych gdzie pachnieć nie musi, byleby czysciejsze było i nie śmierdziało, więc używam płynów Woolitte czy jak to się tam pisze Kolory faktycznie i materiał lepszy niż po proszku tylko ten zapach... Jutro spróbuje na 90stopni dać z octem.
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Tak, są klasy utworzone przez nauczycieli (wszystkie wrzucone tu materiały mają podanego autora i to zazwyczaj jest nauczyciel). Każdy nauczyciel może sobie stworzyć listę swoich uczniów i ładować dla nich materiały - chyba w płatnej wersji można monitorować potem pracę swoich uczniów.
Kiedyś chyba była dostępna dyskusja między nauczycielami czy coś podobnego, ale wyłączyli tę opcję - czytałam o tym na ich starym forum. No a co do fiszek to albo robisz je sobie sama - wybierasz język i opcje, albo korzystasz z tych które są. |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tej poprzedniej wypowiedzi powinnam napisać, że jeśli dostarczą a nie dostarczyli
Edytowane przez eibhlin87 Czas edycji: 2016-03-14 o 22:38 |
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
poszukuję blendera do koktajli, takiego żeby kubek/butelkę, w której się miksuje, można było zabrać ze sobą do pracy/szkoły itp.
czy możecie polecić jakąś markę? może któraś z Was ma i noże wydać opinię? 'mam na oku dwa: http://www.avans.pl/miksery-stojace/...Q&gclsrc=aw.ds http://www.euro.com.pl/miksery-kieli...21350-56.bhtml który lepszy wg Was?
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Ale właśnie. Jakiego terminu teraz? 14 dni? Szafę wnękową montowali nam dzisiaj. Jesteśmy super zadowoleni, tylko ta jedna szafka została bo jest niedopasowana i umówiliśy się z monterami, że sami z nią podjedziemy do szefowej. Prawo niestety nie mówi szczegółowo o tym, co znaczy niedogodność dla konsumenta (bo można żądać zwrotu towaru, jesli naprawa będzie stanowiła jakąś dużą niedogodność), więc i tu nawet ciężko się na coś powołać.
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;57354681]poszukuję blendera do koktajli, takiego żeby kubek/butelkę, w której się miksuje, można było zabrać ze sobą do pracy/szkoły itp.
czy możecie polecić jakąś markę? może któraś z Was ma i noże wydać opinię? 'mam na oku dwa: http://www.avans.pl/miksery-stojace/...Q&gclsrc=aw.ds http://www.euro.com.pl/miksery-kieli...21350-56.bhtml który lepszy wg Was? [/QUOTE]moim zdaniem mogłyby mieć większą moc, co najmniej 500 W, od dziś są fajne blendery w Lidlu, ale bez zamykanego pojemnika do zabranie ze sobą
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;57354681]poszukuję blendera do koktajli, takiego żeby kubek/butelkę, w której się miksuje, można było zabrać ze sobą do pracy/szkoły itp.
czy możecie polecić jakąś markę? może któraś z Was ma i noże wydać opinię? 'mam na oku dwa: http://www.avans.pl/miksery-stojace/...Q&gclsrc=aw.ds http://www.euro.com.pl/miksery-kieli...21350-56.bhtml który lepszy wg Was? [/QUOTE]Porównać nie porównam, bo mam tylko ten drugi, ale mogę polecić w 100%. Jest super, miksuje nawet lód (do 6 kostek), butelki są fajne, dobrze się myją w zmywarce. Tylko cena tu jest trochę zawyżona, można go o 30 zł taniej dostać. |
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze strony niezgodnosc.pl CO USTAWA MÓWI NA TEMAT POSTĘPOWANIA REKLAMACYJNEGO? Ustawa o sprzedaży konsumenckiej niewiele mówi na temat postępowania reklamacyjnego. Stwierdza ona jedynie, że: - kupujący powinien zawiadomić sprzedawcę o niezgodności towaru z umową (art. 9 ust. 1 i art. 10 ust. 3 ustawy); - kupujący powinien podać sprzedawcy, czego żąda (art. 8 ust. 3 ustawy); - sprzedawca ma 14 dni na to, aby ustosunkować się do otrzymanego żądania naprawy albo wymiany towaru (jeśli tego nie zrobi, to uważa się, że uznał je za uzasadnione) (art. 8 ust. 3 ustawy); - sprzedawca powinien uczynić zadość zgłoszonemu żądaniu w odpowiednim czasie (przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia) (art. 8 ust. 4 ustawy). Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2016-03-14 o 23:05 |
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57337976]Z tego co wiem, po micelu wcale nie trzeba stosować toniku.
U mnie to wygląda w ten sposób, że oczyszczanie (w tym demakijaż) wykonuję micelem na waciku - do skutku, potem nakładam krem, olejek albo nic. Rano używam hydrolatu, żeby jeszcze mniej agresywnie oczyścić skórę - ale długo używałam tego samego micela, co wieczorem i nic złego się nie działo. Raz/dwa razy w tygodniu wykonuję peeling (zwykle naturalny) i to jest jedyny moment, w którym używam wody z kranu do twarzy. Odstawienie wody z codziennej pielęgnacji było przełomem w pielęgnacji mojej trądzikowej, suchej skóry. Nawet jak jest, to z taką dopłatą, że prawie nigdy się nie opłaca. Niestety są nieugięci i nawet jak były te zamachy i 4 stopień zagrożenia terrorystycznego, nie odpuścili tych zasad.[/QUOTE] Też próbowałam odstawić, ale muszę umyc twarz żelem ;/
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU20021411176 Tu masz jak jest teraz, po zmianie https://prokonsumencki.pl/blog/rekla...ch-konsumenta/ |
|
|
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam cerę trądzikową i też próbowałam odstawić wodę. Zmywałam makijaż garnierem do demakijażu oczu dwufazowym i przemywałam później tonikiem z ziaji manuka. Trochę pomogło ale teraz od jakichś 2-3 tygodni zmieniłam sposób mycia twarzy i to chyba jest strzał w 10
Kupiłam sobie mydło w kostce barwa siarkowa i jak idę wieczorem pod prysznic to makijaż mi się rozpuszcza podczas mycia włosów od ciepła i wilgoci. Po myciu nakładam maskę na włosy i później myję twarz w ten sposób, że tym mydłem szoruję gąbeczkę do twarzy i tym myję buzię. Po jakimś tygodniu tak mnie wysuszyło na twarzy, że musiałam zainwestować w krem nawilżający bo po tym mydle krostki się uspokoiły ale strzasznie tępa skóra jest po nim. I muszę przyznać, że daaaaaawno nie miałam takiej cery. Żadne tormentiole, acne dermy, odstawianie wody mi tak nie pomogły jak to mydło. Ale ja na co dzień w taką pogodę nie używam tuszu bo mi oczy łzawią. Jak używam tuszu to najpierw zmywam go tym garnierem a później myję buzię tak jak pisałam wcześniej. |
|
|
|
#286 |
|
szeryfcio
|
Też tak mam z płynami, intensywnie pachnie jak jest mokre, pote na sucho to już prawie nic nie czuć. Jedyne płyny, po których mi mocno pachniało to po jakimś niemieckim lenorze niebieskim z Dayli (niebieskie w ogóle mają większą zapachowaą siłę przebicia) i po Silanie Soft&Oils.
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie za pomoc, dziewczyny. |
|
|
|
|
#288 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Tak, przed praniem do bębna wlewasz trochę octu, reszta bez zmian. Czarnych ubrań mam niewiele i piorę je ręcznie, więc nie wiem, jakby sie zachował ocet w przypadku tego koloru.
|
#289 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Na masce z przodu pojawiły mi się złuszczenia lakieru, coś takiego jakby odchodził bezbarwny lakier z paznokcia, a zostawał pod spodem kolor. Wolałabym nie inwestować już w lakiernika bo przymierzam się do zmiany samochodu ale przeszkadza mi ten defekt, co więcej, pogłębia się z miesiąca na miesiąc
Czy jest jakiś sposób na zakamuflowanie tymczasowo chociaż tego złuszczenia, tak aby nie kłuło w oczy?
|
|
|
|
#291 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Konto usunięte
|
rozchyl gumowy kołnierz - tam jest takie zagłębienie w którym zbiera się woda i czasami brud. Trzeba to wycierać.
u mnie też tak czasami jest, może jest za gęsty? Po praniu wyjmuję szufladkę, myję i zostawiam do wyschnięcia. |
|
|
|
#293 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57352091]Mnie Sylveco nie podpasował, właśnie miałam po nim poczucie lepkości. Po Garnierze wszystko jest normalnie, raz na jakiś czas lekkie uczucie ściągnięcia skóry. Czasem przemywam twarz olejem jojoba (skrapiam nim namoczony w cieplej wodzie wacik) i potem nie nakładam już nic. Nic złego mi się nie dzieje, jak nakładam (łagodny) krem po oczyszczeniu tylko micelem. Żaden ze mnie ekspert - ale wiem, że wiele odmian trądziku wywołanych jest właśnie przez agresywne oczyszczanie. Przy czym dla każdej skóry ta agresywność oznacza co innego - dla jednych szorowanie żelami antybakteryjnymi, dla innych woda na co dzień. Skóra to całkiem mądry organ. Sama się złuszcza, zrzuca naskórek, wydziela sebum itd. - myślę, że nie trzeba jej w tym wszystkim aż tak wspomagać, jak to się współcześnie robi ale to moje zdanie.[/QUOTE]Żeby się wypowiadać o pielęgnacji cery trądzikowej trzeba mieć jednak pojęcie chociaż podstawowe o właśnie samym procesie zluszczania, budowy skóry. Żaden ze mnie ekspert, bo kosmetologia interesuje się dla siebie, po godzinach, bazuje raczej na książkach i opiniach lekarzy, niż blogach czy standardowych źródłach internetowych, no ale nie mogę czytać takich rzeczy, bo w okresie dorastania miałam cerę tradzikowa, ale udało mi się juz z tego wyjść Dla mnie więc zbyt drastyczne obchodzenie się ze skórą to bazowanie tylko na produktach drogeryjnych, zły demakijaż. Jak czytam te wszystkie rady o zaprzestaniu "mocnego" oczyszczania i stosowaniu odpowiedniego nawilżenia to mi się nóż w kieszeni otwiera niestety prędzej skóra tradzikowa i często tlusta prędzej wytrzyma brak nawilżenia niż brak oczyszczenia, jakkolwiek to brzmi. Cytat:
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57345981]Domyślam się, że nie każdemu coś takiego posłuży. Około 4 waciki. Jednak dodam, że nie używam podkładu - czasem krem bb, zazwyczaj korektor i puder bambusowy rano - do wieczora pozostają tylko resztki makijażu, no i zanieczyszczenia.[/QUOTE] Ja mam podkład na twarzy do demakijażu, nie jest może Revlon, ale swoje na twarzy zostaje plus często mam pomalowane oczy. Używam wiec olejku, później żelu do mycia (teraz po prostu żel do higieny intymnej), a po tym jeszcze tonik. Po jakimś czasie nakładam serum z kwasem migdałowy i z witaminą C albo moje nawilżające. Jak mam krostki na czole to jestem w stanie na pewno to nałożyć Acne Derm gdybym miała sucha cerę robilabym to samo, być może bez wody, ale na serum polozylabym krem nawilżający. Cytat:
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;57341746]Treść usunięta[/QUOTE] Nie no spoko ja serio jestem zadowolona, tylko szkoda, że nie widziałam tego live Jest u Was śnieg? Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2016-03-15 o 07:23 |
|||
|
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
I nas nie ma i dawno nie było. A podobno od czwartku idzie ocieplenie.
|
|
|
|
#295 |
|
Konto usunięte
|
Jest i jest ostatnią rzeczą, jaka jest mi aktualnie w życiu potrzebna
Ja sobie też nie wyobrażam mycia twarzy bez wody (mam cerę mieszaną). Do zmywarki używam Fairy, teraz kupiłam Somat. Niestety Rossmannowe/Lidlowe produkty się u mnie nie sprawdzają, choć ogólnie jestem fanką tych sklepów. A co do tej szafki.. No ja jako sprzedawca chyba bym się wściekła, jakby się ktoś rozmyślił (jeśli zaproponowałabym skrócenie), w końcu to towar na zamówienie, a nie stoi w sklepie i może ktoś inny kupi. |
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#297 | |
|
now or never
|
Cytat:
póki co bardzo podoba mi sie ta aplikacja [1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;57354681]poszukuję blendera do koktajli, takiego żeby kubek/butelkę, w której się miksuje, można było zabrać ze sobą do pracy/szkoły itp. czy możecie polecić jakąś markę? może któraś z Was ma i noże wydać opinię? 'mam na oku dwa: http://www.avans.pl/miksery-stojace/...Q&gclsrc=aw.ds http://www.euro.com.pl/miksery-kieli...21350-56.bhtml który lepszy wg Was? [/QUOTE]koleżanka ma ten drugi i chwali. łatwo wsadzić do torby i nie jest tak duży - brak rączki
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
czy możecie polecić jakąś markę? może któraś z Was ma i noże wydać opinię? 'mam na oku dwa: http://www.avans.pl/miksery-stojace/...Q&gclsrc=aw.ds http://www.euro.com.pl/miksery-kieli...21350-56.bhtml który lepszy wg Was? [/QUOTE]Mam Russella i sprawdza się super, radzi sobie z lodem, ładnie wszystko miksuje
|
|
#300 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj powiesiłam pranie na balkonie i zamiast je wieczorem zdjąć, to zasnęłam z dzieckiem. Nie muszę mówić, co zastałam rano..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

i sie zastanawiałam czemu tak. Zmienię płyn i zobacze jak bedzie, Tobie tez polecam 
Chyba że mój nos nie wyczuwa tych zapachów?

tp

ale to moje zdanie.[/QUOTE]
Dla mnie więc zbyt drastyczne obchodzenie się ze skórą to bazowanie tylko na produktach drogeryjnych, zły demakijaż. Jak czytam te wszystkie rady o zaprzestaniu "mocnego" oczyszczania i stosowaniu odpowiedniego nawilżenia to mi się nóż w kieszeni otwiera