![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Ja kiedyś też miałam ten problem. Większości facetów chodziło o jedno. Kiedyś kumpel mi to tłumaczył. Generalnie powodem, że się takich przyciąga jest po prostu to, że się jest... fajną dupą
![]() Fajna, bardzo ładna dziewczyna statystycznie przyciągnie najwięcej takich ewenementów. Dlaczego? Dlatego, że taki koleś, który liczy na bzykanie nie ma oporów, nie martwi się że usłyszy "nie", no bo trudno. Nie przelecę tej, to inną. Mają więcej śmiałości, i wybierają te, które im się najbardziej podobają. Te, które "błyszczą" na tle innych. Znowu taki facet, który ma inne priorytety, może nie podejść bo "to nie jego liga". Bo obawia się kosza, itd. Zwyczajna, nawet ładna ale bez szału już takich dupków przyciągnie mniej, za to większa szansa, że podejdzie do niej ktoś sensowny. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jakaś tam logika w tym jest. Chociaż ja się nigdy nie uważałam, za jakąś szałową. Ot zwyczajną. Może tlenione włosy i całkiem niezła figura wypracowana na siłowni zrobiły swoje ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie trzeba wcale dawać im jakiś znaków, oni sobie wybierają laske która im sie podoba i tyle. Chyba, że się jakaś ewidentnie sama podkłada ![]() Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2016-03-28 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Może masz taką mimikę twarzy która wygląda uwodzicielsko? Dla typowych ruchaczy to pewnie wystarczające zaproszenie. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() |
#2223 | |
MUSEarka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Sorry, nie miałem na mysli tego, że jestes tępą dziunią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
BAN stały
|
Mi się nazbierało na karnecie bo chorowałem więc od jutro lub pojutrza się biorę ostro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
BAN stały
|
Najwyraźniej jesteś atrakcyjna + sprawiasz wrażenie otwartej osoby.
Więc takiej, dość otwarcie komunikują swoją chęć, potrzebę. Jasne, "szarej myszce" też proponują, ale to już głównie tacy, którzy mają totalnie wyrąbane. Chodzi mi o to, że jest grupa facetów, którzy "otwartej" dziewczynie coś takiego są jeszcze w stanie zaproponować, ale takiej "szarej myszce" już nie. Więc to naturalne, że otwarta osoba otrzyma więcej tego typu propozycji. Czy coś można z tym zrobić ? Pisałem już i w sumie czekoladowa to potwierdza - zbrzydnąć. Albo sprawiać wrażenie zimnej, niedostępnej zołzy - taka na pewno sprawi, że pewna część wymięknie - zostaną "jedynie" najwięksi ruchacze ;D Wiesz, ja rozumiem, że to nie jest miłe, że ktoś Ciebie ocenia tylko przez pryzmat seksualności, że chce "tylko" Twoje ciało i nic więcej. No ale to efekt tego, że coraz coraz więcej jest singli, coraz większa jest potrzeba życia w stylu TU i TERAZ, natychmiast. Więc i seks chcą ludzie natychmiast, bez związkowego balastu, bardziej powierzchownie. Nawet jako facet to dostrzegam. Czasami łatwiej jest pójść do łóżka niż do kina czy na kawę. Bo do łóżka to jeden wieczór, gdy akurat ona i ja mamy ochotę, a do kina to już trzeba film wybrać, trzeba pobyć razem, spotkać się, pogadać. Potem nie daj Boże zachce mu / jej się drugi raz, na kawę, albo na randkę. To rodzi "problemy". Bo my "nie mamy czasu". Ciągle gdzieś gonimy. Łatwiej wieczorem zaliczyć łóżko niż stracić pół dnia w kinie i na randce. Więc wydaje mi się, że tego typu akcji będzie coraz więcej i więcej. Być może za jakiś czas to będzie norma. W sumie pewnie trzeba by zobaczyć jak jest np. w Skandynawii. Tam jest zagłębie singli, oni są o kilka lat "dalej" , może ktoś ma na ten temat więcej wiedzy ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-03-28 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem teorii "przyciagania". Jakies to przekombinowane strasznie.
Nie ma zadnego przyciagania, jest pociaganie polegajace na tym, ze pociagasz osoby, dla ktorych jestes ateakcyjna/-y. To takie proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
MUSEarka
|
Cytat:
Tylko nie wiem, czemu akurat Skandynawię podałeś za przykład. Co to za jakaś singlowa mekka czy coś? ![]()
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
A ze mną to nikt nie chce ani do kina ani do łożka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
BAN stały
|
Jak to tak, zupełnie nikt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybitnie ładnych ![]() ![]() Ech, poszłabym na taką "normalną" randkę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie kumplowanie sie z facetami akurat ma ZNACZNIE wieksza wartosc niz to czy ktos chce sie ze mna przespac, bo w przypadku kumplowania znajomosc trwa, rozwija sie, taka osoba musi wzbudzic zainteresowanie i jest szansa ze w toku tego poznawania moze sie cos rozwinac, a jak nie to zawsze jest fajna znajomosc czasami nawet i przyjazn. Po prostu kumplujac sie dana osoba dostrzega osobowosc, to jaki ktos jest. A gdy ktos chce sie ze mna tylko przespac i tego nie dostaje to znajomosc i kontakt przewaznie sie ucina. Dla mnie to zahacza o przedmiotowosc i to, ze taki facet widzi we mnie glownie fizycznosc. A to jest zaden wyczyn ani osiagniecie. Ok chemia jest wazna, ale tez nie ma co jej nadawac takiego znaczenia. A laska ktora jest kumpela, wcale nie musi pozostac "wieczna". ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() Zauwazylam, ze najwiecej tego typu propozycji mialam, gdy bylam wyluzowana i duzo zartowlam. Wtedy odnosilam wrazenie, ze faceci tez mysla, iz moga sobie pozwolic na wiecej, byli bardziej smiali itd. ALe biorac pod uwage fakt roumowania facetow w tym wzgledzie to bralabym duza poprawke :P Skoro facetom wydaje sie, ze kobieta na nich leci, bo jest mila :P Wiec o czym my tu rozmawiamy.
![]() |
#2235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zbrzydnac nie zbrzydlam bo każdy 1 powie ze teraz wygladam lepiej niz wtedy. Chociaż - poza 1 kolesiem który zalicza wszystko co nie ucieka na drzewo ![]() ![]() Ale wydaje mi się, że kobiety za duzo nad tym myślą. Świat się zmienia i ogólnie takich propozycji będzie coraz więcej, bo i przestało być to takim złem i nie jest tak tepione jak wtedy. Facet ma większą szansę znaleźć kobietę chętna tylko na łóżko, wiec probuje. Jak jakas jest dla niego atrakcyjna - podchodzą. I tyle. Bez żadnych ideologii. Pewnie u tego czy tamtego sprawdzi się ta czy tamta teoria, ale ogólnie wniosek jest jeden. Jest sie atrakcyjnym i tyle. Nie ma sensu się z tego powodu zmieniać. ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() Głupi przykład - odkąd mam faceta to przyciągam więcej ludzi. Facetow tez. Bo mam lepszy humor i jestem milsza. Gdzieś to mam czy sobie ktoś cos pomysli i sie nie skupiam. Ale juz sie zdarzyło tak ze nagle któryś pomyślał ze na niego lece bo przecież taka miła jestem... wtf?! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też nie raz i nie dwa dowiadywałem się, że "lecę" na jakąś bo jej w czymś pomogłem, albo bo byłem miły. Albo (hit ![]() ![]() Więc wiesz ![]() Wszystko można odczytać jako zainteresowanie. Inna zakomunikowała mi, że wszyscy jej koledzy są dla niej mili, zawsze jej proponują podwiezienie gdzieś tam, tylko ja nie. Dlaczego ? :P Tak, wg niej być może to też była forma podrywu - na odmieńca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() Moje najlepsze koleżanki to takie, dla których ja jestem aseksualny i one dla mnie. Wtedy tak, mogę w 100 % być taki jak np. z kumplami. W innych przypadkach, prędzej czy później prawie zawsze się coś pierdzieliło, więc efekt końcowy jest taki, że tak naprawdę mam kilka koleżanek i właściwie większej ilości nie potrzebuję bo i tak nie byłbym w stanie utrzymywać sensownych relacji ze wszystkimi. Więc nowe koleżanki, jesli się jakieś trafiają to są z reguły takimi koleżankami, które jak przypadkiem spotkam na mieście to okej, zamienimy słowo, ale tak żeby specjalnie gdzieś się zgadać, "poplotkować" to nie, nie potrzebuję więcej. Bardziej nastawiam się na bliższe relacje i w pakiecie z koleżanką wolę też łóżko. Po prostu zmierzam do tego, że wolę gdy dziewczyna, koleżanka to jedna i ta sama osoba. Pewnie to wynika z tego, że odkąd pamiętam to zawsze wystarczało mi zaledwie kilka znajomości takich głębszych, a reszta no to jakieś takie pobieżne. Dlatego nie potrzebuję np. 10 dobrych koleżanek. No i dlatego też, nie przykładam zbyt wielkiej wagi do takich znajomości. Więc na ten moment, kolejna koleżanka no to po prostu kolejna koleżanka. Nikt hmm specjalny, mówiac trochę brzydko. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-03-29 o 07:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
BAN stały
|
Pewnie przychodziłeś dla niej i rzeczywiście leciałeś na dziewczynę tylko teraz nie chcesz się przyznać i się mądrzysz na temat swoich rzekomych przygód, a wątek jest dla singielek z problemami i wątpię czy mają ochotę czytać Twoje posty o niczym Gregorius
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
To, że ktoś coś tam nadinterpretuje to się zdarza u jednej i drugiej płci. Natomiast odnosze wrażenie że akurat u kobiet tendencja jest odwrotna - raczej nie dowierzamy, ze ktoś na nas zwraca uwagę. Częściej jesteśmy zdziwione i jest "no co Ty on? Nie na pewno nie", niż wyobrazanie czegoś wiecej. U facetow niestety ale często jest mila = leci na mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A "singielek z problemami"zrobiło mi dzień ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta ostatnio czytalam fajna ksiazke na ten temat .Ze zaczelismy podejmowac szybkie decyzje na podstawie malej ilosci danych, a w przypadku relacji to sie zwyczajnie nie sprawdza i jest bledem. I cos wtym jest, biorac pod uwage zwiekszajaca sie ilosc singli. Bo czesto jest tak, ze nie daje sie szansy osobom ktore na nas odrazu nie podzialaja, a niektore osoby odkrywaja sie pozniej itd. itp. Ale to i tak nie zmienia faktu, ze dla mnie kumplowanie sie z facetami, ma o wiele wieksza wartosc niz to czy ktos na mnie leci, bo to jest dla mnie mega powierzchowe. I tyle.
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja serio brałam to za fałszywą skromność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Po tych świętach i obżarstwie i ciąży spożywczej to raczej żadnego kawalera nie przyciągnę
![]()
#2245 | |
BAN stały
|
Cytat:
Faceci są zaprogramowani tak aby zapładniać jak najwięcej kobiet w jak najkrótszym czasie. Kobiety chcą natomiast jak najlepszego zestawu genów dla swoich dzieci stąd nie mają tak silnej potrzeby "ruchania wszystkiego dookoła" ale gdy jakiś lepszy facet się pojawi na drodze to są wstanie zostawić starego partnera bądź podrzucić mu "kukułcze jajo". Wiadomo, że czasy się zmieniły i za pomocą antykoncepcji możemy kontrolować nasze rozmnażanie, ale pewnych instynktów nie da się ot tak łatwo wyplewić. Jesteśmy tylko ludźmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Jeśli uważasz inaczej to napisz. Chętnie przeczytam Twoją opinię. Przedstawiłem swoją i nie uważam jej za jedyną właściwą. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-03-29 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez uwazam, ze niezaleznie od zmian kulturowych, spolecznych pewne mechanizmy sa w nas tak zakorzenione , ze jest je bardzo ciezko zmienic. I akurat wybor partnera nalezy dla mnie do takich mechanizmow :P
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I czy obecne dziewczyny zostawiłby stałego partnera dla "lepszego" modelu ? Pytanie, w czym ten byłby lepszy. Bo jeśli w wyglądzie, i tylko to miałoby dla nich znaczenie, ewentualnie gruby portfel, to faktycznie. LEPSZY model. A te to siano w głowie by miały a nie jakiekolwiek geny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.