|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Cześć!! Ja też nie nadążam za wątkiem PM 2016 ale super że mamy swoje miejsce tutaj! Mamy ślub 09.09. Na Tą chwilę mamy sale, orkiestre i fotografa. Z kamerzysty rezygnujemy. Wczoraj wybrałam próbki zaproszeń ze studia brzoza w Poznaniu i czekam za listonoszem niecierpliwie!! Suknie już mam od zeszłego września, w marcu kupiłam szpilki.. chciałam pudrowe ale żadnych coby wpadły w oko nie znalazłam.. więc mam białe z matowej skórki. Zamówiłam też stroik do włosów z kryształkami. Bransoletkę też już mam..i kolczyki też. Teraz w ten weekend mój TŻ ma zrobić listę gości.. ja swoją zrobiłam i wyszło mi w sumie 48 osób.. u mojego też Koło takiej ilości. Teraz jak tak piszecie o tych zaproszeniach to trochę sie zestresowałam bo ja chciałam je w czerwcu rozdawać. Mamy też wybrane upominki dla gości.. bedą to mmsy z naszymi inicjałami. O obrączkach bedziemy myśleć w lipcu a chcemy zwykłe złote. A wy macie już wybrane upominki dla gości czy z nich rezygnujecie?? Mi kwiaciarka powiedziała że ws. Bukietu i kościoła mam przyjść w sierpniu...nie za późno... sama nie wiem.. jaki utwor macie na 1 taniec? Bo ja zastanawiam się nad ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy... ale nie wiem...
|
|
|
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
Lady Audrey: gratulacje!
)😘No właśnie mnie też podobają się śluby mundurowych. Fajnie ze jest obsada, że oni przychodzą w tych mundurach. Jakoś tak wszystko jest bardziej eleganckie ![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Upominki mmsy z inicjałami? Możesz zarzucić link żeby pokazać jak to wygląda? My na tą chwilę wymyśliliśmy czekoladki jako podziękowanie. Co do kwiatów, to pewnie zależy czy miasto duże, jeśli tak to kwiaciarni też pewnie dużo i nie mają takich zamówień, że mogą nie dać rady. Ja zamówiłam kwiaty w tygodniu i Pani powiedziała że to już ten czas (ale w moim mieście mało porządnych kwiaciarni) U nas - Grzygorz Hyży "Na chwilę". Opowiedz coś o Was
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeee mam umówiona fryzurę próbną i makijaż
tego samego dnia, od fryzjera jadę do mojej makijazystki a potem pojadę pewnie przymierzac suknie mam termin za półtora miesiąca, myślałam że uda się umówić za kilka dni a tu zonk
|
|
|
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale m&m z Waszymi inicjalami to super pomysł jak ja się orientowałam po kwiaciarniach to niby też mówili, że 3 tygodnie do miesiąca przed weselem przyjść, ale ja się jednak boję tak późno i pójdę wcześniej. Jeśli chodzi o zaproszenia to też chcieliśmy w czerwcu rozdawać. ![]() Co do pierwszego tańca: mój narzeczony chce Goo Goo Dolls - Iris, ale ja nie jestem przekonana i wysyłam mu średnio po kilka piosenek na tydzień, żeby wybrał coś innego 😁 Edytowane przez karis992 Czas edycji: 2016-04-09 o 13:54 |
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
https://twojasuknia.pl/suknia-slubna...tem,34457.html to sukienka chociaz zastanawiam sie czy nie obciac rekawów zeby byly szerokie ramiączka... mmsy http://m.mymms.pl/customization-step1 mozna wybać rysunek i wpisac imiona na cukierkach calość jest ladnie pakowana w przeźroczyste kartoniki.. ozdoba do wlosow http://www.margot.lublin.pl/galeria.php?gal=stroikinowe wybralam ten pierwszy ze zdjeć.. padująca bransoletkę znalazłam... w chińskim sklepie a co tam ważne że pasuje hihi. Zastanawiam się czy nie zamówić sobie klipsów do butów... jakiś kokardek czy coś... kupowałyście może kiedyś? Bo te moje butki to takie zwykłe białe szpilki... chyba zamówie.. odesłać można jakby co...
Mam 29 lat a z moim TŻ jesteśmy parą od 3 klasy gimnazjum... czyli ze 15 lat już... razem do klasy chodziliśmy.. i wiecie co... dopiero rok temu w maju się oświadczył... już ostatnie nadzieje traciłam że mnie chce za żonę a tu taka niespodzianka na imieniny hehe. No i od zeszłego sierpnia maszyna ślubna ruszyła.. nie mieszkamy razem, każde u rodziców ale ten mój chce żebym się w czerwcu już do nich przeprowadziła...tzn. do niego i Jego rodziców.. tsk i tak po ślubie idę do niego bo może się wprowadzimy za rok dopiero bo narazie to tylko ściany domu mamy.. to mi się tak teraz jeszcze nie śpieszy do teściowej, mimo że bardzo miła kobieta... ale to tak zawsze nie tak swobodnie jak na swoim albo u swoich rodziców.. Wczoraj rozmawiałam z moją przyjaciółką i mi sie zapytała co damy rodzicom w podziękowaniu i wymyśliłam fotoksiążkÄ ze zdjęciami od małego, szkołę aż do teraz.. i wlaśnie rozglądam się w necie co by można wykombinować.. Edytowane przez lavendova Czas edycji: 2016-04-09 o 14:24 |
|
|
|
#1447 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
śliczna sukienka z rekawkami musi byc mysle ze bez nich nie bedzie takie uroku miala ta sukienka![]() ja wlasnie zrobilam Ciasto sernik bo przychodza do naszej rodzinki znajomi rozdac zaproszenie na slub w Czerwcu
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
lavendova, świetna suknia
![]() Fajny pomysł z tymi prezentami. Jaki jest tego koszt? ![]() Już dom w trakcie budowy?
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za rękawami
|
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Lavendova, po sprawdzeniu m&m stwierdzam, że pomysł jest wart dyskusji i chyba z tżtem weźmiemy pod uwagę taki upominek dla gości 😁
Piękna suknia! Skromna, z klasą, idealna! Ja osobiście nie mam wyobrażenia jak będzie wyglądać bez rękawków, ale może lepiej w łódkę zrobić, zamiast ramiączek...? Będzie jednak delikatniejsza ![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Lady Audrey za 100szt kompletów w skład których wchodzi opakowanie i 15 mmsów na stronie jest podane 379zł. Wybiera sie clipart i kolory cukierków. Z tego co patrzyłam to najtańsza opcja - chodzi o opakowanie dla gości.
W zamian dostajesz 1.5 kg i 100 pudelek 8 cm dlugie i 35 szerokie. Te pudełka są przeźroczyste z takiego miękkiego plastiku. Już dom w trakcie budowy? ![]() noo tak wyszło, w sumie wspólna inwestycja z bratem i bratową TŻ- oni na dole będą mieli salon kosmetyczny bo bratowa kosmetyczka a na górze my. Znalazłam klipsy do butów... ciekawe jak się trzymają na nodze.. Dzisiaj miałam mega robotny poranek... rozmnażałam lawendę.. wymyśliłam sobie że na sali zamiast niezbyt urodziwych dekoracji w standardzie sali będe miała doniczki z lawendami...a że na ogrodzie mama ma kilkanaście krzaczków to dzisiaj było rozmnażanie na razie do butelek z wodą... oby się ukorzeniły bo już osłonki kupiłam... planuje po 4 na każdym stole czyli mi 20 ... i 10 na zapas... kurde ile roboty sobie narobiłam...ale mam nadz. Że będzie dobry efekt... poniżej moja inspiracja z lawendą, tyle że ja mam białe plastikowe wysokie doniczki a kokardki będą fioletowe. Każdy z gości też na talerzyku będzie miał mini bukiecik z lawendy, tak po 3 gałązki. Edytowane przez lavendova Czas edycji: 2016-04-09 o 15:40 |
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te mmsy to takie coś innego, jeszcze się z tym nie spotkałam na weselach, myśle że zrobią furorę jak z jednej strony będzie m&m a z drugie nasze imiona Asia&Mikołaj o |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Lavendowa witamy
![]() Bardzo fajny pomysł z mmsami! Dla mnie trochę za drogo, ale propsuje:p Suknia jak dla mnie śliczna z rękawkami, nie obcinałabym bo straci urok. Może faktycznie dekolt dać delikatniejszy? Trochę roboty z lawendą,mfaktycznie ale pewnie warto jeśli ma być tak pięknie jak w Twoich i spiracjach. Zamówiliśmy obrączki! |
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Długo będziecie czekać? Bo ja jeszcze sie nie orientowałam co i jak. Zastanawiam się tylko czy jest jakaś rożnica w cenach między sieciówkami typu apart a zwykłymi złotnikami... bo złoto to złoto jakby nie było.. Pestycyda, a długo szukaliście takich jakie chcecie? |
|
|
|
#1456 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() super |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że jest różnica? W sieciówce jest drożej! Ja pytałam u paru jubilerów i poszliśmy tam gdzie była najlepsza obsługa i cena korzystna. Z własnym złotem wyjdzie nam ok 800 zl za obie. Chcieliśmy klasyczne okrągłe
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- A czekać będziemy do 6 tygodni z tgeo co pamiętam. |
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł z m&m ale dla nas za drogo niestety
![]() A ja nie wiem czy czasami kupno w aparcie nie będzie dla nas ostatecznością. Bo TŻ co sobotę pracuje i nie mamy kiedy jechać. Chyba, że teraz po wypłacie będzie miał wolną sobotę to pojedziemy Jeśli nie to apart będzie wyjściem ostatecznym![]() Nie wiem też kiedy zamówię zaproszenia
|
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, opowiadaj jak było na wycieczce i na czym ma polegać ta praca Cytat:
my będziemy mieć upominki dla gości ale jeszcze nie zdecydowaliśmy się jakie pierwszy taniec narazie jest plan ale w połowie maja idziemy na nauki i zobaczymy czy uda się nam to zatańczyć co chcę czy nie, dlatego narazie nie będę mówić, by nie zapeszać Cytat:
![]() Cytat:
te mmsy świetne, bardzo mi sie podobają, ale ze zwzględu na ilość gości to u nas odpadają, bo to duuuuuuuużo pieniążków wychodzi ;/ Ja po 3 latach marudziłam o pierścionek i myślałam ze się nie doczekam i mówiłam że to długo a doczekałam się po 5 niecałych bez 3 miesięcy to podziwiam za cierpliwość!! Cytat:
![]() Ja już po pracy dziś 10 godzin ;/ a teraz jest u nas tżta bratanek i zostaje na noc, tż się zajmuje a ja musiałam zajrzeć do Was :P jutro wolne to mam nadzieje, że sobie odpocznę
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
jak tam niedzielny poranek ?
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj widziałam się z moimi druhnami- oczywiście ze popilyśmy, zaczęły mnie wypytywac o wieczór panieński, poradziłam się w kilku kwestiach, pomarudzilysmy na facetów... a dzisiaj boli mnie głowa! :P
|
|
|
|
#1463 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc mieliśmy duże pole manewru i możliwości wyboru , ale patrzyliśmy z terminem pod salę oczywiście a ślub mamy o 15 i byliśmy pierwszą parą zapisaną, ale ksiądz wziął od nas nr tel, właśnie w razie gdyby chodziło o dogadanie dekoracji kościoła. właśnie tu też trzeba z drugą parą się dogadać co do rodzaju dekoracji/kwiatów,jakyśmy mieli dzielić się kosztami..Cytat:
także podoba mi się Twój pomysł ![]() Cytat:
![]() PS> co do sukienki ostatniej wrzuconej , zostawiłabym też rękawki, ewentualnie tylko skróciła trochę nad łokieć bo przymierzałam takie bolerka i chce mieć właśnie z długością jakby dłuższą niż krótki rękaw![]() Czy któraś z WAS NIE ZAMAWIA upominków dla gości? my tego nie braliśmy pod uwagę w ogóle.. a zaproszenia miały być ostatecznie zamówione w tygodniu i dupa. jak dziś dojdzie do skutku, to będę szczęśłiwa.... |
|||
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
Pomysł z m&msami bardzo oryginalny, bardzo mi się podoba
może go pożyczę ![]() My w czwartek dostaliśmy już nasze zaproszenia są piękne i wszystko wyszło tak jak trzeba ale zamówiliśmy takie zaproszenia ze wstążeczkami, które trzeba samodzielnie zawiązać w kokardki i prawie 3 godziny się z tym męczyłam :P Zamierzamy rozdawać już od wtorku bo dość sporo osób musimy odwiedzić Co do obrączek już kupiliśmy i zdecydowanie polecam zwykłego złotnika a nie sieciówki wyszło dużo taniej niż np. w aparcie i wszystko mogliśmy ustalić, szerokość, czy mają być cyrkonie/diamenciki, czy więcej białego czy żółtego złota, no mam nadzieję, że wyjdą piękne
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam wam coś w klubie
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Daryska, u nas raczej nie będzie upominków. Mam zamiar po prostu kupić Rafaello i położyć przy każdej winietce
|
|
|
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
My coś tam zrobimy ale symbolicznie
![]() wrzuciłam foty kiecki do klubu;p ale nie swoje, bo nie mam Kliknęłam właśnie stanik pod kieckę: http://allegro.pl/show_item.php?item=5686259416 Mam nadzieję, że ten ich w kolorze "beżowym" nie będzie za ciemny... Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2016-04-10 o 18:33 |
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam wczoraj podobny! Za 89 zł w esotiq ;p ale ja musiałam kupić w sklepie, bo jeszcze u nich nie kupowałam i nie znam rozmiaru w tym sklepie. Tzn teraz już znam
![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez karis992 Czas edycji: 2016-04-10 o 18:47 |
|
|
|
#1470 | |
|
Idealna Źona; )
|
Wekend z Tż niestety już pojechał do siebie
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

)😘

z rekawkami musi byc

Długo będziecie czekać?