|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Tygryszek jak skończysz kp to ta różnica zniknie
Nana, ja na takie miejsca po prostu leje oliwkę, mamy hipp, ale jak nic nie pomaga możesz jeszcze spróbować z zasypką dla niemowląt np alantan. Nie mam co pisać, u nas właściwie nie ma na co narzekać, nie ma problemów z brzuchem, Paulina jest spokojna, długo się sobą potrafi zająć. Śpi też ładnie, już dawno nie zrobiła nam pobudki w nocy. W dzień też śpi, na dworze zdarza jej się spać 4 godziny jednym ciągiem. Starszaki czasem dają popalić, jak to dzieci. Jutro idę na szczepienie z Pauliną i Witkiem, trzymajcie proszę kciuki. |
|
|
|
#1262 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak koncowy efekt sesji? Cieżko mi się jakoś wbić w temat ostatnio... U nas chyba zbliza się skok, Mały albo beczy cały dzień albo śpi jak dzisiaj... Jedyny plus to taki że mamy jedną pobudke w nocy koło 3.00 a dzisiaj to wogóle po 5.00 się obudził. No i przyszła chusta i jutro będę uczyła się wiązać 😀 |
|||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac jak z chusta
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Dam napewno 😃. Doradzcie mi co zrobic bo maluch ciagle ssie lewego kciuka? Niedrapki nie pomagają... Zakladam pieluche to wrzeszczy jak oparzony... Smoczka nie chce...
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Paula Mija pewnie miała gorszy dzień, moja też tak czasem ale dzisiaj zrobiłam jej dwa razy w ciągu dnia sesje z waszymi filmikami podobało jej się i jak ładnie główkę trzymała dzięki wielkie za te filmiki 😘 Jutro pocwiczycie i znów będzie lepiej może faktycznie ja ta kupa męczyła... Nana ja miałam kiedyś problem z faldkami na nóżkach i pomógł bepanthen teraz za każdym razem jej smaruje olejem kokosowym i już się nie powtórzyło 😊 Caramel kciuki za szczepienie a tak w ogóle to my też jutro mamy więc kciuki też poproszę 😊 oby było lepiej jak ostatnio...
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Lola Zonameza dziękuję za rady
![]() Trzymam kciuki za szczepienia 🖒🖒🖒
|
#1267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam po bieganiu ? ja jutro zaczynam jak tż juz będzie jak wystartuje spod bloku to prędko się nie zatrzymam wszystko juz na szykował am do biegania także nie mogę się doczekać jak Twój brzuszek ? Cytat:
Witam więzienie z nosem przy parterze bo na piętro juz nie da rady wejść Mati główkę unosi ładnie także ćwiczenia skutkują i coraz lepiej mu idzie ale polecialam z wagi przez ten miesiąc masakra dziś podsumowanie zrobiłam a więc muszę więcej jeść przy tym co ćwiczę brzuch dobrze wygląda ale jeszcze droga daleka ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Nana puder lub mąka poradzi sobie u nas pod paszka coś było i pudrem posypalam tylko wysuszyć dobrze tam i zejdzie
|
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze tak bedzie. Juz niech bedzie roznica, ale nie taka Co do odparzen to ja kapie synka wtedy w krochmalu, nie wiem jak z szyja i pacha bo takich problemow nie mielismy, ale na pupe zawsze nam pomaga
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jedz więcej bo za glodzisz sie!!
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcia i Lola dzięki Mam nadzieje ze wczoraj miała lenia tylko Dzisiaj rano jak wstanie to ruszymy do ćwiczeń i zobaczę czy podniesie ![]() Może i wczoraj taki dzień miała bo rano ja na sile budzilam do tego konsulatu jechać. ... no zobaczymy ![]() Właśnie zatankowala mleko i zasypia powoli. Chyba odespala dzień bo zasnęła po 20 i dopiero wstała ![]() Marcia u nas prawie już te trzy miesiące kalendarzowo mają .... A ja nic a nic nie widzę tej niby poprawy. Moja ma wieczny skok od urodzenia
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Słońce przebija mi się przez rolety, ale pewnie zimno jak ostatnio bywa |
|
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez słoneczko
zimno czy nie idziemy na długaśny spacer dzisiaj... Zuza spała dzisiaj dobrze zasnęła przy cycu 20.30 i pobudki o 1 i 3. O 6 skowroneczek, tyle że stękający i gniotący Dobrze że w nocy zasypia sama. Chyba skumała że jak ciemno to się śpi i budzi się na cyca i nawet jak nie zaśnie od razu, to po chwili sama kimnie ![]() Joann jak tam świętowanie?
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Wczoraj po szczepieniu Artus byl marudny i plakal. Nawet noszenie w pionie go nie uspokoilo, wiec podalismy mu paracetamol, po ktorym dziecko sie ciut uspokoilo, ale dalej go nosilismy, bo odlozony plakal. Biedactwo wieczorem nie moglo zasnac od tych wrazen.
W ogole to pielegniarka zauwazyla, ze Artus ma dosc krotki i delikatnie rozdwojony na koncu jezyk, co moze swiadczyc o za krotkim wedzidelku. Polecila nam wizyte u laryngologa, ktory skontroluje sytuacje i moze podetnie to wedzidelko... Pojutrze lecimy na urlop do PL i tam umowie wizyte. Tylko tak sie zastanawiam, czy to podcinanie wykonuje sie juz u niemowlakow? I czy istnieje laryngolog dzieciecy, czy udac sie do normalnego? Za krotkie wedzidelko wiaze sie z wadami wymowy w przyszlosci i z problemami ze ssaniem, ale maly ladnie ssie. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- W ogole to Artus jakos malo w nocy zjadl i wstalam rano z nabrzmiala od pokarmu piersia. Postanowilam wiec odciagnac troche i w 3 min poszlo 100 ml, duzo jak na mnie Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy zauwazycie śnieg na samochodach.. Ale ciągle pada. Agaciorek podciecie to podobno chwila moment i wykonuje sie u maluszków i jak najbardziej jest laryngolog dzieciecy. 😉
|
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
Moja w dzień cuduje z jedzeniem, za dużo wrażeń chyba. Kręci się, wierci i stęka. Albo ciumnie 2razy i włącza gadułę
![]() Agaciorek jak najbardziej do laryngologa dziecięcego. Odkąd jem mleko to kupy małej wreszcie wyglądają jak jajecznica. Cuda się dzieją... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-28 o 08:07 |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się zaczełam zastanawiać czy zmiana opon nie była za szybko |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, trochę mnie uspokoilyscie
![]() U nas przedwczoraj proszylo śniegiem, masakra. Ale tylko chwilkę 😃 ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Lamia u nas też czasem walka z cycem, ale to głównie wieczorami. Jeczy, steka i wierzga kończynami 😝
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Agaciorek u nas tez jest ten problem ale póki co nic z tym nie robimy za jakiś czas kolejna wizyta
mogą być problemy z wymawia niem r bo ssać to ładnie ssie i nie ma problemu skonsultuj uspokoisz się
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Lamia świętowaliśmy i 3 i we 2 także plan zrealizowany W ogóle miły dzień, bo obejrzeliśmy film z naszego ślubu (drugi raz dopiero ) i przeżywałam to, jakbym znów za mąż wychodziła W ogóle jestem w szoku ile się przez te trzy lata zmieniło, ile sie dzieci urodziło, ile ślubów było..miło było tak sobie powspominać. I chociaż dużo przez ten czas przeszliśmy, to nic bym nie zmieniła No, może chciałabym odzyskać moją dawną talię Przemo pospać matce nie dał, bo budził się dziś co dwie godziny, a o 5.30 uznał, że pora wstawać jakoś go przekonałam, żeby troszkę przysnął. Nie wiem co mu się poprzestawiało, że chce tak rano wstawać, wcześniej do 7.30 spał spokojnie![]() Zazdroszczę dziewczynom, które mogą ćwiczyć. Mnie blizna trochę boli, ciągnie czasami wiec chyba jeszcze troche czasu minie, zanim znów wrócę do formy ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A, i jedziemy dziś na prywatną wizytę do pediatry, bo mam kilka takich rzeczy, które mnie martwią, a z naszym pediatrą jakoś nie znajduję porozumienia ciekawe czego się dowiemy. Mam oczywiście nadzieję, że okaże się, że wszystko ok i się uspokoję.
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze nie trzeba bedzie podcinac!---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Joann, my w lipcu mamy 6. rocznice. Kiedy to zlecialo! Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Powodzenia na wizycie! ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie te trzy lata już wydaje, że długo, ale moja mama sie ze mnie śmieje, bo oni w przyszlym roku 30 lat po slubie to juz w ogole kosmos ![]() Dzieki |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1285 |
|
MamaKarolci28
|
O kurczę ile wy napisaliście
nie sposób was dogonić.
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
stosowałam na dziaselka żel dentinox ale ulga była chwilowa a pózniej nurofen i jakos przeżyliśmy ząbkowanie---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Wczoraj mieliśmy wizytę rehabilitantki Karoli. Chciałam zeby Pani obejrzala małego bo niepokoilo mnie to ze od 3 tygodni nie chce trzymać główki a był bardzo silny od urodzenia i tez go czesto kladalam na brzuszku. I tylko miałam cicho nadzieje oby nie powtórzyła sie historia z z córka i jednak...ehh czeka nas rehabilitacja dobrze ze problem szybko zauważony wiec da radę szybko wyleczyć ta asymetrię |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna jej gębę otworzyła i mówi jak ona ma już bardzo krwiste kropki na dziaslach i za miesiąc dwa się zacznie hardcor z zamkami
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
U nas znów dobra noc spała od 21 do 6:10 i Teraz gada z zyrafami w łóżeczku i mnie obudziła 😜 MamaKarolci mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 👍 grunt że szybko się zorientowałaś. joann fajnie ze świętowanie udane miło tak powspominać szkoda ze mały spać nie dał 😒 Kasia ty wariatko cwiczeniowa! Nie przesadzaj tam i jedz dużo! 😘
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Paula chyba żartujesz... Dajcie spokój może to jakieś nieporozumienie 😁
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam wrażenie że dziąsła Zuzę swędzą :/ łapki do buzi z taką desperacją pcha że aż czasem pojękuje przy tym... I ma ślinotok gigant, chyba zacznę śliniaczki jej zakładać...
Jej jak wy to robicie że wasze dzieci przesypiają noc u nas 6h to maks i to rzadko ![]() Moja blizna tez wygląda dziwnie. Z lewej strony jest czerwona i wypukła- z drugiej blada i niemal niewyczuwalna. Poza tym z lewej jakby czasem lekko ciągła jeszcze :/ Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-28 o 09:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

jednak tż musi na sesje z mala na spacer chodzić - o ile pogoda da. W sumie dzisiaj tż miał wolne a ona od 12 prawie nie spala aż do 20. Szok ! Bo zawsze jak na złośc jak tż jest to ona spi jak aniolek .

A i potem jeszcze sciagam laktatorem.

jakoś go przekonałam, żeby troszkę przysnął. Nie wiem co mu się poprzestawiało, że chce tak rano wstawać, wcześniej do 7.30 spał spokojnie
gdzie ta wiosna