|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Moja ma detektor podłoża... wykrywa każde podłoże różniące się kształtem, miękkością i zapachem od podłoża cyckowego hahaha Do nas zawitała Samara Przedkupowa z rodziny Stękająco-Marudzących. 😀 A przed chwilą misja Koza Straszliwa zakończyła się sukcesem... no może koza nie jest taka zadowolona jak my. 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- A jest jakiś owocowy Rafał? Hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Kaaasi może powinnam sprezentować mojemu zięciowi bananową anię... będzie od najmłodszych lat ćwiczył obdzieranie ze skóry teściowej. 😆 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Hahahahahaha padłam 😂
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny !
Booosz... ale się za Wami stęskniłam ! Po porodzie miałam tyle przygód, że nie sposób tego opisać ale już wszystko doszło do normy i jakoś się poukładało Nawet nie miałam kiedy tu zaglądać... Ale postaram się teraz częściej. Powiedzcie mi jakimi szczepionkami szczepiliśmy Wasze maluszki? Ja wybrałam te z przychodni, Adaś był kuty 3 razy... to było okropne przezycie dla niego i dla mnie... za jakiś czas kolejna szczepionka... i zastanawiam się czy nie wybrać tych 5 w 1 ... ehh na pneumokoki i rota nie szczepiłam... a teraz zastanawiam sie czy dobrze robie... stresujace jest , być mamą
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co tam u Ciebie?
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to na 5 lat odrazu Jak ja kocham ten karaj za brak skomplikowania Bo poza tym to nie kocham Paula niezla ta twoja gwiazda My sobie dzisiaj pojechalysmy na male zakupy i odwiedzic kolegow z pracy. Dostalam siate uzywanych ciuchow dla dziewczyn od jenego kolegi. Kupilysmy J 3 zabawki za vouchera od chlopakow. Do tego kupilysmy cala siate ciuchow dla M w h&m bo byly przeceny. Dla J nic nie znalazlam, ale obkupie ja przed wyjazdem do PL bo tu i tak nie ma pogody na letnie ciuchy. No i sobie nakupilam .... 1 tshirt |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Dzasti witaj z powrotem co u was 😀? Siasia jesteśmy 4 lata... I szlak mnie trafił 😒
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Pneumo i meningo bym chciała, ale za jakiś czas dopiero. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Z
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ooo wysłał sie moj draft z rana samo dzien dobry bo ne zdazylam wiecej napisac bo pola wróciła do domu ![]() Nir mam czasu nic a nic wiec melduje sie tylko ze my po usg bioderek i wszystko gra i buczy zajrzę do was wieczorkiem Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czym smarować suchą buzię,
moja mała ma strasznie suche policzki
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1241 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
JA super z bioderkami Ide biegac a co
|
||
|
|
|
#1242 | |||
|
Zadomowienie
|
No ja tez bym na balety chetnie poszla
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Renata, no to faktycznie kiepsko ze spaniem u Was. Mam nadz, ze to przejsciowy stan ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Joann, gratki ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- My po szczepieniu, Maly plakal, ale niedlugo. Wazy 7kg ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupiłam plastry sutricon czy jakoś tak, blizna zrobiła się gładsza, ale czy te plastry dadzą jakiś fajny efekt to jeszcze nie wiem
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja gwiazda zasnęła dzisiaj w ciągu dnia, co się jej rzadko kiedy zdarza. Śpi już prawie 2h... ale co z tego jak śpi na mnie i nie ma szans na odłożenie, bo zaraz ryk.
I siedzę tak jak kura na grzędzie 💩 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Ważne, że się goi dobrze a nie babrze. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Siasia nie dostałam tej darmowej paczki bo nie chciałam robić dziecku zdjęcia ze szpitalnymi misiami które są dla mnie źródłem bakterii 😒 mam akurat bepanthen bo tylko to używamy może da radę dziękuję 😘Agaciorek słuszna waga! 7 kg niezły klocuszek 😉
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Tygryszek a może spróbuj teraz do tej mniejszej piersi częściej bobo przystawiać. Albo laktatorem rozkręcić w niej laktację.
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Ale dałam popis upieklam sobie chlebek zaglądam co on taki mały... Zapomniałam dodać drożdży 😒
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
U Nas ogólnie wszystko dobrze... już teraz
![]() Miałam strasznie dużo problemów po porodzie... ze sobą silne krwawienia, anemia.. zamiast cieszyć się macierzyństwem to latałam po lekarzach i szpitalach... ale na szczęście wszystko się unormowało... ![]() Co do szczepień... to pneumokoki też planuje zaszczepić później... a meningo może też... Mój Adaś ma strasznie suchą skórę na nóżkach... już sama nie wiem czy taka jego "Uroda" czy to jakaś alergia. Kąpie go w Oilatum... te nóżki smaruje oliwkami, ziajką, linomagiem... i żadne z tych produktów nie pomaga... skórka jest sucha. Poradzcie coś
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() my juz po sesji
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Poprosimy efekty na fb mam nadzieję że udana)😀dzasti ja małą smaruje olejem kokosowym i nie mamy żadnych problemów i troszkę masła shea do wanienki 😊
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u nas dzis samara. Juz mi sie smaiac chce z tego bo to chyba nie zmienia sie w ogole :-D masakracja.
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
U nas też raczej dzień pod znakiem marudy...
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem u nas od 5 tyg to jest ciagly skok haha
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mialam ta mum to be pack i to z bootsa wzielam za darmo. A i tak go..o bylo w tej paczce, tylko ten krem dobry, diprobase jakbys kiedys potrzebowala. To fajny chlebek Agaciorek 7kg i ty jeszcze chcesz cos na laktacje ![]() Tygryszek ja tez tak mam. Tylko u nie cos musi byc z tym lewym cycem nie teges bo obie moje cory mialy z nim problem. I z M ja wlasnie dalam ciala bo glownie przystawialam do prawej i powiem ci, ze mi to troche zostalo i bylo delikatnie widac. Wiec teraz sie uparlam i zmuszam J zeby jadla z prawego, zawsze jej daje jak jest bardzo glodna taka jeste matka A i potem jeszcze sciagam laktatorem.
|
||
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mój mały ma ciągle odparzenia w sensie mocno czerwona szyjkę i pachy jest strasznie delikatny i linomag zielony też już nie wyrabia czego użyć? Może bepanthen tylko może być zwykły bo mam masc niebieska czy to trzeba jakiś specjalny dla dzieci?
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Wogole jaki hardcore kapie sobie sama małego bo tz w pracy do 22 a tu prąd zgasł ja dziecko w wanienki a tu egipskie ciemności!
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Nana ale niezle z tym pradem!!jeszcze sama byłaś. A co do odparzen to nie wiem.
Dziewdzyny co moge kupic dziewczynce 10 lat na komunie? Do 200 zl
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze cos z tego będzie bo moja samara dala pokaz co potrafi . Zasnęła na 20 min i obudziła się z krzykiem i ta dziewczynkę obudziła. Potem ona zasnęła to ta dziewczynka ja obudziła i tak na zmianę jednak tż musi na sesje z mala na spacer chodzić - o ile pogoda da. W sumie dzisiaj tż miał wolne a ona od 12 prawie nie spala aż do 20. Szok ! Bo zawsze jak na złośc jak tż jest to ona spi jak aniolek . A na koniec taka kupę strzeliła ze osrala body śpiocha spodenki i jeszcze na mnie wycieklo Może ta trzy dniowa kupa tak ja meczyla ze spać nie mogła. Mam nadzieje ze jutro będzie spokojniejsza. No i martwi mnie ze do aj Nie chciała ani razu główki podnieść z pozycji na brzuszku przecież już umiala ....
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Paula nie martw sie ta glowka pew ie od dnja zalezy. Zoska nagle zaczela ladnie trzymac ale każdego dnia moze byc inaczej.
W ogole już dawno nie ulewala a dzis sporo a dp tego bardzo niespokojna przy cycu. Aby nie jakis refluks?:-\
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Wczoraj pojechałam do rosska na 2 część promocji -49%. Ja poleciałam buszować a Tż miał spacerować z wózkiem. Mała zaczęła koncert 2 minuty po tym jak weszłam do sklepu a skończyła jak tylko moja ręka dotknęła wózka i spała jak zabita bite 2h spaceru. Detektor odległości jak nic...
coś chyba jest na rzeczy...

!
ale już wszystko doszło do normy i jakoś się poukładało
za jakiś czas kolejna szczepionka... i zastanawiam się czy nie wybrać tych 5 w 1 ... ehh 

ala: co oznacza że tż musi odebrać go przed 13, omija wszystkie kółka i podwieczorek za które i tak muszę zapłacić
Ja mialam ta mum to be pack i to z bootsa wzielam za darmo. A i tak go..o bylo w tej paczce, tylko ten krem dobry, diprobase jakbys kiedys potrzebowala.
jednak tż musi na sesje z mala na spacer chodzić - o ile pogoda da. W sumie dzisiaj tż miał wolne a ona od 12 prawie nie spala aż do 20. Szok ! Bo zawsze jak na złośc jak tż jest to ona spi jak aniolek .