![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście chudziaszek nie wiadomo gdzie wcisnął te 18 kilo, chyba we włosy poszło. Motylek fajnie, że może niedługo wyjdziesz. asiek i jak? W domu lepiej? Pewnie zdecydowanie lepiej? Słyszałam, że w górach ponoć śnieg ma padać. Madzia rzeczywiście dziwne, że prof. uważa, że sn, ciekawe co ostatecznie zadecydują. olinka wszystkiego naj dla Małej. Ja po badaniu, szyjka constans, czyli jej brak, jak to powiedzieli "wszystko opiera się na główce". Jedna waży około 2.200, druga 2.090, więc jakby co myślę sobie, że jak urodzę nagle to chyba problemu nie będzie.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-17 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszcie co macie w torbach spakowane, ja właśnie pakuje i boję się, że coś zapomnę
![]()
#2133 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe z tym terminem porodu. Masz na myśli to usg 1 trymestru, koło 12/13 tc? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale to oni sa lekarzami, wiedza chyba co robia.. Wspolczuje kroplowek ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Kaska tez się właśnie biorę za torbe i nie wiem co tam włożyć. A ze mój szpital nie zapewnia niczego to chyba powinnam ze 3 torby wziac
![]() Honcia ja piorę wlasnie pokrowiec od materaca ![]() Przyszedł moj szumis i jestem zauroczona 😍😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Konto usunięte
|
Mam nowy telefon
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwa ręczniki Trzy koszule Majtki jednorazowe Majtki bawełniane 2 x paczka bella 1 paczka pampersów 1 paczka chusteczek nawilżonych stanik do karmienia Tantum rose Kapturki na sutki Dwie butelki wody z dziubkiem Kapcie i klapki po prysznic Podkłady na łóżko A dla dziecka to chyba spakowałam za dużo... i musze wyciągnąć ubranka ale mam tutaj problem..bo niby w szpitalu dają ubranka dla dziecka.. to co tam spakować ? i co na wyjście w czerwcu ? (różek i kocyk też brać?) I wiadomo teczke z dokumentami wezmę i kosmetyki A i kupiłam wczoraj sterylizator do butelek i dzisiaj wszystkie butelki poszły w ruch hahaha wszystkie wysterylizowałam ![]() ewka555 pokaż misia ![]() Edytowane przez eful Czas edycji: 2016-05-17 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60501266]Mam nowy telefon ![]() ![]() ![]() Jaki tel wybralas? Był urolog nic nie powiedział nowego. Zlecił usg nerek, posiew moczu i biochemie krwi jeszcze raz. Jak będę wyniki to się wypowie raz jeszcze.
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mi brakuje -koszul- czekają na pranko -kapciochów -wody z dziobem -chusteczki a i jeszcze wezmę białą czekoladę (chociaż nie lubię- bleee ![]() mam kiepski dzień bez powodu- bożeeeee te hormony, chce mi się płakać idę lepiej spać ![]()
![]() |
#2140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- cienki szlafrok - 2 ręczniki - biustonosz do karmienia ( chyba jeszcze 1 dokupię by mieć 2), majtki, skarpetki -podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki jedno- i wielorazowe - osłonki na piersi, maść do sutków - tantum rosa, octanisept - szampon, żel pod prysznic, dezodorant, żel do higieny intymnej biały jeleń, odżywka do włosów, szczotka do włosów, balsam do ust, balsam do ciała, żel do mycia twarzy, krem do rąk, krem do twarzy, krem bb, gumka do włosów, chusteczki do higieny intymniej, szczoteczka i pasta do zębów... - ręcznik papierowy -kapcie, klapki pod prysznic - dla dziecka ( u mnie teoretycznie wszystko zapewnia szpital, ale zdarzają się sytuacje, że czegoś braknie, więc biorę kilka najpotrzebniejszych rzeczy na wszelki wypadek, a jak będzie potrzeba to mąż dowiezie): 4 komplety ubranek, mała paczka pampersów, chusteczki nawilżane, smoczek, krem do pupy, 5 pieluch tetrowych. - dokumentacja medyczna, karta ciąży, dowód osobisty, leki, portfel - kubek, sztućce, talerzyk - coś do jedzenia i picia Chyba tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie ubranka bierzecie dla dziecka do szpitala? Pajace? No bo latem to nie wiem jak ubierają maluchu w szpitalu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aaa i cienki szlafrok ![]() ewka555 właśnie z tym mam największy kłopot... ja nawet nie będe wiedziała jak ubrać takiego malucha... Edytowane przez eful Czas edycji: 2016-05-17 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Konto usunięte
|
Próba połączenia
![]() Madzia mam Huawei p8 lite Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
ja tez biorę kosmetyczkę wiadomo malować nie wiadomo jak się nie będę, ale mam siwe rzęsy- więc wyglądam jakbym ich nie miała
![]() ![]() bierzecie laktatory do szpitala, czy sobie darować i mąż dowiezie jakby co? ja tam planuję sn i w 3 dobie zrywam z Miśkiem do domu- o! nie ma innej opcji ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-05-17 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A dziś kupiłam w Pepco mały spryskiwacz, bo się dowiedziałam, że to dobry patent na aplikowanie Tantum Rosa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie biorę, mąż dowiezie jakby co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60503611]Próba połączenia
![]() Madzia mam Huawei p8 lite Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To taki jak mój ![]() Cytat:
![]() |
#2151 | |
Konto usunięte
|
Heloł!
Ja niedawno wróciłam do domu, bo byłam zawieźć do Auchan na reklamację odkurzacz. Wczoraj włączyłam go, wybiło bezpieczniki i od tej pory nie działa... Przy okazji wstąpiłam na małe zakupy. Były fajne staniki- takie z lycry, niby sportowe to wzięłam, parę pie.rdółek jeszcze, prześcieradło jedno bo były w promocji majty w rozmiarze L ![]() Skusiłam się też na 6 pączków i w domu okazało się że wzięłam BEZ NADZIENIA!!! Wkurzyło mnie to ![]() Aaaa i byłam jeszcze w aptece i kupiłam tego cudownego wiesiołka. On ma w skałdzie poza olejem jeszcze witaminę C i rutynę. Innych nie było. Takiego też można tak dużo brać??? Niestety nie było liści malin... W sklepie u mnie też nie ma. Niestety w Auchan zapomniałam spojrzeć... W czwartek jadę do lekarza to gdzieś poszukam na mieście. olinka piękny zestawik ![]() motylek super, że skurczy brak. Oby Cię szybko wypuścili! Madzia, a jak Ty się zapatrujesz na ewentualny poród sn? Misia też próbowała ![]() Cc to też ogromne obciążenie dla organizmu, w końcu to operacja. chudziaszek, piękny i chudziutki brzuszek! Nie pamiętam kto pytał ale TAK, prałam pokrowiec z materaca ![]() Laktatora nie biorę, zawsze może ktoś dowieźć jakby był potrzebny. Do ubrania dziecka biorę body z krótkimi rękawkami i pajacyki. Rożek też wezmę. MariaF. ładnie ważą już dziewczynki ![]() soffinka, australia z czego tak śmiałyście się w tym DDTVN? , bo nie wiem czy szukać ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Sprytne! Muszę szybko wykończyć spray do loków ( prawie pusty już) to będę miała spryskiwacz wolny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Sliweczko ja się porodu SN panicznie boje
![]() ![]()
#2153 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, polecam tantum rosa i sprysskiwacz do tego
![]() Ja laktator biorę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biorę torbę bo wizytę mam w Warszawie, a do Warszawy mam 180 km, więc wracać się po torbę nie będę ![]()
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Znowu wyjdę na okrutną matkę, ale nie chcę już tak długo czekać. Gdybym miała urodzić w 37 tygodniu to między 4 a 11 czerwca, do tego 5 dni minimum po cc, czyli wyjście w połowie czerwca, wtedy leżałabym w szpitalu jakieś 12 tygodni, to już dla mnie za dużo. Najchętniej urodziłabym w najbliższy weekend albo w przyszłym tygodniu, to już będzie 35,5 tc, czyli średnio poród bliźniaków.
![]() |
#2157 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale skorzystam przy pakowaniu z twojej listy! Dzięki! Na pewno ręczniki papierowe- przydały mi się bardzo, też do.pielęgnacji krocza. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, które otrzymują pieniążki z ZUSu. 25 kwietnia poszło moje zwolnienie do ZUSu - rozumiem że mają 30 dni od daty wpływu dokumentu do nich zanim łaskawie wypłacą mi jakieś pieniądze?
![]() czy są tu mamy które rodził już naturalnie, a przy okazji noszą soczewki kontaktowe?czy do porodu trzeba je zdjąć?
#2159 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||||
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60503611]Próba połączenia
![]() Madzia mam Huawei p8 lite Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Delta, delta słyszymy Cię, odbiór ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oprócz jaśka i czegoś do czytania, to taka rozsądna lista raczej. Chociaż jak urodziłam Rafka, to była na sali jeszcze jedna para. Młody tatuś przychodził do mamusi i dziecka, zamienił parę słów i wyciągał z torby OPASŁE TOMISZCZE jakiejś naukowej książki. I tak siedział koło nich cały dzień, nic się prawie nie odzywając ![]() ![]() A przed porodówką grał na laptopie w jakąś grę, bo mi mąż doniósł- miałyśmy z tą dziewczyną CC po sobie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.